Uzera / Nebankovky / SR / a obcian. zákonnik
Uzera / Nebankovky / SR / a obcian. zákonnik
Ahojte,
urcite ste sa stretli s ponukami roznych nebankoviek. Len pre ilustraciu, po zlom prebrati spat OZ, tu máme na SR legalnu úzeru. OZ sme prebrali z rakusko uhorska, potom pocas totality bola uzera nepripustna tak sa ani v Ob. zak. neobjavila ako trestna. Po pade totality sa vraciame spat k rakusko-uhorskemu Ob. zakonniku ale je schvalne vypustená stat o dobrych mravoch ako takych ich specifikacia, a napriklad aj nepripustnost zalozneho prava na majetok napr. nehnutelnosti. Je uz na SR nejedna staznost pred Eur.sudom pre ludske prava o porusovani nie len ustavy a prava a nedotknutelnosti obydlia ale aj na legalnu uzeru v SR. Je smutne, ze za takýmto zakonnikom stoja najvyssi predstavitelia SR a dokonca aj spolupracuju s tzv. konkurznymi mafiami a podporuju ekonom. trest. cinnost. Nedavno som sa dostal cez google a heslom z+d+ruz+enie HOOS na stranku obcianskeho z+d+ruz+enia HOOS a ked som cital podnety a judikaty na ich stranke, tak som neveriacky zasol. Skutocne hamba Slovakom a Slovenskej republike. Ved v okolitych statoch je tento fenomen, davno osetreny ale my Slovaci su 100vky rokov za opicami. Strasne, skuste si kliknut napriklad na tu staznost na SR v ramci Judikatov, tam pride chlapik za 5tisic Sk, o dvojmilionovy byt. Ustavny sud sa z neho vysmeje. To je strasne. Dobre ze som v zahranici ale verte ze strkanim hlavy do piesku pred tymito skutocnostami sa ani situacia nezlepsi. Neviem ci smiem ale rovno sem dam link na to z+d+ruz+enie. Sa mi jezi koza z tych podnetov, a Slovak len ticho drzi "hubu" a krok. ( http://www.wix.com/OZ_HOOS/HOOS/Judikaty )Som vsak rad ze je par obcianskych zdru zeni na Slovensku a zobrali to jednym vrzom, dat uzere po prstoch. Budem rad ak si o tychto skutocnostiach spravite nazor a ze sa tato diskusuia tuna trocha rozvedie. S pozdravom lawyersr.
urcite ste sa stretli s ponukami roznych nebankoviek. Len pre ilustraciu, po zlom prebrati spat OZ, tu máme na SR legalnu úzeru. OZ sme prebrali z rakusko uhorska, potom pocas totality bola uzera nepripustna tak sa ani v Ob. zak. neobjavila ako trestna. Po pade totality sa vraciame spat k rakusko-uhorskemu Ob. zakonniku ale je schvalne vypustená stat o dobrych mravoch ako takych ich specifikacia, a napriklad aj nepripustnost zalozneho prava na majetok napr. nehnutelnosti. Je uz na SR nejedna staznost pred Eur.sudom pre ludske prava o porusovani nie len ustavy a prava a nedotknutelnosti obydlia ale aj na legalnu uzeru v SR. Je smutne, ze za takýmto zakonnikom stoja najvyssi predstavitelia SR a dokonca aj spolupracuju s tzv. konkurznymi mafiami a podporuju ekonom. trest. cinnost. Nedavno som sa dostal cez google a heslom z+d+ruz+enie HOOS na stranku obcianskeho z+d+ruz+enia HOOS a ked som cital podnety a judikaty na ich stranke, tak som neveriacky zasol. Skutocne hamba Slovakom a Slovenskej republike. Ved v okolitych statoch je tento fenomen, davno osetreny ale my Slovaci su 100vky rokov za opicami. Strasne, skuste si kliknut napriklad na tu staznost na SR v ramci Judikatov, tam pride chlapik za 5tisic Sk, o dvojmilionovy byt. Ustavny sud sa z neho vysmeje. To je strasne. Dobre ze som v zahranici ale verte ze strkanim hlavy do piesku pred tymito skutocnostami sa ani situacia nezlepsi. Neviem ci smiem ale rovno sem dam link na to z+d+ruz+enie. Sa mi jezi koza z tych podnetov, a Slovak len ticho drzi "hubu" a krok. ( http://www.wix.com/OZ_HOOS/HOOS/Judikaty )Som vsak rad ze je par obcianskych zdru zeni na Slovensku a zobrali to jednym vrzom, dat uzere po prstoch. Budem rad ak si o tychto skutocnostiach spravite nazor a ze sa tato diskusuia tuna trocha rozvedie. S pozdravom lawyersr.
Re: Uzera / Nebankovky / SR / a obcian. zákonnik
ano je tu diera v legislative, kedze ked sa vie ako nato, urokova miera sa vie stat zakonom neobmedzenou prave pre nebankovky postupujuce podla obc zakonika, otazne je co si touto temou chcel povedat? je snad vseobecne zname, ze nebankovky su legalne uzernicke firmy a kazdy kto nieco podpisuje si to ma precitat najprv
-
Peter_Retep
VIP
a co tym chcel basnik povedat??? nebankovky by tu neboli keby ludia neboli sprosti a nebrali si od nich pozicky
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tipujem, že ten post tu hodil niekto cez proxy, aby zas rozvíril prach, ako ten "čecháček"
-
hojko
Site Admin
spojka13: Nie, je to normalne DSLko 
Basnik chcel len tolko ze Slovaci su tupci ze take nieco dovolia, a ze maju vo vlade takych ludi ako maju, a mali.... Mali ste ich povesať.
-
seth82
Darca
A čo s tým máme akože narobiť? Veď vidíš, že aj napriek tomu, že sa v minulosti obrovské množstvo ľudí popálilo na BMG, aj tak sa aj dnes nájde kopa jednotlivcov, ktorí napriek neskutočne vysokej medializácii takýchto prípadov skočia na lep nejakým šarlatánom. Slováci nie sú hlúpi, sú pasívni. V iných krajinách by sa pri istých prípadoch konali demonštrácie a padali by hlavy, u nás si však každý iba povzdychne, ponadáva nad pivom v krčme alebo na internetovej diskusii a to je tak všetko. Takže tam je chyba. Ak by sme boli viac reaktívni, už dávno by sme nemali v parlamente takých debilov, ako máme, všetci Eštébaci by sedeli pekne v chládku doživotne a nemotali by sa v národných inštitúciách ako Matica Slovenska, alebo SAV, prípadne vo vedúcich pozíciách podnikov a vo vláde. A pokiaľ takíto budú mať práva a moc, nič sa u nás nezmení - ani súdnictvo, ani nič iné.
neviem o co vam ide, ked su ludia sprosti nikto im nepomoze, to, ze je diera v legislative je jedna vec, ale to este nikoho nenuti si poziciavat peniaze za giganticke uroky ani vkladat peniaze do pofidernych institucii, tieto spolocnosti by nemohli existovat keby neboli hlupi ludia ktori do nich furt a stale leju peniaze, bodka. ked je niekto dost blby nato aby si neprecital zmluvu co podpisuje, dobre mu tak a nech znasa patricne nasledky, nikto ho do nicoho nenutil obzvlast po niekolkonasobnej medializacii, cloveku az rozum zastava ked to niekedy pocuva
Tak mozno su v zufalej situacii... Maju hypoteku, banka im viac uz neda, neznizi splatky, maju deti, stratili pracu, a nemaju znamych, jedine co im zostava je.... nebankovka...
Tiez si myslim ze je hlupost take nieco podpisovat, no nikdy nevieme preco to podpisali.. Mozno potrebovali velmi nutne financie na kratku dobu, ale nepodarilo sa (nojo, gambling...)
Ale suhlasim s nazorom ze pasivita obcanov nic nevyriesi..
Ale nemyslim si, ze by malo byt legalne dovolene "sikovnemu" okradat beztrestne toho "menej sikovneho".. To potom nie je spolocnost, ale zverstvo... (Ten "menej sikovny" nemoze za to ze nemal to stastie dostat informaciu, ktora by ho spravila "sikovnym" - podla mna)
Tiez si myslim ze je hlupost take nieco podpisovat, no nikdy nevieme preco to podpisali.. Mozno potrebovali velmi nutne financie na kratku dobu, ale nepodarilo sa (nojo, gambling...)
Ale suhlasim s nazorom ze pasivita obcanov nic nevyriesi..
Ale nemyslim si, ze by malo byt legalne dovolene "sikovnemu" okradat beztrestne toho "menej sikovneho".. To potom nie je spolocnost, ale zverstvo... (Ten "menej sikovny" nemoze za to ze nemal to stastie dostat informaciu, ktora by ho spravila "sikovnym" - podla mna)
je tu sloboda podnikania, kazdy si moze podnikat ako chce ak to robi v sulade so zakonom, ano je tu diera v legislative, ale ako diera sa t oznacuje len preto, lebo je dostatok blbych ludi aby ztoho dieru spravili, keby to nikto nevyuzival zanikne to...menej sikovny/sikovnejsi? ked nieco podpisujem, tak si to precitam, nemusim byt advokat aby som si vyratal, ze ked mam 150% urok v prepocta p.a. tak sa mi to neoplati...a ked niekto nie je schopny zohnat peniaze na hypoteku a pod, je to smutn, no bez tej nebankovky by sa aj tak dostal tam kde skoncil s tou nebankovkou...
tu urcite nejde o sprostost ludi. ludia po takychto spolocnostiach siahaju ked uz nemaju ine vychodisko a nie ked potrebuju novu tv. to ze tych ludi nikto nenuti poziciavat si peniaze je pravda. lenze sa na to pozeras inak, ked nemas ani na zaplatenie zakladnych uctov alebo ti hrozi, ze prides o strechu nad hlavou. vtedy urobis pre zachranu situacie vsetko. otec mojho kamarata utrpel raz uraz a rodina prisla o polovicu prijmu. kedze ani pred urazom nezarabal moc vela, tak nemali rezervu a prestali byt schopny platit ucty. situacia sa stala neudrzatelnou a jedina cesta bola zobrat si pozicku. samozrejme to bolo len chvilkove riesenie, lebo tu pozicku museli predsa splatit. kedze sa situacia v rodine nezmenila, tak hadaj kde na nu zobrali peniaze..ono sa tych ludi lahko kritizuje, ale treba sa zase trochu vzit do ich bezmocnosti.
mimochodom o urovni tych spolocnosti hovori aj to, ze nemaju problem poslat ludi vymahat peniaze do domu aj v nedelu o 8..
mimochodom o urovni tych spolocnosti hovori aj to, ze nemaju problem poslat ludi vymahat peniaze do domu aj v nedelu o 8..
ja nehovorim, ze su to dobre spolocnosti alebo, ze to co robia je spravne, ale treba si uvedomit, ze neposkytuju ziadne riesenie a situaciu len zhorsia...ano je to zle, vie sa to a aj tak su tu...a su tu vdaka ludom...take pripady ako opisujes su sice smutne, ale je ich minimum, na slovensku nemoze byt tolko zufalych ludi v hmotnej nudzi aby uzivili tie firmy, to by tu bola taka uroven ze by sme tu jazdili na konoch. tie firmy zivia ludia ktori tie peniaze preflakaju, kupia si novu plazmu lebo sused kupil a on chce tiez a pod. takze taketo firmy vzdy fungovali a aj vzdy fungovat budu na ludskej hluposti a tuzbe po tom mat CASH
-
pryja
Darca
Ze nejde o sprostost ludi? ha, jeden z mnohych pripadov:
http://prievidza.sme.sk/c/5408348/neban ... o-dom.html
http://prievidza.sme.sk/c/5408348/neban ... o-dom.html
A potom ze sa im tu tak dariDali nám podpísať zmluvu, no prečítať sme si ju nesmeli. Vraj nám ju pošlú a potom môžeme študovať
-
Peter_Retep
VIP
presne pre to sa spomenulo ze ludia su blbi...ktory normalny clovek podpise nejaku zmluvu z ktorej mu plynu zavazky bez toho aby si ju podpisali??? wtf absurdistan toto
m142: dik za k- aspon si sa podpisal....nebankovky vyuzivaju naozaj len menej inteligencne vybaveni ludia. a to ze nemaju inu moznost mi nehovor. stale je tu rodina, priatelia, mozno uz dospele deti ktore mozu pozicat. ide o to ze tito ludia vedia ze to maju na nehorazny urok a taktiez uz mozu prist aj o nehnutelnost ak nejaku vlastnia. toto si viaceri uvedomuju ale aj napriek tomu si tie pozicky beru. mozno to uz je lepsie vzhladom na novy zakon o spotrebitelskych uveroch.
PS: pre autora temy: je pekne ze poznas obciansky zakonnik ale ten je lex generalis tak ak najblizsie budes chciet mudrovat zisti si nieco aj o inych suvisiacich predpisoch.
PS2: milujem ludi co vedia o prave hovno ale mudruju jak keby to studovali ale to je uz offtopic
m142: dik za k- aspon si sa podpisal....nebankovky vyuzivaju naozaj len menej inteligencne vybaveni ludia. a to ze nemaju inu moznost mi nehovor. stale je tu rodina, priatelia, mozno uz dospele deti ktore mozu pozicat. ide o to ze tito ludia vedia ze to maju na nehorazny urok a taktiez uz mozu prist aj o nehnutelnost ak nejaku vlastnia. toto si viaceri uvedomuju ale aj napriek tomu si tie pozicky beru. mozno to uz je lepsie vzhladom na novy zakon o spotrebitelskych uveroch.
PS: pre autora temy: je pekne ze poznas obciansky zakonnik ale ten je lex generalis tak ak najblizsie budes chciet mudrovat zisti si nieco aj o inych suvisiacich predpisoch.
PS2: milujem ludi co vedia o prave hovno ale mudruju jak keby to studovali ale to je uz offtopic
Tu skutočne nejde o hlupost Slovákov. Skutocne ich treba vešať (poslancov), ze poslanci tí dnešní a tí pred nimi nič nerobia. Je to proti stanovam EU. Ta stránka hovori o mnohých prípadoch... Myslite ze je normálne, aby ten chlapik prišiel o byt za 5000SK a byt mal hodnotu 2milionov??? Navysenie pohladavky 4000% ??? Bolo to jeho osobne vlastníctvo. Strieľať a strieľať.... Mafiánske Slovensko a este aj poslanec sa vyjadri ze su mu kamarátmi.
Pridane videa... no hrôza http://www.youtube.com/watch?v=I4SZDpc8ciw
Tiež,, a TOTO JE UPLNE V prd e l i
http://www.youtube.com/watch?v=9dq0NdPp0us
a tie veci na stranke združenia a HLAVNE ta sťažnosť na Slovensku Republiku fakt v PxČx....[/b] http://www.wix.com/OZ_HOOS/HOOS/Judikaty
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2010, 17:06)
no tak si pozri aspon tu rigoroznu pracu na http://www.wix.com/oz_hoos/hoos/odborne-clanky atam Zabezpecovaci prevod prava a dobre mravy, odborny clanok RP članok číslo 4
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2010, 17:17)
Jednoducho kto si tu v tejto diskusií mysli že tí čo podpísali su hlupy tak pre nich nemam slov. Nakolko nevedia skutkovu podstatu preco to tí ludia spravili a v akej situacii boli. V com vidim problem ? V nedodrziavani smernic Europskeho súdneho dvora ktore su zavazne aj pre Slovensku republiku a platia uz od roku 1993. A v neposlednom rade Slovenske sudnictvo, viem to preto, lebo som mal cest ziadat o informaciu na zaklade slobod.pristupu k nim a co sud to ina ale uplne ina odpoved...Mega fasa. A to odpovedali predsedovia sudov a 99% ani nevedelo ze nejake smernice vobec su a ze sa majú dodrziavat.
Pridane videa... no hrôza http://www.youtube.com/watch?v=I4SZDpc8ciw
Tiež,, a TOTO JE UPLNE V prd e l i
a tie veci na stranke združenia a HLAVNE ta sťažnosť na Slovensku Republiku fakt v PxČx....[/b] http://www.wix.com/OZ_HOOS/HOOS/Judikaty
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2010, 17:06)
Peter_Retep napísal:presne pre to sa spomenulo ze ludia su blbi...ktory normalny clovek podpise nejaku zmluvu z ktorej mu plynu zavazky bez toho aby si ju podpisali??? wtf absurdistan toto
no tak si pozri aspon tu rigoroznu pracu na http://www.wix.com/oz_hoos/hoos/odborne-clanky atam Zabezpecovaci prevod prava a dobre mravy, odborny clanok RP članok číslo 4
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2010, 17:17)
Jednoducho kto si tu v tejto diskusií mysli že tí čo podpísali su hlupy tak pre nich nemam slov. Nakolko nevedia skutkovu podstatu preco to tí ludia spravili a v akej situacii boli. V com vidim problem ? V nedodrziavani smernic Europskeho súdneho dvora ktore su zavazne aj pre Slovensku republiku a platia uz od roku 1993. A v neposlednom rade Slovenske sudnictvo, viem to preto, lebo som mal cest ziadat o informaciu na zaklade slobod.pristupu k nim a co sud to ina ale uplne ina odpoved...Mega fasa. A to odpovedali predsedovia sudov a 99% ani nevedelo ze nejake smernice vobec su a ze sa majú dodrziavat.