Či by bolo vhodné použiť taký program alebo iný.Prote tak.Chcem vediet aké sú najpoužívanejšie.Díkes
Programovanie hier.Ako na to ????
-
sonyc01
Medium Expert
Programovanie hier.Ako na to ????
Čaute rád by som sa chcel naučiť ako programovať hry resp. skôr by som chcel vedieť aké programy,jazyky,a to všetko sa používa na tvorbu takýh hier ako je napr mafia,crysis.
Či by bolo vhodné použiť taký program alebo iný.Prote tak.Chcem vediet aké sú najpoužívanejšie.Díkes

-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Programovanie hier.Ako na to ????
základom je vedieť hľadať požadované informácie
http://www.hojko.com/profesionalne-prog ... 19037.html
http://www.hojko.com/profesionalne-prog ... 19037.html
-
sonyc01
Medium Expert
Ďakujem velmi pekne v poslednom čase dosť zabúdam
ale ešte dve otázky aký program je nnajelepší alebo najpoužícanejší na tvorbu v 3D.
A teda tá druhá vedeli by ste mi odporučiť aká je najlepšia literatúra,spôsob ako sa naučiť C++ ?
A teda tá druhá vedeli by ste mi odporučiť aká je najlepšia literatúra,spôsob ako sa naučiť C++ ?
-
Grim
Darca
...na 3d je podľa mňa najlepší 3ds max a na C++ Borland C++ Builder s knihou Mistrovství v C++, autorom je Stephen Prata...
-
sonyc01
Medium Expert
Ja som práve pozeral a našiel som knihu taku ktora sa mi lubila:
Naučte se C++ za 21 dní
Je to vhodná volba?
Naučte se C++ za 21 dní
Je to vhodná volba?
-
Grim
Darca
...nečítal som ju, takže neviem posúdiť...
-
weroro
Flash coder
sonyc01: Ja nechcem byť zbytočne OT ale stavím sa prečo sa ti tá kniha tak "ľúbila"
lebo ti ponúka riešenie za 21 dní? Nepoznám ťa, ale si si istý, že zvládneš C++ za 21 dní na takej úrovni, aby si vedel urobiť 3D hru v štýle Mafia? A sám? Veľmi sa ponáhľaš, na niektoré veci je potrebný čas.
-
audiotrack
VIP
to pochopí o 21 dní 
Ak chces mat rychlu ale menej kvalitnu hru (osobny nazor) tak ti bude stacit aj napr. FPS Creator x9, alebo FPS Creator x10
-
weroro
Flash coder
No a potom dopadne ako tento chalan http://www.hojko.com/post1480382.html#p1480382, čo používal GameMaker a keď chcel niečo "iné", tak bol v prd*ly. Radšej nech sa učí dáky normálny jazyk, len si musí uvedomiť, že za 21 dní sa naučí len základy a kým si ich ešte aj osvojí v praxy, tak to bude chvíľu trvať. Nehovoriac o tom, že ak by sa odhodlal robiť niečo ako Mafia tak potrebuje oveľa viac ako znalosť jazykov, grafika, 3D, hudba.. proste je tam toho kvantum. Ja mám na sklade jednu 3Dcku robenú pomocou ShockWave ale pri vývoji som narazil na toľko prekážok, že som to proste vzdal. Bol som sám, mal som rozsiahli scenár (aj ten som dokončoval popri práci na hre), a grafiku, 3D, a hudbu som si tiež robil sám. Proste to je psychopatizmuz sa do niečoho takého pustiť a aj to dokázať dokončiť.. To nemôže byť človek, keby to dokázal.
-
Corn Flake
Guru wannabe
sry za OT ale proste som to musel spomenúť
Len tak na okraj: Naučte sa C++ za 21 dní nie je dobrá voľba
Skôr by som sa pozrel po knihe Mysílme v jazyku C++. Ale pred tým by bolo pekné, ak by si mal aspoň základy štrukturovaného programovania napríklad v C. Voliť v tomto hurá systém a hneď sa púšťať do OOP s tým, že z jednej či dvoch kníh sa naučíš robiť 3D hry, je hlúposť.
Prípadne by som sa možno poobzeral po nejakých knihách C# na začiatok (aby si pochopil a vedel využívať jazyk) a neskôr knihu Tom Miller - 3D hry v jazyce C# Sú tam krok za krokom vytvorené asi 3 hry a ako som ju tak zbežne zo začiatku pozrel, vyzerá to celkom fajne popísané.
Ale to ešte veľa riadkov napíšeš, kým z toho bude 3D výstup.
Prípadne by som sa možno poobzeral po nejakých knihách C# na začiatok (aby si pochopil a vedel využívať jazyk) a neskôr knihu Tom Miller - 3D hry v jazyce C# Sú tam krok za krokom vytvorené asi 3 hry a ako som ju tak zbežne zo začiatku pozrel, vyzerá to celkom fajne popísané.
Ale to ešte veľa riadkov napíšeš, kým z toho bude 3D výstup.
-
sonyc01
Medium Expert
Po prvé tu knihu som si vybral lebo som si pomyslel:Asi by to mohlo byť dobre napísané a po druhé ja som nechcel naprogramovať hru hned okamžite a teraz chcel som sa dozvedieť čo vlastne používajú programátori "tam hore" a pokúsiť sa niečo také časom naučiť. 
cawte chcel by som sa opytat kde si mozem naprogramovat mapu
mapu coho?