Adapter - iny prud, poskodenie zariadenia?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Adapter - iny prud, poskodenie zariadenia?

Príspevok od používateľa heker »

Mal som stary adapter, vstup mal 0,4A zo siete a vystup bol 24V a 0,75A. Neviem taky zohnat, ale nasiel som nieco podobne, ibaze zo siete ma vstup 1A a vystup ma 24V a 0,8A. Bude to fungovat v pohode, nemoze dojst k poskodeniu zariadenia? Este taka otazka, ak by nepasoval kontektor a musel by som tam dat iny, nebude problem, ze odstrihnem konektor a tam dam novy, ak dobre pripojim polaritu, ze?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Re: Adapter - iny prud, poskodenie zariadenia?

Príspevok od používateľa weroro »

Tých 0.05A (50mA) by nemalo uškodiť, ak sa ale bojíš tak choď do elektra a kúp si rezistor "100 ohmov" jeho cena je pár centov a keď budeš meniť tú koncovku tak ho zapoj do série, tak ako som ti nakreslil na obrázku. Tých 100 Ohmov ti z cucne, tých 50mA a bude slúžiť ako taká ochrana. Samozrejme záleží aj na tom, koľko má ten spotrebič, ktorý budeš napájať týmto adaptérom príkon.
Prílohy
untitled.PNG
dudo02
King
King

Re: Adapter - iny prud, poskodenie zariadenia?

Príspevok od používateľa dudo02 »

weroro-nic v zlom,ale naco pises o niecom comu sam nerozumies?Prud si berie zariadenie a to prave tolko kolko je potrebne.To co si nakreslil by sposobilo akurat tak zhorenie rezistora a mozno aj poskodenie zariadenia!
heker-Ziaden rezistor nepotrebujes,ten adapter ti pojde v pohode.Jednoducho odstrihni konektor a nahrad ho vyhovujucim,samozrejme dodrz polaritu.
Napísať odpoveď