Lenivost sa ucit ...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
BeRnSpiRiT.
Amateur
Amateur

Lenivost sa ucit ...

Príspevok od používateľa BeRnSpiRiT. »

Zdravim , mam taky problem ... Idem na strednu , do prve rocnika , a vzdy som sa na ucenie drbal , pricom som si kazde prazdniny hovoril , ze sa budem , co mi vydrzalo tak prvy mesiac ... ulohy absolutnme neurobene , a chcem mat nejaku motivaciu - inspiraciu , ze som na strednej , a naozaj sa chcem zacat , len ja ked sa naucim , vzdy mam 1 , ale mne s aproste nechce , nemam na to cas , nechce sa mi , lenivy som ... skolu mam dobru , odbor technika a prevadzka dopravy , stvorrocka s maturou , tak chcem nejaku motivaciu , alebo tak ... Co robit , aby som bol priemer 1-2 ... Nieco ... ja neviem :) Viete mi poradit ?
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Lenivost sa ucit ...

Príspevok od používateľa Maki »

povedat si co chces byt po skole a porozmyslat nad tym... pokial nemas znamosti, tak ak nebudes na strednej makat a nepojdes na dobru vysku kde budes taktiez makat, tak v doprave mozes robit maximalne tolko, ze tie cesty budes stavat....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som mala na strednej presne ten isty problem, ako ty. Nechcelo sa mi vobec do ucenia a ked aj, tak som sa ucila len to, co ma bavilo. Proste som to flakala ako sa dalo. Potom pred maturitou dosiel akademicky tyzden, az vtedy mi doplo, ze to nie je sranda. Cely tyzden nonstop nad knihami a zositmi, drvila som sa otazku za otazkou, dokopy tusim 7 predmetov a napriek tomu, ze mi otazky bohvieako nesadli, dopadlo to velmi dobre. Horsia znamka ako 2 nepadla. :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Motivacia na ucenie? No, tazko ti povedat, kvoli comu sa uc. Nik nevie, co v zivote chces.
Viem ti len tolko povedat, neuc sa a mozno raz vyfasujes nadhernu novu lopatu a furik a budes panom rigolov a vykopovych prac. Kolegovia ta budu oslovovat "gadzo", na rukach budes mat mozole ako kamene z potoka a vonkoncom uz nebudes mat ziadnu motivaciu, na nic. Az potom si povies: "Ja idiot, co som sa neucil!?". Kolega ti na to: "Nep*** a lopatuj!". : )

Vyber si. ; )
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

pryja, mne to skôr pripadá ako by si ho odrádzala od učenia. Niečo ako: "Veď načo sa budem učiť 4 roky, keď cez akademický týždeň sa dokážem všetko nabifliť?!" (viem, že si to tak nemyslela :) )

tiež som sa flákal, tiež sa mi nechcelo učiť, ale dobrá motivácia bola aj pre mňa otázka budúcnosti. Tak ako napísal Maki.

Ale zase na druhej strane poznám aj takých, ktorí sa neučili vôbec, na maturitu sa naučili 5 otázok a vytiahli si jednu z nich. Teraz jeden z nich má vlastnú, prosperujúcu firmu, veľa peňazí a tí, čo sa biflili, robia "len" pomocné práce, administratívu a pod. Veľa záleží od toho, aký je to človek, aké má vlastnosti, či sa vie prebojovať, či sa vie vykrútiť z rôznych situácií a pod. Mám známeho, ktorý sa takisto neučil, ale poznal veľa rôznych výhovoriek, vedel sa dostať z každej situácie a teraz je z neho neskutočne dobrý obchodník. Keby ťa stretol na ulici, tak ti aj, s prepáčením, zasraté slipy predá.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ako píše pinco...závisí od toho ako sa dokážeš pretĺkať...môžeš vedieť z pamäti vypočítať všetky integrály na tabuli, ale ak nevieš vypísať tlačivo na úrade práce, vypísať žiadosť o dotáciu, otvoriť hubu a pýtať sa vo firmách či nepotrebujú pracovníka so schopnosťami, ktoré sa v škole neučia, tak sa radšej uč...ak sa budeš učiť, škola vychŕlli s tebou daľších 200 takých ako si ty a budeš šedý priemer...uč sa niečo, čo ostatní nevedia, uč sa to, čo v živote využiješ a uč sa to, čo by si chcel v živote robiť...to, čo sa naučíš v škole...hmm...väčšinu z toho potrebovať nebudeš, ale ak to budeš vedieť budeš mať rešpekt...napr. svojich detí...napr. ja som sa nedávno mamy (Ing.) pýtal, či vie čo sú to prvočísla...samozrejme namiesto toho aby ich pár vymenovala ma odbila tým že ona sa to iba nabiflila a potom to vyhodila z hlavy...tak načo chodila na tú výšku? Kôli titulu? Ak už ideš na školu tak to len tak tupo nepríjmaj, aby si to v zápätí vyhodil z hlavy...keď vidím svojho otca (Ing.) ako si všetko pamätá z vysokej školy a ako všetko vie tak ho obdivujem...ja som na vysokú školu nešiel, nemám na to...zato som sa ale začal venovať veciam, ktoré ma bavia a vypĺňajú mi voľný čas...učím sa ich nie preto, lebo musím, ale preto, lebo chcem...poviem ti pravdu...mal by som ťa síce povzbudiť aby si sa učil...ale k čomu to keď skončíš školu, síce s jednotkami, ale zistíš, že známky sú ti dobré tak akurát pre tvoj vnútorný dobrý pocit?...potom by si na mňa len nadával, že som ti povedal to čo si chcel počuť, namiesto toho aby som ti napísal ako to naozaj v mnohých prípadoch je...takže k tej pravde...zo strednej školy si pamätám akurát to, že som tam chodil...prešiel som na ťahákoch a zmaturoval som priemerne, mal som 4 zo slovenčiny, ale ako vidíš aj z môjho písomného prejavu, na 4 môj prejav určite nieje...píšem gramaticky korektne ale z maturity som mal 4...maturita neodráža tvoje reálne znalosti a schopnosti...ak ti ide o ten dobrý pocit v duši, že máš samé jednotky, alebo žiadnu trojku, tak sa uč, ale popri tom ti odporúčam rozvíjať svoje koníčky a uberať sa smerom, ktorým by si v pracovnom živote chcel kráčať...ja som sa tiež sem tam učil, napr. na konci 4. ročníka, keď mi vychádzala 5 z matematiky...učil som sa pre svoj dobrý pocit a pre dobrý pocit rodičov...a teraz ten dobrý pocit mám...nemal som žiadnu 5 na vysvedčení...a načo mi ten dobrý pocit je? Netuším, ale ty na to možno prídeš...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Hmm, tak to máš podobný problém ako ja... :D aj keď ja už som nejaký ten piatok na strednej... Ja osobne si teraz tiež vravím že sa budem učiť no doteraz mi to dlho nevydržalo, učím sa v škole pred hodinou (väčšinou dostanem 2...) no ak niečo poserem a viem že iné východisko nemám tak si sadnem doma za knihy a neodídem pokiaľ sa nenaučím. A akú mám motivaciu ? Chcem ísť na vysoku, a neznášam prácu, takže je mi milšie zobrať do rúk knihu naučiť sa za hodinu, ako zobrať do rúk lopatu a na zime-horúčave robiť celý deň.

Takže ak ti môžem poradiť buď lenivý, pretože sa aj vraví že čím je človek lenivejši tým má väčšie IQ, ale ak sa musíš naučiť tak sa nauč, a povedz si čo je lepšie chvíľu sa poučiť a mať voľno, alebo celý život dreť... kinjeril to napísal dosť jasne
BeRnSpiRiT.
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BeRnSpiRiT. »

Ďakujem za rady ... ako tu už niekto spomenul , učím sa iba TO , čo ma baví , SLJ - 1 , ZEMEPIS - 1 , ale matika - 3, 4 ( od 8 to lepšie nebolo ) lebo je to s prepáčením chu**** , ktorá sa mi fakt nechce učiť . Ďalšia vec , čo ste povedali , o tej škole života , vedieť si otvoriť ústa , popýtať sa na známosti , hej :-) to mám , cez toto leto som si chcel zarobiť , už som mal rôznych 5 ponúk , cez kamarátov , alebo som zavolal , ale nakoniec som ostal brigádovať v našej firme RENAULT s autami ;-) V pohode robota , aspoň , keď som končil základku , ktorej som sa od monitoru ( ktorý som napísal 75 , 70 ) vôbec nevenoval =P ... To chcem povedať , že stačí sa učiť , len tak priemerne , čo ? :-)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

tvoja mativacia by mala byt matura, ak ju chces zvladnut bez problemov tak sa musis aj nieco ucit lebo potom to vsetko naraz nemusis stihnut
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Ja idem napríklad do 3. triedy na SOŠ a nemôžem povedať, že by som sa učil. Proste prvý polrok podľa môjho netreba skoro nič robiť, lebo to vysvedčenie nikam nejde a druhý polrok stačí dávať tie ťažšie predmety na trojky, štvorky a na konci všetky predmety, ktoré máš medzi vytiahnuť na tu lepšiu známku. A nakoniec som mal jednu štvorku a pár trojok a podľa môjho názoru aj celkom slušný priemer.

Keď tak nad tým rozmýšľam mám lepšie priemery na strednej ako na základke. :D
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

nechcelo sa mi citat, co tu pisali ostatny, ale ked budes mat na vysvedceniach 2 a lepsie, tak na polroka aj na konci roka ti dam 50€ :)

// odkial si?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

z topolcian je (sme).
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

OT: Rad ja som mal, nedáš aj mne ? :D (just kidding)

laster a myslíš že ťa s takými známkami zoberú na vysoku ? Síce súhlasím stebou pretože na strednej sa vôbec netreba učiť (len občasne pred písomkou a tak) ale ako to že máš 3,4 a ešte lepšie ako na ZŠ ? Si prepadal ?
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

ja by som rychlo spisal zmluvu, kym mam na to naladu... :)
pinco
Darca
Darca

Janio napísal:OT: Rad ja som mal, nedáš aj mne ? :D (just kidding)

laster a myslíš že ťa s takými známkami zoberú na vysoku ? Síce súhlasím stebou pretože na strednej sa vôbec netreba učiť (len občasne pred písomkou a tak) ale ako to že máš 3,4 a ešte lepšie ako na ZŠ ? Si prepadal ?
A ty si myslíš, že na vysokú sa dá ísť len s dobrými známkami so strednej? "Si vedle jak tá jedle."
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

u mna to bolo tak, ze som sa ucil pre seba. Obcas sa mamka spytala na znamky ci treba orpavit alebo nie. Predmety, ktore ma zaujimali som sa ucil, na ostatne som sa pripravoval len na pisomky a skusania aby som si sprvil priemer. Je to len na tebe ako sa k tomu postavis. Motivaciu nehladaj vo vysokej skole ani potom co bude po strednej.
Rob to co ta bavi.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Pinco nie, ja s priemerom 2 som sa nedostal na strednú kde som chcel, ale môjho spolužiaka so 4 tam zobrali...
Výsledok ? Ja mám 1-2 a on prepadá tak isto ako on myslíš že sa mu bude chcieť prinútiť učiť sa na vysokej keď sa nevie prinutiť naučiť sa jednu látku z matematiky na strednej ? Po prvom semestri končí...
A ďalej na nejakú školu ho zoberú, ale na totu ktorú chce ísť ? Moja kamarátka skončila s PVD a matura mala 2,2,3,3 a na vysoku ju nezobrali pretože na prijmačkách jej chýbalo 8 bodov takže také ľahke to nie je...
Ja študujem technické informačné služby v elektrotechnike a na vysoku plánujem ísť, ale na medicínu... myslíš že ma len tak zoberu ? Pretože až také ťažké to nie je? "Si vedle ja tak jedle"

Pikolik v dnešnej dobe skoro nikto nerobí to čo ho baví... ;)
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Nie na základke som mal 2 a 3 a priemer 2,5 a teraz mám aj par jednotiek väčšinu dvojok a pár trojok a ako som písal jednu 4. Takže mi to dalo pekný priemer 2,2. A áno myslím, že ma určite niekam vezmú a ešte mám aj na to čas.

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2010, 23:10)

Nie na základke som mal 2 a 3 a priemer 2,5 a teraz mám aj par jednotiek väčšinu dvojok a pár trojok a ako som písal jednu 4. Takže mi to dalo pekný priemer 2,2. A áno myslím, že ma určite niekam vezmú a ešte mám aj na to čas.
pinco
Darca
Darca

Janio napísal:Pinco nie, ja s priemerom 2 som sa nedostal na strednú kde som chcel, ale môjho spolužiaka so 4 tam zobrali...
Výsledok ? Ja mám 1-2 a on prepadá tak isto ako on myslíš že sa mu bude chcieť prinútiť učiť sa na vysokej keď sa nevie prinutiť naučiť sa jednu látku z matematiky na strednej ? Po prvom semestri končí...
A ďalej na nejakú školu ho zoberú, ale na totu ktorú chce ísť ? Moja kamarátka skončila s PVD a matura mala 2,2,3,3 a na vysoku ju nezobrali pretože na prijmačkách jej chýbalo 8 bodov takže také ľahke to nie je...
Ja študujem technické informačné služby v elektrotechnike a na vysoku plánujem ísť, ale na medicínu... myslíš že ma len tak zoberu ? Pretože až také ťažké to nie je? "Si vedle ja tak jedle"

Pikolik v dnešnej dobe skoro nikto nerobí to čo ho baví... ;)
Uvediem ti ako príklad môjho brata, ktorý už na základnej škole bol riadne problémové decko, raz prepadol na základnej, raz prepadol na strednej, stále prechádzal na štvorkách, v poslednom ročníku požiadal o odklad, odišiel pracovať a na školu sa chcel vysrať. Po dlhom prehováraní sa do školy vrátil, dokončil ročník, zmaturoval na samých štvorkách a prihlásil sa do Košíc na Technickú univerzitu a teraz je v druhom ročníku. Aj keď matika bola pre neho ťažká, zvládol to. Takže áno, keď chceš niečo dosiahnuť, tak sa ti to podarí, pokiaľ máš výdrž. A tá tvoja PVD kamarátka o ničom nevypovedá. U nás na strednej mal PVD hocikto, dokonca aj ja a to som sa málokedy učil. To, že zmaturovala s tak hroznými známkami za to si môže sama. Pochopil by som, ak by si z jedného predmetu vytiahla blbú otázku, ale keď mala celkovo takéto známky, tak až tak múdra nebola.

A to s tou tvojou školou a výberom výšky je ako keď ovocinár si jedného dňa zmyslí, že bude chovať lamy. To už tažšie je, ale nie nereálne. Takže držím palce :wink:
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Kriste to je zase téma :smt033
Napísať odpoveď