Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
NESTOR
Light Expert
Light Expert

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa NESTOR »

:lol: Problem vyrieseny:ked som pripojil usb nedal som povolit pripojenie zbytocne som sa s tym trapil.Len moja neskusenost s androidom.Dakujem!
romaker
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa romaker »

Mám HTC hd aj HTC desire. Windows mobile na dotykový display nepatrí . Je to rozdiel ako hov*o a puding . Sorry. Mám šťastie že som HTC hd dostal zadarmo od firmy .
Môj srdcový fón zostane n95 ...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

To si si asi trosku pomylil, co? Ze windows mobile na dotykovy nepatri? Ale patri, ale nie na kapacitny displej... (avsak aj na tych je ovladatelnost v pohode)
romaker
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa romaker »

Windows Mobile 6.5 na HTC HD2 je krok vedľa , porovnávam to stále. Ak má niekto inú skúsenosť , nech ma presvedčí . Na fóre sú otázky na zmenu OS na Androida.
Nemám vysokú mienku ani o Nokii 5800 EM, dotykovke so Symbianom .
Ale Symbian je určite lepší ako WM , ak porovnám N95 a HP IPAQ.
Spomínané fóny som mal alebo mám a používam .
Nie som dealer ani nič podobné, chcem len poradiť .
Rady a recenzie typu " Dnes som sa stal majiteľom užasného mobilu... !" majú výpovednú hodnotu 0 .
robbiee
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa robbiee »

Pouzivate niekto Facebook Phonebook?
Ked som mal Android 1.5, tak to fungovalo a bolo to super. Po update (Samsung Galaxy Spica) na 2.1 uz tam ale tu moznost nemam. Normalne mam nainstalovanu aplikaciu Facebook, ale ked dam long press na home screen tak aj ked cele to menu poprechadzam, FB Phonebook tam nie je :( Neviete co s tym?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Keďže v Orange sú :censored: a na iPhone 4 sa nevzťahuje 40% biznis zľava, tak na 99% kupujem Samsung Galaxy S. Takže mám pár otázok ohľadom app....
Ako je to s dostupnosťou app a hier na androide? Viem, že veľa toho je na Android markete, ale tam na Slovensku nie sú dostupné platené app. Takže sa legálne dajú sťahovať len free. Dajú sa sťahovať app aj z iných serverov? Alebo je to ako appstore, že všetko je na jednom mieste? Doteraz som používal iOS, takže som zvyknutý mať všetko na jednom mieste

Čo má sakra znamenať toto?

nejaké to je rýchle... zatiaľ som to videl len na real footballe. Robí to aj na iných hrách?

Ako sa správa hra ktorá je robená na menšie rozlíšenie keď ju pustím na SGS (nemyslím HD hry)? Roztiahne sa to alebo to budem mať v strede displeja?
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Stahovat mozes aj z inych serverov, to nie je problem. Avsak iba zlomok aplikacii najdes volne pohodenych na internete, s indie hrami sa mozes rovno rozlucit. Alebo Viva la warez ako to robi cele Slovensko :-D
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Stopa napísal: s indie hrami sa mozes rovno rozlucit. Alebo Viva la warez ako to robi cele Slovensko :-D
čo? :D
však keď sa kupovať nedá, tak inú možnosť ako warez nemám
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

indie - independent, proste vsetky tie ultra zname hry od EA alebo Gameloftu kupis, ale hry od neznamych developerov na styl Doodle jump alebo Flight control budu skor zriedkave.
A kupovat sa da, chod napriklad na stranku Gameloft alebo Sygic a chod do ich eshopu, sice som neskusal cely proces, ale dovolilo mi to kupit Android verzie ich aplikacii.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Mno Stopa má pravdu, zatiaľ je to s hrami dosť obmedzené, keďže na grafické operácie sa Android-based telefóny doteraz veľmi nezameriavali. Ale keďže to získava na popularite, predpokladám, že po upgrade Galaxy S na Froyo sa to krásne rozbehne. Platené hry už Stopa spomenul, ak chceš, tak samozrejme warez, na torrentoch sa objavujú pravidelne hry ako Sim City, Settlers, kadejaké iné hovadiny, pričom samozrejme obrovská nevýhoda Androidu oproti iOS je to, že hra s menším rozlíšením sa ti samozrejme na displayi neroztiahne a ak áno, tak rozdielne namapované dotykové ovládanie ti ju prakticky znemožní hrať (takto to bolo na Dell Streak). Ja som zatiaľ spokojný, Asphalt 5 je super, hlavne na Galaxy, kde sú pridané všelijaké detaily. Mám aj Settlers a Sim City, nejaký celkom pekný 3D pool, ktorý sa dá hrať aj s hráčmi na nete, proste OK. Nie je to také ako iPhone, ale verím, že sa to postupne rozbehne, hlavne ak si vezmeme do úvahy rýchlosť rastu počtu Android-based telefónov...
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Zdravím, mám menší problém, mám LG 540 GT Optimus, nastavil som si blokovanie mobilu na nakreslenie vlastného vzoru..no priateľka mi zobrala mobil a teraz mi to zablokovala tak že si to pýta meno (mail) a heslo ..lenže meno mailu akého ? pretože som už na dne z toho ...nemám telefón napojený na net ...takže sa neviem pohnúť
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mail to bude chcieť pravdepodobne ten, s ktorým si ho synchronizoval (teda tvoj primárny GMail účet). Možno aj heslo bude také isté, ako v mailboxe, avšak to iba tipujem. Ak to nemáš napojené na net (ani len na GPRS alebo EDGE), tak neviem, či ti to odomkne, asi bude potrebovať overiť heslo na serveri...
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

skvele, ked som to synchronizoval tak to je vlastne prepojene a da sa to overit aj cez net nie ? pretoze ja neviem ani meno ani heslo ...a to co by to mohlo byt tak cez net mi to aj nejde overit ...teoreticky meno viem ...ale nemam to na GPRS ani na nic napojene ...cez PC sa to nejako neda urobit ? alebo nejako zresetovat mobil ?

//ako to heslo overim na servery ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no veď ale - nesynchronizoval si si telefón so svojim google účtom? Ak áno, tak login a heslo by mali byť tie isté a keď ich zadáš správne a si na nete tak by ťa dnu malo pustiť...Neviem o tom, že by sa to dalo spraviť cez PC, avšak možno niekde pod krytom telefónu je nejaké reset tlačidlo...Prečítaj si toto, ten týpek mal ten istý problém a vyriešil to resetovaním
http://www.google.com/support/forum/p/a ... d221&hl=en
Hard reset:
http://www.hard-reset.com/lg-optimus-gt ... reset.html
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Aky je rozdiel medzi hard resetom a tie tovarne nastavenia co su priamo v nastaveniach tel.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aj na iPhone je hard reset. Ak ti zamrzla kraxňa, tak si to hard resetol bez toho, aby si si zmazal všetko, čo si mal dnu. Tá funkcia na reset to factory settings je priamo v settings. Takže v tomto prípade to rozdiel je :) Teda aspoň ja to takto chápem...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Akurat cekujem net a vidim:
Niekedy je užívateľ prinutý spraviť tzv. hard reset (HR), pri ktorom sa uvedie zariadenie do pôvodného stavu a zmažú sa všetky dokumenty a programy.
Asi to je nieco (alebo to iste) ako trojhmat na nokiackych symbianoch.

EDIT: Ale davam ti :plus: za ten navod na Optimus. Niekedy sa mi to zide.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

doteraz som mal len symbianove nokie ( samozrejme aj nejake wm alebo uiq zariadenie ) no myslim si ze android je jednoznacne to najlepsie co som mal v ruke, moznosti neskutocne, takisto aj prepojenia s socialnymi sietami, alebo googleom Verim ze potencial este narastie, no uz teraz je to ozaj super.

odporucam aplikacie:
astro file manager - spravca suborov
advanced task manager - task manazer
zlate stranky
layar - v realnom nahlade vam ukazuje bary, restiky atd.
google sky map - mapa nocnej oblohy v realnom case vam ukazuje suhvezida atd.

z hier som toho moc neskusal:
Musical lite - virtualne nastroje ( klavir, bicie .. )
Alchemy - logicka hra
Talking tom - animovany kocur, ktory po vas opakuje, ziska si to kazde dievca :)

Ake su vase oblubene apps ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak ja osobne:
Advanced task killer - widget na ploche
WeatherBug - ten som mal dlhé roky aj na iPhone, widget mám tiež na ploche
Fring - IM klient, používam na ICQ a MSN
AndChat - IRC klient, ktorý by bol dokonalý, ak by upravili prihlasovanie sa na kanály (neustála potreba písať #)
Opera Mini - skúšal som aj Dolphin HD, sklamal. Pôvodný browser (Galaxy S) stojí za prd.
Facebook S! - Aplikácia pre Galaxy S, sto krát lepšia ako Facebook pre Android. Aspoň mne sa páči oveľa viac. A neotvára browser...
ColorDict - skvelý free slovník, Anglicko-Český, výborná databáza a vyhľadávanie.
Zedge - databáza zvonení a pozadí, našiel som tam fakt skoro všetko. A hlavne je to fre...
Asphalt 5 - keďže pre Galaxy S je plná verzia zadarmo zo Samsung Store, tak samozrejme to mám, na tomto phone je grafika neporovnateľne lepšia, detailnejšia. Skvelá hra na predvedenie grafických schopností Galaxy.
Gigbox - odtiaľ sa dozvedám info o lokálnych koncertoch. Veľmi nápomocné.
IMDB - to hádam netreba popisovať...
FreeTube - aplikácia na soskanie videí z JewTube.
Carrom 3D - skvelý biliard, ktorý sa aj vo free verzii dá hrať s online hráčmi...
CRKO Commander - obdoba Total Commandera pre Android. Bez toho ja nikdy nefungujem...
Barcode Scanner - neviem ako u nás, ale tu v UK je to celkom užitočné...
Google Earth - iba tak pre zábavu.
Quadrant Standard - benchmark pre Android. Čakám na Froyo, takže uvidíme...
Sim City Metropolis - Android verzia Sim City...
Last.fm - užitočné iba pre ľudí, ktorí sú tam regnutí, pre nich netreba nič vysvetľovať...
The Settlers - Android verzia známej stratégie...
Amazon Kindle - hádam jasné
WIFInder - slušná aplikácia na prescanovanie okolitých sietí...
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Neviem kde by som to hodil, tak to napíšem sem.Ak si dám vyhľadať svoju polohu v google maps cez gps, tak ako sa to spoplatňuje?Je na to nejaký iný cenník alebo klasicky ako prenesené dáta v rámci mobilného internetu?Mám Orange.
Napísať odpoveď