Alkohol + hríby

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ccimo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Alkohol + hríby

Príspevok od používateľa ccimo »

to je uplna volovina..podla mna sa moze kludne do hub pit mlieko/pivo/hocico....ja som s tym nikdy nemal problem, na hriby chodim casto a vzdy si dam k dobrym hribom dobre pivo alebo dobry starter(rozumej 45%+ :aasmile27: ) ci su to vyprazane bedle/plavky, alebo kozaky na smotane alebo kuriatka, alebo hocico hribove a nikdy mi nic nebolo...to je len taky mytus ako ceresne + voda = sracka :wink:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no nakoniec som to neriskoval :D v kazdom pripade to az taky mytus nebude, pivo som si dal k hubam aj ja, ale videl som kamaratku, ktora sa opila po tom ako jedla huby a pol dna bola out(resp ho prezila pri hajzli :lol: )
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

tak mozno je to individualne :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nikdy som o tom nepočul a je to podľa mňa volovina.
Za praženicou s kuriatkami bežne pijem pohár mlieka lebo mi to tak chutí a ešte mi nič nebolo.
Po jedle v ktorom sú hríby bežnem dám pohár piva alebo vína a tiež som tu a ani som nesral ani netykoval ani nič.
Bože kde na to všetko chodíte a potom tomu ešte aj veríte :slap:
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

je to hlupost..ja som si viackrat dal alkohol po hubach a nic mi nebolo...ajked nikdy som sa neopil po hubach :)
tu som nasiel nieco odbornejsie :S hubami je podľa Tamary Starnovskej spojený celý rad mýtov. Napríklad, že po hubách sa nemá piť alkohol. Pivo však podľa nej nepredstavuje problém, naopak, horčina a jemná perlivosť piva zlepšujú trávenie. "Mýty o škodlivosti alkoholu po hubách súvisia s tvrdým alkoholom a jedovatými hubami. Jedy ničia pečeň a alkohol sa tiež odbúrava v pečeni, takže vzájomná kombinácia urýchľuje poškodenie pečene," vysvetlila odborníčka.
http://zdravie.pravda.sk/oblubene-huby- ... vyziva_p42
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Pinco 4 hodiny je málo kedže huby sa trávia pomerne dlhšie ako mäso a keď ziež kilo húb pochybujem že za 4 hodiny ich budeš mať z tela preč (a aj keby tak nebudú v žalúdku, ale v tele ostanu...) Dosť sa s tým zahrávaš keď po hubách vypiješ alkohol, no asi máš silný žalúdok... Problem je v tom že ten alkohol niečo s tymi hubami spraví a vznikne jed tuším že muskarín(niečo také ako hruška a voda) Už si to nepamätám by somsa musel spýtať. Povedal mi to dedo ktorý je 60 poľovník a v lese prežil dosť veľa času tak prečo by si vymýšľaľ ?

Nie je to sprostosť neviete o tom nič :nono: Kameň asi ti bude jedno či za jedovatými hubami vypiješ pivo už to aj tak neroskchodíš...Prosim ťa sprostosti tu nepíš. Mielko po hubách vypiť môžeš nič sa nestane no alkohol nie. Tiež som tomu neveril až pokiaľ mojej bývalej spolužiačke nato nezomrel dedo, ale ja vás nepresvedčam ak neveríte choďte do lesa nazbierajte holubienky, hríby, kozára spravte si praženicu holubienky len na panvičke upečte a všetko zjedzte zapíte to 2mi pivmi a tromi poldecákmi slivky a potom uvidíte

// pointa nie je to že ti bude zle, ale to že sa otráviš...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keby som po niečom vypil 2 poháre piva a 3 poldecáky slivky tak mi je zle aj po božskej mane, nie to ešte po takom ťažkom jedle ako sú hríby.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ako dlho trvá trávenie húb je asi pre mňa rovnaké ako to, či má vesmír hranice, takže viem o tom prd a podľa toho, čo píšeš si na tom podobne.
Ja napríklad poznám poľovníka, ktorý verí tomu, že v lese videl víly, takže takým povedačkám starých dedov neverím.

Na nete nájdeš xy diskusií napr. tu http://www.nahuby.sk/diskusia.php?paren ... id=1134107 alebo tu http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=6582 , ale nikde nie je jasne napísané, že sa po hubách nesmie piť alkohol. Je to skôr individuálne. Niekto zje jogurt deň po záruke a povracia sa z toho, alebo zapije čerešne vodou a dostane sračku a niekomu to nespraví nič. Ale dosť často sa v týchto diskusiách spomína huba hnojník, pri ktorej sa vyslovene neodporúča (nie však zakazuje) piť alkohol. Jednému bolo z toho zle, druhému sa vyhádzali vyrážky po tele, ale nedočítal som sa, žeby na to niekto umrel. Ktovie aké huby pojedol spolužiačkin dedo, pretože poznám aj takých hubárov, ktorí pozbierajú všetko, čo sa na hubu podobá.

Ja len toľko, vždy som mal rád huby a nikdy som nevedel o tom, že by sa za nimi nemohol piť alkohol. Ak by bola pravda, že za hubami všeobecne sa nesmie piť alkohol, tak to by som tu už nebol ani ja, ani moji kamaráti, kolegovia. Neskutočne veľa krát sme na grilovačkách, na chatách nazbierali huby, či to boli plávky, suchohríby, modráky, hríby, bedle, rýdziky, masliaky, kuriatka, muchotrávky, jedli sme ich na rôzne spôsoby a zapíjali pivom alebo tvrdým chlastom a nikdy nebolo nikomu zle.

Pravidelne chodíme do obľúbeného podniku, kde podávajú "poľovnícke" jedlá a medzi iným robia aj omáčky z húb, hubové polievky, prívarky, hubové rizoto a ja neviem, čo všetko ešte a bol som tam nedávno. Dal som si hubovú polievku, podotýkam, že žiadny vývar a v tom 4 minihuby, ale hustá polievka z hríbov. Dal som si na to 4 pivá, pred polievkou jednu hrušku a pred odchodom druhú hrušku a nebolo mi vôbec nič.
Napísať odpoveď