ephramko napísal:"osvetu mame aj na skolach"

ja som bol na strednej 8 rokov,...
ephramko no keď si bol 8 rokov na strednej škole tak to sa nečudujem, že perfektne ovládaš školské osnovy a čože ti to toľko trvalo na tej škole ?
Ďalším faktom je zaujímavé, že najviac na slovensku je HOPEROV a nie pravičákov takže ten vek 13-18 je najviac náchylný asi týmto smerom viac ako k krajnej pravici alebo ľavici. Ďalej asi toľko, že toto nie je problém, že kto chce niekam patriť musí byť pravičiak alebo sa priamo viazať k dákej idei väčšinou sa viaže na určitú skupinu a to môžu byť bezproblémov ľudia, ktorí majú na ľavicu aj na pravicu neutrálny pohľad. Ďalej ten tvoj fakt, že nechodia na gymnáziá, no ako neviem, čo tu ideš podceňovať iné školy si myslíš, že inde dejepis nemajú. Majú si predstav a ja som na gymnázium nechodil a mal som spolužiaka s takým prehľadom o druhej svetovej vojne, že schoval aj profesorov dejepisu a žiadny pravičáka nebol a ani dnes nie je. Ďalej by som do huby nebral Kotlebu, lebo toto nie je vec, ktorá prišla sním.
V druhej časti článku jasne píšeš, že nič stým polícia nerobí ale asi si zabudol na Šarišské Michaľany, kde sa domáci postavili na stranu pravice, lebo sami považovali zásah polície za neadekvátny, pri každom pochode je prítomných 200-300 ťažkoodencov a ďalšie poriadkové sily a čo majú robiť ? Nabehnúť na nich a bezdôvodne ich mlátiť obuškami, alebo ako by si si to v tej tvoje "idei" predstavoval. Zároveň by ma zaujímalo kde si nabral slzotvorné granáty u pravice, ja som totiž nikdy nevidel, že by ich hádzali si to asi mýliš s políciou a to je tiež zaujímavý fakt, že keď rozbíja antifa pri pochodoch autá a obchody a hádže kamene, to zanedbávaš. Kotleba využíva to, že v ústave je taký článok, je to vlastne hlava o základných právach a slobodách kde je napísané, že má právo na zhromažďovanie sa a na slobodu prejavu. Pochod treba nahlásiť to máš pravdu ale pokiaľ sa zhromaždia dakde ľudia majú na to právo. Keď sa 30ti postavíme teraz na námestie nemusíme to nikomu hlásiť, lebo to je naše právo. Ja tu neobhajujem nacizmus, fašizmus, antifu ani susedovho čokla, ja to hovorím len fakty, ktoré si ty proste skresluješ do guličky, ktorá ti vyhovuje.
hughito ja píšem len svoj názor, lebo informácie, ktoré sa častokrát podsúvajú sú skreslené. Celý boj proti fašizmu atď nevravím, že to nebolo potrebné, ale tvrdím aj to, že naši osloboditelia od Hitlera, Sovieti boli 10-krát horší ako celý Hitler. Keby začne tento štát riešiť problémy, ktoré ho ťažia už desaťročia tak by zobrali vietor z plachiet ultra pravicovým politikom, ktorých tak nemôžeš zniesť. Antifa možno robí jednu chybu. Bojujú proti niečomu, čo zas bojuje proti niečomu. A tí prví zas bojujú proti tím druhým, lebo tí bojujú proti nim, miesto toho aby sa dačo urobilo. Ja len viem, že týmto systémom sa to nikdy nevyrieši. Antifa môže bojovať proti skins ale vživote nemôže vyhrať pokiaľ to plánuje urobiť tak ako to robí dnes. Lebo naša spoločnosť má problémy, ktoré treba vyriešiť a toto je tá rozbuška, ktorá spôsobuje to, čo sa tu dnes deje. Za ďalšie je naivné si myslieť, že antifa vymlati pravicu, lebo keď sa pozriem na to ako vyzerajú obe strany skutočne má pravica navrch. Ale ako vravím, násilné riešenie nemá podľa mňa zmysel, pomôže len vyriešenie problémov, ktorú sú tu už veľmi dlho. Navyše je dosť podstatné sa zamyslieť nad tým, že keď sa tieto veci vyriešia skutočne nastane pokoj. No asi ťažko. Ako vravím jedná sa o organizácie, ktoré stoja opozitne voči nejakej situácii a ako ultra pravica tak antifa nezaniknú. Ich členské základne by pochudli ale antifa proste nezanikne, lebo tam existujú ľudia, ktorí musia prudiť ako aj na druhej strane to isté, a keď im odstrániš nepriateľov oni si proste najdu ďalšieho nepriateľa a svoju existenciu si odôvodnia zas tým, že musia stáť proti tomu a zároveň samozrejme ich existencia bude preventívna. Skrátka toto klbko rozmotať úplne sa nedá ale dalo by sa stým veru niečo robiť keby sa ľuďom chcelo.