Nie, nechcem si robiť reklamu, len som vás chcel požiadať o betatest novej verzie - CMOS De-Animator v2, mojej utility pôvodne určenej na výmaz CMOS RAM (kadejakých nastavení a biosovských hesiel zároveň) z prostredia Windows; teda trebárs keď vám počítač dovolí nabootovať, ale nie ísť do BIOS setupu - a baterka sa vám zrovna z matičnej dosky vyťahovať nechce, respektíve na odblokovanie zaheslovaného BIOSu na laptope/notebooku.
Tak, tú utilitu som skúšal takmer vo všetkých verziách Windows, "prvá verzia" fungovala počnúc Win95/NT 3.51 až po Windows 7 64-bit.
S touto druhou variantou, doplnenou o zálohu CMOS a jednoduchý grafický interfejs, to už na Win95 nebehalo. Ale to len tak offtopic...
Teda o čo by som vás chcel požiadať, hlavne majiteľov 64-bitových systémov, o betatesting. Utilita potrebuje na "prvé spustenie" administrátorské privilégiá (run as administrator pod Vista a 7), pak ich už netreba (v opačnom prípade zobrazí chybovú hlášku a status "Self-test failed".) O čo Vás žiadam je tú utilitu spustiť, mala by vyhlásiť v statusu "OK" a pak už len čojaviem Save CMOS a daný súbor trebárs nahrať na uloz.to . Tým vašu CMOSku uložíte do súboru ako zálohu. Alebo môžete vyskúšať Clear CMOS, pokiaľ sa vám chce znova nahadzovať biosovské nastavenia...
Zatiaľ to fakčilo pod každým dnešným OS až po Windows XP, sedmičku a vistu som netestoval. Inu, pokiaľ by vám vypisovalo "CMOS self-test failed" i s administrátorskými privilégiami, prosím dajte mi vedieť (to je signál že z CMOSky nejde čítať, alebo že nesedia načítané údaje s reálnymi).
Provizórny download link je tuná: http://www.st-ware.com/files/p/deanimator2/De-CMOS2.exe
Pak, po betatestingu, tú utilitu uverejním pod novým článkom.
Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (16 Sep 2010, 20:21)
Nu, dávam do pozornosti a i popularita na Googli od verzie 1.0 rastie...