hdtune pise warning pri HDD, je to vazne?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ONdr3j
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

hdtune pise warning pri HDD, je to vazne?

Príspevok od používateľa ONdr3j »

dneska som mal problem spustit PC, napr nenasiel HDD a pod, potom BSOD atd
po tom co sa konecne spustilo tak som hladal chybu a ako prve som spustil httune ci je hdd v poriadku ale zial na zalozke health je warning (vid obr), kedze doteraz vsetky HDD co som mal slapali ako hodinky tak sa spytujem je to vazne? musim kupit novy hdd?
hdd je WD 500GB (WDC WD5000AAKS-00TMA0, je to vidiet aj na obr v prilohe)

diky
Prílohy
hdd.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: hdtune pise warning pri HDD, je to vazne?

Príspevok od používateľa uplink »

Skontroluj si zapojenie káblu a vymeň ho ak sa dá. Teda je to málo pravdepodobý error, ale to je to čo píše aby si spravil. Potom skontroluj surface disku, aj keď ten s komunikáciou nič nemá. Ako tretie vymeň port disku za iný ak sa dá - myslím na doske, sata port. Snáď to bude len v kábliku :?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

pozri si moju temu :wink: :lol:
http://www.hojko.com/nieco-ako-hd-tune- ... 45964.html

je to hdd z notebooku.sprav kompletny sken v hd tune
ak to bude nieco ako ja tak to mas v pohode ale uz tam nedavaj data.ja mam svoj rozdeleny na 10 +30+40 GB a zatial ide v pohode :wink: tych 10 GB je pravdaze doje*** sektory :)

inac teraz pisem z notebooku aj s tym poskodenym hdd a vidis nic sa mi nedeje.podla mna staci vytvorit particie tak aby hlava nesla na zle sektory a bude vsetko fajn ako mne :wink:
ONdr3j
Professional
Professional

uplink co je surface disku? a kabel som vymenil, dal som aj iny port a stale je tam ta chyba, cize asi chyba hdd ale data su uz z disku prec (este stastie ze mam ich kam premiestnit) a v pondelok pojde na reklamacku a mozem ist aj kupit novy hdd
typek: disk je OK, vsetky sektory su v poriadku a aj keby boli dake vadne tak urcite by som im neurobil particiu ale kupil rovno novy :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

pokial mas zarucny tak je to v pohode :) inac neviem ci ti ho vyreklamuju ked nemas chybne sektory :sly:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ONdr3j napísal:uplink co je surface disku? a kabel som vymenil, dal som aj iny port a stale je tam ta chyba, cize asi chyba hdd ale data su uz z disku prec (este stastie ze mam ich kam premiestnit) a v pondelok pojde na reklamacku a mozem ist aj kupit novy hdd
typek: disk je OK, vsetky sektory su v poriadku a aj keby boli dake vadne tak urcite by som im neurobil particiu ale kupil rovno novy :)
surface disku je povrch disku, čiže ten sken s tými zelenými kocečkami :)
ONdr3j
Professional
Professional

typek: no zarucny samozrejme mam, mam plnu krabicu vsemoznych blockov, zarucnych a pod, cize u mna je veeelmi nepravdepodobne ze sa nejaky zarucak strati :lol: no hadam vyreklamaju aj ked tam nie su vadne sektory ale tak ci tak kupim novy ale no hadam fakt vyreklamuju

ahaaaa, tak potom tie zelene stvorceky su v poriadku, cize ziadny vadny sektor
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak potom to može byť už asi len mechanická vada disku, pričom je zaujímavé že hodnoty máš v poriadku, máš tam "len" ten warrning. Možno je to aj zbernica, Boh vie...
ONdr3j
Professional
Professional

no vazne neviem kde je problem, ako som pisal toto je moj prvy disk za 11 rokov co ma nejaku chybu, no uvidim v pondelok co povedia v shope na to

//autoeditácia príspevku (12 Okt 2010, 13:33)
takze upozornenie, eshop x-computers skrachoval alebo co sa s nim deje, takze po mesacnom odpocivani HDD na kosickej poste sa mi vratil naspat neprevzaty, takze mam stale ten isty HDD, hajzlici jedny, slusnost by bola aspon na ten sprosty shop napisat ze uz nefunguju kedze webova stranka funguje....
Napísať odpoveď