to B ta opravnuje...Aiden napísal:AFAIK skupiny zbrojneho preukazu su od A do F, pricom A ta opravnuje nosit zbran pripravenu na pouzitie
Strelne Zbrane
B ta opravnuje na drzanie strelnej zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku.SchYzo napísal:to B ta opravnuje...
"A" - nosenie strelnej zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku.
Hovoris, ze zbrojny preukaz sk. A neexistuje? Pozri si §15. Ak mas v plane si niekedy zaobstarat zbran, mal by si veru lepsie citat.
Rozdiel medzi drzanim a nosenim si najdi uz v spomenutom zakone.
Aiden - v podstate, ak mas dobry dovod, na to aby si sa stal hrdym majitelom zbrojneho preukazu sk. A, tak sance su vcelku aj vysoke.
Nuz ale neber to tak, ze ho daju kde-komu. Aj ked teda som sa uz dopocul, ze ho maju kde ake "individua".
Btw, zabudol som jednu velmi dolezitu vecc. Ku kazdemu zakonu existuje aj vyhlaska. Pre niektorych by snad bolo dobre, keby si ju precitali. ; )
Kazdemu, kto sa chysta na skusky by som doporucil venovat sa spominanej literature tak mesiac, pretoze skusky byvaju dost huste. Riesia sa tam modelove situacie, a co je horsie, policajti radi chytaju za slovicka. Aj ked, maju vlastne aj pravdu, ak je raz nieco v zakone jasne napisane, nemozete si to vykladat po svojom.
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tak doslova nie..ale drzitelom F zbrojneho preukazu moze byt udelena vynimka z ministerstva na vlastnenie zbrane kategorie A (zakazane zbrane) na zberatelske ucely. a k nim patri aj moja vysnivana SVDSheep napísal:F je naco? opravnuje ta nosit raketomet?
/darcovi karmy: ty kkt aspon sa podpis to co som napisal je v tom zakone takze to ty pises pi*ov*** a nasieraj sa kolko chces
Re: Strelne Zbrane
Dal som to do tejto témy. Neviete mi povedať, či bude dakde aj prebiehať zbieranie podpisov proti pozmeňujúcemu návrhu pána Lipšica o zbraniach ? Myslím iniciatívu Legis Telum, ktorú máte aj tu:
Alebo jediná možnosť je vytlačiť si hárok a aj stými pár podpismi ho poslať na tú adresu, ktorá je uvedená.
Kód: Vybrať všetko
http://www.legistelum.sk/Re: Strelne Zbrane
Skús sa pozrieť na www.webforum.sk
Poprípade pokukaj obchody so zbraňami a poľovníckymi potrebami. Kurvafix, ak toto Lipsteinovi (už si to poslovenčil na "lipšic") prejde, tak potom je to v prdeli.... Tesne po voľbách, som práve na toto v téme "Voľby 2010" upozorňoval.... Nech si kto hovorí, čo chce ale KDH-áci sa vždy v otázkach občianskych slobôd správali ako komunistickí diktátori.... Od nich neni ani koza dobrá
......
Poprípade pokukaj obchody so zbraňami a poľovníckymi potrebami. Kurvafix, ak toto Lipsteinovi (už si to poslovenčil na "lipšic") prejde, tak potom je to v prdeli.... Tesne po voľbách, som práve na toto v téme "Voľby 2010" upozorňoval.... Nech si kto hovorí, čo chce ale KDH-áci sa vždy v otázkach občianskych slobôd správali ako komunistickí diktátori.... Od nich neni ani koza dobrá
Však už som písal jednému chalanovi a ak nie tak sa pôjdem opýtať dakde asi. Som tomu ani veriť nechcel, že taký zákon môžu prijať. Ako rátal som zo všetkým, ale že zakážu aj plynové a airsoftové zbrane + sprísnenie podmienok atď. Ja som vedel sakra, že začnú prijímať zákony, nad ktorými budem len hlavou krútiť.

to znamena, ze by v praxi nebolo mozne vlastnit ziadnu strelnu zbran, chapem to spravne?
ColdRain, pripravovaná novela svojím znením (neviem či je to spôsobené diletantizmom autorov, či je to zámerné) zakazuje veľkú časť samonabíjacích zbraní (ako pušiek, tak aj pištolí), rovnako skracuje platnosť ZP z pôvodných 10 na 5 rokov..... a testoch psychologických testoch ani nehovorím.... Takto to začína a totálnym odzbrojením to skončí, ak sa to teraz nepodarí zmietnuť....
nájdeš ju napríklad na už spomínanom webfore, alebo na "portále právnych predpisov".....
edit.
COTHW, to sa týka strelných zbraní a nie airsoftových hračiek....
A ďalšia vec, asi si trochu pletieš pojmy samočinná a samonabíjacia......
nájdeš ju napríklad na už spomínanom webfore, alebo na "portále právnych predpisov".....
edit.
COTHW, to sa týka strelných zbraní a nie airsoftových hračiek....
A ďalšia vec, asi si trochu pletieš pojmy samočinná a samonabíjacia......
Akákoľvek zbraň, vrátane krátkych zbraní, ktoré sa svojim vzhľadom ponášajú na samočinné zbrane. Pekne vraveli aj príklad, že firma vyrába jednu a tú istú pištoľ s rovnakým vzhľadom, jedna je automatická, druhá nie ale zakázané by boli obe. Ak som postrehol dobre, týkalo by sa to väčšiny zbraní, ktoré majú ľudia v držbe.ColdRain napísal:to znamena, ze by v praxi nebolo mozne vlastnit ziadnu strelnu zbran, chapem to spravne?
Takže aj keby máš napríklad airsoftovú MP5 alebo AK47 tak ju musíš dať buď znehodnotiť alebo odovzdať na polícii.
//edit Pinhead
Som sa sekol sorry, pri samonabíjacích je strelba jednotlivými ranami(opravene).
to je citát z jedného municak.sk
V zákone sa tiež odvolávajú na vzhľad zbrane takže sa to týka všetkých zbraní, i keď patria do kategorie D.Pre našu komunitu sa v tomto návrhu objavila ešte jedna bezprecedentná, nebezpečná a hlúpa klauzula, ktorá do kategórie zakázaných zbraní zaraďuje semiautomatické zbrane nie na základe ich technických parametrov či konštrukčného riešenia ale ich démonizuje výhradne na základe vzhľadu – podobnosti s automatickou zbraňou. Akú hrozbu to potenciálne prináša pre náš šport je a aký rasistický to má podtext je asi zbytočné zdôrazňovať.
no, uz je mi to jasne, najprv som sa zlakol ze sa globalne zakazuju samonabijacie zbrane...aj tak je ta novela samoucelna, len pre verejnost a nic sa tym nezmeni, akurat sa stazi zivot zberatelom...
//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 9:53)
co sa tyka hrozby pre airsoftovu komunitu, cothw ma podla mna pravdu, kedze sa jedna o posudzovanie vyhradne na zaklade vzhladu a airsoftove zbrane su kategorizovane ako zbrane kategorie D, teda podla mojho nazoru to plati aj na airsoftove hracky
//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 9:53)
co sa tyka hrozby pre airsoftovu komunitu, cothw ma podla mna pravdu, kedze sa jedna o posudzovanie vyhradne na zaklade vzhladu a airsoftove zbrane su kategorizovane ako zbrane kategorie D, teda podla mojho nazoru to plati aj na airsoftove hracky
nemám slóv, o pár rokóv nejaký šialenec zabije 4 ľudí vzduchovkou (ubije ho sňou k smrti alebo ho trafi do oka) a zakážu aj vzduchovky
demencia....
-
KaptMichal
King
Mali by do toho Lipšica a spol. vystrielať z tej Airsoftky plný zásobník, možno by si spamätal...
sapler : Zakážu aj bejzbalky, hokejky, golfové palice, roxory,...

sapler : Zakážu aj bejzbalky, hokejky, golfové palice, roxory,...
To bola prvá vec, na ktorú sa chalan včera pýtal. A vzduchovky ? Každopádne je to na hlavu.sapler napísal:nemám slóv, o pár rokóv nejaký šialenec zabije 4 ľudí vzduchovkou (ubije ho sňou k smrti alebo ho trafi do oka) a zakážu aj vzduchovkydemencia....
Ak budú vo vláde pribúdať podobné zákony tak dane budú zvýšené na dvojnásobok a občania za odmenu budú musieť začať používať umelohmotný príbor aby niekoho nezranili.KaptMichal napísal:Mali by do toho Lipšica a spol. vystrielať z tej Airsoftky plný zásobník, možno by si spamätal...
sapler : Zakážu aj bejzbalky, hokejky, golfové palice, roxory,...![]()
Fico mal pred voľbami 34-36%, pár mesiacov po nástupe novej vlády má 40% podľa preferencií. Ešte pár takýchto zákonov a o 4 roky si môže urobiť vládu sám. Ale to je riadny OT takže na túto časť nereagovať.
Mam to chapat, akoze sa ide oficialne plakat nad rozliatym mliekom? Cela novela sa meni koli tomu ujcovi s AKackom v BA?
ano kvoli tomu ujcovi a este aj kvoli hlupemu lipsicovy ci co to je za mentála