Iný projekt - poprosím len o názor, nech je akýkoľvek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mali by ste záujem o takýto projekt?

Áno - používal by som ho denne, možno by som sa zúčastnil na jeho tvorbe a vylepšovaní, je to skvelý nápad
43
15%
Áno - niekedy by som taký portál navštívil a využil jeho funkcie
155
55%
Je mi to jedno - možno by to bolo dobré
51
18%
Je mi to jedno - totálne nezmyselný projekt
4
1%
Nie - príde mi to ako zbytočnosť
20
7%
Nie - som zásadne proti, takýto projekt je len plýtvanie časom a prostriedkami ľudí, čo ho budú tvoriť
7
3%

Celkom hlasov: 280

Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Iný projekt - poprosím len o názor, nech je akýkoľvek

Príspevok od používateľa Frikso »

Vzhľadom na to, čo všetko bude musieť tento projekt obsiahnuť a vzhľadom na to, že tieto služby už sú poskytované (i keď nie všetky pokope na jednej stránke) si myslím, že je to zbytočná námaha. Trocha mi to pripomína kseft.sk, ktorý tiež začínal vo velkom štýle (tiež mal poskytnúť už existujúce služby pohodlne na jednom mieste), vyzeralo to, že čokolvek si idem kúpiť, tak jednoznačne kseft.sk a obchodníci si tam s radosťou budú pridávať svoje produkty, nájdem tam bez problemu všetko.. A nie je to tak.
Vidím v tom paralelu.
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa A2C »

markus: je mi jasné že zo začiatku ľudia nebudú mať chuť dávať svoju energiu čas atď keď nebudú vidieť dôsledky, avšak nepripravujeme projekt ktorý by mal bežať rok, či dva. Sám som sa zapájal do niekoľkých projektov ktoré potrebovali plniť databázy a výsledok je aký spomínaš, nie všetky sa dožili dneška, podstatné ale je že jeden ktorý z nich to vzal za správny koniec vytlačil všetky stránky s rovnakým zameraním ani nie za 2 roky, a dnes je to najväčšia CZ/SVK stránka s tou tématikou. Čiže som v tomto celkom optimistický. Aj keď ti to pripadá nemožné 75% ľudí čo zatiaľ hlasovali by to privítali, uvidíme ako zahlasuje zbytok. Určite ale budeme potrebovať i spolupracovníkov ktorý by námatkovo tieto pridané miesta kontrolovali. Samozrejme nie zadarmo.

nordkapp_pb: výborný príklad, a skvelý nápad. ďakujeme :-)

Frikso: ďakujeme dáme si na toto pozor. :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dobra idea, ale coskoro to tipujem zacne robit aj ujcok google..Aspon doteraz som jeho vyuzival na nieco podobne..
Ja by som to vedel vyuzit, kedze niekedy ani netusim co v mojom okoli je a kde hladat drogeriu a podobne :)
Ale je natom fakt vela prace a docielit, aby tam firmy davali sami seba? neviem neviem..bude to nie moc jednoduche..Lahko sa nad niecim takym premysla, ale naplnit tu databazu vsetkym moznym, nebude jednoduche..Niektore obchody budete musiet ist sami zistovat osobne, ze co vlastne poskytuju a tak..a zmapovat cele Slovensko da prosim pekne kur*va vela roboty..A na zaciatok by to samozrejme chcelo aj originalny, lahko zapamatovatelny nazov domeny, ktory by sa lahko medzi ludmi rozsiroval :P
Tot moj nazor..
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ja poviem takto: keby som mal nieco take robit tak by som sa do toho nepustal z tychto dovodov :
1) malo podnikov -> ludia tam prijdu zistia ze nic tam takeho nie je a uz sa nevratia
2) vela podnikov -> tak to chvilku pobezi a potom tam zacnu byt neaktualne udaje lebo to nebude mat kto kontrolovat a ked to navstavnici stranky zistia tak tiez prestanu chodit. Ak by to mali robit podniky same tak na to by bolo treba najskor a) mat nejake meno a b) podnikatel si reklamu na nete radsej spravi svojou vlastnou www strankou.

osobne by som cakal podobne problemy a navsetvnost ako na kamnapivo.sk .
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ďakujem za názor, avšak na to tu bude feedback od užívateľov a to si obchodníci rozmyslia či si budú dobrovoľne robiť zlé meno.

mať nejaké meno, to ako plánuješ aby sme kúpili značku pepsi a použili ju na toto? :lol: meno si treba spraviť a nie ho len preberať, a na tom budeme pracovať.

ono vieš kamnapivo je síce pekné niečo také robiť ale kto to využije? ja napr. pivo nepijem a poznám x ľudí čo ho nepijú je to niečo také ako robiť solo stránku o profi Overclockingu na slovensku, nemá to proste význam. Avšak ďakujeme za komentár. :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

mne sa to páči ale bol by som veľmi rád keby tam nebola iba Blava a Košice ale aj menšie mestá ako napríklad Humenné, Snina Vranov n. Topľou (viem že možno ti takéto mesta nič nehovoria ale aj tú žijú ľudia ktoré takéto služby privítajú :) ) a tak podobne.
kebyže sa služba uchytí a podniky by to aktualizovali, veľmi rád by som to využíval keďže na google maps je toho o podnikoch dokopy 0
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

a2c: ja pivo tiez nepijem ale napr. su tam aj restauracie. len to prirovnavam k tomuto projektu a ze budete mat obdobne problemy. dokonca by som povedal ze to budete mat aj zlozitejsie lebo ked je clovek v neznamom prostredi tak vacsinou hlada nejaku restauraciu na jedlo/pitie. Kolko ludi potrebuje v cudzom meste penu na holenie alebo ako si spominal krmivo pre rybicky? vacsinou tieto veci kupujem ked som doma a tak mam predstavu kde sa v mojom okoli nachadza drogeria. hadam nechodim domov s klapkami na ociach a ak hej tak na vasu stranku zavitam raz.

ak sa do toho predsalen pustite tak zelam vela stastia
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Filipito, sme si toho vedomí ale keďže žijem a pracujem v BA tak pri svojich potulkách okolím viem spracovať len BA, avšak určite privítam keby si sa niekto pustil a spracoval by svoje mesto.

tuti, ďakujeme :-)
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Nápad je to dobrý, ale potrebuješ mať okolo seba správnych ľudí, aby Ti projekt pomohli zrealizovať a bol úspešný, žiadaný :).

// Myslel som to vo všeobecnosti konkrétna osoba (zakladateľ projektu) musí vedieť, kde može zapojiť vlastné skúsenosti, poznatky a kde potrebuje helpnúť s maličkosťami ktoré dotvárajú základ. Čiže nie nehlasím sa, prenechávam skúsenejším :wink:.
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

haha11: mám to brať ako prihlášku? :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

A2C, veľmi pochybujem že ti to niekto bude robiť zadara
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Myslim, ze to je dobry napad. Ak by to bolo nejak zrozumitelne spravene, tak by sa to mohlo uchytit. Osobne by som to sem tam pouzil, hlavne ked som v cudzom meste, ktore nepoznam. Urcite by som pridal aj ja nejake tie obchody, aspon co su tu po okoli.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

A hlavne spravte dobrý a jednoduchý názov.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Uplink mne v hlave vrta iny projekt, ak nevadi napisem ti ho v skratke sem. Ja ho realizovat nebudem, kedze neviem, ako na to, ale teba, popripade niekoho ineho by mohol zaujat - a ja sa s kludnym svedomim uspokojim s poziciou buduceho potencionalneho navstevnika.

Ide o porovnavanie cien roznych produktov v roznych obchodoch v REALNOM case (vratane akcii). Podobne projekty tu uz su, ale bud nie su aktualne, alebo kvalitativne su na tom dost zle. Napr. zlacnene.sk - nedostatocne atd..

Ide o to ze uzivatel si najde produkt, kt. ma zaujem kupit, vyberie si predajne, kt. je ochotny navstivit (aj v ramci jednej siete mozu byt ine ceny - napr. Tesco BA a KE) a system mu "vypluje" aktualne ceny v roznych obchodoch.

Osobne by som to velmi ocenil, kedze sa mi nechce furt hladat, kde je co lacnejsie. Vytvorilo by to tlak na retazce, aby prisposobovali ceny najlacnejsiemu z nich.

No snad to niekoho zaujme a chyti sa toho, mohol by byt z toho komercne velmi zaujimavy projekt.

PS: ak to tu rusi temu, kludne mozte delete
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Neviem si to reálne predstaviť, pretože ak máš na mysli potraviny tak v takom Tescu a Kauflande sa to počíta na tisíce potravín takže je to dosť náročné a nezrealizovateľné... :?.
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Realizovať by sa to dalo, avšak chcelo by to zmluvu s týmito hypermarketami, predsa len keď upravujú ceny tak si to upravujú v databáze, a táto databáza by mohla byť dajako spojená s webom, avšak neviem si predstavuť tú dohodu. Možno neskôr.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

ziadny retazec neda na internet vsetky ceny, sli by proti svojej politike, ktora je postavena na tom, ze maju par akciovych veci a ostatne ktore popri tom hodis do kosika uz take lacne niesu ;)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

dobry napad mozno tam aj budem chodit ak ma zaujme :D ak budes potrebovat niejaku pomoc ohladom nasho mesta daj vediet :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ak sado toho pustíš, tak tiež rád pomôžem, nielen vrámci môjho mesta...
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Výborne, projekt bol odsúhlasený a teraz sa začína na ňom pracovať. :)
Napísať odpoveď