Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa KoCi »

A ked uz sa tu sypu odpovede jedna za druhou, prihodim sem aj ja jednu otazku, nech sa sype viac :D

Zajtra mam ist do skoly na zapis. Som tam prijaty na dva odbory - Aplikovana informatika a automatizacia v priemysle, a tiez Priemyselne manazerstvo.
Cely problem tkvie v tom, ze si uvedomujem vyhody a nevyhody jedneho aj druheho studijneho odboru, no stale je to u mna aj po poradeni sa s viacerymi 50:50.

Takze otazka do plena. Ktory z tychto dvoch odborov by ste si vybrali vy a tiez argument preco. Da sa ocakavat odpoved typu "ty musis vediet co ta bude bavit", takze na tuto otazku rovno aj odpoviem - nepoznam studentov, ktori tvrdia ze ich skola bavi. Uz som na VS bol, len som to pos*al, po rokoch idem skusit znovu.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

eddie-potrebujes dejepis a dejiny umenia ... uplatnenie? mizive, ako kurator, v nejakej aukcnej sieni, pripadne SNG, alebo odist do zahranicnej galerie
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

A dajú sa tie dejiny umenia niekde študovať? Lebo dejepis síce máme (vlastne - mali sme, tento rok majú už len niektorí, vrátane mňa semináre), ale dejiny umenia ako také... mali sme estetiku, ale to bolo pred niekoľkými rokmi (a nebol to klasifikovaný predmet).
ColdRain
Addict
Addict

no myslim ze je to v ramci estetiky, my sme mali moznost na strednej mat seminare z dejim umenia, ale inac to zapadalo aj do estetiky

//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 10:07)
ked ces, urcite najdes nejaku stredoskolsku ucebnicu dejiny umenia v knihkupectve
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Máme knihu Dejiny Umenia aj v školskej knižcici, akurát že som si z nej ešte nič nepožičiaval. Spolužiak tvrdí, že takú knihu (z šk.kn.) by malo stačiť vrátiť do konca školského roku...

Skúsim sa na to pozrieť.
CR: ty si študoval kunsthistóriu alebo niečo blízke? Ak áno, kde?
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

nieje tu niekto kto studuje niekde na umeleckej ??? konkretne
intermedia a multimedia alebo graficky design ??

ja som uvazoval nad par skolami a zaujali ma tieto 4

Akademia umeni Banska Bystrica katedra: Audiovizuálne médiá / Intermédiá a digitálne médiá
http://fvu.aku.sk/index.php?option=com_ ... 03&lang=sk

Univerzita Tomase Bati ve Zline
http://web.fmk.utb.cz/?id=0_0&lang=cs&type=0

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem
Fakulta umění a designu
http://fud.ujep.cz/

Ústav umění a designu ZČU v Plzni
http://www.uud.zcu.cz/mm_design.php
ColdRain
Addict
Addict

eddie: ja som nestudoval, ale mam v rodine kunsthistorika takze mam ktomu dost blizko a spoluziacka zo strednej tam chcela ist(a zrejme aj tam je) takze viem priblizne co robila

//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 23:23)
eddie: ja som nestudoval, ale mam v rodine kunsthistorika takze mam ktomu dost blizko a spoluziacka zo strednej tam chcela ist(a zrejme aj tam je) takze viem priblizne co robila
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa RoQa »

fikus-kukis napísal:Pokiaľ ide o Brno, tak tam je viac univerzít:
Masarykova univerzita
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Vysoké učení technické v Brně

Ja by som to videl takto:
- pokiaľ chceš íst na techniku, tak VUT.
- pokiaľ nechceš íst na techniku, tak MU.

Možno príliš zjednodušené, ale tak nejaké rozhodnutie na začiatok treba uskutočniť. :)

zdravim potreboval by som nejake info , referencie ohladom univerzity Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně chcel by som ist na ekonomicku fakultu tak prosim vase postrehy porovnania oproti MU atd. akreditacie a tak :) a ake ma meno .
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Ma niekto info ohľadom

Ekonomickej školy v BA (euba)
Trenčanskej fakulte
Pedagogickej škole v Nitre

? Aké obory, čo sa týka školy, či je ťažšia,ľahšia... Prípadne nejaké dobré odporúčané obory ?

Ešte sa chcem spýtať ohľadom nejakých škôl na západnom slovensku. Je jedno v podstate čo, ale nemám rád určite matiku. Nehcem nič veľmi zložité... Ďakujem veľmi pekne
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Trenčianska fakulta? To čo je? Pedagogická škola v Nitre? To je čo? Nemáš ani potuchy aké univerzity a vysoké školy máme, na akú fakultu chceš ísť a dokonca ani čo chceš študovať. Najprv sa rozhodni čo ťa baví, a potom ti môžme pomôcť s výberom školy. Ale nie že "nemám rád matiku, tak čokoľvek kde nie je". Ťa pošleme na vojenskú akadémiu alebo veterinu a tiež sa ti nebude páčiť
saj
Addict
Addict

Ekonomickej školy v BA (http://www.euba.sk)
Trenčianska univerzita (http://www.tnuni.sk)
Pedagogická fakulta - univerzite Konstatina Filozofa (http://www.pf.ukf.sk)

Chcel som nieco ohladom policie, ale je tu moznost len na akademiu alebo na skolu do pezinka.. Cize vyberat si tu nenavyberam. O tych skolach co som napisal som cital/pocul ze su to docela fajn skoly, nie su velmi zlozite tak preto sa pytam ci niekto nevie viac co sa tyka fakult, ktore su zaujimavejsie a tak podobne. A co ma bavi ? No v podstate je toho viac ale nic co sa da vyuzit pri vybere skoly. (kulturistika,filmy...)
Ide hlavne o to, teraz hladam nejaky typ skoly "tej jednoduchsej"...

Ale zase na EUBE sú riadne ťažké príjmačky z MAT, takže ....... :( Ešte sa chcem spýtať čo sa týka UCM v Trnave - presnejšie psychológia. Neviem síce či by ma to bavilo, ale príde mi to dosť zaujímavé. No ale neviem z čoho pozostáva učivo, o čom sa pri štúdiach psych. hovorí, čo sa berie. Niečo som čekoval aj ohľadom politológie, ale tam sa človek čo nemá prehľad o dejinách a politika moc nenájde (ževraj)

Prípadne sú aj nejaké fajn školy, kde berú bez príjmačiek?
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

Ak chceš jednoduchšiu školu tak vyraď ekonomickú to nieje jedna z najlahších a je tam veľa matiky 2 povinné jazyky atd...
Skús skôr Svätú Alžbetu sociológia. http://www.vssvalzbety.sk/ alebo nebavila by ťa náhodou http://www.fsport.uniba.sk/

Inak tento rok sa išlo bez príjmačiek na FCHPT http://www.fchpt.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1 neviem ak to bude budúci rok ale pochybujem že by si mal záujem.
saj
Addict
Addict

Vďaka, o tej sociálnej práci som čítal viacej.. No nejak som nenašiel na tej stránke vssvalzbety, nejaké tie odbory, ani co sa tam vlasnte uci. Len neviem ci by mala nejake sirsie uplatnenie v zamestani tato skola, resp. toto studium.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No pokiaľ chceš ľahkú školu, tak nebudeš mať bohvieaké uplatnenie v praxi na žiadnej z nich. Dobré uplatnenie by si mal v prípade, že by si si zvolil nejaký ťažší odbor, napr. informatika (alebo iný technický smer), medicína, právo a pod.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

OT:
Rozdiel medzi doštudovanými vysokoškolákmi:
Absolvent prírodných vied sa pýta: "Prečo to funguje?"
Absolvent techniky: "Ako to funguje?"
Absolvent ekonomiky: "Koľko to stojí?"
Absolvent humanitných predmetov: "Chcete k tomu hranolky?"
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Chcem sa spýtať, či je nejaká stránka, kde sa dá pozrieť, koľko ľudí sa prihlasovalo na príslušné vysoké školy, koľko sa hlásilo, aká bola úspešnosť za minulý rok
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

Yos napísal:Chcem sa spýtať, či je nejaká stránka, kde sa dá pozrieť, koľko ľudí sa prihlasovalo na príslušné vysoké školy, koľko sa hlásilo, aká bola úspešnosť za minulý rok
myslím že agentúra ARRA robí prieskumy škol kde sú aj tieto údaje http://www.arra.sk/index.php?module=pag ... sition=5:5 skús hladať tu možno nájdeš
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Yos napísal:Chcem sa spýtať, či je nejaká stránka, kde sa dá pozrieť, koľko ľudí sa prihlasovalo na príslušné vysoké školy, koľko sa hlásilo, aká bola úspešnosť za minulý rok
Na webe "www.portalvs.sk" sa tieto údaje vedú osobitne v rámci údajov o konkrétnej fakulte - tento údaj však nie je uvedený pri každej z fakúlt.
Mirkookirm
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mirkookirm »

Ahojte, kedze som v maturitnom rocniku a maturita sa cim dalej tym viac priblizuje a s tym suvisi teda aj vysoka skola a prijmacky bolo by uz aj nacase si urcit co a kam. Okrem niekolkych moznosti by som primarne chel ist studovat medzinarodne vztahy resp. diplomaciu. Ne ekonomickej univerzite v bratislave taka fakulta je dokonca som sa dopocul ze aj celkom stoji za nieco ale taktiez som sa dopocul ze absolventi sa skoro vobec nevenuju diplomacii co mi teda uz moc nevonia. S dvoma jazykmy na urovni B2 problem nemam konkretne nemcina anglictina pricom z anglictiny mam aj certifikat planujem aj z nemciny. Matika by sa tiez nejak dala. Len otazne zostava ci sa to oplati studovat, ci sa to oplati u nas studovat, ci je nieco lepsie vonku mimo SR, ci mam ist inym smerom lebo nebudem mat uplatnenie. Chcel by som sa vas spytat na vase skusenosti pripadne mozno konkretne ci niekto studoval na EUBE na tej fakulte alebo dostudoval alebo niekde inde. Velmi by mi taketo informacie pomohli s mojimi dalsimi krokmi.
Dakujem Vam
ColdRain
Addict
Addict

na eube sa ako na ekonomickej univerzite venuju skor tomu ekonomickemu charakteru medzinarodnych vztahov, preto tam k diplomacii moc nepricuchnes,, medinarodne vztahy su este myslim v banskej bystrici...a v zahranici? cesko, rusko, rakusko...snad vsetky budu lepsie ako tie nase
Napísať odpoveď