HDD 32 alebo 64 mb cache
HDD 32 alebo 64 mb cache
caute..chcem kupit novy hdd.. 640 alebo 1TB ... na ktory dam windows.. aky je rozdiel medzi 32 a 64? ucitim to nejak ci ani nie? dakujem
Re: HDD 32 alebo 64 mb cache
to naco sa pytas je vyrovnávacia pamäť, ale ja by som sa pri systemovom hdd pozeral hlavne na to kolko to ma otacok 
Ako hovori holub. Ovela dolezitejsie su otacky disku ako cache pamat. Tipujem ze ten HDD zo 64mb cahe ma 5400ot. a ten s 32mb cache ma 7200ot. Ak mam pravdu, tak ber jednonacne ten s 32mb cache. Napis este tvoj cenovy strop a my ti nieco vyberieme.
su to vsetko 7200 otackove disky..len som chcel vediet ci ta vyrovnavacia pamat nejak vplyva na chod toho disku..mam teraz windows na 160 gb 7200 otackovom disku a myslim ze cache je tam 8mb.. robil som hodnotenie parametrov vo win7 a vsetko mi vyslo 6,9 a HDD mi dal 5,7 takze ho chcem vymenit..aj kvoli kapacie a kvoli veku a rozmyslam ktory disk teraz..a ta cache mi je dost neznamy pojem
Aha, tak ak tam nie je velky cenovy rozdiel, zober kludne ten zo 64mb chache. Ale nemyslim si, ze zbadas nejaky rozdiel medzi 32 a 64mb cache. Ja som pouzival disk s 16mb cahce a potom som ho vymenil za HDD, ktory ma 32mb cache pamat a nevidel som v rychlosti absolutne ziadny rozdiel.
o cenu nejde, tam je rozdiel par eur.. a s SSD nemas nejake skusenosti? to by bolo na systemovy disk asi ovela lepsie
32gb nejaky som nasiel,celkom fajn cena relativne len som cital ze zivotnost je slaba..ze vydrzi menej prepisov a potom odide..
V SSD sa nevyznam, ma to nulovu pristupovu dobu, takze to bude rychle jak slak. Ja som tiez cital nejaky clanok, no nehovorili nic o tom, ze sa pokazi. Disk sa vraj len spomali.