Inštalácia XP na PC s win7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Inštalácia XP na PC s win7

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Zdravím,

chystám sa inštalovať starú klasiku "XP-čko" na mašinku na ktorej už mám win7. Dočítal som sa že mi to fungovať bohužiaľ nebude, keďže win7 má vyššiu prioritu ako XP, čiže mi nepôjde zavádzač alebo niečo také .....

Takže musím bezpodmienečne zhodiť 7, nainštalovať XP, nainštalovať 7 ? ....

Ale bo to ide nejakým upravením "GRUB-U" (neviem ako sa to vo windowse volá ....)

Ďakujem za pomoc :wink:
SSemteXX
Guru
Guru

Re: Inštalácia XP na PC s win7

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Klasika, nahodíš CD-čko WIN XP do mechaniky, v Biose nastavíš Boot na mechaniku. Reštartneš PC stlačíš hocičo začne ti napravo dole načítávať. Potom ti nahodí tvoje disky/HDD, tam dáš tuším "L" je pre Delete, vymažeš údaje z HDD a vytvoríš novú partíciu a všetko funguje. Začne ti inštalovať a je to.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Nepochopil si moju otázku... :roll:

Inštalovať XPčko viem, bootovať viem, len neviem či mi to pôjde ako dual OS na tom PC ......
viem že ak inštalujem prvé XP a potom 7 tak to fachá, ale ak mám 7 a inštalujem XP, tak je problém so zavádzačom - to chcem vedieť či je to pravda :roll:

//edit:

našiel som si niečo takéto: http://webtrickz.com/how-to-install-win ... dual-boot/ uvidím či to pôjde :)
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Mozem ti to EasyBCD odporucit. Najprv som mal Win7 a potom som dal XP. Potom sa bude spustat iba XP. Das tam EasyBCD ale tusim, ze tam nesmies dat najnovsiu lebo tie uz nechcu tak spolupracovat s XP- v mnoho pripadoch ti vyhodi hlasku typu: Operaciu mozte vykonat vo Viste. A potom to uz iba upravis a zapises to s programom. Je to vacsinou robota na 10-15 min.

Takze systemi si kludne nahod v lubovolnom poradi. A Win7 co mas mazat vobec nemusis.

Edit: Trochu som sa sekol ale uz som to opravil. Bolo tam, ze Aplikaciu mozte vykonat vo Viste ale malo tam byt Operaciu mozte vykonat vo Viste.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

pustím sa do toho asi zajtra, dnes mám ešte nejakú prácičku kt. musím rýchlo dokončiť a odoslať.
Dám vedieť ako som dopadol :) Zatiaľ ďakujem za pomoc :wink:

Nová verzia je vraj 2.0.2.
ja potiahnem túto: http://www.brothersoft.com/easybcd-69561.html 1.7.2 Držte palce :P
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

JJ potiahni verziu 1.7.2 to je presne ta ktoru som mal. Malo by to ist :)

//autoeditácia príspevku (20 Sep 2010, 21:03)
No? Vsetko Funguje ako ma? :D
Napísať odpoveď