Vyrovnavanie diskov

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyrovnavanie diskov

Príspevok od používateľa Holubar »

Dal som mojim rodicom auto do servisu na generalku. Je to SEAT Cordoba Vario, rv 1998, nasi ho kupili ked malo 4 roky a 50 tis. km a po 8 dalsich rokoch ukazuje 104 tis. Uz tam vsak bolo citit na spojke, ze potrhava a brzdilo sa uz tiez viac ocami ako dostickami.

Dali sme ho teda na generalku, dal som to robit chlapikovi, co mi robil stare Saxo. Co sa menilo boli komplet rozvody, predna naprava, na spojke lamela, vytlacne lozisko a lanko, brzdove kotuce a vzadu oblozenie bubnov no a drobnosti, co sa objavili...vsetky detaily si ani nepamatam...

Co si ale chlapik vsimol boli pokrivene zadne disky a vytlcene loziska. Loziska teda sli nove s odporucanim, aby sa disky dali vyrovnat. Tatko totizto kazdy rok meni kolesa sam a zadne mu vzdy idu tazko, tak chyti dosku a kladivo a uz to ide... Brat na to vravi, ze je to strasna hlupost, ze kym to doslova nehadze a netrieska, tak netreba robit nic, tak som sa ocitol mezi dvoma kamenmi s dilemou, ci s tym nieco robit.

Ma niekto skusenosti s rovnanim diskov? Oplati sa to cenovo alebo radsej kupit nejake na inzerat? Ak rovnat, tak kde? Som s tym este dva dni v KE, potom to veziem spat na zapad
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyrovnavanie diskov

Príspevok od používateľa Runes »

Ja len k tym na inzerat - nevies v akom su stave a co vsetko zazili btw nemam prehlad ale co stoja nove ??? A rovnanie diskov zalezi od toho v akom dezolatnom stave su ak to je mega moc tak asi by som sral nato a zhanal ine ale to ti mal povedat ten mechanik. Mne rovno povedal ze naboj vydrzi ale radsej mam zohnat dakde novy predsa koleso je koleso a v principe je to ta najzranitelnejsia cast

Jou a su to disky abo elektrony
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

rovnanie diskov stoji od 15-20 eur :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A nepoznate firmu v KE, kde to robia? Obvolal som niekolko pneuservisov, ale zatial bez uspechu. Dal by som to hned spravit, ak by to bolo za tu cenu. Su to elektrony, 13 palcov.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uha no tak to bude sranda :-/ naposledy ked som si bol vyvazovat klasicky disk tak predomnou bol ujco s dakym fiatitkom a elektrony natom. Za vyvazovanie platil 40€ (vsetky 4) v tvojom pripade to bude za obe cca 40 asi a novy mas za cca 50 tak neviem co je mudrejsie :-/ ja by som fakt uvazoval o novych pricom predne by som dal dozadu a nove dopredu
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no vyvazovanie a rovnanie je cosi ine, skus http://www.rotkiv.sk/ je to sice presov, ale mas to pomerne blizko...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sak je, podlamna vyvazovanie je lacnejsie bo je to jednoduchsie :-) tym som chcel povedat ze vyrovnavanie bude este viac
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tazko povedat, neviem, ako su na tom tie kola... hazde ti autom pri roznych rychlostiach? derie ti krivo dezen na pneumatikach? co geometria?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No geometria bola robena vcera. Na pneu neviem, ci je nieco, ale vraj bolo treba menit loziska vzadu. No a preberal som to s tym, ze ak to necham tak, tak po 5 - 10 tis km tie loziska zase pravdepodobne odidu. Aj ked teda neviem, ja na to aute vela nejazdim, akurat som to viezol na vychod, ale nemozem povedat, ze by som pocul nejaky hluk od kolies, aj ked neviem, ci to je podmienka pre vadne loziska.

No a dalsia vec je, ze kolesa neboli vyvazovane, odkedy to auto nasi maju, tatko je proste majster :) ale na druhu stranu ani volantom netrasie
Napísať odpoveď