Pomoc s návrhom PC zostavy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Pomoc s návrhom PC zostavy

Príspevok od používateľa Gusttafa »

Zdravím, vedel by mi poradiť alebo poskladať niekto nejakú pc zostavu (len bedňu), do cca tých 600 eur, ktorá by bola využívaná hlavne na prácu s photoshopom a inými grafickými programmi? Nech to má veľkú kapacitu disku a najlepšie čo najnižšia cena no čo najväčší výkon, nech to chvílu aspoň vydrží :)
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert

Re: Pomoc s návrhom PC zostavy

Príspevok od používateľa Gusttafa »

Vďaka ti dobrá duša a jasná vec, ospravedlňujem sa, asi som oslepol a prehliadol som to :D
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Prečo takto brutálne predražený Caviar Black keď napr. Seagate 7200.12 ponúkne porovnateľný výkon za podstatne nižšiu cenu?
http://www.alza.sk/pevny-disk-seagate-b ... 109186.htm
Navyše je tichší a chladnejší.
SATAIII súčasné klasické disky ajtak nemajú so svojimi 140MB/s šancu využiť.

Zdroj by mu tiež bohate stačil 400W
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

TomKocuR - spoľahlivosť Ti asi veľa nehovorí, však? Samsung F3 Ti ponúkne najlepší výkon, najnižší hluk [žiadny] a najnižšie teploty, akurát spoľahlivosť je ako mačka vo vreci, každý tretí sa vracia späť, budeš prvý, druhý, alebo ten tretí "výherca?"

400W zdroj? zlý vtip, však? Do toho PC kľudne sadne do budúcna hocijaká 470, alebo 5850/5870 a čo potom? Lebo si mu poradil 400W tak si bude trieskať hlavu o stenu, že si nekúpil lepší zdroj?
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

uplink: tak to nech rovno vezme 1000W zdroj, šak čo keď bude náhodou niekedy v budúcnosti chcieť GTX480 v SLI a na dusíku pretaktované šesťjadro?
Načo by mu na grafické programy bola GTX470 alebo HD5850/5870? On predsa nenapísal že to chce na hry. A keď už bude upgradovať, tak vymení aj zdroj a tento predá...

A čo trepeš o Samsungu? v linku je seagate. A navyše o 26€ lacnejší ako ten WD Black. Pritom akú výhodu mu ten WD za tých 26€ ponúkne? Vyšší hluk?
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

WD je naj co sa tyka kvality. A hlavne Black seria. Staci to ako dovod? :roll:
A zdroj preto 500w, pretoze ked bude robit pracu s videom tak PC bude mat velku spotrebu, 400w zdroj bude stihat, ale ten zdroj by bol v vacsej zatazi ako 500w zdroj. Preto 500w, aby mal rezervu.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

500W zdroj do tej zostavy sedi ako uliaty.. slabsi by som tam nedaval.. co sa tyka tych diskov nic v zlom ale ten seagate nesiaha ani po paty tomu WD-cku.. jednoznacne WD-cko tam nieje ocom a caviar black je proste spicka spomedzi HDD .).. ja osobne by som do ineho uz ani nesiel.. Seagate je umna az po Samsungoch teda na 3 mieste..
Napísať odpoveď