Formatovanie HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
bakusgabor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Formatovanie HDD

Príspevok od používateľa bakusgabor »

caute,tak vcera som stahol filmi na moj hdd raptor 74gb, a nestalo tam len 500mb, vecer som vypol pc, a dneska zapnem a nenabehne windows.tak som naistaloval na 320gb hdd, a chcel som formatovat cez windows a nedalo sa, a skusal som aj cez windows a ajtak nepodarilo... tak cez aky program mam este skusat?? dakujem
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Re: Formatovanie HDD

Príspevok od používateľa vikko78 »

Nehnevaj sa, ale nepochopil som tvojej otázke...stiahol si si filmi na tvoj raptor a ostalo ti tam len 500mb....dnes sa zapol pc, nenabehol ti, tak si si znovu naistaloval win na nejaký hdd 320gb....a chceš niečo formátovať, ale ti to nejde cez win....čo vlastne chceš formátovať? ktorý hdd? resp. partíciu? napíš ako máš rozdelené hdd.
bakusgabor
Light Professional
Light Professional

vikko78 napísal:Nehnevaj sa, ale nepochopil som tvojej otázke...stiahol si si filmi na tvoj raptor a ostalo ti tam len 500mb....dnes sa zapol pc, nenabehol ti, tak si si znovu naistaloval win na nejaký hdd 320gb....a chceš niečo formátovať, ale ti to nejde cez win....čo vlastne chceš formátovať? ktorý hdd? resp. partíciu? napíš ako máš rozdelené hdd.
áno chcem formátovat raptora 69.1gb,ale dam ze formatovat, a ajtak nenaformatuje hdd. je tem E a D.. E je 100mb a D je 69.1gb a D sa neda formatovat.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

tak skús v tento počítač, /pravý klik/ spravovať, správa diskov, pravym klikny na to D, jednoducho zruš oddiel a potom daj vytvoriť nový.....priradíš písmeno a bla a bla a on si vyžiada formát, tak by to malo ísť..
bakusgabor
Light Professional
Light Professional

vikko78 napísal:tak skús v tento počítač, /pravý klik/ spravovať, správa diskov, pravym klikny na to D, jednoducho zruš oddiel a potom daj vytvoriť nový.....priradíš písmeno a bla a bla a on si vyžiada formát, tak by to malo ísť..

nedá sa,nepusti.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

to je haluz...manualne ho vyber, daj do druhého pc /napr. u kamoša/ a skus tam...inak bohužial neviem...teda, ak ho odpojíš /vyberieš/ a nenaskočí ti win, tak potom tam máš NTLDR a teda automaticky ho win nemože naformátovať...
bakusgabor
Light Professional
Light Professional

presne tento píse ze:

NTLDR
msxp
Novice
Novice

Príspevok od používateľa msxp »

ak ti nejde formatovat disk, skus napriklad nejaky soft na spravu diskov, ja pouzivam Paragon Partition Manager,

alebo ho zformatuj cez prikazovy riadok:
start -> spustit
napis cmd
napis format X: /fs:ntfs
pricom X je nazov particie,

alebo pouzi cez cmd program Diskpart
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

to je super, ale ked ho zformátuje, tak nespustí systém, lebo ten "spúšťač" je na tom raptore, preto mu nejde sformátovať cez win.....síce sú na nete návody, ako opraviť tú hlášku NTLDR nenalezen, ale to radšej reinstal winu....stým, že v pc nechaj len jeden disk, naistaluj win a až potom pripoj druhé....
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

ak mas win 7 tak odpoj ten druhy disk a daj tam normlane instalacne DVD a potom to sformatujes a ukoncis instalaciu odpojis ho zapojis ten druhy disk fixnes NTLDR nenalezen to sa tusim robi tiez cez instalacku win 7 nejak to si musis pozriet a potom uz len zapojis toho raptora a je to..
bakusgabor
Light Professional
Light Professional

aha nieco skusim,zatial dakujem... ja mam os: snow leopard 10.6.4 . zajtra skusim a napisem ze co.zatial dakujem
Napísať odpoveď