Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Hughito ephramko ucelovo nechapete suvislosti hlavme ty hughito co sa snazis docielit/dokazat?
Tie argumenty su skutocne "logicke"...Pripad je jasny viac menej a ak mam byt uprimny nestretol som sa z clovekom ktory by ho za vrazdu tych romov odsudzovali.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

KaptMichal napísal:Hughito ephramko ucelovo nechapete suvislosti hlavme ty hughito co sa snazis docielit/dokazat?
Tie argumenty su skutocne "logicke"...Pripad je jasny viac menej a ak mam byt uprimny nestretol som sa z clovekom ktory by ho za vrazdu tych romov odsudzovali.
http://www.sme.sk/c/5531916/iba-jedna-o ... l-rom.html
-Takže nie tých ale toho róma :wink:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

To sa mi zda ako riadna blbost. Videl som fotky tych obeti, to boli jasny cigani. A okrem toho, problemova rodina a na navstevu chodia slusny? Blbost, vrana k vrane sada a u ciganoch to plati dvojnasobne.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Tu je pekná reportáž o tom, že nie všetci sú zlí, ale bohužiaľ tiež tu je cca 1/3 obyvateľov, ktorá robí zlé meno tomu zvyšku a dopátrať sa kto za to môže je nemožné. PS: Daktoré názory stoja zato:

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=DRt7KjQXNjo&feature=related
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten človek bol pripravený na boj, mal muníciu, viacero zbraní a dokonca aj náhradné úderníky. Tú rodinu systematicky vyvraždil a presunul sa do ulíc, kde úplne pod plným vedomím strieľal po všetkých - po starších ľuďoch, po mladších ľuďoch, po malých deťoch, po policajtoch, po autách.

Zjavne mu to bolo jedno a vôbec to nemôže byť pripisované nejakému skratu či panike.
KaptMichal
Ja nechápem a ja sa snažím niečo docieliť ?! Veď ja tu len píšem, že to bol sku**** psychopat, ktorý zabil 8 ľudí a ďalších 21 zranil !!! Skôr sa pýtam, o čo ide vám ? Sa spamätajte.
Pripad je jasny viac menej a ak mam byt uprimny nestretol som sa z clovekom ktory by ho za vrazdu tych romov odsudzovali.
Tak to ťa naozaj ľutujem, že sa v okruhu takých ľudí nachádzaš. Mať takéto názory je vrchol primitivizmu.
Videl som fotky tych obeti, to boli jasny cigani.
Práveže, ja keď som videl fotky obetí a ešte som vôbec nevedel nejaké bližšie okolnosti prípadu, tak som sa čudoval, že kde sú tí cigáni ? Veď hovorili, že ide o cigánov. Ja som tam videl max. 1-2 cigánov.

No a teraz sa to aj potvrdilo. Opäť sa ukázalo, že naša spoločnosť je dosť rasistická, aj napriek tomu, že každý sa bije do pŕs, že on rasista nie je.
Pripad je jasny viac menej a ak mam byt uprimny nestretol som sa z clovekom ktory by ho za vrazdu tych romov odsudzovali.
Odmyslite si to slovko Rómov. Ak by to tam nefigurovalo, tí, čo to neodsudzujú by to hneď odsúdili.
KaptMichal
King
King

Ja som tak tušil že mi povieš, v akom kruhu ľudí sa nachádzam, ach jaj... :(
COTHW
Medium Star
Medium Star

hughito myslím, že nikto tu priamo nesúhlasí s tým aby sa problémy riešili týmto spôsobom a vedia, že pozabíjať celú rodinu a potom ísť na ulicu, kde ďalej strieľať nie je v poriadku. Treba sa ale vrátiť k podstate problému a ako to začalo. Ako sa uvádza v článku, ktorý som uviedol vyššie už v roku 2005 bola reportáž v Lampárni o týchto problémoch. Prečo za tých 5 rokov, sťažností od obyvateľov domu, petícii a ďalším veciam nenastúpila represívna moc štátu. Prečo bol tento konflikt ponechaný bez vyriešenia. Áno viem, že nejde riešiť každý prípad nezhôd medzi susedmi, ale tu bolo zrejmé, že je konflikt vyhrotený, keďže už v roku 2005 nastala situácia kedy sa rozhodli spísať petíciu. Predstav si, že píšeš petície, oznámenia, sťažnosti a nič z toho. Nič sa nedeje, nikto ti nepomôže, si odkázaný doslova sám na seba. Žiadna pomoc ani riešenia neboli účinné (ak dáke vôbec boli) a treba sa zamyslieť prečo ? Prečo nebol tento dlhotrvajúci konflikt riešený. Dočítal som sa aj to, že sa jednalo o neplatičov, čo som si neni istý. Ale už len fakt, že 5 rokov je dakto neplatič a všetko v poriadku je troška čudný, keďže som videl prípad, keď bol človek po troch mesiacoch neplatenia surovo vysťahovaný, toto by už ale nebolo nedostatočné riešenie represívnymi prostredkami ale doslova ignorácia. Ale vrátim sa k téme. Keď sa nedočkal človek pomoci od kompetentných v rámci zákonných možností zobral represívnu úlohu na seba, čo je síce amorálne, neetické a protizákonné, ale skutočne neboli kompetentní tento problém schopní vyriešiť, alebo skrátka je jednoduchšie takéto veci neriešiť resp. dajú sa riešiť v daktorých prípadoch a v daktorých prípadoch nastupuje represívna moc až s nechuťou akoby. Snáď sa z toho vymotáte. Treba sa zamyslieť nad tým, že tomuto sa dalo predísť a teraz nie tým, že ľuďom vezmeme zbrane, ale skrátka riešením ich problémov, ktoré sa dostali, dá sa povedať na hranicu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie žeby som sa počítal k ľuďom, ktorí rapotajú katastrofické predpovede, ale ja by som povedal, že príde aj čas, kedy sa niečo takéto začne praktizovať pravidelne, prípadne hromadne. Pretože ak sa nad situáciou zamyslím, každý pohár raz pretečie a čo sa týka cigánov, toto sa stane ako prvé na východe krajiny a dovolím si tipnúť, že niekde u nás na Spiši. Pretože naše štátne orgány sa zaoberajú hovadinami namiesto toho, aby chránili občanov platiacich dane od občanov priživujúcich sa systéme (nech už ide o bielych, cigánov, alebo fialových) a dokonca im spôsobujú ešte väčšie krivdy a vrážajú im ďalšie tŕne do oka. Bytovky zadarmo, všetko zadarmo, prehnaná ochrana cigánov (áno, cigánov, v osadách, Luník, atď), ich nulová trestná persekutíva (viem z vlastných zdrojov, že dosť veľa policajtov napríklad nezastaví cigána v aute, pretože vedia, že aj keby mal namiesto kolies pocukrované veterníky a namiesto svetiel fakle, aj tak by nemal z čoho zaplatiť pokutu, prípadne by asi ani nemal vodičák), dvojitý meter v zákonoch a povinnostiach, napríklad čo sa týka už spomínaného vysťahovania, kde systém myslí iba na poctivých občanov, pričom tí neplatiči sú zákonom chránení - jednoducho príde čas, kedy ľuďom, ktorí sa hrdlačia, aby si niečo mohli dopriať, rupnú nervy a dojde k čistkám.

Nech už to zneje akokoľvek nepravdepodobne, možno dôjde k oveľa horšej obdobe Krištáľovej noci a bude veselo. Aj týmto prípadom naši štátni predstavitelia mnoho ľudí nasrali a to viem taktiež z vlastného okolia, kde samozrejme každý vidí ďalšie nalievanie peňazí z daní do neplatičov a príživníkov na systéme.

Nedá mi ešte trochu povoliť uzdu a napísať, čo som zažil tu v UK. Keďže som (v podstate dobrovoľne) nezamestnaný, požiadal som o sociálnu podporu, keďže mám na ňu nárok (do štátnej pokladnice som ročne odviedol 6000 libier iba na daniach a poplatkoch). Čo sa však nestalo - napriek tomu, že mám trvalý pobyt tu v UK, som dostal poštou test, v ktorom si úrad práce overuje, či som fakt občan UK, alebo nie. To ma samozrejme vytočilo, pretože viem, že nik z mojich známych, ktorí o to žiadali (Česi, Poliaci, Nemci), nič také nedostali. Úplnou náhodou som mal v tej istý deň meeting s manažérkou môjho účtu v banke, a zhodou okolností to bola Poľka. Tak sme si otvorene pokecali hodinku, pričom som sa dozvedel, že som prvý biely Slovák po dlhom čase, ktorého v banke stretla. Tak sme sa o tom začali zhovárať a ona opísala, ako tu v UK cigáni robia kšefty s príspevkami na deti, na bývanie a s podporou. Jednoducho príde banda 5 cigánov do banky, štyria z nich nevedia po Anglicky ani hlesnúť, piaty im všetkých pootvára pekne účty, platobné karty dostanú poštou. Vtip je v tom, že ten jeden si tie 4 karty ostatných cigánov nechá, ponahlasuje na nich kadejaké benefity, napríklad, že majú 2-3-4 deti a sfalšuje kadečo, pričom nakoniec oni tie peniaze od štátu dostávajú, ale do rúk im ten jeden cigán dá iba istý obnos z prijatej sumy, zvyšok si nechá. Dievčina mi opísala, ako mala prípad jedného cigána, ktorý prišiel do banky s nejakou svojou známou a chcel vedieť, že koľko má peňazí na účte (pravdepodobne sa chcel vrátiť na Slovensko) - s otvorenou hubou zistil, že za posledný rok a pol mal na účte obrat 15000 libier, pretože dostával prídavky na 3 deti, ktoré vôbec nemal!

No. Tak som sa tej holky v banke spýtal, že prečo to teda nenahlásili policajtom a na úrade práce. Samozrejme - všetko je pod ochranou Data Protection Act (zákon o ochrane informácií) a teda môžu sa na to v banke iba s nechuťou pozerať, ale nemôžu s tým nič narobiť. A bolo mi povedané, že takýchto prípadov mala iba ona sama tu v Leeds minimálne 10.

Toto sa dá považovať za vysvetlenie, prečo cigánov (veď vieme ktorých, nie?) neznášam - pretože nám Slovákom kurv1a meno v zahraničí, ako sa len dá. Ak by sme boli veľká krajina ako Nemecko alebo Poľsko, tak počet takýchto oj3buchtivých osôb by bol vzhľadom na počet obyvateľov zanedbateľný, ale ak máme 5,5M obyvateľov a z toho je v UK 50 000 a z toho je tu veľa cigánov, ktorí robia takýto bordel, tak to samozrejme vzbudí podozrenie, na ochranné opatrenia ktorého doplatia tí jednotlivci, ktorí tu v UK žijú čestne. Hlavne, že na Slovenskú sú "Rómovia" a v zahraničí sú z nich rýdzi Slováci. Tak, ventil vypustený.
COTHW
Medium Star
Medium Star

seth82 toto už bolo preberané v jednej reportáži v UK

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=d1bylX1tVuI&feature=related
hughito
Redeemer
Redeemer

COTHW: Áno, o tom som počul, ale zase som aj počul druhých susedov, ktorí to vôbec tak dramaticky nevykreslovali. Každý deň sa píšu nové a nové informácie.

Už som to tu písal, opäť je problém v neschopnosti štátu. Nevedeť si dať rady s jednými neplatičmi...

Tomu človeku proste preplo v hlave, netvrdím, že za to nemohla aj tá situácia, ale to jednoducho nie je ospravedlnením. To je všetko.
KaptMichal
King
King

Nezabúdaj, že susedia sa možno boja do kamery, mikrofónu povedať, aký mali názor (Radšej povedia, boli OK ako - bola to problémová rodina, srala ma a vždy som chcel aby odišli...) Takže aj s tým treba rátať.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

kali520
Darca
Darca

Lub0$ napísal:
:lol: :lol: :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tyyvole...tak týmto si mi Lubo$ dvihol tlak na tohtoročné maximum. ARRRHHHHGGG. Dpč, toto snáď ani nie je pravda a práve vďaka takýmto príspevkom, videám a tvrdeniam prije*** organizácie, ako je Amnesty International, sú ľudia nasratí a zvyšuje to napätie medzi oboma skupinami. Už som im tam napísal aj krásny príspevok pod video, ktorý predpokladám aj tak vymažú. Umelo vykresľujú sprostosti a nepravdy o Slovensku, diskriminácii, atď, pretože sú si vedomí, že bez takýchto uplakaných tém by ich trápne organizácie nemohli existovať a nedostávali by žiadne príspevky.

Je to hovadina ako traky. Vezmime si fakty - chcem vidieť, ako by si ty, alebo ten šašo z AI posielal svoje decko do triedy, kde sedí smradľavé cigánča bez akýchkoľvek hygienických návykov (nie je to jeho chyba, ale toto ma vôbec nezaujíma), ktoré (áno) má možno aj vši - ako má tvoj decko v takýchto podmienkach podávať optimálny výkon pri vzdelávaní sa? Prečo to dopi* zasa vykresľujú spôsobom, ako keby sme to boli my, kto tieto situácie spôsobuje. Mal som spolužiačku cigánku (áno, cigánku, ona sama nemala rada slovo Róm), ktorá pochádzala z poctivej rodiny a dnes je z nej tuším doktorka - prečo nebola diskriminovaná ona? Pretože nebola výsledkom incestu niekde v osade, kde sú fekálie prítomné v každom kúte a vo vode v studni je týfus (Letanovce, Bystrany, Dobrá Vôľa). A tam to celé je - všetko je to vykresľované tak, aby sme my vyzerali ako tí najväčší rasisti, pričom toto nie je naša chyba a pokiaľ by sa moje decko sťažovalo na smrad a malo by vši od spolužiaka, nech je už hnedý, alebo purpurovo-kavkastý, na betón by som sa šiel sťažovať. Pretože takto si ja vzdelávanie a rast môjho dieťaťa nepredstavujem.

Strašne vtipné je, že o takýchto veciach vypisujú "stoličkoví" odborníci, ktorí realitu videli maximálne tak na obrázkoch, alebo aj ak boli v niektorej z osád osobne prítomní, boli oblepení nálepkami AI, ĽPR a pod., nech všetci vidia, že to sú oni a cigáni nie sú tak sprostí, aby na toto nevedeli adekvátne zareagovať. Ak by sa tam vybrali iba tak, bez kamier, bez foťákov a zbehli by do osady inkognito, hneď by to vyzeralo ináč. A ľudia, ktorí o tom probléme hovno vedia a radia sa ku kadejakým "nezávislým" skupinám a nemajú v živote iné problémy, tieto debilné teórie, videá a články ešte aj podporujú a šíria. A ľudí ako som ja, ktorí so živlom majú dlhodobé skúsenosti, môže aj šľak trafiť, pretože sa pravidelne pozeráme na to, ako nás nejakí samozvaní odborníci dehonestujú a stavajú do svetla, kde v žiadnom prípade nepatríme. Zamyslite sa nad tým.
hughito
Redeemer
Redeemer

Kapt.Michal:
Nezabúdaj, že susedia sa možno boja do kamery, mikrofónu povedať, aký mali názor (Radšej povedia, boli OK ako - bola to problémová rodina, srala ma a vždy som chcel aby odišli...) Takže aj s tým treba rátať.
Heh, hypoteticky áno, ale nemáš to ako dokázať. A dá sa to aplikovať aj naopak, že tí, čo na nich nadávali, pridávali. :wink:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Lub0$ napísal:
Lub0$ prosím ťa. Nedávaj sem kktiny. Ja som chodil na školu kde hneď o poschodie nižšie bola ZŠ kde polovicu tvorili romovia. Na vlastné oči som videl niečo, čo v tomto videu vykresľujú ako blbosti. Biely ak ich takto môžeme nazvať sa spolu s Rómami správali horšie ako zvieratká. Chodili provokovať o 5 rokov starších ľudí a potom ich tam naskákalo 12 a začali sa ti vyhrážať koho na teba zavolajú a osobne som zažil, keď malý Róm ako sa im hovorí, nahováral bieleho chalana aby si išiel do mňa udrieť. Keď som toho chlapca stretol vonku tak sa skoro zosral zo svojej existencie a to som sa naňho len kukol. Alebo keď sme chodili do školy a malí Rómovia sa bavili tým, že chodili a kopali ľudí, samozrejme pohodka však za rohom čakala tlupa starších, ktorá im pomôže. A ty sem dáš taký fekal. Nehovorím, že sú všetci zlí, ale tvrdím, že názory istej malej skupinky sa prenášajú na celú túto triedu a to stým, že kazia deti je vec, ktorú nikto nezmení ani keď sa rozkrája. Alebo si myslíš, že je normálne aby 90 kilová rómka, čo trikrát prepadla buchala bielou mladou slečnou o stenu len, preto lebo má rovnakú vetrovku ? Áno to sa stáva. Takto to funguje na týchto základných školách. Pokiaľ učiteľka nezreve na ne ako na zvieratá tak im to nič nehovorí. Ja som bol na základnej škole kde boli čisto "biely" a zažil som základnú školu kde to bolo cca 50:50. A poviem ti, že keď raz budem dávať svoje dieťa do školy tak pôjde tam kde sú biely, lebo niečo také si nazažil ani v pavilóne opíc. Teraz tu hovorím o bielych deťoch spolu s rómami, ale správanie mali to isté. Prečo to nebolo na tej predchádzajúcej ZŠ ale len tu ? Chodil si nikedy na takú školu, alebo sa rozprával s ľuďmi, ktorí mali tú česť. Keď sa kukali na rómov ako chodia do školy so železnými reťazami ? Alebo ako sa chodí po vysvedčenie ? Kde si vykračujú dvaja rómovia a v igelitke namiesto desiatej si nesú dve palice. Toto nie sú žiadne chu****. To sú veci, ktoré som videl na vlastné oči, a ktoré sa diali a dejú bežne. Alebo ako my vysvetlíš, že deti rómov chodia zo základnej školy, ktorá je pri mojom dome vždy o hodinu až dve skorej ako ich spolužiaci ? Toto žiadne umelé bullshity nie sú. Aj keď viem, že ty si si ma už dávno zaškatuľkoval za rasistu a neviem koho tak ťa sklamem, rasista nie som, ale to čo som zažil ma donútilo byť opatrný.
kali520
Darca
Darca

Lub0$ v karme na [url=http://www.hojko.com/post1485497.html#p1485497]tento[/url] prispevok napísal:jaj, zas len bezduchy neinteligentny prispevok...si odpad tejto spolocnosti//Lub0$
A co inteligentne som ti nato mal napisat? Vsak je to do neba volajuca p1covina.
KaptMichal
King
King

Jasné, že sa dá ale hughito ja sa riadim aj svojim úsudkom nie "racionálnymi" štúdiami a "dôkazmi"... Niekedy sa ľudia snažia byť tak objektívny až zabúdajú na to čo sú... ;-)

//

Lubos to bol vtip, však? :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ale ja to tiez poznam, mal som na zakladke cigana ktory do skoly zaniesol zltacku a bolo veselo.
Ale nechapem vas asi nepozerate video pozorne, videli ste toho otca roma, ktory dokonca vravel, ze je ochotny aj ZAPLATIT za skolu, len aby jeho deti isli studovat, neviem povedat z videa ci ma vsi, alebo zltacku, ale myslim si, ze to bol slusny clovek, ktory je diskriminovany koli predsudkom, a respektive koli vacsine svojich 'sukmenovcov' co mu nezavidim.
Tu ide o to vase pokrytectvo, par stran do zadu pisete, preco nejdu studovat a ze su negramotni, a ked idu, tak pisete, nech radsej ostanu doma, sa spamatajte.
KaptMichal
King
King

Ono cigáni majú do kamery vždy veľké reči keď si všimneš :)
Napísať odpoveď