Hľadám dobrú bezdrátovú myš (s baterkou)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Skyer
Light Star
Light Star

Hľadám dobrú bezdrátovú myš (s baterkou)

Príspevok od používateľa Skyer »

Dobrý deň,
zaujímali by ma vaše typy na nejakú dobrú bezdrátovú myš využívajúcu baterky. (Mám na mysli vlastné batérie - väčšinou čierne kvádre - čiže dodávaná aj s nabíjačkou). Ďakujem..
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Hľadám dobrú bezdrátovú myš (s baterkou)

Príspevok od používateľa h.olub »

nenapisal si cenovy strop, a ja by som popozeral nejake testy napr. tu som nieco nasiel mozno si vyberies(aj ked je to uz starsi test) :)

http://www.czechcomputer.cz/art_doc-2CB ... 67AB8.html
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

ja som kupil tuto bezdratovu a som max spokojny
http://www.alza.cz/bezdratova-laserova- ... d80318.htm
nema sice svoj akumulator ale baterie vydrzia asi tak pol roka dennodenneho pouzivania
pre mna ale bolo podstatne ze aj ked je na modry zub tak si nezapracem ziadne usb ale vyuziva to bluetooth ktory je v notase(pokial to chces k stolnemu kompu tak nezaujimava vlastnost)
Skyer
Light Star
Light Star

Cenova by mala byt +-50. Doteraz som vlastnikom Logitech g7, ta je vsak poskodena, obcas (8/10krat) zdvojuje alebo ztrojuje LMB klik.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

LMB "multi-kliky" byvaju povacsinou na game mysiach, kde je to celkom uzitocna vec. Nie je ta tvoja nahodou nejaka herna?
Skyer
Light Star
Light Star

Presne tento fakt ma tiez napadol, vlastnim Logitech G7, ale doteraz (relativne) som ziadne viacnasobne LMB kliky nezaregistroval. Paradoxne, pocet "nespravnych" klikov by som aktualne znizil z 8/10 krat na 4/10 krat.
Marlo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Marlo »

tiez vyberam nieco uz dlhsi cas... pokukujem po MS BlueTrack
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... \BlueTrack
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Mam toho M$ potkana, co je uplne vpravo dole http://www.czechcomputer.cz/czc/media.n ... Format=jpg
Prisiel spolocne s klavesnicou. Ergonomicky velmi dobre riesena, rychlo sa da zvyknut, tvarovana pre pravaka, prijemny matny a leskly plast. Citlivost bez problemov, chodi aj po lakovanom stole. Vydrz asi 3tyzdne na alkalicke baterky, tak podobne aj NiMH 2000. Nevyhoda, ze je s 2xAA baterkami relativne tazka.

Mal som aj bezchvostoveho potkanika z Lidla Silvercrest (mal, lebo ho neviem najst :D). Mini myska k notebooku, hmotnost tela ako 2 AAA baterky, ktore aj do nej isli. Dosah asi 2m, beha najlepsie po matnych povrchoch, na leskom zvykne ubziknut kurzor. Treba davat pozor na vybijanie, lebo obcas sa snimac zasekne na nejakom zrne povrchu a kurzor kmita a mys sa nevypne. Vydrz asi tyzden na intraku (cca 8-10h prace s pc kazdy den). Vyhoda bola jej cena, asi 250korun pred 3rokmi.

Rozdiel medzi tymi potkami bude hlavne v uzivatelskom komforte (vrzganie a povrch plastov, ergonomia, velkost a hmostnost a komfort prilozeneho SW), v citlivosti na povrchy uz menej a jediny dovod na silne uvazovanie je ak chces gamblersku mys, tym sa ti dost zuzi okruh vyberu. Celkom prijemnym sprestrenim su tlacitka navyse po bokoch, ktore napr.na tej M$ mysi robia krok vpred/vzad v prehliadacoch vseobecne aj bez specialnych doplnkovych softov na ovladanie.

Drahsie mysi = obvykle lepsie mysi.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Ten multiklik ti opravím za 30 minút. Stačí otvoriť myš, rozobrať mikrospínač tlačidla, prečistiť kontakty a poskladať nazad. Myš bude klikať ako nová a ty ušetríš 50€, raz som to robil so svojou MX610 a niekoľkokrát s geniuskou. BTW tá MX610 bola fajn, išli do nej dve AA baterky, ale samozrejme fungovala aj z jednej, výdrž bola slušná, kopec tlačidiel, laserový snímač...
Ale keď si mal Logitech a chceš novú, tak by som túto značku neopúšťal, zober niečo s nano receiverom čo ti bude vyhovovať.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

pre mňa jednoznačný favorit, super prenosná, perfektne padne do ruky a taktiež tá výdrž, od kúpy cca 6 mesiacov dozadu behá dodnes ako nová
http://www.alza.sk/logitech-b605-nano-d184391.htm
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Moze sa stat, teda uz pri tychto novsich myskach, ze signal moze nieco rusit? Co ja viem, wifina na stole, telefon, nejaka elektronika...?

Este otazka, ta B605 je rozmerovo klasicka ako normalne mysky alebo urcena k notebooku?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

myslím že tam idú AA batérie čiže ich veľkosť + trocha plastov, ale viem na 100% že není taká veľka ako moja razerka
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Dik, pre istotu sa pojdem pozriet do kamenneho obchodu a uvidime :)
Skyer
Light Star
Light Star

TomKocuR: áno, čital som aj o možnosti "prečistenia myši", resp. opätovné narovnanie nejakého pliešku v jej tele. Ja si ale nemôžem dovoliť byť bez myši (v prípade, že by niečo nevyšlo), takže chcem mať aspoň ujasneného nový model. (Btw: to "prečistenie" som plánoval urobiť tak či tak keď si kúpim druhú, už len pre to aby som videl ako moja G7 vyzerá zvnútra). Z nových modelov: rozmýšlal som napríklad nad steelseries ikari optical (káblová), osobne mi ide hlavne o ergonómiu + akú takú presnosť snímania.

K otváraniu myši: podľa niekde uvedeného návodu treba myš rozrezať (resp. pouvolnovať napätie medzi dolnou stenou a zvyškom), potom otrhnúť "biele časti" na dolnej strane, odšrobovať spodnú stranu, otvoriť daný mikrospínač, a narovnať pliešok. Potom pokladať, zašrobovať. Biele časti pravdepodobne prilepiť, a to je všetko? Ďakujem za odpoveď...
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

johny: mne napríklad mobil predtým než išiel zvoniť skroloval dole ak bol bezprostredne vedľa myšky (pomaly vo fyzickom kontakte) , inak nič nemá taký výkon aby rušil bezdrôtovú myš.
Skyer: neviem ako to je s G7, ale MX610 som rozobral tak, že som odlepil slidery (to sú tie tvoje biele časti) a odskrutkoval skrutky, následne bolo možné myš otvoriť. Ihlou potom mierne vyhneš zaskakovačky na mikrospínači pri súčasnom ťahu smerom od tej zaskakovačky. Vyberieš pliešok, prečistíš handričkou (môže byť namočená v liehu), takisto prečistíš kontakty na samotnom mikrospínači a pliešok vložíš naspäť do mikrospínača. Vyskúšaš či funguje (teda či kliká) a vrchný kryt mikrospínača vložíš naspäť (tak aby ti nevypadol ten biely kolík). Následne zložíš naspäť kryt myšky, zaskrutkuješ a nalepíš nazad teflóny.
Napísať odpoveď