Nechapem, zahada s WIN XP a spustanim
-
Misco13
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Nechapem, zahada s WIN XP a spustanim
Kamosovi sa pokazil nb,windows XP bol totalne na nic tak som ho preinstaloval....v konecnom dosledku sa mi vsak stalo, na jeho nb nejde mechanika, tak som prehodil HDD do druheho notebooku...nainstaloval win, prekopiroval subory stare (mozno vir???), je tam len jedna particia C kde je aj WIN.....dokonca sa mi stalo ze mi samo prehodilo korenove pismenka particii ale som to znova preinstaloval.....podstata je v tom ze na tom drurom nb vsetko funguje, na tom povodnom kam patri hdd sa restartuje pred spustenim windowsu, nabehne potom tabulka spustit win beznym sposobom alebo stav nouze....F8 som sa aj dostal do toho dalsieho vyberu ale cokolvek vzdy dam tak restart.....cez konzolu opravnu, ta mechanika raz za cas nacita CD, som opravil cez fixboot aj fixmbr spustacie subory a stale nic.....raz mi dokonca napisalo, ked tam boli este dve particie ze chyba nejakz subor zo system32, pochopil som to tak ze ked prehodilo tie pismenka win bol na D-ecku.....nechapem vobec, a to iste robi aj druhy HDD......nieco s biosom? alebo....vir v ramkach? prosiim pomozte, som bezradny....
-
masterdead
SysAdmin
Re: Nechapem, zahada s WIN XP a spustanim
To co si spravil je zbytocne, instalovat win na inom nb je volovina a este k tomu prekopirovat subory to naozaj spravi len blbec. To ze sa restartuje a nenabehne ma za nasledok to ze windowsu chybju potrebne ovladace nakonfigurovane a prekompilovane na ten typ notebooku. Virus v RAM neexistuje pretoze akonahle stratia napatie vsetko sa z nich vymaze. Proste musis system nainstalovat na tom notebooku bud pomocou externej mechaniky ked integrovana nefunguje alebo instalovat z USB klucu. Alebo budes musiet najst identicky notebook a na nom to mozes kludne nainstalovat 
-
Grim
Darca
...ja som teraz mal podobný problém, že sa PC vždy po vybratí spôsobu spustenia reštartoval, ale navyše sa reštartoval aj náhodne počas inštalácie Windowsu...vytiahol som HDD, dal som ho do iného PC, nainštaloval Windows, dal som ho naspäť do pôvodného PC a žiadny problém s ovládačmi nebol, lebo som tam ani žiadne radšej neinštaloval, až keď bol HDD naspäť v pôvodnom PC. Akurát si nemal tie súbory kopírovať na tom druhom NTB ale na tom pôvodnom...
-
Misco13
Expert
blbec
ale mas pravdu, ale nikto uceny z neba nespadol
a s nb mam minimalne skusenosti a clovek sa predsa uci na sv.ňojich chybabch..ale DAKUJEM za pomoc, hladam externu mechaniku u priatelov
-
masterdead
SysAdmin
Ako nebolo to myslene urazkou, ale proste sa to takto nerobi, je rozdiel stolny pc a notebook. Kazdy sa uci a na niecom sa ucit musi
Ale ak chces mat spolahlivy system tak najidealnejsie je ho nainstalovat priamo na notebooku/pc.
-
Misco13
Expert
v pohodee
viem ze to nebola urazka, a aj keby, mal som najskor napisat sem a potom skusat.....ale som mudrejsi zas o nieco
tak DAKUJEM moc, uz to vsetko bezi i ked....nb fachci ale nie su nainstalovane ovladace na grafiku, resp Intel GMA atd....chipsetova grafika zdielana....lebo ak sa nainstaluju tak sa ihned vypne externy monitor, proste ako keby bolo viac Hz alebo viac pixlov...vlastne cely problem s nb vznikol tak ze sa mu odtrhlo z pantov LCD a prasklo.....tak ze ho napoji na monitor klasicky a bude fungovat......no ale po nacitavani WinXP, ked je tam logo a dle chodi modra "husenica", sa monitor vypol....poraqdil som mu nudzovy rezim alebo rezim VGA, ale podarilo sa mu WinXP tak dokazit, asi privelmi velakrat vypol pocitac "natvrdo" aj pocas spustania a tak....ze ani VGA rezim nesiel....proste nic.....teraz ako vravim slape vsetko pokial sa nenainstaluju tie ovladace, vtedy uz musim ist do VGA rezimu a odinstalovat ich, inak uz vo VGA rezime ked nastavim rozlisenie viac ako 640*480 (ci kolko tam je) vypne monitor....nechapem preco, ved ten nb nema predsa VGA konektor na monitor (dufam ze som to spravne nazval) len tak, da sa predsa prepinat medzi LCD notebooku a externym hardwarom.....za predpokladu ze je nb v poriadku a ma nainstalovane ovladace....jedine co ma napada, teda absolutne nemam sajn ako teraz moze notebook brat svoje LCD ktore tam nie je....trcia kable akurat tak....netreba vlastne ani prepinat medzi externym a svojim LCD, hned "nacita" externy.....je mozne dosiahnut to, ze sa nainstaluju tie ovladace, predsa ta grafika pojde lepsie, a aby to cele frcalo na tom externom monitore? aby sa nevypinal? (no signal input)
P.S.: viem ze to bola blbost ale tie subory som chcel zachranit, fotky ktore nikde neboli zalohovane....
P.S.: viem ze to bola blbost ale tie subory som chcel zachranit, fotky ktore nikde neboli zalohovane....