Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Však samozrejme. :wink:
Drago
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Drago »

Famine napísal:nesúhlasím s touto vládou
toto je dovod, preco neist? :/ lebo Fico vyzval, aby sa neslo? Ja osobne vyuzijem kazdu moznost priamej demokracie, hoc by to referendum vyhlasil aj Fico .. nikto ti nekaze aby si na kazdu otazku odpovedal ano :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Priama demokracia je jediná pravá demokracia, takže pre mňa je jasné, že na referendum pôjdem.

Nechápem tú argumentáciu SMERu, že to stálo 7 miliónov € (teda vlastne zbytočných). Však, tie peniaze nebudú zbytočne vyhodené, ak sa ľudia referenda zúčastnia a proste neprepadne.

Fico a spol. jednoducho chcú, aby to referendum nebolo úspešné, takisto možno mnohí členovia pravicovej vlády si praje, preto tie skeptické (negatívne) vyjadrenia.

Ja tomu nechápem, voliť zmrdov sa chodí, ale ak má človek priamu možnosť niečo zmeniť (nie tak, že si zvolím svojich "zástupcov" a tí budú veci meniť, cha), naozaj výnimočne, tak ľudia sú pasívni a voliť nejdú. Veď to je proti normálnemu zmýšľaniu.

Teraz je aj jedno to, nakoľko bol toto populistický krok zo strany SaS (ale myslím si, že ani nešlo až tak o populistický krok, keďže toto referendum som prvýkrát podpísal dobré dva roky späť, keď nikto o SaS ani nechyroval - vrátane mňa), treba ísť hlasovať, ak tu tá možnosť už existuje.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Úplne súhlasím s tebou.Zo strany SMERu a niektorých koaličných poslancov je tu vidieť veľká snaha aby referendum bolo neplatné.Kto to nevidí tak asi nedokáže sám premýšľať a počúva len tie žvásty od Fica.A Matovič im dal včera krásnu zámienku prečo SMERáci neprídu do rokovacej sály.Krásne sa im to hodilo.Až mi to príde akokeby sa s Matovičom na tom dohodli.Ale asi skôr pravdepodobné je že Matovič je veľmi citovo a psychicky labilný človek.Rozhodne budem svoje okolie informovať o referende a zúčastním sa ho.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Také mám rád. To je ako keď dieťa nevie derivovať, dostane guľu a potom povie, neviem Matematiku. Nepovie, viem Matematiku, ale neviem derivovať. Povie rovno, neviem Matematiku. Toto je rovnaký prípad. Veta nesúhlasím s touto vládou znamená apriórne a absolútne nesúhlasím s absolútne všetkým čo vláda predložila, predkladá a predloží. Nemyslím si, že je to pravda. Zvlášť krátkozraké to je keď príde referendum, ale človek naň nejde lebo nesúhlasí s vládou. Veď to je smiešne..

Referendum nemá s vládou absolútne nič. Je to vôľa 400 000 podpísaných občanov SR.
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Cize keby sa konalo totozne referendum, s tym rozdielom ze by za nim stal Smer tak uz ides? :lol:
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Ja nesúhlasím s vládou už 20 rokov (keby som vtedy nebola decko, tak nesúhlasím ani so socializmom) ale na referendum pôjdem. Ľudia sa už musia naučiť tlačiť a tlačiť na politikov aby si nemohli robiť z parlamentu šaškáreň (jedni) a nadeľovať si nehorázne odmeny a odstupné (druhí), atď a využívať nástroje priamej demokracie. Také referendum už napr. nemusí byť !! Aj keď tie otázky sú tam blbé, treba im dať najavo, že sa aj bežní ľudia v politike vyznajú a že tam poslanci niesú na parádu a nie nadávať na nich v krčmách.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ale výsledky referenda nie sú záväzné tak potom o čom je to celé referendum?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ale su
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Je zavazne, uz som to tu riesil davnejsie v inej teme.

"K problematike odporucam si precitat.

http://www.concourt.sk/Zbierka/1997/26_97s.htm
V referende nemožno priamo na základe výsledku
hlasovania zmeniť ústavu. Prijatie návrhu v referende má
ústavnú relevanciu v tom zmysle, že ním občania zúčastnení na
hlasovaní udelia parlamentu príkaz, aby v súlade s návrhom
prijatým v referende zmenil časť ústavy, ktorá bola predmetom
vyhláseného referenda. Ústava však neobsahuje ustanovenie
umožňujúce občanom, aby hlasovali priamo o formulácii
navrhnutej zmeny ústavy."

S tym suvisi PL. US 42/95.

"Národná rada v zákonodarnom procese realizuje delegovanú právomoc. Naproti tomu občania svoju originálnu právomoc môžu realizovať podľa ústavy tak, že o vyhlásenie referenda požiada na základe petície aspoň 350 000 občanov. Z uvedeného vyplýva, že ústavodarný orgán upravil zákonodarnú moc v Slovenskej republike dvojakým spôsobom. Táto moc patrí nielen Národnej rade Slovenskej republiky, ale aj priamo občanom."...

..."...i keď občania delegujú svoje práva parlamentu, predsa im zostáva - ako nositeľovi primárnej originálnej moci - právo rozhodovať o niektorých zásadných otázkach týkajúcich sa verejného záujmu priamo v referende, nezávisle na parlamente. Právo občanov podať petíciu za vyhlásenie referenda im poskytuje možnosť realizovať primárnu, neodvodenú moc aj v takých prípadoch, keď by parlament nepostupoval v zhode s predstavami občanov. To jest, ak by o niektorých dôležitých otázkach nechcel alebo nedokázal rozhodnúť. "
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Ja rozhodne pôjdem a snaď aj presvedčím doma, aby si také ojedinelé hlasovanie o dosť dôležitých otázkach nenechali újsť :).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/5548722/matica-vloz ... oklad.html Naša slávna Matica, ktorou sa tu poniektorí pravidelne oháňajú a expertami pochádzajúcimi z jej radov...Presne ako SAV, vymeniť kompletne všetkých a to do jedného.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

k tomu referendu: je možné sa ho zúčastniť aj mimo trvalého bydliska? Je možné sa dostaviť v daný deň na ľubovoľné "volebné miesto" a tam sa zúčastniť? Je pre to potrebný nejaký špeciálny volebný preukaz/povolenie? Pri "vysokom" výskyte referend v našej krajine je toto moje prvé, ktorého sa môžem ako oprávnený občan zúčastniť - z toho pramenia moje otázky.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Potrebuješ volebný preukaz.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

haha, trochu na uvoľnenie napätia...
Prílohy
lol
lol
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Stoporko - odpovede na tvoje otázky:
TRETIA ČASŤ
ZOZNAMY NA HLASOVANIE V REFERENDE A HLASOVACIE PREUKAZY

§ 9

(1) Zoznamy oprávnených občanov na hlasovanie v referende v jednotlivých okrskoch (ďalej len "zoznam") vyhotoví obec zo stáleho zoznamu voličov. O zoznamoch platia primerane ustanovenia volebného zákona o zoznamoch voličov. 7)

(2) Obec odovzdá zoznam okrskovej komisii pre referendum (ďalej len "okrsková komisia") najneskôr dve hodiny pred začatím hlasovania.

(3) Členovia okrskovej komisie sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch, ktoré spracúvajú. 8)

(4) Občana Slovenskej republiky, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a dostaví sa v deň konania referenda do miestnosti na hlasovanie, dopíše okrsková komisia do zoznamu. Zápis do zoznamu okrsková komisia zaznamená v jeho slovenskom cestovnom doklade.
------------------------------------------------------------------
7) § 4 až 7 zákona č. 333/2004 Z. z. v znení zákona č. 192/2007 Z. z.
8) § 18 zákona č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov.
§ 10

(1) Oprávnenému občanovi, ktorý nebude môcť hlasovať v okrsku, v ktorého zozname je zapísaný, vydá obec na jeho žiadosť hlasovací preukaz a zo zoznamu ho vyčiarkne s poznámkou o vydaní hlasovacieho preukazu.

(2) Žiadosť podľa odseku 1 podáva oprávnený občan osobne alebo prostredníctvom ním splnomocnenej osoby v úradných hodinách obce. Oprávnený občan môže požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu najneskôr dva dni pred konaním referenda. Obec vydá hlasovací preukaz v deň podania žiadosti. O vydaných hlasovacích preukazoch vedie obec evidenciu. Tlačivo hlasovacieho preukazu musí mať ochranné prvky.

(3) Hlasovací preukaz oprávňuje na zápis do zoznamu v ktoromkoľvek inom okrsku.
skuki - vyššie som spomínal, že referendum a voľby sú dve diametrálne odlišne veci, z toho vyplýva aj kreácia orgánov referenda, či iné aspekty potrebné na vykonanie referenda, ktorým je aj hlasovací preukaz a nie voličský preukaz... :)

k referendu - včera som sa zamyslel nad referendom či isť alebo neisť, najskôr som bol skeptikom a nechcelo sa mi, ale zajtra si pôjdem vybaviť hlasovací preukaz (ak stihnem :D ), síce môj hlas asi veľa vody nenamúti ale predsa sa pôjdem vyjadriť...skutočne je jedno kto referendum spískal, občania môžu znižiť počet zakonodarcov, čim sa podľa môjho nazoru ušetri dosť finančných prostriedkov (zoberme si, že poslanci si môžu zriadiť kanceláriu, majú narok na asistenta, dostavajú notebooky, tlačiarne....a to všetko im prepláca štát, teda my občania svojimi daňami), imunita...v tomto som skeptik aj nadalej, pretože ako bolo vyššie spomenute nález ustavneho súdu hovorí, o zaveznosti referenda, ale nech mi niekto povie akým spôsobom referendum prinúti poslancov aby zahlasovali za zrušenie imunity....keby bolo v ustave niečo podobne ako pri prezidentovi, ktorý umyselne poruši ústavu (súdi ho ústavný súd) pričom pri poslancoch také ustanovenie nie je, a tým by sa prinútili schváliť to, čo je v referende... :) .....
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Aj ja idem, ale Voľby cez internet neviem čo mám dať(ÁNO/NIE). Na ich stránke popisujú ako to urobia a tam je, že by sa dalo voliť viac krát (zamedziť nátlaku), ale zahltilo by to sieť. Malo by sa dať voliť max iba 3x. Škoda, že to nepišu podrobnejšie. Majú na to vôbec odborníkov ?? Alebo to bude robiť nejaká drahá firma, ktorá sa na tom krááásne nabalíí.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak, zopár ďalších postrehov, o našom Starom Ujovi
http://komentare.sme.sk/c/5557783/gaspa ... rovic.html
a o do neba kričiacom rodinkárstve na našich súdoch, ktoré pokračuje vďaka Harabínovi, ktorý by mal už dávno sedieť v lochu.
http://www.sme.sk/c/5557718/do-boja-sa- ... unior.html

//autoeditácia príspevku (26 Okt 2010, 12:08)
Tak. A imunita tým hajzlom zasa zostane. A nepovedal aj Rafaj, že bude hlasovať za zrušenie? SMER sa zasa ukázal, strach im to proste nedovolil.
http://www.sme.sk/c/5611155/trestnoprav ... stane.html
No a hodnotenie posledných mesiacov vlády Fica, korupcia zasa vyššie. Ako inak:
http://www.sme.sk/c/5611011/slovensko-s ... rsilo.html
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Trnka podla vzoru Topiek online na Pravda.sk

http://spravy.pravda.sk/odpovede.asp?t=TRNKA

Jardo - Pan GP, ako je mozne ze na Slovensku nebola generalnou prokuraturou este ani jedna kauza doriesena a dotiahnuta do konca, ked vsetci velmi dobre vieme, ako to naozaj je s rozkradanim statu, financovanim politickych stran, tunelovanim tunelov pod. ... Kedy uz konecne niekto bude mat "gule" a posle ozajstnych zlodejov do lochu a nielen obycajneho zivnostnicka, ze nezaplatil odvody do socialky (obrazne povedane) ??? Nepoznam jedneho politika, ktory by uz sedel, resp. ani jednu stranu ktora by bola rozpustena a zrusena z dovodu podvodneho financovania ... dakujem.
( 26.10.2010 13:45 ) Opakujem sa, ale naozaj nečítajte niektoré periodiká, ušetríte si čas a dožijete sa dlhšieho veku. Dobrá káva ráno, pohrabanie záhradky, vyvenčenie psa, pobozkanie babky je stále niečo lepšie než čítať niektoré médiá. Dokonca sa vám upraví aj tlak.

Je ten clovek kompetentne normalny? Nevie aspon napisat ked uz tak, nerieste to, skutok sa nestal?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Odpoved Trnku bola vrcholne trapna a dufam, ze sa tejto odpovede chytia aspon niektore media a ukazu ludom sposob jeho prejavu.
Napísať odpoveď