Sebaobrana pred psom - plynová zbraň
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sebaobrana pred psom - plynová zbraň
qwerty: na rýchlo som to prehnal googlom. Zdá sa mi to byť do našich končín nevhodné z nasledovných dôvodov: Musíš meniť valec - vystrieľaš 6 rán, výmena valca. A nie, nestrieľa to ocelové guličky, ale gumené pomedené ogiválne projektily - aspoň tak o tom píšu v streleckej revue (nech si o tom časopise myslím svoje, toto tam písali). Otázne z pohľadu nášho práva bude, či to má do 15J. Ak to má nad, tak si prípadný záujemca bez zbrojáku môže fúkať práškový cukor.
Dnes vecer som sa bol prejst so psom, mal som ho na voditku, zrazu som videl psa velkeho ako tela, a dam ruku do ohna ze mal takych 50kil.
Ako inac moje tusenie sa naplnilo, mojho psa som mal na voditku, a modlil sa aby si ho to tela volne pobehujuce po okoli nevsimlo, ani som nestihol dokoncit tu myslienku a vsimol si nas, a hned sa aj po mojom psovi rozbehol, kedze som ho mal na voditku, dostal sa ku mne velmi blizko, ale neslo o mna, islo o to ze mi lepilo ze mi zabije Fredynka
Tak som vytiahol z vrecka slzak a nevahal som ho pouzit, namieril som mu to na hlavu a striekal, no problem bol ten, ze s nim to ani nepohlo, nadalej skakal do mojho psa, proste ako keby sa ho ten plyn ani nedotkol.
No pytam sa vas co to pouzivate beznejsie, je to normalka? Je plyn slaby na psa? Ved tie plyny sa robia proti psom pokial viem.
A dalsia otazka, myslite si, ze pes by mohol aj po mne skocit, keby som ho tym nejak rozdrazdil? Pripadne, keby sa bil s mojim psom, a ja by som ho kopol, myslite si zeby zautocil aj na mna? Alebo by sa proste 'venoval' bitke so psom?
Ako inac moje tusenie sa naplnilo, mojho psa som mal na voditku, a modlil sa aby si ho to tela volne pobehujuce po okoli nevsimlo, ani som nestihol dokoncit tu myslienku a vsimol si nas, a hned sa aj po mojom psovi rozbehol, kedze som ho mal na voditku, dostal sa ku mne velmi blizko, ale neslo o mna, islo o to ze mi lepilo ze mi zabije Fredynka
No pytam sa vas co to pouzivate beznejsie, je to normalka? Je plyn slaby na psa? Ved tie plyny sa robia proti psom pokial viem.
A dalsia otazka, myslite si, ze pes by mohol aj po mne skocit, keby som ho tym nejak rozdrazdil? Pripadne, keby sa bil s mojim psom, a ja by som ho kopol, myslite si zeby zautocil aj na mna? Alebo by sa proste 'venoval' bitke so psom?
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Vsetko zalezi od toho co je to za psa. Mas plemeno, ktoremu si ukradnuty a dalsi by ta isiel zozrat aj keby bolo okolo teba 10 malych psov. Ak si mal obycajny plyn na obranu pred ludmi, tak smola. Taktiez tam hra velky faktor vietor, kedze pes sa rychlo pohybuje. Na psov a najma tych vacsich sa pouzivaju specialne spreje (Nonivamid), ktore nie su vhodne pre pouzitie na ludi.
Ano dnes je pomerne veterno, ale striekol som mu to priamo do ksichtu, z blizka velmi...tak max 30centimetrov.
-
Stoporko
VIP
K tomu spreju: bol to slzak urceny na psov? Nebol príliš starý? - spreje s vekom strácajú účinnosť.
JJ, neskor som si spomenul ci to nebude vekom, ma uz rok aj nieco...ale v tejto krajine snov sa slzak neda kupit legalne, takze nadalej ho budem nostia v podvedomi sa budem citit bezpecne 
-
Stoporko
VIP
OK, no nezabudni, ze má len obmedzenú kapacitu - teda neviem, koľko si toho vystriekal (myslím ten sprej...), no aby si mal dosť aj na budúci prípad. Vraj je v UK ešte stále povolená (v minulosti ako zbraň veľmi rozšírená) biliardová guľa v ponožke - to by bola 100% účinnosť. Dáš ju s prehľadom do vrecka v prípade potreby máš niečo na spôsob stredovekého palcátu - a ver, že dostať s tou guľou po lebeni, tak každý pes uteká kade ľahšie (ak bude schopný utekať).
Extrémna varianta obrany pred psom: v seriáloch o varení sa často používajú také mini plynové horáky na karamelizovanie snehu, cukru...dajú sa zohnať aj v potrebách pre kutilov, záhradných centrách...malé plynové letlampy. Pokiaľ viem, toto nosiť zákony v UK taktiež nezakazujú, takže máš možnosť legálne nosiť po ulici miniplamenomet - na malú vzdialenosť prudko účinný - pre mnohé zvieratá stačí len pohroziť plameňom, najúčinnejší je útok na dýchacie cesty. Možno by bol nahraditeľný aj nejakým extrémne výkonným turistickým plynovým zapaľovačom - propan jet lighter - taký, čo z neho ide plameň pod vysokým tlakom, no bola by nutná úprava kvôli malej veľkosti horáka. Tým by som sa bránil použitím na oči/ňufák z blízka, prakticky na kontaktnú vzdialenosť. Už pokiaľ by si toho psa oslepil, tak si vo veľkej taktickej výhode - pes bude dezorientovaný, možno sa obráti aj na svojho majiteľa (to mu patrí, hajzlovi, nevie si na psa dávať pozor) a ty máš možnosť privolať políciu/použiť inú obrannú zbraň, ak trvá útok na tvoju osobu.
Extrémna varianta obrany pred psom: v seriáloch o varení sa často používajú také mini plynové horáky na karamelizovanie snehu, cukru...dajú sa zohnať aj v potrebách pre kutilov, záhradných centrách...malé plynové letlampy. Pokiaľ viem, toto nosiť zákony v UK taktiež nezakazujú, takže máš možnosť legálne nosiť po ulici miniplamenomet - na malú vzdialenosť prudko účinný - pre mnohé zvieratá stačí len pohroziť plameňom, najúčinnejší je útok na dýchacie cesty. Možno by bol nahraditeľný aj nejakým extrémne výkonným turistickým plynovým zapaľovačom - propan jet lighter - taký, čo z neho ide plameň pod vysokým tlakom, no bola by nutná úprava kvôli malej veľkosti horáka. Tým by som sa bránil použitím na oči/ňufák z blízka, prakticky na kontaktnú vzdialenosť. Už pokiaľ by si toho psa oslepil, tak si vo veľkej taktickej výhode - pes bude dezorientovaný, možno sa obráti aj na svojho majiteľa (to mu patrí, hajzlovi, nevie si na psa dávať pozor) a ty máš možnosť privolať políciu/použiť inú obrannú zbraň, ak trvá útok na tvoju osobu.
Este ma napada teleskopicky obusok, neviem ako s tymto v UK, ale myslim, ze je tiez nelegalny. No a ten horak a podobne....myslim ze najlacnejsia varianta je nejaky sprej a zapalovac, aj ked dost neprakticke ale ucinne myslim.
O tej guli v ponozke pocujem prvykrat
O tej guli v ponozke pocujem prvykrat
-
Stoporko
VIP
K tej guli - tak to sa divím, vraj to bola pomerne častá zbraň zlodejov a obranná voči nim. Keď si uvedomíš jednoduchosť jej výroby, dostupnosť materiálov a maximálnu účinnosť, tak to vychádza ako dobrá náhrada teleskopu, ak je zakázaný. Biliard len tak ľahko nezakážu, tak isto ani ponožky.
Gula v ponožke nevydáva tak efektný zvuk ako rozkladajúci sa teleskop, no účinok je viac menej rovnaký.