Nefunkcny internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

Nefunkcny internet

Príspevok od používateľa JodiBB »

Zdravim,
Riesim u kamaratky jeden problem.
Ma internet od UPC. Mali doma nejaky stary wifi router cez ktory im internet isiel. Ten si teraz ale niekto vzal a oni tam dali novy. A od vtedy sa na internet nevie pripojit.
Router je nastaveny ako Gateway s tym ze na WAN si vezme adresu cez DHCP a potom na lokalke maju nastavene IP rucne.
Problem je v tom, ze ked zresetuje UPC modem aby pridelil tomu wifi routeru IP, urobi to tak ale len na par sekund. Po par sekundach sa v routery zas WAN IP vyresetuje a internet nejde.
Preto som povedal nech vyskusa zapojit PC priamo cez ten UPC modem. Zapojil sa PC s kablom s UPC modemom, na par sekund sa vypol UPC modem, znovu zapol a nic. Pocitacu vobec neprideli IP adresu. (v PC nastavila automaticky ziskavanie IP aj DNS) Skusala vypojit UPC modem niekolko krat a aj na dlhsiu dobu ale vysledok je vzdy rovnaky.
Neviete niekto poradit kde by mohol byt problem?
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nefunkcny internet

Príspevok od používateľa hrban »

niesom si 100% istý, ale modem má byť nastavený na PPPoE, zadáš meno a heslo a potom ti pridelí IP a nie dynamická IP
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JodiBB »

UPC modem sa nenastavuje. To je magicka krabicka ktora je uz prednastavena a prideli dalsiemu zariadeniu IP. (teda uzivatel ju nenastavuje, je to prednastavene od UPC)
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Pokiaľ si dobre pamätám, problém je v tom, že UPC je viazané na MAC adresu počítača. Pokiaľ dôjde ku zmene MAC adresy, treba ju zaregistrovať. Robí sa to na stránke

Kód: Vybrať všetko

chello.upc.sk 
Budete potrebovať k tomu ale prihlasovacie údaje (meno a heslo, nájdete v zmluve o pripojení).
Ja som to urobil tak, že som sa prihlásil na UPC bez routra (len počítač pripojený na modem), išiel na danú stránku a tým sa zaregistrovala MAC adresa sieťovej karty. Potom, po pripojeni routra (Linksys) som v routri nastavil klonovanie MAC adresy.
Napísať odpoveď