Notebook prehrievanie ??

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
nysher
Novice
Novice

Notebook prehrievanie ??

Príspevok od používateľa nysher »

Zdravím páni, mám jeden problém. Známi mi doniesol NTB HP Pavilion DV5-1120ec. Chyba sa prejavuje takto: Zapnem notebook úplne normálne, avšak keď sa zohreje teda po nejakom čase začnú na obrazovke blikať pásy. Notebook natvrdo vypnem, a keď ho chcem znovu zapnúť tak nejde... stlačím tlačítko a rozsvieti sa a hneď sa vypne. Myslel som že sa prehrieva tak som vymenil pastu na CPU na GPU a chipsete bol taký štvorček ten som vymenil. Notebook po tom to išiel ok... nainštaloval som everest a aj teploty boli max. do 60°C. Takže ok. A zase po chvíli bum a tie pásy a dookola... Reinštal winu som nerobil predpokladám že to winom nieje...

neviete čo s tým môže byť ??... :?
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Notebook prehrievanie ??

Príspevok od používateľa Sapo »

Teploty do 60°C su velmi dobre. Moj notas ma aj 80°C na procaku a aj cez 100°C na grafike. Ja to skor vidim na vadnu grafiku.
Ak ten notas uz nie je v zaruke, tak preflashovat BIOS (co asi nepomoze, ale treba skusit) a ak je v zaruke tak ihned ho zaniest do predajne.
nysher
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nysher »

Book už bol v servise ale s tade prišla odpoveď že bol obliaty "neznámou lepkavou tekutinou". Bol ale na matičnej doske nič nieje... bolo troška na tom hliníkovom ráme pod klávesnicou ale nič viacej...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sapo »

No tak to je jasne. Staci kvapka a moze sa nieco pokazit. Ty to vobec nemusis vidiet.

Mojej mame sa asi mesiac do zadu pokazil telefon (nieco s mikrofonom), poslali sme ho na reklamaciu a z tade nam prisla odpoved, ze mobil bol obliaty. Samozrejme nikto nic nevedel, pretoze obliaty nebol. Na webe som nasiel fotodokumentaciu. Vyzeralo to skor ako spinave, bola tam taka mala usadenina. Zrejme sa pod kryt dostala nejaka dazdova kvapka, alebo kto vie ake svinstvo a vidis co to sposobilo.

No a teraz k tomu notebooku. Na 100% to nie je teplotami, pretoze 60°C maju komponenty v stolovom PC a ver mi, ze notebooky vydrzia ovela vacsiu tepelnu zataz ako stolove PC. Prikladom moze byt napriklad moj notebook. Uz som videl, ze grafika ma 104°C a notebook isiel uplne normalne, nemrzol a nerestartoval sa, ziadne artefakty. Nic.

Na tvojom mieste by som ten notebook predal (samozrejme aby kupujuci vedel co kupuje, takze ho plne oboznamit zo stavom notebooku) a kupil nieco ine. Urcite nie znacku HP Pavilion.
Alebo este mozes ten ntoebook zaniest do servisu nech sa na to pozru, ale za to si nieco zacvakas. Ale mas tam dost vysoke riziko, ze sa tam pokazi nieco ine. Taky notebook uz nie je spolahlivy, moze sa mu hocico prihodit, hlavne ked bol obliaty. Voda je svina v kombinacii s elektronikou.
Napísať odpoveď