Potrebujem poradit s kupou PC
Potrebujem poradit s kupou PC
Ahojte chcel by som si kupit velky uz hotovy desktop... ostatne prislusenstvo ako LCD, tlaciaren, mys, klavesnica mam...
Rozpocet je 400€-600€ s DPH Dostupne kamenne obchody Shark, Nay, Datart. PC bude hlavne zamerany na multimedialne veci ako najnovsie hry, filmy v HD...
PC by mal mat:
Zdroj: vykonny ktory zvladne aj pripadny up-grade
Zakladna doska: ktora bude podporovat aj vykonnejsi HW, pripadny upgrade RAM a najmenej 6 USB 2.0
CPU: Intel/AMD vykonny dvojjadrak alebo stvorjadrak s poriadnym chladicom
RAM: DDR3 4 GB alebo viac
Graficka karta: od Nvidie/Ati radeon ktora zvladne najnovsie hry na high a do buducna my postaci aj medium, 512 alebo 1 GB vlastnej pameti (mam 22palcovi LCD s max rozlisenim 1680x1050)
HDD: SATA II alebo rychlejsi 3.5 7200 RPM
Mechaniky: Dualna (CD/DVD RW) alebo odedlene CD RW a DVD RW
Case/Debna: vzhladovo pekna s dobrym preistorom na chladenie HW
Rozpocet je 400€-600€ s DPH Dostupne kamenne obchody Shark, Nay, Datart. PC bude hlavne zamerany na multimedialne veci ako najnovsie hry, filmy v HD...
PC by mal mat:
Zdroj: vykonny ktory zvladne aj pripadny up-grade
Zakladna doska: ktora bude podporovat aj vykonnejsi HW, pripadny upgrade RAM a najmenej 6 USB 2.0
CPU: Intel/AMD vykonny dvojjadrak alebo stvorjadrak s poriadnym chladicom
RAM: DDR3 4 GB alebo viac
Graficka karta: od Nvidie/Ati radeon ktora zvladne najnovsie hry na high a do buducna my postaci aj medium, 512 alebo 1 GB vlastnej pameti (mam 22palcovi LCD s max rozlisenim 1680x1050)
HDD: SATA II alebo rychlejsi 3.5 7200 RPM
Mechaniky: Dualna (CD/DVD RW) alebo odedlene CD RW a DVD RW
Case/Debna: vzhladovo pekna s dobrym preistorom na chladenie HW
Re: Potrebujem poradit s kupou PC
Co myslis, na co je tu tema "Poradna pri kupe?" asi na to, aby si to napsial do nej nie? 
Mas moc velke naroky, ty chces, aby ti pocitac za 400-600€ stihal najnovsie hry na high? Nemozne. A este k tomu s Windowsom, co mas dalsich 100€, cize ked si to spocitame, celkove financie na zostavu (cisto bednu) mas 300-500€
Mas moc velke naroky, ty chces, aby ti pocitac za 400-600€ stihal najnovsie hry na high? Nemozne. A este k tomu s Windowsom, co mas dalsich 100€, cize ked si to spocitame, celkove financie na zostavu (cisto bednu) mas 300-500€
ok tak vetsinu hier medium-high a v sharku celkom solidny stroj http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;19365 len neviem ci sa neda zohnat aj lepsi stroj... za taku cenu
Garantujem ti, ze na tom by si si zahral hry na high mozno do roku 2007. Dnesne hry to zvladne na maximalne na medium. Mozno nejake Call Of Duty by to pustilo na high. Skusim nieco zlozit.
akoze ja niesom Hard core hrac ale chcem si kupit to najlepsie za tu cenu... a nechcem PC zlozit ale kupit komplet celu zostavu v sharku, nay, datart...
Jaj tak, no tak to moc vykonnu zostavu nekupis. Skladacky su najlepsie, ale ako chces.
EDIT: Toto je celkom solidna zostava, no na upgrade moezs zabudnut. Uz len koli zdroju a starsiemu socketu.
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;20046
Cena 519€ + OS
EDIT: Toto je celkom solidna zostava, no na upgrade moezs zabudnut. Uz len koli zdroju a starsiemu socketu.
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;20046
Cena 519€ + OS
no viem ze skladacky su lacnejsie ovela len nema mi to kto poskladat a sam si na to netrufam ale stale mi pripada http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;19365 lepsie pretoze ma DDR3 pamet ten co si ty navrhol ma DDR2 a 3 GB
No vybral som tu zostavu preto, lebo ma o dost lepsiu graficku kartu, ta je najdolezitejsia na hry. A ma lepsi procesor. Ten procak ti este dlhu dobu vydrzi. RAMkou by som sa moc nezaoberal, na hry ti staci aj 2GB. Mam kamarata, ktory ma 2GB ramky a hrava na tom najnovsie hry a zatial sa nestazoval, ze by mu nieco sekalo koli ramke. Vlastne jedna hra ano, Crysis, ale ty mas este 1gb ramku naviac.
A frekvencia nijako neovplyvni rychlost a plynulost hry. Nezbadas rozdiel medzi DDR2 a DDR3, za to ti rucim.
A frekvencia nijako neovplyvni rychlost a plynulost hry. Nezbadas rozdiel medzi DDR2 a DDR3, za to ti rucim.
a myslis ze ten PC vydrzi vykonnostne 4 roky a viac? aby som si aj o 3-4 roky zahral najnovsie hry aspon na low-medium
-
MichalkoOo
Zablokovaný
O 4 roky v dobe DX 12 (predpokladám
) budeš šťastný že dáš náročnejšie hry na medium a určite nie v plnom rozlíšení. Ten PC je už teraz slabý. Kúp radšej skladačku a hociktorý servis ti to poskladá za 20 Eur.
3-4 roky je dlha doba. Ja som kupoval v roku 2007 pocitac za 20 000 a nie som si isty, ci by dal dnesne hry na medium. Skor low. Bola to konfiguracia AMD Athlon X2 5600+, MSI K9A Platinum, 2GB Ram 800MHz, MSI GeForce 8600GT OC 256mb, Samsung 320gb Sata2. (dnes uz z toho PC nemam nic, vlastne ano ten hardisk este mam) V tej dobre to bol vymakany pocitac. Ale co som tym chcel povedat? V tom roku (2007) mi utiahol ten pocitac KAZDU hru na plne detaily. Pametam si prvu hru, ktora mi nesla na high. Bol to Crysis, no inak vsetko slapalo perfektne. O rok na to som si uz buchal hlavu o stenu, ze co som to kupil za zostavu, ked hry mi hry isli na medium. Tak som si kupil novu grafiku HD4850, v tej dobe taktiez top. (kupil som ju par dni po vydani) a zas o rok uz ledva tahala hry. Isli na plne (idu aj do teraz), ale uz to nieje to FPS co byvavalo. Potom som dokupil novu ramku, CPU, Zdroj, HDD, skrinu... Vlastne cele vnutro.
Tazko povedat co pride o 4 roky, no myslim ze na low detaily ti to utiahne.
Tazko povedat co pride o 4 roky, no myslim ze na low detaily ti to utiahne.
jo jednoduche kup si skladacku... tak mi navrhni pekny PC z komponentmi vyhradne z Sharku hmm
v rozmedzi 400-600 €
-
MichalkoOo
Zablokovaný
V Sharku nemaju moc dobre komponenty, aj ceny su dost vysoke Co tak alza?
tak v alze asi nie mam to dost od ruky byvam v Banskej Bystrici
Ved si to objednas a pride ti to domov.
jo lenze problem c.1 nemam ucet problem c.2 nemam 18 rokov problem c.3 rodicia mi to nedovolia a reklamacie vybavovat to bude nemozne
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Keď som kupoval PC ja v servise mi aké som si vybral súčiastky objednali a aj zamontovali. Cena bola ešte nižšia ako v Alze.
jo lenze tu akurat doverihodny obchod je shark...