Kompletna zaloha
-
Qerten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Kompletna zaloha
Zdravim,
existuje nejaky program, ktory by spravil kompletnu zalohu windowsu a celeho priecinku C:/Program files/ ? Tak aby sa dala spustit po nainstalovani noveho windowsu (take iste cd) na iny disk a aby tam boli aj vsetky nastavenia programov.. Popripade ine riesenie..
Dakujem za pomoc
existuje nejaky program, ktory by spravil kompletnu zalohu windowsu a celeho priecinku C:/Program files/ ? Tak aby sa dala spustit po nainstalovani noveho windowsu (take iste cd) na iny disk a aby tam boli aj vsetky nastavenia programov.. Popripade ine riesenie..
Dakujem za pomoc
-
Grim
Darca
Re: Kompletna zaloha
Acronis True Image
//ale nebolo by jednoduchšie to rovno skopírovať na ten druhý disk?
//ale nebolo by jednoduchšie to rovno skopírovať na ten druhý disk?
-
audiotrack
VIP
nestačí to zkopírovať, lebo tým sa mu neskorpírujú záznamy z registrov a po preinštalovaní systému mu vela programov nepôjde.
-
Grim
Darca
...ak chce zvlášť Program Files, tak to mu ani Acronis nepomôže...
//...ale ak chce zálohovať celý Win aj s Program Files, tak to by malo ísť cez ten Acronis...
//...ale ak chce zálohovať celý Win aj s Program Files, tak to by malo ísť cez ten Acronis...
-
Qerten
Medium Star
celý win aj s Program Files, na akej baze ten Acronis funguje? Po nainstalovani noveho windowsu sa to spusti alebo sa to priamo instaluje z nejakeho boot cd/dvd?
-
Grim
Darca
...najskôr si vyberieš priečinky ktoré chceš zálohovať, môžeš si vybrať aj celý disk...no ale ak by si chcel zálohovať celý windows a potom ho nahodiť na iný disk tak to by si ten disk musel pripojíť k tomu PC ako externý a tú zálohu tam nahodiť, lebo keby tam už iný Windows bol tak to by ti mohlo narobiť haluze...
-
Qerten
Medium Star
snad chapem, este posledna otazka. Obsahuje zaloha aj boot windowsu, registre atc?
-
Grim
Darca
...registre sú tam určite...a myslím že by ti to normálne aj nabootovalo...len to treba správne obnoviť...ja som to ešte nerobil tak iba teoretizujem, ale čítal som že niektorí si s tým programom zhálohujú celý disk a keď sa niečo pokafre tak z iného PC si obnovia zálohu na ten pôvodný disk...a že všetko funguje akoby sa nič nestalo...
-
zdravotnik
Light Professional
Používam Acronis. Program je lokalizovaný aj do CZ jazyka. Osobne pracujem cez boot verziu, ktorú po nainštalovaní program ponúka - vytvoriť boot disk(istota, že daný obraz nebude porušený). Zálohu dám uložiť na nesystémovú časť disku(externý disk...) a v prípade pádu systému len pohodlne za cca 15min mám nahodený systém. V podstate využívam len funkciu zálohy vybranej partície, ale sú tam aj pokročilejšie funkcie.
-
Qerten
Medium Star
tak toto je pekne
ked sa mi to podari, ohromne mi to ulahci zivot, dakujem.. k+
Ja zálohujem v Acronise disk C s OS a D s programami na zvláštnu partíciu vytvorenú Acronisom. Keď niečo pokašlem dám bootovacie CD (vytvorené Acronisom), spustí sa mi program a dám obnovu najprv C a potom podľa potreby aj D(nemusí byť). Treba doinštaľovať aktualizácie a všetko ide v poho. Najlepšie je urobiť zálohu na novú inštaláciu Win+programy.
Zdravim..
Hladam nejaky podobny program ale chcem sa uistit ze som to spravne pochopil..
Potrebujem spravit zalohu
- celeho systemu windows ale aj s aktualizaciami proste komplet jak to je,
- cely disk C (programy aj s ich nastaveniami),
- registre,
- subory na ploche,
proste uplne vsetko, ovladace, este aj obrazok na ploche, setric obrazovky, nastavenia ohladne rezimov napajania, hesla do win, nastavenia siete..
Predstavujem si to tak, ze cela tato zaloha sa spravi na externy hdd, a z neho by sa to v pripade potreby len cele obnovilo na disk.
Dalej by este bolo genialne keby to bolo schopne fungovat aj ako bootovaci system ze dam trebars na inom compe boot z ext.disku a nabootuje mi to tento moj system.
Je toto mozne? Napriklad s tymto programom co o nom pisete?
Dikeees
Hladam nejaky podobny program ale chcem sa uistit ze som to spravne pochopil..
Potrebujem spravit zalohu
- celeho systemu windows ale aj s aktualizaciami proste komplet jak to je,
- cely disk C (programy aj s ich nastaveniami),
- registre,
- subory na ploche,
proste uplne vsetko, ovladace, este aj obrazok na ploche, setric obrazovky, nastavenia ohladne rezimov napajania, hesla do win, nastavenia siete..
Predstavujem si to tak, ze cela tato zaloha sa spravi na externy hdd, a z neho by sa to v pripade potreby len cele obnovilo na disk.
Dalej by este bolo genialne keby to bolo schopne fungovat aj ako bootovaci system ze dam trebars na inom compe boot z ext.disku a nabootuje mi to tento moj system.
Je toto mozne? Napriklad s tymto programom co o nom pisete?
Dikeees
prva cast otazky (zalohovanie nastaveny, programov, veci na pracovnej ploche atd..)ano prave na take veci sluzi program Acronis (a dalsie za zmienku este Norton Ghost, popripade su aj free). neviem ako v pripade Acronis ale v pripade Nortonu k obnove trebalo mat CD z ktoreho sa spustil program, vyhladala sa zaloha na disku (popripade v sieti) a system sa obnovil.
k druhej otazke. tvoj system sa urcite neda len tak spustit na inom pc(problem ovladacov, velkosti zalohovanej particie, a neviem o tom zeby win vedel bezat ako live cd...). linux to vie. mozno je nieco podobne i pre WIN ale to nech odpovedia ostatni co o tom nieco tusia.
edit:// teraz mi doslo. existuju softy co odzalohuju nastavenia tvojho konta na usb. ak prides ku kamaratovi vlozis kluc vytvori ti konto s rovnakymi nastaveniami. ak to sklbis s portable aplikaciami tak by to aj vcelku slo. ale nikdy som to neskusal len ma napadlo, ze pradavno som o tom nieco cital
k druhej otazke. tvoj system sa urcite neda len tak spustit na inom pc(problem ovladacov, velkosti zalohovanej particie, a neviem o tom zeby win vedel bezat ako live cd...). linux to vie. mozno je nieco podobne i pre WIN ale to nech odpovedia ostatni co o tom nieco tusia.
edit:// teraz mi doslo. existuju softy co odzalohuju nastavenia tvojho konta na usb. ak prides ku kamaratovi vlozis kluc vytvori ti konto s rovnakymi nastaveniami. ak to sklbis s portable aplikaciami tak by to aj vcelku slo. ale nikdy som to neskusal len ma napadlo, ze pradavno som o tom nieco cital
Hm no su take live cd windowsu, aj mam nejake, ale su tam len nejake velmi okresane programy a ani neviem jak to vlastne funguje.. Ale normalne sa to nabootuje z CD a vyzera to ako win...
A ten program na usb co vravis ze vytvori konto s tvojimi nastaveniami, funguje to aj na vistu? Aaa tym padom sa do tho winu dostanem aj bez hesla? A potom ked dam to usb prec, zrusi sa to konto alebo tam zostanu nejake stopy..?
A ten program na usb co vravis ze vytvori konto s tvojimi nastaveniami, funguje to aj na vistu? Aaa tym padom sa do tho winu dostanem aj bez hesla? A potom ked dam to usb prec, zrusi sa to konto alebo tam zostanu nejake stopy..?
neviem ci funguje aj pod vistou. nikdy som tie programy neskusal. googli alebo pockaj na radu od niekoho ineho.na prelomenie hesla popripade jeho zmenu sluzia ine prog. par krat sa to tu riesilo staci pohladat. napoveda : Ophcrack
Hodim to sem....
Takze na zalohu pouzivam Norton Ghost aktualne 15ku nikdy som nemal problem takze paradicka ale teraz mam otazku
kupil som dalsi samsung 500GB F2 a idem ich dat do raid0. Obnovim aj potom svoju zalohu bezproblemov ? Alebo ju musim obnovovat iba na 500GB disk?
Takze na zalohu pouzivam Norton Ghost aktualne 15ku nikdy som nemal problem takze paradicka ale teraz mam otazku
kupil som dalsi samsung 500GB F2 a idem ich dat do raid0. Obnovim aj potom svoju zalohu bezproblemov ? Alebo ju musim obnovovat iba na 500GB disk?
V Acronise si nastavíš, kde tú zálohu obnovíš. Ja som doplnil do PC 500GB HDD. Pôvodný 80GB som nechal na C a D som obnovil na nový disk zo zvláštnej partície vytvorenej Acronisom. Pre spustenie Acronisu používam CD, hoci pri vytváraní partície je možné zadať, aby sa Acronis spustil pri štarte Win klávesou F11. Acronis obnoví všetko tak, ako je zazálohované: programy, plochu, nastavenia atď.
chcel by som sa spytat ze ci mi "Acronis True Image Home" zalohuje aj "bordel" co mam v PC. napriklad pozostatky programov a tak... ved kazdy dobre vie co myslim
ak das zalohu celej particie tak zalohje aj bordel.
na win som to riesil tak ze som si nainstaloval system, ovladace a programceky co som bezne pouzival a takto vytvoril zalohu. ked sa system spomalil alebo nieco podobne ak som ho zo zalohy obnovil. navyse nic ti nebrani robit difirencne zalohy.
jeden problem toho vsetkeho je ze win neupdatuje programy a nie kazdy program ma aktualizacny mechanizmus. teda ak obnovis system ktory si mal s pred roka niektore programy budes musiet preinstalovat na novsie verzie.
na win som to riesil tak ze som si nainstaloval system, ovladace a programceky co som bezne pouzival a takto vytvoril zalohu. ked sa system spomalil alebo nieco podobne ak som ho zo zalohy obnovil. navyse nic ti nebrani robit difirencne zalohy.
jeden problem toho vsetkeho je ze win neupdatuje programy a nie kazdy program ma aktualizacny mechanizmus. teda ak obnovis system ktory si mal s pred roka niektore programy budes musiet preinstalovat na novsie verzie.