spisovatelsky software
-
Greece Titan
Light Star
spisovatelsky software
dobry... neviete pls ci existuje nejaky dobry software na tvorbu knih? lebo co mam ja windows tak to blbne.... a blbo sa v tom pise
-
wintermute
Light Star
Re: spisovatelsky software
Čo vlastne konkrétne chceš?
Chceš grafiku na obálku, chceš písať a formátovať text, chceš to tlačiť pre pevnú väzbu, alebo chceš niečo úplne iné? Vyjadri sa normálne ako človek a niekto ti určite poradí. Totiž windows nie je software na písanie kníh, ale operačný systém...
Aj keď myslím, že ti poradia ms word / oo.org na písanie a Photoshop / gimp na grafiku.
Chceš grafiku na obálku, chceš písať a formátovať text, chceš to tlačiť pre pevnú väzbu, alebo chceš niečo úplne iné? Vyjadri sa normálne ako človek a niekto ti určite poradí. Totiž windows nie je software na písanie kníh, ale operačný systém...
Aj keď myslím, že ti poradia ms word / oo.org na písanie a Photoshop / gimp na grafiku.
-
Greece Titan
Light Star
Tak za prvé. Ja som sa pomýlil. Viem, že Windows je OS, ale myslel som ako Microsoft Word. Za druhé. Čo sa týka tvojej pomoci
je to skvelé a ďakujem, ale absolútne som nevedel o čom točíš. A za tretie. Chcem normálne písať ako v MS Word, ale tam mi to blbne. Napríklad niekedy mi sekne a nič nerobí. Inokedy sa nedá napríklad posúvať koliečkom myši hore a dole, ale len tým posúvakom vpravo, nejde mi označiť text ťahaním, nemôžem používať horný panel, kde sú rôzne nástroje, nereaguje mi. A niekedy ide len to guľaté tlačidlo.Aj keď myslím, že ti poradia ms word / oo.org na písanie a Photoshop / gimp na grafiku.
-
wintermute
Light Star
Chyba nie je celkovo v MS word. Problémy, ktoré opisuješ sa nikdy neprejavili ani na jednom mojom počítači, takže predpokladám, že chyba je niekde u teba v počítači. skús preinštalovať office.
Je dosť možné, že je to len chybná inštalácia, alebo nejaká potunená super verzia z nejakého warfóra obohatená o pár riadkov kódu, ktoré ti z pc spravili zombie, alebo v lepšom prípade len spôsobujú tebou opísané chyby. Takisto je možné, že máš v pc nejaký škodlivý sw pochádzajúci odinakiaľ.
Ak si však aj napriek tomu zanevrel na Office, tak môžeš skúsiť OpenOffice.org
http://sk.openoffice.org/
Ak to s písaním kníh myslíš vážne, tak na tvojom mieste by som sa skôr zapracoval na vyjadrovacích schopnostiach. Držím palce.
Je dosť možné, že je to len chybná inštalácia, alebo nejaká potunená super verzia z nejakého warfóra obohatená o pár riadkov kódu, ktoré ti z pc spravili zombie, alebo v lepšom prípade len spôsobujú tebou opísané chyby. Takisto je možné, že máš v pc nejaký škodlivý sw pochádzajúci odinakiaľ.
Ak si však aj napriek tomu zanevrel na Office, tak môžeš skúsiť OpenOffice.org
http://sk.openoffice.org/
Ak to s písaním kníh myslíš vážne, tak na tvojom mieste by som sa skôr zapracoval na vyjadrovacích schopnostiach. Držím palce.
Na zalamovanie je najlepší Adobe InDesign, prípadne Quark Xpress. Na obrázky môžeš použiť Adobe Photoshop (ak chceš vektorovú grafiku tak Adobre Illustrator). Výsledny produkt by mal byť súbor *.pdf
nasi profaci pouzivali LaTeX na pisanie script
to nie je program pre linux ?
nie, je aj pre win
s rozsiahlymi dokumentami mam dost velke skusenosti. latex je v pohode, ale predsa len vyzaduje trosku vacsie zrucnosti ako pisanie textu vo worde a najme zmeny layoutu uz nie su uplne trivialne. nemal som problem ani s wordom, kedze som v nom robil vacsinou dlhe dokumenty -- desiatky az stovky stran. a samozrejme vsetky boli postavene na vlastnej sablone (a nie na sablone Normal).
v januari som si urobil ovidva levely kurzu adobe indesign cs4 a prechod na indesign urcite nelutujem. skusal som aj trial verziu cs5, ale mal som pocit, ze na mojom nie najvnosom PC isla vyraznejsie pomalsie ako CS4.
v januari som si urobil ovidva levely kurzu adobe indesign cs4 a prechod na indesign urcite nelutujem. skusal som aj trial verziu cs5, ale mal som pocit, ze na mojom nie najvnosom PC isla vyraznejsie pomalsie ako CS4.
ja som už dávnejšie absolvoval strednú polygrafickú školu a v takýchto programoch na učili celé štyri roky. Aj domáce úlohy sme v tom museli robiť. Keď sme doniesli niečo vo worde tak nás vyrazili z hodiny. Mali pravdu. Word na takéto veci vôbec nie je stavaný. Zalamovacie funkcie nulové. To čo si v InDesigne nastavíš odrážkami a tabulátormi, to si vo worde musíš preklikať medzerníkom, čo vôbec nie je zalamovanie textu.
Učili nás vo všetkých adobáckych grafických programoch (InDesign, Illustrator, Photoshop, aj spájanie pdfiek v Acrobate) verzií CE CS CS2. CS3 som sa potom doučil sám. CS3 a CS4 sú potom už takmer identické. Takisto sme mali aj Quark Xpress a Corel Draw. Word by som na takéto veci určite nepoužil. V InDesigne to je oveľa jednoduchšie a rýchlejšie, prehľadnejšie a profesionálnejšie. A keď už si to pôjde dať niekde vytlačiť, pdfko privítajú radšej ako nejaký *.rtf alebo *.doc súbor.
Učili nás vo všetkých adobáckych grafických programoch (InDesign, Illustrator, Photoshop, aj spájanie pdfiek v Acrobate) verzií CE CS CS2. CS3 som sa potom doučil sám. CS3 a CS4 sú potom už takmer identické. Takisto sme mali aj Quark Xpress a Corel Draw. Word by som na takéto veci určite nepoužil. V InDesigne to je oveľa jednoduchšie a rýchlejšie, prehľadnejšie a profesionálnejšie. A keď už si to pôjde dať niekde vytlačiť, pdfko privítajú radšej ako nejaký *.rtf alebo *.doc súbor.