Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Diskusie na politické témy...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Príspevok od používateľa 3PO »

je to ta skupina ktora Bratislave darovala par rokov dozadu novu sanitku ? vidim ze robia zasluznu cinnost

edit:// tak pardom pomylil som si to s Rotary klubom http://www.bratislavskenoviny.sk/najnov ... e_id=54877

takze opat obohrata platna zli zli zidia ??
http://www.sme.sk/c/3602651/vitajte-v-klube-pani.html
SKIMAN
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SKIMAN »

3PO, slobodomurári sa hrajú na humanistov, taktiež sú Sorošove nadácie, ktoré "pomáhajú" ľuďom. Ale tento človek je spojený z Rothschildovcami a je to ich pravá ruka. Nech robia dobre, ale nech prestanú robiť to, čo robia a tlačiť nám do hlavy kultúru smrti. Soros sa zaslúžil, aby v Británii padla libra. Takže pozor komu sa upisuješ.

Taktiež minulý rok mali Rotariáni na Hlavnom námestí stánok a tvárili sa, že sú dobročinná organizácia, že pre deti. Ale kam ich vedú? Do zatratenia.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

a to odkial vies ? urcite patris k nim ked "vies" o nich tolko... humanizmus a jeho principy stoja za zrodom modernej civiliazie. co je podla teba ta kultura smrti ?
SKIMAN
Light Expert
Light Expert

Kultúra smrti je všetko, čo prispieva k duchovnej smrti a všetko, čo demoralizuje spoločnosť. Nemusím byť jedným z nich, nakoniec ani byť nemôžem, keď nechcem byť exkomunikovaný. Ale mám právo o nich zisťovať a brániť seba a ostatných pred ich útokmi.
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

SKIMAN napísal: keď nechcem byť exkomunikovaný.
:lol:Aj hľa, takže ty si tiež v nejakom klube?
SKIMAN
Light Expert
Light Expert

Nie, som katolík.
Prečítaj si encykliku Humanum Genus, ktorú napísal pápež Lev XIII http://diesirae.ic.cz/01humanumgenus.html, čo on píše o slobodomurároch.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

3PO
Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 04 Sep 2010, 22:18
je to ta skupina ktora Bratislave darovala par rokov dozadu novu sanitku ? vidim ze robia zasluznu cinnost

edit:// tak pardom pomylil som si to s Rotary klubom http://www.bratislavskenoviny.sk/najnov ... e_id=54877

takze opat obohrata platna zli zli zidia ??
http://www.sme.sk/c/3602651/vitajte-v-klube-pani.html

Hitler bol ochranca zvierat. A keďže ním bol a chcel dobre pre vyvolený národ predsa nemohol byť vrahom a zločincom! To je rovnaká logika akú používaš ty k Rotary klubom.

Mafián tiež nie je mafiánom - stačí, že časť svojho zisku odovzdá na dobročinné účely.

Ako nazvať také zmýšľanie ak nie primitívne a hodné idiota?
Už viem ako na teba, stačí ti hodiť "kôrku chleba" a ty budeš za človekom chodiť ako pes a slintať, dokonca aj topánky vylížeš. A je úplne jedno kto ti tú kôrku hodí, predajná štetka si predsa tiež zákazníkov nevyberá. :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Prečítaj si encykliku Humanum Genus, ktorú napísal pápež Lev XIII http://diesirae.ic.cz/01humanumgenus.html, čo on píše o slobodomurároch.
Texty od pápeža musia byť fakt veľmi nezaujaté.

Každý, kto je proti zhubnému pôsobenie cirkví, je hneď satanista.

Mňa vôbec neprekvapuje, že väčšina týchto zúrivých výpadov proti Židom a slobodomurárom vychádza z týchto náboženských kruhov.

Čo čakať od inštitúcie, ktorá mala antisemitizmus zahrnutý v oficiálnej doktríne a ktorú odsunuli od absolútnej moci práve humanisticky zmýšľajúci ľudia.
SKIMAN
Light Expert
Light Expert

Pápež, narozdiel od teba niečo vedel a nebál sa to zverejniť!
A čože je ta doktrína? Cirkev práve naopak odsúdila vojnu a komunizmus! Toto máš popletené. Keby si niečo vedel z histórie, vieš, že slobodomurári prví útočili na Cirkev a na ľudí. Cirkev sa bránila, či na to nemá právo? Nie každý je satanista. Ale ten kto vyznáva satana, klania sa mu, robí obrady, kto vedome mu slúži je satanista. Ak si si nevšimol Cirkev proti Židom nemá nič. Naopak odpustila jej ukrižovanie Ježiša Krista. Ale oni sami si vyriekli rozsudok: Keď Pilát videl, že nič nedosiahne, ba že pobúrenie ešte vzrastá, vzal vodu, umyl si pred zástupom ruky a vyhlásil: "Ja nemám vinu na krvi tohoto človeka. To je vaša vec!"
A všetok ľud odpovedal: "Jeho krv na nás a na naše deti!"

Mt 27, 24-25
hughito
Redeemer
Redeemer

1179-1215 Na Lateránských koncilech určeno,že židé musejí nosit odznaky hanby(Podobně jako za IIsv.v) nesmí vlastnit pozemky a nesmí se bavit s křesťany, musí žít v ghettech, na noc zamykaných. = na tomto koncile sa takisto určil antisemitizmus ako oficiálna cirkevná doktrína.
Kresťania majú na svedomí desiatky tisíc židovských obetí.

Trvala do r. 1964 !!!
Cirkev práve naopak odsúdila vojnu a komunizmus!
Komunizmus mohla, to beriem, ale vojnu ? Asi si mal na mysli svetovú, ale cirkev sama vojnu ako takú veľmi často využívala, hlavne na šírenie kresťanstva.
Keby si niečo vedel z histórie, vieš, že slobodomurári prví útočili na Cirkev a na ľudí.
:lol: Takže cirkev tú 1000 rokov tmárila, vládla, násilne šírila svoju vieru a prenasledovala ľudí a ty ideš hovoriť niečo o útoku na ňu ? A ako na ňu tí slobodomurári zaútočili ? :roll:
Nie každý je satanista. Ale ten kto vyznáva satana, klania sa mu, robí obrady, kto vedome mu slúži je satanista.
Treba si uvedomiť, že žiadny Satan nejestvuje. :wink:

A keďže slobomurári či humanisti celkovo útočili na uzurpátorské práva cirkvi a jej moc, je logické, že cirkev ich osočovala - napr. takýmito hlúposťami.
Ak si si nevšimol Cirkev proti Židom nemá nič.
:lol: Možno posledných pár rokov a aj to vraj len preto, lebo je Židmi infiltrovaná, že tehla ? :)

S biblickými citátmi (dokonale presnými, ako je to len možné) na mňa nechoď, to má ešte menšiu ako nulovú výpovednú hodnotu. :wink:
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

SKIMAN napísal:Kultúra smrti je všetko, čo prispieva k duchovnej smrti a všetko, čo demoralizuje spoločnosť. Nemusím byť jedným z nich, nakoniec ani byť nemôžem, keď nechcem byť exkomunikovaný. Ale mám právo o nich zisťovať a brániť seba a ostatných pred ich útokmi.
A k tej duchovnej smrti prispievaju slobodomurari, ci kto? O_o Pred akymi utokmi? Odkial vies o tej exkomunikacii? Moj znamy je slobodomurar, a z cirkvi ho nikto kvoli tomu nevylucil...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

A k tej duchovnej smrti prispievaju slobodomurari, ci kto? O_o Pred akymi utokmi? Odkial vies o tej exkomunikacii? Moj znamy je slobodomurar, a z cirkvi ho nikto kvoli tomu nevylucil...
O to sa postaral falošný pápež JPII. Inak je prekné vidieť v akých to kruhoch sa pohybuješ a na Hughitovi je vidieť jeho do neba volajúca zaujatosť voči Cirkvi, ktorá, nie je normálna a pramení len z jeho nenávisti k cirkevnému učeniu a doktrínam. Preto si Hughito nájde čokoľvek čím by mohol cirkev przniť a to len preto aby svoju nenávisť mohol skrývať.
Nie Hughito Cirkev je zlá ani jej učenia ale ty si do špiku kostí zlý človek a to sa bohužiaľ zmeniť nedá.
SKIMAN
Light Expert
Light Expert

Ak je tvoj známy slobodomurár, je exkomunikovaný automaticky a nie je potrebné k tomu rozhodnutie z Cirkvi. Nepovedal Ježiš, čo zviažete na zemi bude zviazané v nebi?
Je napísané a stále to platí, že ak je veriaci človek členom lóže je automaticky exkomunikovaný, bodka. To znamená, že nemôže ísť k prijímaniu.
Pre teba satan nejestvuje, pre mňa áno a ako ďalším ľuďom. Ján Pavol II. povedal, kto neverí v diabla, neverí v Evanjelium.
Skús to vysvetliť exorcistovi, alebo buď s nim prítomný na vyhánaní zlého ducha.
U mňa ma nulovú hodnotu človek, ktorý si nie je schopný vypočuť názor iného človeka, to je len kvázi "intelektuálny" ODPAD! Biblia je dokonale presná. Nehovorím, že Cirkev nikdy nič zlého neurobila. Ale kto sa postaral o pád monarchíí a kráľov? Väčšina kráľov boli kresťania a to sa slobodomurárom nepáčilo. Jednoduché a podarilo sa im odstrániť monarchie. Teraz je demokracia a majú voľnú nohu, dokonca ani Cirkev sa k nim už nevyjadruje. To by si videl keby na nich padlo nejaké zlé slovo, koľko hnoja by bolo v denníkoch na Cirkev.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Postoj Novej cirkvi k slobodomurárom

Falošný pápež Ján-Pavol II. v roku 1983 zrušil používanie starého cirkevného zákonníka v Novej cirkvi a zaviedol nový, v ktorom už trest vylúčenia z Cirkvi za členstvo v slobodomurárstve nie je. Ešte chálabohu , že Nová cirkev nie je katolíckou. Slobodomurári už môžu byť členmi Novej cirkvi, ale zato tradiční katolícki biskupi sú z nej vylúčení. Táto Nová cirkev sa objíma s nepriateľmi Katolíckej Cirkvi. Slobodomurári sa od svojho začiatku snažili dostať do vedenia Vatikánu, ale najviac sa im to začalo dariť za Jána XXIII. Keď Ján XXIII. oslavoval svoje 80 narodeniny, dostal gratuláciu od slobodomurárskej lóže, od baróna Marsaudona, ktorý bol slobodomurárom najvyššieho stupňa.

http://home.gts.sk/olinko/16.html
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ivan k pripomienke s logikou suhlasim.
vidis a Rodrigo Borgia bol tiez falosny papez ? a ktory bol falosny v pirpade Trojpapezstva ?a vlastne nebol falosny papez i Gregor ked zmenil kalendar, alebo nebodal papez Lev za ktoreho vlady sa udiala Schizma(rozdrobenie cirkvi -diabolsky plan) v casoch ked este slobodomurari neexistuju ?

same otazky. ale ako viem urcite nam to jednoducho objasnis a vysvetlis ci to boli alebo neboli falosni papezi, ci sucastny Ratzinger je tiez falosny ked ututlavanim zneuzivania spravil pre cirkvev viac zla ako dobra (urcite ho tam nasadil nejaky zid, alebo jeho pra pra pra dedko bol zid...)

tesim sa
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal: Slobodomurári boli jedna z mnohých skupín, ktoré boli pri písaní americkej ústavy, preto je tam symbol pyramídy. To je všetko, viac tu nie je nad čím rozjímať. Nie je to nič nepochopiteľné ani nič konšpiračné. Samozrejme môžeš z toho spraviť čokoľvek, už záleží len na sile tvojej fantázie.
Sila tvojej fantázie zrejme pracuje na plne obratky, ked si mysliš, že slobodomurari boli pri pisani americkej ustavy, to je všetko, nie je nad čim rozjimať a dnes už v USA a ostatnych krajinach nemaju žiaden vplyv (fakty, ktore naznačuju, že sa myliš samozrejme zosmiešniš, alebo ignoruješ). Pripadne ak si mysliš niečo ine,– mohol by si nam ostatnym „nevzdelancom“ o tom povedať niečo viac, ako to cele vlastne je. Kedy sa vytratili z vejejneho života a prečo atd., alebo ktore boli tie ostatné mnohé skupiny pri písaní americkej ústavy a kde maju svoje symboly na americkych bankovkach. Fakt ma to zaujima, bez srandy.
hughito napísal: Židia ovládajú Hollywood - toho sa akože desiť alebo čo ? Ach jaj...
si naozaj tak blby, alebo sa len blbym robiš? Skopirujem ti ešte raz celu vetu, čitaj pomaly a pozorne:
Ale je mi jedno, či si Američania myslia, že ovládame noviny, Hollywood, Wall Street alebo vládu. Ide mi len o to, aby sme ich ovládali aj naďalej.
Kto hovori, že sa maš desiť? Ber ako fakt.
nauraa napísal:Moj znamy je slobodomurar, a z cirkvi ho nikto kvoli tomu nevylucil...
Tvoj znamy možno ani sam nevie, pre koho zaujmy pracuje, skus mu povedať, nech si zisti o nich niečo viac a kto stoji na čele tych organizácií a o čo im ide.

Ak sa k tomu môžem vyjadriť aj ja - 3PO – nemaš sa na čo tešiť. Ratzinger je tiež falošny papež. Od čias II. Vatikánkeho koncilu Vatikán slúži slobodomurárom. J.P.II označil židov za ešte stále vyvolených a členstvo v slobodomurarskych ložach nema za nasledok exkomunikáciu. Rovnako zmenili viacero veci z tradičneho učenia cirkvi a sabotuju cirkev z vnutra aj z vonku.

čo hovoria protokoly:

Protokol č. 17. Zničíme duchovenstvo

Již dlouhou dobu se staráme o diskreditaci knežství gojimu a tím o zničení jejich mise na Zemi, která by ještě v těchto dnech mohla být pro nás překážkou. Den po dni je jejich vliv na lidi ve světě menší a menší. Svoboda svědomí byla vyhlášena všude, a tak nás dělí již jen roky od okamžiku, kdy křesťanské náboženství bude úplně zničeno. Při vypořádávání se s ostatními náboženstvími jsme měli dosud méně těžkostí, ale bylo by predčasné teď o tom hovořit. Klerikalismus a klerikály omezíme v jejich činnosti natolik, že jejich vliv na společnost bude prakticky nulový.

Až konečne dozraje čas ke zničení papežského dvora, potom prst neviditelné ruky ukáže národům směrem k tomuto dvoru. Avšak až se národy na nej vrhnou, vystoupíme v přestrojení jako jeho obránci, kteří chtějí zabránit zbytečnému krveprolití. Tímto úskokem pronikneme do jeho samých útrob a mužete si být jisti, že odtud nevyjdeme, dokud tyto útroby úplně nerozhlodáme.
Prílohy
...
...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Skús s takýmito tvrdeniami vystúpiť niekde na akademickej pôde, som zvedavý, koľko vody by si namútil. To na margo toho, že Židia stáli za VFR a vlastne za úplne všetkým...
Uz sa stalo
http://www.europskenarody.info/Moje%20Prebudenie.html
http://www.europskenarody.info/Zidovsky%20Rasizmus.html
http://www.europskenarody.info/Geneza.sionizmu.html
http://www.lrb.co.uk/v28/n06/john-mears ... rael-lobby
Opakujem, tá rovnosť nie je chápaná tak, že sme všetci rovnakí, ale že sme si rovní ako ľudia (napr. pred zákonom).
Zakon sa kludne moze zmenit a tam si uz rovni byt nemusime.
Liberalizmus = Sloboda a zodpovednosť – pre každého bez rozdielu. Sloboda a zodpovednosť ako ekonomická, tak politická, tak sociálna.
V praxi to tak vobec nevyzera.
Vojny určite nie sú nevyhnutné, malo by sa robiť všetko preto, aby neboli.
Pravda, dôvody môžu byť rôzne, ale tá národná uvedomelosť je tiež jedným.
To co podporujes ty nas do vojny len zavedie. Chces spajat ludi roznych nazorov enticity a rasy len na zaklade tvojej viery v ludske dobro, pricom ignorujes realitu prirodnych zakonov a prirodzeny ludsky zapas o prezitie. To jednoducho nestaci.

Ty si myslis ze prilisna narodna hrdost nas privedie k vojne (ano mozno) ale co si myslis ze kam nas dovedie to ked sem posles dalsich neprisposobivych a budes ich tu zivit? Mier alebo nebodaj stastie? Mozes cakat potom stovky takych Harmanov co boli v Devinskej.

Ty len povies ze co, ale vobec nemas ziaden postup. Ale tu sa znova a znova opakujem len v tom co som ti povedal v teme anarchia.
To je len tvoj názor, nič viac. Ja takýto pocit vôbec nemám.
Ak je niekto proti opilcovi Slotovi, proti fašistom z SP, proti zbytočnému zákonu či problémovej soche, neznamená to ešte, že je proti národu.
To len tvoj názor, žiadna pravda
To je preto lebo tvoje spravanie je proti narodne, sam sa tym netajis ved si anarchista.
Pomôžem si si názormi iných ľudí, ktoré to dobre vystihujú.
Vystihuju akurat tak prd, sam autor sa tam zamotava a myli si pojmy.
Marx nemal rád židov, najmä čo sa týkalo ich viery a pod.
V tejto novej organizácii ľudstva sa synovia Izraela rozšíria po celom svete, kde sa bez priamej opozície stanú riadiacim elementom, najmä po tom, čo získajú kontrolu nad pracujúcimi triedami. Vlády národov vytvoria univerzálnu republiku, ktorá padne bez námahy do rúk židom pod zámienkou Víťazstva proletariátu. Súkromné vlastníctvo bude odstránené vládcami židovskej rasy, ktorí bude všade kontrolovať verené financie. Takýmto spôsobom bude realizovaný prísľub Talmudu – že keď príde čas, Mesiáš príde na zem a židia získajú kontrolu nad celým svetom.
Karol Marx, v korešpondencii
Čo sa týka "vymyslenia" komunizmu, tak ani keby tu nikdy nebol Marx, aj tak by vznikali hnutia, ktoré by požadovali podobné podmienky. Zoberme si napr. Zapatu a iných, ktorých k týmto požiadavkam dohnala situácia. Ide o výsledok protirečenia kapitalizmu, ktoré utláčané masy doženú k týmto požidavkam. Čo iné mali ako požadovať, keď videli že statkári nikdy nepracaovali a vlastia hektáre pôdy, kde im otrocky pracujú roľníci? Čo iné ako vyvlastnenie statkárov možno požadovať? Rovnako je to aj s fabrikami. Človek je tu viazaný len na produkciu samotnú. Keď už je naprodukované a trhy sú plné, tak prichádza o zdroj živobytia. Čo iné požadovať ako to, aby to čo sa vyprodukuje patrilo celej spoločnosti? Teda prevzatie fabrík pracujúcimi?
Kapitalizmus v tej dobe nebol, to boli pozostatky feudalizmu a to je rodziel. Dalej to o com autor hovori je skor socializmus ako komunizmus, to su dva rozdielne pojmy.
NAJ boháči sveta = žiadny Žid, čo sa stalo ? Ty mi tu vypíšeš troch Židov, čo vlastnia korporácie. Čo to má dokazovať ? Ja ti nájdem 10 iných nežidovských vlastníkov korporácií.
Tieto zoznami su blbost. Je tam priblizny odhad majetku. Ked niekto nechce aby iny vedeli kolko ma penazi tak to urobi tak aby to nikto nevedel.

Co sa tyka napr Rothschilda tak tam hovori logika. FED mu patri a vieme aku ma moc pri vydavani penazi. Ono s trochou nadsazky by sa dalo povedat ze prostrednictvom FEDu mu patria cele USA aj s tym trapakom Gatesom.
Ale podhubie nenávisti vzniká v masách a traduje sa. Preto mne je úplne jasné, že sa nájde plno ľudí, ktorí tieto predsudky majú a akože im nemusia nič závidieť.

Aj anarchista Bakunin zahrnul do svojich sporoch s Marxom antisemitizmus, nazýval ho nemeckým židákom. A čo ? To má byť pre mňa dôkaz ?
Dokaz coho? Ja ti len hovorim ze zavist neni dovodom nenavisti voci nim lebo ich tiez nenavideli ludia ktori im nemali co zavidiet. V masach sa vzdy tradovalo ze uzera a lichva je ich typicka cinnost.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie Hughito Cirkev je zlá ani jej učenia ale ty si do špiku kostí zlý človek a to sa bohužiaľ zmeniť nedá.
Zrejme si chcel napísať, že cirkev nie je zlá, ani jej učenie, ale ja som zlý, lebo poukazujem na historické fakty a jej excesy hlavne v minulosti.

Zaujímavá logika. :roll:

Ja som rád, že už si aj plno veriacich uvedomuje, čo je a čo bola cirkev zač :wink: .

Inak, 3PO to vystihol s tými "falošnými" pápežmi úplne dobre, nie je čo dodať. Márne tu budete opäť konšpirovať o tom, že teraz je cirkev prelezená nejakými slobodomurármi.

tehla:
si naozaj tak blby, alebo sa len blbym robiš? Skopirujem ti ešte raz celu vetu, čitaj pomaly a pozorne:
Ten článok "dokazoval" ovládanie Hollywoodu, nie Wall Street a vládu. A to mi je fakt jedno. A aj keby mali veľký vplyv vo vláde či inde ? Mne je úplne jedno, či tam sedí zmrdský oligarcha Žid, alebo zmrdský oligarcha Američan, chápeš ? Nič to nemení na podstate veci. Zlé veci, zlé rozhodnutia a zlé činy majú na svedomí aj nežidia.

Inak to, že sa dnes Vatikán zmieruje so Židmi a pod. nie je preto, lebo by ho ovládali, ale preto, že cirkev sa jednoducho prispôsobuje trendom. Dnes by si sotva získala popularitu s tým, keby opäť vyhlásili antisemitizmus ako súčasť svojej doktríny a začali by prenasledovať Židov.
Dnes je trendom, že rôzne náboženstvá (ako-tak) môžu žiť vedľa seba bez nenávisti. Jediní pravoverní a tradične fundamentálni zostali Islamisti (teda, ich radikálne krídla).

Samozrejme, teoretickí konšpirátori ako tehla v tom vidia iné páky a majú na to plné vrece "dôkazov". :wink:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

A aj keby mali veľký vplyv vo vláde či inde ? Mne je úplne jedno, či tam sedí zmrdský oligarcha Žid, alebo zmrdský oligarcha Američan, chápeš ? Nič to nemení na podstate veci. Zlé veci, zlé rozhodnutia a zlé činy majú na svedomí aj nežidia.
To su vacsinou ti sabes gojovia napr Joe Biden atd atd...

Este nieco co suvisi s temou a dnesnym stavom spolocnosti o ktorej sme sa tu bavili:

Židovská intelektuální a politická infrastruktura

Úspěchy frankfurtské školy a dalších variant levicové ortodoxie nevyplývají pouze z jejich vojenského vynucení v nemalé části poválečné Evropy. Konec konců v USA nebo v jiných částech Evropy k takovémuto vynucování nedošlo, ačkoli frankfurtská škola a ostatní hnutí “kultury kritiky” zde měly rovněž velmi velký vliv.

Na územích, kde nepůsobily žádné dobyvatelské armády, lze vysledovat další ne zrovna nevýznamný zdroj vlivu, jenž je příznačný zejména v Americe: židovská intelektuální a aktivistická infrastruktura poválečné éry. Ideologie, která hlásá, že pozitivní vztah k rodině, národu a rase je následkem narušených vztahů mezi rodiči a dětmi, byla i přes svou vědeckou nedostatečnost prosazována nejprestižnějšími institucemi po celém západním světě coby ztělesnění vědecké objektivity, zejména pak elitními univerzitami a mainstreamovými médii.

Jedním z aspektů tohoto úsilí je sepsání mnoha dalších děl, která prohlubují základní myšlenky prezentované v The Authoritarian Personality a ostatních dílech autorů frankfurtské školy. Tento intelektuální nápor má svůj význam, neboť vytvořil duch doby mající mnohem efektivnější dopad než jedno nebo dvě díla izolovaných autorů.

Dobrým příkladem je The Politics of Unreason (Politika nerozumu) Toto dílo bylo jedním ze série nazvané Series Patterns of American Prejudice financované Anti-Defamation League (součástí B’nai Brith). Napsali ho Seymour Martin Lipset a Earl Raab, jež jsou rovněž autory díla Prejudice and Society vydaného ADL v roce 1959.

V prvé řadě lze zde vysledovat úzké propojení mezi židovskými aktivistickými organizacemi a akademickými pracemi na téma etnických vztahů. Kupříkladu projekt Studies in Prejudice Series, jehož výstupem byla i The Authoritarian Personality byl financován Americkým židovským výborem (AJC), což může posloužit jako jeden z příkladů napojení akademického výzkumu etnických vztahů na židovské aktivistické organizace typu AJC nebo ADL. Raabova profesionální kariéra byla kombinací akademického bádání a hlubokého ponoření se do vod židovského etnického aktivismu v podobě spolupráce s ADL. Raab je taktéž výkonným ředitelem Perlmutterova institutu pro obhajobu židovských zájmů na Brandeisově univerzitě, v minulosti byl rovněž sloupkařem Jewish Bulletin v San Franciscu.

The Politics of Unreason popisuje politická a ideologická vyjádření etnocentrismu lidí evropského původu jako iracionální a jejich snahu o uchování politického vlivu na etnocentrické bázi jako nelegitimní. Na hnutí, jejichž cílem je zachování nebo znovunabytí moci lidmi evropského původu v USA, je automaticky pohlíženo jako na “pravicové extrémisty.“ Jejich politika je pak označována za “politiku beznaděje.“ Pro Lipseta a Raaba je etnická tolerance a etnický pluralismus základním kamenem demokracie, čili skupiny, které jsou vůči tomuto názoru v opozici, jsou ze své podstaty extrémistické a antidemokratické.

The Politics of Unreason může proto být vnímána jako argument, na jehož základě by etničtí Evropané v USA i jiných oblastech západního světa neměli vzdorovat oslabování jejich kulturní a demografické dominance, zatímco analogické komentáře zpochybňující právo Izraele zůstat židovským státem se objevují jen velmi zřídka. Většinové pokusy o vzpírání se proti nárůstu moci a vlivu jiných skupin se staví proti “neměnnému duchovnímu centru demokratických politických procesů.“

“Extrémismus je antipluralismus… A srdcem extrémismu je potlačování rozdílnosti a opozičních hlasů.“

“Pravicový extrémismus“ je taktéž odsouzen vzhledem k jeho populistickým tendencím a nedůvěře k institucím, jejichž prostřednictví lid vykonává svou moc. The Authoritarian Personality se vskutku v poválečném světě stala důležitou ideologickou zbraní proti historickým americkým populistickým hnutím, zejména pak mccarthyismu. “Lid jako celek pramálo rozumí liberální demokracii a … důležité otázky veřejné politiky by měly být rozhodovány vzdělanými elitami, nikoli hlasem lidu.“

Poselstvím této analýzy je, že demokracie nespočívá v moci lidu prosadit své definované zájmy. Namísto toho je vláda považována za útočiště morálně a intelektuálně nadřazených elit, které necítí žádná pouta s majoritou evropského původu, v orwellovském duchu je zde demokracie definována jako garance, že většina nebude odporovat nárůstu moci menšin, i kdyby to mělo znamenat pokles jejího vlastního vlivu. Morální a intelektuální elity vzniklé na základě působení těchto hnutí dominovaly intelektuálnímu diskursu během poválečného kritického období a vydláždily cestu kontrakulturní revoluci let šedesátých. Následkem toho univerzitní studenti té doby byli účinně ponoukáni k převzetí si radikálně liberálních kulturních a politických souborů idejí.

Důležitost intelektuální infrastruktury lze rovněž vysledovat i u jiných politických a intelektuálních hnutí. Neokonzervatismus ilustruje společné rysy této intelektuální infrastruktury v podobě pevně ideologicky zakotvených autorů většinou židovského původu, jejichž texty obsahují stejná sdílená stanoviska. Jejich institucionální bází jsou univerzity a think-tanky, přístup do většinových médií a vzájemný obdiv. Moc těchto hnutí nevychází z prací několika jednotlivců, nýbrž z šíření jejich idejí prostřednictvím médií, etablování se jejich odkazu na univerzitní půdě, jejich prosazování židovskými aktivistickými organizacemi a jejich nekonečného opakování v lehce pozměněných formách pro různé publikum stejně smýšlejícími intelektuály a spisovateli.

Tato intelektuální struktura však nevznikla v politickém vakuu. Stejné důležitosti nabylo i “hnutí pro meziskupinové vztahy”, jehož cílem bylo schvalovat příslušnou legislativu a rozšiřovat svoje ideje na školách. Frankfurtská škola byla kritickou součástí procesu intelektuální obhajoby “hnutí pro meziskupinové vztahy” v jeho snaze o odstranění předsudků a diskriminace vůči rasovým, etnickým a náboženským menšinám v období po 2. světové válce. Toto hnutí využívalo mnohoúrovňových postupů, od podávání žalob, až po sklon k rasové profilaci v bytové politice, vzdělání a zaměstnanosti; legislativní návrhy a snahu o začlenění určitých pasáží textů do státních legislativ; formování mediálního vyznění zpráv; vzdělávací programy pro učitele i studenty a redefinování inteletuálního diskursu na univerzitách.

Stejně jako v případě jiných hnutí se silným židovským zastoupením zde byly vůdčimi elementy Americký židovský výbor, Americký židovský kongres a Liga proti pomluvám (ADL). Tyto organizace se staraly o financování projektů, vymýšlely taktiku postupu v různých případech a stanovovaly cíle hnutí. Kupříkladu v otázce otevření amerických hranic imigrantům ze všech oblastí světa se projevil cílený záměr hnutí zabránit nárůstu masových protižidovských hnutí v USA. Židovští aktivisté “viděli svůj přispěvek hnutí pro meziskupinové vztahy v preventivních opatřeních určených k tomu, aby se “to” (míněno nacistické vyhlazování evropského židovstva) nikdy nestalo v Americe.” Toto ustálené téma zdůrazňovalo výhody, kterých lze nabýt vzrůstající úrovní meziskupinové harmonie, nicméně nikdo se neobtěžoval zmínit, že některé skupiny, zejména pak evropského nežidovského původu, tímto ztratí ekonomickou a politickou moc a zažijí pokles svého kulturního vlivu.

Na základě prací frankfurtské školy hnutí rozšiřovalo ideologii hlásající, že etnocentrismus a diskriminace vůči skupinám z vnějška je duševní chorobou a doslova problémem veřejného zdraví. Útok na negativní postoje vůči jiným skupinám lze připodobnit k lékařským zákrokům proti smrtícím infekčním chorobám. Lidé trpící touto chorobou byli aktivisty popsáni jako “infikovaní”, rovněž tak byly vynalezeny pojmy jako “virulentní (prudce nakažlivý) antisemitismus.” Na negativní postoje vůči jiným skupinám nebylo nahlíženo jako na výsledek střetu skupinových zájmů, nýbrž jako na dopad individuální psychopatologie.

Příběh frankfurtské školy a hnutí pro meziskupinové vztahy jsou paradigmatickým příkladem Židů formujících účelové nátlakové skupiny, jež mají silný vliv na veřejnost, v jejímž středu žijí. V moderním světě tyto charakteristické rysy židovských skupin vyústily v mocný vliv v akademickém prostředí, politických rozhodovacích procesech a světových médiích. Ve své knize The Culture of Critique a monografii neokonzervatismu jsem odhalil několik velmi vlivných židovských intelektuálů a politických hnutí, zmínit zde mohu například boasiánskou antropologii, kampaně proti koncepci biologicky daných rozdílů mezi rasami, židovské zapojení ve strukturách politické levice, psychoanalýzu, frankfurtskou školu, newyorské intelektuály, americkou imigrační politiku a neokonzervatismus.

Konečným výsledkem triumfu těchto hnutí a koncepcí je masivní nárůst židovské moci a vlivu a současný pokles politické a kulturní moci národů evropského původu, jinými slovy etnický konflikt.

Realita je taková, že Židé se opakovaně stali elitní a mocnou skupinou v mnoha společnostech, v nichž jsou usazeni. I navzdory faktu, že Židé tvoři pouze tři procenta obyvatelstva USA, se holocaust stal kulturní ikonou coby přímý následek židovského aktivismu a mediálního vlivu, Izrael posvátnou krávou americké politiky, zatímco role židovských organizací v napomáhání zahájení masivních multietnických přistěhovaleckých vln do USA zůstala ve veřejné debatě nepovšimnuta. Jurij Slezkin vcelku správně nazval svou knihu o židovském vlivu na bolševismus v Sovětském Svazu “Židovské století.” Židé jednoduše stáli v centru všech důležitých převratů ve 20. století a nezdá se, že by tomu mělo být v 21. století jinak.

Článek je součástí předmluvy prof. MacDonalda ke knize Tomislava Suniće Homo Americanus:Child of the postmodern age.

Napsal: Prof. Kevin Mac Donald
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

to je fake alebo to tam ma naozaj :shock:
Prílohy
davidova hviezda na čiapke.jpg
davidova hviezda na čiapke.jpg (25.94 KiB) 1604 zobrazení
Napísať odpoveď