Central zapojenie (Felicia)
Central zapojenie (Felicia)
Tak sa chcem opitat zrobil som central do feldy ale neviem kam by bolo najlepsie zapojit prud... tak kde by ste mi doporucily ???
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Central zapojenie (Felicia)
... ja urcite odporucam na baterku 
No nad tim som tiez premislal lenze pri startovani mi to nic nezrobi z riadiacou jednotkou od centralu ?RATZINGER666 napísal:... ja urcite odporucam na baterku
-
RATZINGER666
Darca
nemas vo dverach spravenu predpripravu?
Nie nemam ale ja uz mam vsetko namontovane motorceky vsetko ok... len teraz neviem kde to bude najlepsie ked zapojim ten prud ...RATZINGER666 napísal:nemas vo dverach spravenu predpripravu?
-
RATZINGER666
Darca
aha, kabel z RJ? no cerveny (+) na baterku a cierny na kostru... mas to urcite aj v manuale... ak nie je na + poistka, tak si ju sprav, pri startovani sa nema co stat...
aha no ok preto to hovorim lebo pri startovani ma bit vsetko vypnute aby sa to neznicilo .... na cervrnom kabli je (10 A) poistka ...RATZINGER666 napísal:aha, kabel z RJ? no cerveny (+) na baterku a cierny na kostru... mas to urcite aj v manuale... ak nie je na + poistka, tak si ju sprav, pri startovani sa nema co stat...
-
RATZINGER666
Darca
no ved v momente startovania aj vypnuty ten central bude
a vsetko ma byt vypnute kvoli jednoduchsiemu a lahsiemu natoceniu...
Ok tak diky zajtra si to nahodim ...RATZINGER666 napísal:no ved v momente startovania aj vypnuty ten central budea vsetko ma byt vypnute kvoli jednoduchsiemu a lahsiemu natoceniu...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ale mozes si klido kupit aj balik tuzkovych bateriek a pospajat ich tak, aby davali 12V 
alebo lepsie kupim 9 V a uz len dohodim 2 tuskove bateria a mam 12 Vnordkapp_pb napísal:ale mozes si klido kupit aj balik tuzkovych bateriek a pospajat ich tak, aby davali 12V
-
Shrekzv
Star
ja som zapajal na zasuvku(zapalovac) tam je stale +
-
RATZINGER666
Darca
to je fuk, kam sa ti pripne, len nevidim dovod, preco nie zrovna na baterku, zrat baterku pri startovani to bude rovnako (ziadno) vsade, a toho sa zakladatel temy bal najviac...
na zapalovac to niene najlepsi napas lebo potom nemozes pouzivat zapalovac lebo by bol pretazeny ... a kto vie co by sa stalo napriklad nejaky skrat ...Shrekzv napísal:ja som zapajal na zasuvku(zapalovac) tam je stale +
Precoby nie na zapalovac (samozrejme na kabliky ktore vedu k zasuvke)? Poznam chlapika co ma tak zapojeny autoalarm
Priamo na baterku to nie - to je svinstvo drbat tam okrem originalnych este dalsie kable a este roznofarebne...Neverim ze na felicii na spinacej skrinke nemas konektor kde je vzdy pritomnych 12V...
-
RATZINGER666
Darca
na zapalovac nevadi, nema tam byt co pretazene, mozes ho pouzivat kludne...
jimmy: je to felda, tam moc kabelaze nie je, na novy mercedes by som to urcite riesil inak, ale na feldu preco nie...
jimmy: je to felda, tam moc kabelaze nie je, na novy mercedes by som to urcite riesil inak, ale na feldu preco nie...
-
Shrekzv
Star
sakra kamo vidim ze si elektrotechnik a automechanik skoda felicia uplne brutal.........chces mi povedat ze pri najvyssom odbere centralu tj zamknutie a odomknutie..mas v aute na zapalovaci taky brutalny odber ze ti prehoria kable?.......mas menic na 230V a nechavas tam plazmovu tv pustenu a domace kino aby z aut za tebou pozerali??NIFO napísal:
na zapalovac to niene najlepsi napas lebo potom nemozes pouzivat zapalovac lebo by bol pretazeny ... a kto vie co by sa stalo napriklad nejaky skrat ...
mozes to zapojit na zapalovac..ak nie tak si hladaj inde stavu...alebo si natiahni priamo od baterky....mne je to jedno....ponukal som ti jednoduchsiu a plne funkcnu alternativu.....ak chces predam ti original central aj s kablom co len zapojis do konektoru pod pristrojovkov ak ho tam mas....a fungujes....
Na zapalovac to kludne mozes dat,... ja mam tak napojene radio +12V a este do zapalovaca dam GPS a funguje vsetko ako ma....
Ja som ho najprv zapojil na + za radio (rj od centralu mam pod palubkou nad radiom), kde mi asi po pol roku pretavil kabel. Cumel som na to jak puk (central ma narazovy odber do 10A iba pocas zamykania a odomykania a vtedy mavam radio vypnute
) . Potom som ho natiahol priamo na + na kolicek vedeny od baterky do poistkovej. Tam je kabel jak prst, tam ziadne pretavenie nehrozi. 
No jo a zapalovac ma poistku 15A