Skinheads

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: Skinheads

Príspevok od používateľa COTHW »

Hughito som rád, že si napísal obliecť aby to niekomu nevyhovalo. Je totiž smiešne aby sa dakto obliekal ako PUNK, ANTIFA, METAL, HIP-HOP, SKINS a potom sa čudoval, že ho dáka iná skupina zato zmlátila. Ja nemám vyholenú hlavu, ani nenosím STEINAR bundy a vživote som nemal problem s pravicou ani ľavicou. Keď si natiahnem tričko antifa a budem sa čudovať, prečo ma pravica zmlátila, alebo keď si dám tričko anti-antifa a budem sa čudovať, prečo ma tí antifáci zmlátili, nezdá sa ti to byť ani troška o tom istom ?

Skús ísť na koncert, ktorý nie je árijský. O čom tu preboha vravíš ? Ako narážaš na jeden príklad, ktorý sa stal v Rusku a nič viac.

ephramko vieš čo urobil Stalin zo židmi, ktorí utiekli pred gestapom do Ruska ? Vrátil ich späť Hitlerovi aby ich mohol splynovať. To bol myslím rok 1940 či 1941, si dobre naštuduj dáke info. A vieš kto pomáhla tej obrovskej nacistickej mašinérii dodávkami ropy, uhlia a obylia v čase keď väčšina Rusov trpela hladom a zimou ? Zas veľký brat Stalin. A vieš o tom, že existujú dokumenty, ktoré dokazujú, že veľký brat Stalin si z Hitlerom rozdelil Európu, nemyslím Molotov-Ribbentrop, ten sa týka len Poľska ? V čase keď Hitler plienil Európu zo západu tak Stalin z východu, okupácia Litvy, Estonska a Lotyšska, či útok na Poľsko a Fínsko sú toho jasným dôkazom. A ešte jednu pikošku, vieš z akej základnej napadol Hitler Nórsko. Áno z Ruskej základne a ešte potom jeden z Admirálov Hitlera poslal ďakovný dopis do Ruska za umožnenie využívania ich základne. Stalin neprejavil záujem vstúpiť medzi krajiny dohody, pridal sa až potom, keď naňho Hitler zaútočil a začal prehrávať. Keď už tu chceš písať dáke fakty.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

COTHW napísal:
ephramko vieš čo urobil Stalin zo židmi, ktorí utiekli pred gestapom do Ruska ? Vrátil ich späť Hitlerovi aby ich mohol splynovať. To bol myslím rok 1940 či 1941, si dobre naštuduj dáke info. A vieš kto pomáhla tej obrovskej nacistickej mašinérii dodávkami ropy, uhlia a obylia v čase keď väčšina Rusov trpela hladom a zimou ? Zas veľký brat Stalin. A vieš o tom, že existujú dokumenty, ktoré dokazujú, že veľký brat Stalin si z Hitlerom rozdelil Európu, nemyslím Molotov-Ribbentrop, ten sa týka len Poľska ? V čase keď Hitler plienil Európu zo západu tak Stalin z východu, okupácia Litvy, Estonska a Lotyšska, či útok na Poľsko a Fínsko sú toho jasným dôkazom. A ešte jednu pikošku, vieš z akej základnej napadol Hitler Nórsko. Áno z Ruskej základne a ešte potom jeden z Admirálov Hitlera poslal ďakovný dopis do Ruska za umožnenie využívania ich základne. Stalin neprejavil záujem vstúpiť medzi krajiny dohody, pridal sa až potom, keď naňho Hitler zaútočil a začal prehrávať. Keď už tu chceš písať dáke fakty.
ano s tym suhlasim...ja som tu ale nebol ten, ktory tvrdil ze zidia vsetko ovladaju...aj rusov...prave naopak, pisal som tu o tom ako Stalin zidov nenavidel...
Preto je smutne, ked este aj dnes niektori ludia veria tej nacistickej propagande o zidoch, o tom ako zidia mozu za vsetky problemy aj za problemy celej zeme a prilahleho vesmiru...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

COTHW: Zase si sa chytil jednej blbosti a celé to redukuješ len na to.

Vôbec nemusíš mať napísané na čele antifa a dostať môžeš takisto. Stačí, keď máš arafatku, stačí, keď si na koncerte, ktorý nie je správny, stačí, ak sa kamarátiš s nesprávnymi ľuďmi, atď.

Ale vo svojej podstate je choré sa "báť" obliecť punkovo, len skrz nejakých ľudí, ktorí ťa zato dokážu rozkopať na zemi. To je úplne choré a názor, že "kto sa tak oblieka, si za to sám môže", je dosť mimo.

Ak je niekto radikálny antifašista, to je už niečo iné. S týmto postojom na svoju osobu prináša riziko a je si toho vedomý, je to jeho voľba.
My sme oslobodzovat nepotrebovali. To potrebovali skor odporcovia rezimu co boli vacsinov komunisti.
Nepravda.

Bol tu demokratický odboj, bolo tu plno ľudí nekomunistov, ktorí vykonávali rezistenciu.
Kazdy vzdelany clovek tej doby si uvedomoval resp si musel uvedomovat nebezpecnestvo komunistickej ideologii. Hitler si dokonca natom postavil svoj rezim.
ja som písal o obyčajných ľuďoch tej doby, ktorí nemali taký prístup k informáciám ako my.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hughito: Antifa tak isto ako pracovicová sféra je o tom istom, eliminácii určitej skupiny ľudí.

Ja keď si oblečiem Steinaru a vyholím hlavu, len kvôli tomu, že sa mi to páči a dostanem po papuli od ANTIFA alebo Rómskeho etnika alebo od kohokoľvek tak kto sakra za to môže mi povedz ?

Ja sa tu nestaviam ani na jednu stranu, ale sakra sa ti snažím povedať, že v tom žiadny rozdiel nie je. Ste takí istí. Hitler tiež vyhladzoval na rasovom systéme a Stalin na triednom systéme a tak na oboch stranách umierali rôzni ľudia, ale ani v jednom prípade to nebolo správne.
hughito
Redeemer
Redeemer

To, že "náhodne" oblečieš ako nácek (koľko takých je), je už tvoja smola. Inak, aj tak je toto už bezpredmetné, lebo Steinar stratil svoj význam a zkomerčnel (reps. bol predaný arabskému majiteľovi).
Inak, naozaj si nemyslím, že by nejakí antifašisti napádali niekoho len kvôli trigovici a holej hlave. Tých sprievodných znakov býva keď už tak viac.
Antifa tak isto ako pracovicová sféra je o tom istom, eliminácii určitej skupiny ľudí.
Áno, lenže antife ide o rozumné a ľudské eliminovanie hrozby neonacistov, neonacistom ide o eliminovanie min. 8 rôznych skupín (resp. všetkých, ktorí im niečim nesedia).
V tom je podstatný rozdiel.
Ja sa tu nestaviam ani na jednu stranu, ale sakra sa ti snažím povedať, že v tom žiadny rozdiel nie je. Ste takí istí.
Určite nie sme takí istí džízs krajst. To, že sa používajú podobné spôsoby boja je jedna vec, ideologický základ a dôvody sú absolútne odlišné, tam nie je žiadna podoba, ale úplná antagonistické smerovanie.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Nepravda.

Bol tu demokratický odboj, bolo tu plno ľudí nekomunistov, ktorí vykonávali rezistenciu.
To bola mensina
ja som písal o obyčajných ľuďoch tej doby, ktorí nemali taký prístup k informáciám ako my.
Ľudovít Štúr:
V každom, akokoľvek usporiadanom komunizme otvára sa nielen perspektíva šedivého života zbaveného ušľachtilej radosti, ale aj perspektíva najstrašnejšieho despotizmu... Nech by sa akokoľvek komunizmus namáhal a predstieral, že chce ľuďom dopomôcť k ich právam, nič nevie o ľudstve, žalostne ho ponižuje... Patrí k najdivším výplodom, aké vôbec vzišli z ľudského mozgu.
(Slovanstvo a svet budúcnosti)

Milan Rastislav Štefánik:
Boľševizmus znamená požiar, ktorý ohrozuje celý svet
(Čeljabinsk 5. decembra 1918)

Myslim si ze obycajny ludia to dobre vedeli.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hughito:
To, že "náhodne" oblečieš ako nácek (koľko takých je), je už tvoja smola. Inak, aj tak je toto už bezpredmetné, lebo Steinar stratil svoj význam a zkomerčnel (reps. bol predaný arabskému majiteľovi).
Inak, naozaj si nemyslím, že by nejakí antifašisti napádali niekoho len kvôli trigovici a holej hlave. Tých sprievodných znakov býva keď už tak viac.
Hughito, ja viem, že bol predaný a k tvojej odpovedi ak sa obliekaš ako "antifak" tvoja smola. Pekne si to napísal, ja som len otočil význam. PS: Podľa čoho si vyberajú antifašisti koho napadnú, keď to absolútne nezáleží podľa teba na vzhľade ?
Áno, lenže antife ide o rozumné a ľudské eliminovanie hrozby neonacistov, neonacistom ide o eliminovanie min. 8 rôznych skupín (resp. všetkých, ktorí im niečim nesedia).
V tom je podstatný rozdiel.
Takže keď dostávajú po papuli pravičáci je to OK a správne čo (PS: mal by si porozmýšľať nad vynechaním ozančovania nácek a neonacista ako univerzálne označenie)?
Určite nie sme takí istí džízs krajst. To, že sa používajú podobné spôsoby boja je jedna vec, ideologický základ a dôvody sú absolútne odlišné, tam nie je žiadna podoba, ale úplná antagonistické smerovanie.
Dôvod je ten istý eliminácia druhej skupiny. Ideologický základ sa zakladá na dvoch protichodných myšlienkach to beriem. Ale tvrdenie, že smerovanie je antogonické je smiešne, lebo tieto dve skupiny sa prejavujú rovnakým spôsobom (pochody, negatívne vyhlásenia na margo inej skupiny, fyz. násilie, boj masmediálnymi prostriedkami, atď)
hughito
Redeemer
Redeemer

To bola mensina
A toto tvrdíš na akom základe ? Prosím ťa....

Prečítaj si knihu Z ilegality do povstania-Kapitoly z občianskeho odboja od Jablonického a netvrď tu takéto nezmysly.

Len tak pre zaujímavosť, Lacko sa doslova vyjadril, že podiel komunistickej strany na Povstaní bol nulový. (S tým inak osobne nesúhlasím, ale to len tak na ukážku).

Faktom zostáva, že ako demokratický tak aj komunistický odboj mali svoje zastúpenie. Či už to bolo 50:50, alebo 60:40 či už na tej, či onej strane, je v podstate jedno.

Tak ja naschváľ napíšem, že obyčajní ľudia to sotva mohli vedieť a ty sem hodíš Štefánika a ešte lepšie Štúra.

Okrem toho, že to sú len krátke citátiky (ktorými však ty rád dokazuješ komplexné problémy a záležitosti), to bolo osoby, ktoré tvorili vrchol slovenskej i európskej inteligencie, cestovali a stretávali sa s rôznymi ľuďmi, čiže je logické, že mali informácie a mohli mať aj takéto názory, ale obyčajný človek nemal nič.

Dôkazom toho je aj to, že plno ľudí, ktorí sa už počas Povstania a nasledujúcich povojnových rokov stali komunistami, a to presvedčenými. Avšak, časom, keď sa ukázala pravá tvár režimu (hlavne politické kruté procesy v prvej polovici 50-tych rokov), mnohí z nich sa vzdali tohto presvedčenia.

COTHW: Už to omieľame stále dookola, prestáva ma to baviť. :)

Písal, že ak sa niečo oblečie ako jasný antifašista, má také nápisy, atď., tak dobre. Môže byť napadnutý, musel s tým počítať.
Ale taký obyčajný pankáč, alebo nejaký "nezávislák" môže dostať tiež a prečo ? Alebo sa stali prípady, že ľudia dostali aj za odznak SKA či arafatku, čo je už naozaj úchylné.
Takže keď dostávajú po papuli pravičáci je to OK
Ja si myslím, že ak dostane po papuli naozaj presvedčený neonacista, tak je to správne. Aj v ich radoch je plno maldých ľudí, ktorí sa len hľadajú, prípade chcú zapadnúť do bandy, nehovorím, že každého treba poslať na jednotku intenzívnej starostlivosti.
Ale čo sa týka presvedčeného a aktívneho neonacistu, nemám s tým najmenší problém. Úprimne.
Dôvod je ten istý eliminácia druhej skupiny. Ideologický základ sa zakladá na dvoch protichodných myšlienkach to beriem. Ale tvrdenie, že smerovanie je antogonické je smiešne, lebo tieto dve skupiny sa prejavujú rovnakým spôsobom (pochody, negatívne vyhlásenia na margo inej skupiny, fyz. násilie, boj masmediálnymi prostriedkami, atď)
Sčasti máš pravdu, lebo neonacisti prebrali strašne veľa od svojich nepriateľov, od štýlu až po rôzne ideové východiská.
Takže tá podoba tam naozaj je (v mnohých prípadoch), ale človek, čo má túto problematiku zvládnutú a sleduje dianie, tak tie rozdiely vidí a mňa to aj uráža, ak ma niekto dáva do roviny s nacistom, za to, že som antifašista !
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hughito ty by si už mal konečne pochopiť, že tým, že jedna strana zmláti druhú sa nič ale absolútne nič nevyrieši, len sa to stupňuje. Si myslíš, že keď dostane po hube dakto, že ako si povie AUUU ja do toho nejdem už, nie. Hneď ďalší víkend si to odskáče dakto z druhej časti barikády. Za ďalšie je priam nemožné rozlíšiť niekoho kto nosí napr. nezávislákov od anarchistov či antifákov. Tak isto v druhom tábore. Ale každému to je fuk.

PS: Ľudia už dostali po papuli aj za to, že len na dakoho pozreli a to dotyčný nemusí byť ani členom dákej skupiny či subkultúry.
hughito
Redeemer
Redeemer

COTHW, toto čo si napísal, nie je vôbec pravda. To platí možno na Slovensku, kde v podstate ani jedno hnutie (a už vôbec nie to antifašistické) nie je na takej masovej úrovni, aby mohlo s takýmto obyčajným bitím zmeniť chod vecí.

Ale ver tomu, že ak sa to robí "masovo", tak to má významný vplyv.

Predsa len ti niečo pošlem: prečítaj si túto brožúrku.

Nie je to dlhé a dobre sa to číta a vyvracia to to, čo si tu akurát napísal.
COTHW
Medium Star
Medium Star

A kde to chceš dopracovať hughito ? Masovo niekoho mlátiť má zmysel ? Však to je úplne choré. Vieš ako by to dopadlo ? Teraz nemyslím, že policajti by zrazu malé plné CZPtky ale to by už išlo do extrémov. Radikálne zvýšenie vrážd a zabití na oboch stranách. Áno tvrdíš, že napríklad v Rusku je Antifa oveľa silnejšia a kde sú ? Ha ? Na internete kolujú zoznami oboch strán aj s fotkami cieľov. Ľudia sú zabíjaní kvôli ich idei. A potom sem dobrodinec podobný tebe dá video ako dakde stovka ultrapravicových prívržencov hromadne napadne dáky koncert. Tam to chceš dopracovať ?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

COTHW ale porovnaj si prosimta pocet zabitych nackov v Rusku a pocet zabitiych Antifasistov, a zistis, ze nieco nieje v poriadku, a prepac, obete fasizmu/nacizmu niesu len antifasisti, ale aj metalisti, a obycajny ludia s dlhymi vlasmi ktory idu vecer domov s koncertu, a maju tu smolu, ze su sami, a ze su v nespravnu chvilu na nespravnom mieste. Spocitaj si prosim 2+2 a potom nieco pis.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hlavne tych rasovo motivovanych utokov v Rusku je teraz strasne vela...staci ze ste NErus a uz ma radikalna pravica dovod na vas zautocit...
najvacsim paradoxom je to, ze sa taketo rasovo motivovane brutalne utoky deju prave v rusku, vzhladom na historiu 20.storocia je to podla mna dost velky paradox...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Lub0$ priznám sa, že netuším aké sú tieto počty presne, a či vôbec niekde sú vyjadrené za rok, čo v prípade Ruska presné aj tak nebude, ale represia z jednej strany nikdy nevyvolá útlm z druhej v tomto prípade, jedine, že by sa navzájom zlikvidovali a potoma aj tak budú vyrastať synovia a bratia, ktorých jediným snom bude pomstiť sa.
obycajny ludia s dlhymi vlasmi ktory idu vecer domov s koncertu, a maju tu smolu, ze su sami, a ze su v nespravnu chvilu na nespravnom mieste. Spocitaj si prosim 2+2 a potom nieco pis.
Väčšiu šancu dostať po papuli máš na bársktorej dedinskej zábave ako keď ideš domov sám a to od "normálnych" ľudí. Normálnych som myslel, že mimo týchto dvoch ideológii, ktoré tu preberáme.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco mam nepekny pocit, ze nejakym sposobom obranujes, respektive zastavas sa pravicovej ideologie?
COTHW
Medium Star
Medium Star

Lub0$ napísal:Preco mam nepekny pocit, ze nejakym sposobom obranujes, respektive zastavas sa pravicovej ideologie?
Prečo mám nepekný dojem, že sa zastávaš ideológie, že mlátiť niekoho kvôli jeho ideológii je správne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ty si neuvedomujes jeden zakladny fakt...keby nebola radikalna pravica, keby radikalna pravica nemlatila, nezabijala nevinnych ludi...tak by nikdy ANTIFA nevznikla
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja osobne napríklad neviem ani o tom, že by antifašisti niekoho zabili, zato náckom to problém nerobí ani najmenej.

V Rusku sa to deje masovo, ale známe sú prípady ja z Čiech, naposledy Honza Kučera.

COTHW pozri sa, takisto ako bol spôsob boja proti nacistom za druhej svetovej vojny ísť do armády, alebo s puškou do lesa, tak takisto sa dnes rôznymi spôsobmi bojuje aj proti neonacistom. Niekomu ten fyzický aspekt boja nemusí byť pochuti, kto však pozná zmýšľanie a hlavne kult sily neonacistov, vie, že je to často jediná spôsob, ako ich "poraziť".

Písal si tu, že takéto útoky nič nevyriešia. Ja som ti poslal publikáciu, ktorá dokazuje, že antifašistické hnutia doslova eliminovali a vyradili z verejného života neonacistov na dlhé roky (v podstate dodnes tam je neonacizmus na biednej úrovni).

A ako napísal ephramko, celé toto sa deje len a len kvôli pohrobkom nacizmu, nebyť ich, žiadna antifa ani iné "extrémisti" nie sú potrební.

V podstate ja ako antifašista, si aj ctím pamiatku mojich predkov, keďže moja rodina bola antifašistická a aktívne zapojená do SNP a protifašistickej rezistencie. A som na to hrdý.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

COTHW napísal:
Prečo mám nepekný dojem, že sa zastávaš ideológie, že mlátiť niekoho kvôli jeho ideológii je správne.
Odpovedanie otazkou neuznavam ako plnohodnotnu odpoved a preto to beriem, ze si nedokazes obhajit svoj nazor.

COTHW:

Je to dokument o Antife v Rusku, je dost dlhy, asi hodinu a pol, je to rozdelene na niekolko casti, pochybujem, ze sa ti to bude chciet pozriet, ale z tejto (prvej) casti si pozri prvu minutu a pol, to snad prezijes.
COTHW
Medium Star
Medium Star

ephramko týmto spôsobom môžu operovať aj ultrapravicoví stúpenci, ktorí povedia, keby nebolo toho tak tu nemusíme byť. Takže, čo tak priniesť niečo perspektívne, čo by začalo riešiť veci a ľudia by si mohli prestať skákať po hlavách za to, čo v tej hlave majú.

hughito teraz nie je vojnový stav tak sa stým zmier. Takže začať fyzicky bojovať a mlátiť pravicu je spôsob ako to vyriešiť. A ja som si vždy myslel, že spôsob ako to vyriešiť je niečo začať robiť so sociálnymi a medziľudskými problémami, ktoré tu trápia ľudí a na základe, ktorých získavajú podporu. Sorry takýto sprostý nápad je určite blbosť (ironia). K tomu, že antifašistické hnutia eliminovali pravicu asi len toľko, že zas si niekto pripísal zásluhy za to s čím moc dočinenia nemal, išlo hlavne o povojnový pohľad na veci a legislatívu.

Lub0$ aby si bol spokojný. NEZASTAVAM NÁZOR, ŽE SITUÁCIA SA VYRIEŠI FYZICKÝM NÁSILÍM ANI NA JEDNEJ STRANE. Nie som fašista, nacista, neonacista, ale zato som hrdý na svoju krajinu. Neschvalujem jednanie krajnej pravice, že mlátením nevinných sa niečo rieši, ale vnímam pozitívne vyvíjaný nátlak na vládu aby začala riešiť problémy, ktoré trápia ľudí, lebo ich doteraz nebola schopná riešiť efektívne. Vnímam pozitívne snahu riešiť problémy, i keď sú pohnútky akékoľvek, ktoré vláda účelovo zanedbáva.

Celý dokument som nepozeral, to video som si pozrel. Zaujímavá je forma boja na internete. Mnohé antifašistické hnutia vytvárajú videá, na ktorých poukazujú koľko ľudí zabila ultrapravica a naopak ultra pravica vytvára podobné videá kde poukazuje koľko ľudí zabili rôzne etniká a skupiny. A takto to pôjde až kym ľudstvo nevymrie, lebo sme tá najväčšia pliaga tejto planéty. Ale len sa navzájom osočujte na nete atď, aj tak to druhú stranu vživote zaujímať nebude ak budete pokračovať týmto spôsobom, takže je to aj tak produktívne iba pre niekoho a normálny človek má na háku obe strany.

ALL: nevidel som tu navrhnutý ani jeden normálny nápad ako to vyriešiť, každý tu len osočuje druhú stranu a z tej svojej robí neviniatka, ktoré nechcú ale skrátka musia (teraz neriešim strany). Tak si dajte tú pomyselnú facku a popremýšľajte ako to vyriešiť, alebo sa takto budete mlátiť ešte hodne dlho. Každý len hádže vinu na toho druhého akoby sa to jeho absolútne netýkalo a problémy, ktoré vedú druhú stranu k takémuto správaniu sú zanedbané a iracionálne (zas troška ironie), to všetci viete že. Ale v poriadku, snažil som sa byť nestranný, ale to sa tu asi nenosí.
Napísať odpoveď