Stereoscopic
Stereoscopic
existuje nejaký soft ktorý prerobí windows 7 desktop na stereoscopic? ze vsetky okna mam vo "vzduchu"
-
vikko78
Medium Professional
Re: Stereoscopic
myslím, že neexistuje soft, ktorý by dokázal konvertovať win do 3D. mňa by skôr zaujímal prehrávač, ktorý by dokázal konvertovať hocijaký film do 3D na red/cyan okuliare...power dvd 10 to nedokáže.
Cele to pseudo 3d vypocitane z 2d je taka alchymia - viac neuspesna ako uspesna. Skutocna stereometria je zalozena na snimani objektu pod roznym pozorovacim uhlom = rovnako ako mame dve oci pre sterovidenie (tj priestorove). Na zaklade porovnania tohoto pozorovacieho uhla, potom vies rozlisit ako daleko od teba sa objekt nachadza, co je blizsie a pod.
Kedze 2D film ma vsetko snimane pod jednym pozorovacim uhlom, tak tento prepocet nema byt ako realizovatelny. Ak ho niekto realizuje, tak je to cista tipovacka - ziadny stroj si z farby pixelu nevypocita, ako bol asi vzdialeny. Dokonca ani ci tento tmavsi pixel je blizsie ako ten svetlejsi. Existuju prerabky z 2D do 3D, ale to su len drobne kozmeticke upravy.
Kedze 2D film ma vsetko snimane pod jednym pozorovacim uhlom, tak tento prepocet nema byt ako realizovatelny. Ak ho niekto realizuje, tak je to cista tipovacka - ziadny stroj si z farby pixelu nevypocita, ako bol asi vzdialeny. Dokonca ani ci tento tmavsi pixel je blizsie ako ten svetlejsi. Existuju prerabky z 2D do 3D, ale to su len drobne kozmeticke upravy.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
KoCi - máš v tom trochu bordel. Je jasné že pokiaľ niečo nebolo natočené dvomi kamerami, tak to real 3D nikdy nebude, ale ten algoritmus na prepočet 2D do 3D je o dosť zložitejší ako si tu spomenul. Funguje na princípe viacerých algoritmov, ktoré dokopy kombinujú celkom schopný obraz. Za vymenovanie stojí snáď spomenúť úroveň rozmazania obrazu [field of view, focus], pohyb pozadia vs. pohyb popredia [parallax scrolling], prepočítavanie hĺbky [depth of field] scény na základe rozpoznávanie objektov [3D object recognition] a ľudí atď.
-
Grim
Darca
...myslím že to nikdy fungovať dobre nemôže...kamarát má soft, ktorý dokáže spraviť akúkoľvek hru 3D...neveril som, kým som neuvidel, efekt nieje veľmi aplaudoidný, lebo cez tie okuliare je strašne zle vidieť obraz, taký tmavý...lenže hra už vo svojej podstate sama používa 3D ýpočty na zobrazenie výstupu, každé auto, ktoré v tej hre je je 3D, takže tam to vyrátať ide, ale z filmu?...kým mi to niekto neukáže, ako sa to dá, tak neuverím...
-
uplink
VIP
Grim práve som Ti to vymenoval. A stačí si pozrieť telky od Chladničkárov, na vlastné oči som pozeral pár blu ray filmov, čo sú 2D a hodilo ich to do 3D a efekt je fajný, vzhľadom na to že hneď vedľa som mal 3D bd filmy.
A btw. keď už sme pri tom 3D, tak celé stojí za konský pohlavný úd. Skutočné 3D príde až s trojpozičným 5 farebným laserom, alebo niečím podobným.
A btw. keď už sme pri tom 3D, tak celé stojí za konský pohlavný úd. Skutočné 3D príde až s trojpozičným 5 farebným laserom, alebo niečím podobným.
-
vikko78
Medium Professional
to si ešte počkáme
...
mno ale ja chcu w7 a nie film...
inak kuknite na google: deskspace
strasne dobre v kombinacii s nexus ultimate a dreamscene
prikladám link na youtube:
inak kuknite na google: deskspace
strasne dobre v kombinacii s nexus ultimate a dreamscene
prikladám link na youtube:
programov na úpravu winu je plno a aj tak sa len snažia kopírovať linuxácke vychytávky
tú "3D" plochu naozaj potrebuješ? to budeš sedieť pred kompom s okuliarmi? farby sú skreslené, nie je to ono
tu máš pseudo 3D
tú "3D" plochu naozaj potrebuješ? to budeš sedieť pred kompom s okuliarmi? farby sú skreslené, nie je to ono
tu máš pseudo 3D
jasne vsetko je od linuxu.. preto mam aj ubuntu.. ale potrebujem hlavne vela priestoru na tvorbu webu atd..
ja potrebujem nieco co zerie ako tak malo ram:D
a chcem stereoscopic windows:D
ja potrebujem nieco co zerie ako tak malo ram:D
a chcem stereoscopic windows:D
-
Deafboy
Darca
Na ubuntu som mal raz plugin pre compiz čo toto dokázal. Vyzeralo to úžasne, ale nebolo to reálne použíteľné.