www.prop.sk

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: www.prop.sk

Príspevok od používateľa slay »

KaptMichal napísal:Tak ako som to napísal o náboženstve tak to platí aj o médiách ,treba sledovať aj také aj také plátky ale s tým, že sám si viem do istej miery určiť čo zaujaté je, a čo nie, poprípade si z danej tematiky spraviť prienik atď...

OT slay : To je len extrém, ja hovorím o rozmýšľajúcom človeku. Nie o nejakej bábke, obeti režimu, médií atď...
Áno hovor o rozmýšľajúcom človeku, ale uvedom si že 8 z 10 ľudí má priemerné alebo nižšie IQ a sú leniví používať hlavu a teda propaganda, masírovanie či už médiami, cirkvami a kadečím je very easy, zvlášť v dnešnom svete informácií, internetu, televízie, rádiá. Ľudia ako dav sú veľmi hlúpi, nech to zneje akokoľvek nepriateľne a urážlivo, je to fakt.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja viem, keby bol každý človek slobodne rozmýšľajúci človek, ako ľudstvo by sme už boli inde. Z toho mi vyplýva, že sme odúsedení stále blúdiť v kruhu, nech je doba akákoľvek.
tommy_ww
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tommy_ww »

Nestranné médium nie je žiadne a to na základe ľudského faktoru. Takže vyplakávanie niektorých nad tým, aké je to závislé masmédium je jednoznačne nemiestne a polemizovať o nestrannosti masmédií je zbytočné.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tommy: ORLY, MR. OBVIOUS?

K téme: Tak som si prečítal ďalší skvelý článok na Prop.sk, konkrétne tento. Hneď prvá vec, čo ma zarazila - autor síce opisuje svoj pobyt v USA, ale vystupuje ako anonym, pričom kritizuje zavádzanie Angličtiny ako povinného jazyka na základných školách. Akýmsi divným spôsobom dáva dohromady svoj 30-ročný pobyt v USA s jeho názorom na nevhodnosť vyučovania cudzieho jazyka na prvom stupni základných škôl (konkrétne do veku 10tich rokov). Sranda je, že som čakal, že tento článok bude celý práve o tejto problematike, pričom sa autor zvrhol ku kritike faktu, že Slováci vlastne ani poriadne neovládajú svoj vlastný jazyk (čo na tomto fóre dokazujú aj poniektorí národniari a s čím sa dá aj súhlasiť) a teda táto chyba má akosi vlastne ovplyvniť vhodnosť/nevhodnosť vyučovania cudzieho jazyka v prvom stupni ZŠ. No a potom už nasleduje kritika znalosti Slovenčiny u politikov a nakoniec aj platových podmienok slovenských učiteľov.

Čo chce teda týmto autor povedať? V článku sa snaží pôsobiť odborne, čo dokladuje svojím 30-ročným pobytom v USA a odôvodňuje nevhodnosť vyučovania Angličtiny v prvom stupni ZŠ nedostatočnou vedomosťou nášho rodného jazyka. Absolútne nechápem, čo to má s týmto spoločné a už vôbec nerozumiem, čo s tým má vedomostná úroveň našich politikov. Nedostatočná vedomosť Slovenčiny predsa nie je príčinou, aby sa nemohol žiak vzdelávať aj v inom jazyku - zlá úroveň rodného jazyka je výsledkom prístupu daného žiaka k vzdelávaciemu procesu. Hoci by sa s tým "totalitným" závanom dalo súhlasiť a možno vláda mohla navrhnúť výber z jazykov, ktoré by sa pre žiaka stali povinnými, predsa len Angličtina dnes hýbe svetom, či sa to niekomu páči, alebo nie. Suma sumárum: Zasa ďalší neodborný článok na tomto webe, ktorý samozrejme s radosťou zverejnili, pričom jeho výpovedná hodnota sa rovná nule. Poniektorí ho však istotne v nejakej diskusii použijú ako argument, alebo fakt.
KaptMichal
King
King

Ja ti neviem seth, keď nezvládaš teoretickú fyziku začneš ešte aj s kvantovou? ;-)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked sa nevies bicyklovat, zacnes plavat? ano zacnes, lebo to s tym nema absolutne nic spolocne ;-)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prečo porovnávaš takéto extrémy :) Veď žiaci v prvom stupni istotne neskočia do Angličtiny z 0 na 100, budú sa všetko učiť pekne poporiadku od samého začiatku a predpokladám, že počas týchto ročníkov to bude poväčšine forma zábavy, obrázkov, atď...Ak by som to mal aplikovať na tvoje porovnanie, tak podľa toho by mali žiaci vhupnúť rovno do pokročilej Angličtiny :) Veď deti v takomto veku sa učia veľmi ľahko a čím skôr začneš, tým lepšie...Tu však nešlo o to, či súhlasím s povinnou Angličtinou, alebo nie - ja som podotýkal na "odbornosť" toho článku...Je to iba osobný názor akéhosi anonyma, ktorý fanboiz z propu istotne použijú niekde v diskusiách :)
KaptMichal
King
King

Ale však dobre, joke, ja sa tiež učím angličtinu od prvého ročníka, a zíde sa to. Slovenčina by tiež potrebovala istú obsiahlejšiu reformu. :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

no ja si myslim, ze slovencina sa uci dost obsiahlou formou a velky doraz sa kladie prave na nepodstatne veci :?
slay
Addict
Addict

Hlavne, že tí najväčší slováci na fóre majú gramatiku na zaplakanie.. :?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

seth82:

prečo vlastne by ten človek nemohol na tych strankach vyjadriť svoj názor? Aj na to je prop.sk určeny. Môžeš si ho prečítať, zamyslieť sa nad tým , s názorom sa môžeš stotožniť, alebo ho odmietnuť. Ale chapem, že pre fanboyz Sme je to nepredstaviteľne, kedže každy članok tam uvedeny beru ako nespochybnitelnu „odbornu pravdu“. Ja som naopak rad, že prop dava priestor nielen odbornikom, ale aj laickej verejnosti. No a ak sa s nazorom stotožniš, pripadne ho považuješ za niečim prinosny alebo zaujimavy, nevidim dôvod, prečo ho nepribližiť v diskusii aj ostatnym diskutujucim. Už zase len napadaš, aby si napadal.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tehla: zasa tmáriš? Kto je fanboi SME? Ja som sa oduševnene nepúšťal na fóre do každého, kto obvinil SME z neobjektívnosti (dokonca som ju aj X krát priznal), na rozdiel od poniektorých prítomných, ktorí pri krivom slovku smerujúcom na Prop hneď vyskakujú a donedávna ho vyhlasovali za jediné objektívne a slobodné médium...Kde kto berie články SME ako odbornú pravdu? Máš dôkazy, alebo zasa zostaneš iba pri prázdnych taľafatkách?

Mimochodom, svoje názory si ľudia vyjadrujú kristakrážom po všelijakých blogoch, nie len na Prope, avšak ten článok mi pripadá neskutočne tendenčný a pokiaľ by nekritizoval terajšiu vládnu koalíciu, istotne by nevisel na titulke...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Že zas „tmárim“ – ten výraz ti nejak prirastol k srdcu. Vychadzam z toho, že si dnes dvakrat postol Sme a raz utočil na prop.sk. človek musi niekedy aj čitať medzi riadkami, nielen hľadať doslovne citacie prispevkov, kde opisuješ svoju dôveru voči denniku Sme, to je cele. Nechaj každeho, nech čita, čo chce a postuje, čo chce. Alebo sa bojiš ineho nazoru, ktory by mohol ohroziť ten tvoj? :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prirástol k tebe, nie k môjmu srdcu :) To, že som postol SME, znamená, že všetky ich články a publikácie uznávam a že mám voči nemu bezhraničnú dôveru? Hádam o mne nevieš viac ako ja sám...Mimochodom, tú istú správu by som ti mohol poslať aj z Pravdy, ale keď som to spravil naposledy, tak to každý ignoroval...Táto téme je o prope, alebo nie? Veď kvôli mne si ju predsa založil, tak o čom som tu mal písať? Myslím, že už miliónkrát som tu dokázal, že názorov iných ľudí sa nebojím a už vôbec sa neobávam o ten svoj :)
slay
Addict
Addict

Hen aj ten slay dáva z propu.. ale toto stojí za to.

http://www.prop.sk/vazena-redakcia.html
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

vraj
Prop končí... (?)
... chceme však udržať stránku pri živote a preto ju ponúkame na predaj.
Záujemcovia sa môžu prihlásiť na adrese:
admin[@]protiprudu.info
Prosím nepýtajte sa nás na cenum ale urobte svoju cenovú ponuku. Vybratých záujemcov budeme kontaktovať prostredníctvom mailu. Veríme, že táto zmena neznamená koniec, ale, tak ako sa to už v minulosti stalo, prebehne bez toho, aby si to čitatelia všimli.
prop.sk
takze lock it
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nech si spravia zbierku za zachovanie tohoto bohatstva...
[irony]
plne suhlasim s nazorom Juraja Kozaka, ze sa maju diela vytlacit a ulozit v Slovenskej narodnej kniznici ako odkaz pre dalsie generacie!
[/irony]
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

juho: prečo Lock It? Len nech sa tu diskutuje o "vzácnosti" a "jedinečnosti" toho diela, aj po jeho (prípadnom) zániku. Nevidím žiaden dôvod na zamykanie témy, tak ako nie je zamknutých ďalších X neaktuálnych na tomto fóre. A nie je isté či zanikne, veď predsa členovia nenechajú svoj jediný dôveryhodný a pravý zdroj informácií a správ padnúť na nos, či áno? :)
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

Seth nabuduce, ked niekto postne prop, tu sa môžeš vyburiť, lebo do každej temy zasieraš toto OT...
to je prvy prispevok zakladatela temy. takze az uz nebude existovat ci sa aktualizovat tak tato tema potom nema vyznam pretoze nebude nikto kto by postoval clanky z propu a potom sa ty nebudes burit(vyburovat)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že komentár od zakladateľa témy nie je treba brať vážne. Jemu sa proste nepáčilo, že som v niektorých diskusiách mal negatívne názory na tento super skvelý dokonalý najlepší web. Urobil nám všetkým službu a vytvoril samostatnú tému o Prope, ktorá sa tu hodí. Nevidím zmysel, aby to tu bolo zamknuté a aby sme sa k nemu nemohli vyjadrovať post mortem. A zároveň tu nik predsa nepísal, že je tu potrebné pravidelne posielať články z Propu. Ak ti to bude chýbať, tak môžem pravidelne niečo vykuchtiť z Google cache :)
Napísať odpoveď