Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu

Diskusie na politické témy...

dali by ste podpis v peticii?

ano
85
92%
nie
7
8%

Celkom hlasov: 92

Famine
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu

Príspevok od používateľa Famine »

ja sa pýtam len že kde boli tí herci ktorí na volbach do parlamentu burcovali ludí aby išli voliť zmenu?
prečo teraz politici nepresvedčovali ake dôležite je zúčastniť sa referenda či nejde teraz o hlasy pre nich?
teraz vám vy lúza boli dôchodcovia dobrí aby hlasovali v referende?
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Ked su ludia mentalne retardovani tak Slovensko bude este dalsich 20 rokov zaostale. Nech si len dalej p*cuju v krcmach na politiku, pokial nezacnu prejavovat zaujem aktivne sa zucastnovat a vyvijat tlak na samotnych politikov, tak ti si budu robit co chcu a ako sa im to bude hodit (je jedno ci pravica alebo lavica). Pasivny volic je pre politikov najlepsi volic. Keby sme sa zobudili a zobrali si priklad z takeho Svajciarska kde maju referendum na kazdu druhu vec a ludia chodia uvedomelo hlasovat. Hlavne nech tych 80% co nebolo zase zacne nadavat ako sa tu zle zije.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

http://www.webnoviny.sk/slovensko/refer ... lanok.html

celková účasť podľa priebežných výsledkov bola 22,84 %. Aj napriek tomu, že referendum je neplatné, tak som prekvapený akú malo účasť, podľa všetkých prognóz sa na ňom malo zúčastniť 10-15 % oprávnených voličov, pričom treba poznamenať, že vzhľadom na to, že okrem SaS žiadna politická strana nepovedala občanom, že sa treba referenda zúčastniť....ak by k referendu vyzývali aj dalšie politické strany, som presvedčený, že by bolo platné...žiaľ ak ide o niečo, čo politikom nie je po vôly tak je jasne, že sa na to vyprdnú...treba si však spomenúť na referendum o vstupe do EÚ, ako boli všetci za...to preto, lebo s EU prišli vysoke fleky, funkcie, na ktorých dodnes bohatnú (platy europoslancov...)...škoda len, že aj vtedy sa ľudia na to referendum nevy_rali ako teraz :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Tak, je po referende a 7 mil. v zadku. Naco to bolo dobre? Aj SaS-ka vedela, ze je to odsudene na neuspech a i tak sa do toho tlacili.
Som zvedavy, kto s tym pride, ze referendum bolo neuspesne kvoli Ficovi. :)

Pokial ma excel neklame, tak aj by kazdy jeden koalicny volic siel k referendu, tak by referendum dosiahlo minimalne 44.2% ucast.
Otazkou je, ak by bol kazdy sucastny sympatizant na referende, znamena to ze maju uz len 22.84% podporu, rozumej polovicu od volieb???

No te Buh...
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

poznam par ludi(Ficovolicov) ktory su v strane a ani jeden nesiel ..Preco ? proste nemaju radi Sulika tak preco ist na referendum
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ja poznam kopec Sulik positive ludi a neboli. Preco?

Napr. ja. Sice nie som volicom ani jednej z koalicnych stran, ale na referende som bol. Preco?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

kinjeril - zvratene nelogicke uvazovanie, referenda sa zucastnili aj ficovolici. Referendum bolo neuspesne nielen kvoli ficovi. Prakticky okrem SaS vsetci mlcali, pripadne priamo odhovarali volicov od ucasti. Co by najma v pripade ustavnych cinitelov malo byt nejako postihovane. Aj vykosteny sudruh sa vyfarbil - hlasovanie o imunite v parlamente odignoroval, aby ukazal ako velmi mu zalezi na nazore ludu v referende, ktore potom sabotuje podobnymi vyjadreniami.

7 milionov nie je v zadku kvoli SaS (ti urobili len jednu chybu - logo strany v kampani o referende si mohli odpustit). 7 milionov je tam kvoli ludom, co sedeli doma a kvakali "nepojdem tam, zbytocne vyhodene peniaze, aj tak sa nic nezmeni". Takze tymto sa chcem(e) "podakovat". Nechceli by ste sa vystahovat na nejaky ostrov?

Zrusil by som zakonom stanovenu min. 50% ucast. Nech sa rozhoduje podla tych, ktorym na tom zalezi, nie podla tych, ktori maju u prdele. Hoci by sa zucastnilo len 5%.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Referendum bolo neúspešné kvôli ľuďom. Nie kvôli SAS, nie kvôli tomu, že sa na nich ostatní koaliční partneri vysrali (pretože SDKÚ a KDH majú istotne dosť za ušami, že áno) a nie kvôli tomu, že Fico spoločne s ujom Gašparovičom vedome odrádzali občanov od ich jediného priameho prejavu vrámci demokracie - dosrali to ľudia. Najviac sa mi páči, ako do mňa od rána každý j3be trkotaním otrepaných fráz "nebudem predsa podporovať Sulíka" alebo "Načo som mal ísť, aj tak by to nič nezmenilo" - isteže. Sulíkovi to môže byť jedno z dvoch dôvodov - prvý je ten, že je (zatiaľ) vo vláde. A druhý je zasa ten, že v nasledujúcom volebnom období už stopercentne vo vláde nebude, keďže bude znovu vládnuť Fico. Takže to je podľa mňa maximálne trápny argument. To isté aj prístup "veď sa aj tak nič nezmení" - na kieho boha chodíte voliť? Veď predsa, Fico vyhral voľby, 40 percent ho volilo, aby vládol a nakoniec vôbec nevládne - nie je náhodou aj účasť vo voľbách úplne zbytočná, keď nikdy nevieme, ako dopadnú? Ak by sa takto správal každý a vždy, dodnes máme červené hviezdy na strechách, komunistické fonty nad dverami obchodov a naše deti by ešte zopár rôčkov kreslili na výtvarnej výchove Auroru.

Teda: 77 percentám občanov je ukradnuté, že mohli vyjadriť svoj názor na imunitu, na koncesionárske poplatky, na papalášske autá, na počet darmožráčov v parlamente. Dúfam, že si počas najbližších rokoch nebudú otvárať klapačky v krčmách a na internetových diskusiách, pretože mali šancu vyjadriť svoj názor, ktorú ale kvôli ľahostajnosti, debilnému prepočítavaniu politických hier a príslušností a okopávaniu zemiakov v záhradkách počas krásneho počasia, premárnili.

Sranda je, že poniektorí silou - mocou nevedia pochopiť, že tu nešlo o politickú príslušnosť účastníkov referenda. Z vlastných skúseností viem, že na koncesie nadávajú všetci, či už volili SMER, KSS alebo SDKÚ, to isté aj v prípade Bavorákov a iných limuzín papalášov a samozrejme aj na imunitu poslancov. Takže bez rapotania sprostostí, že referendom podporujú SAS, sa ho mali zúčastniť. Tí, ktorí sa ho nezúčastnili a mohli tak urobiť, strácajú podľa mňa právo v najbližších rokoch vyjadrovať sa negatívne na úkor šiestich bodov, pretože mali možnosť svoj názor prezentovať nie v krčme, nie na diskusnom fóre, ale priamo celej verejnosti, na čele s členmi zo Zbojníckeho Vŕšku v BA.

Ale kdeže, teraz sa bude 3 roky omieľať referendum za 7M, politické hry sa budú stupňovať a občan z toho bude mať čo? H0vno. Ďakujem zúčastneným aj nezúčastneným, toto iba urýchli moje zbavovanie sa nehnuteľností v našej malej krajine a konkretizovanie úvah o mojom budúcom pôsobení v nej. Posledný nech zhasne.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Vyvstáva otázka, či má referendum samo o sebe nejaký zmysel :?: totiž je odsúdené na neúspech už od jeho samotnej iniciatívy, pokiaľ politické špičky nenajdu spoločnu zhodu a spoločne ho nepodporujú od začiatku bez kadejakých zbytočných roztržiek. Toto referendum malo jediného iniciatora a tým bolo SaS...Kinjeril: otázka môže byť postavená aj tak, že či od volieb z 12 %, ktoré získala táto strana jej dôvera v radoch ľudi stúpla na takmer milion voličov :wink: Osobne si však myslím, že referenda sa zúčastnili občania, ktorí vo voľbách volili široké politické spektrum v rámci našej politickej scény...bez ohľadu na to, či vo voľbách ľudia volili Smer, SDKU, KDH, SAS, SNS, Most-Híd alebo aj neparlamentné strany...moje tvrdenie bude dokázané najbližším prieskumom politických strán, ak SAS nedostane v preferenciach 24 %, ved predsa už len to, že sa zúčastní občan referenda nemožno z neho urobiť voliča SAS - mne sa Sulík a jeho samurajovia nepáčia vonkoncom, a sám Sulík na poste predsedu parlamentu nemá čo robiť....stále u mňa prevláda názor, že takou politikou akú SAS v súčasnosti robí, majú pred sebou budúcnosť ako strany z minulosti typu SOP, ANO...
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

kinjeril napísal:Tak, je po referende a 7 mil. v zadku. Naco to bolo dobre? Aj SaS-ka vedela, ze je to odsudene na neuspech a i tak sa do toho tlacili.
Nechápem to mali povedať že sry ľudia sme radi že sa našlo 400 tisíc fajn ludí ale povedzme si na rovinu bude to uspešné? či áno alebo nie 400 tisíc ľudí je dosť veľká skupinka ľudí.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

kinjeril - To vieš sám prečo si bol.A za neúspech môžu v prvom rade hlavne ľudia ktorí nešli hlasovať a nechajú sa riadiť politikmi, a s ich názormi, že ajtak nebude platné tak načo pôjde.Tak asi keď si to každý povie a zostane doma na riti tak nie je šanca aby bolo platné.A v druhom rade politici ktorí sa buď na to vysrali alebo napádali ľudí aby sa referenda nezúčastnili na čele s našim krásnym prezidentom(nenapádal aby sa ľudia nezúčastnili, ale svojim postojom to nepriamo vyjadril).A tých 7 ml. € nebolo vyhodených kvôli SaS, ale ľudia presne 400 000 ľudí sa podpísalo za vyhlásenie referenda pod záštitou SaS.A je pekne vidieť, ako sa každý vyjadroval, že SaS klesnú preferencie že je to strana na jedno volebné obdobie.Práve naopak SaS ešte stúpli preferencie.Viď. posledný prieskum verejnej mienky.A príde mi to akokeby ľudia potrebovali povel ako za socializmus od politických predstaviteľov, poďte voliť.To nemajú vlastnú hlavu?A nechajú si natlačiť do hlavy to,že sa mi nepáči Sulík tak nepôjdem hlasovať. Nesúhlasím s touto vládou, nejdem hlasovať.Referendum nie je o podpore vlády alebo o podpore strany, ale o tom že sa môžu občania priamo vyjadriť k otázkam v referende.
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Kinjeril referendum hlavne vobec nie je o koalicii/opozicii, lavici/pravici. Je to o tom ci chcu ludia o niecom rozhodovat alebo ci budu poslusne pasivni a nechaju politikom volnu ruku a ukazu ze im je vsetko u prdele s prepacenim.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Najlepší bol ajtak Gašpi ako tam napochodoval aby sa nepovedalo o 21:50.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

problem referend ako takych je tam, kde som v nom este pri peticii videl problem ja, ale dal som si to vysvetlit: ludia si totiz mysleli, ze vysledky referenda bude musiet "preschvalit" este aj narodna zrada, kde by to vykostenec sabotoval.
a neuspech vidim hlavne v tom, ze pretekar ho nevyhlasil na 12.6., teda den volieb, ako to riskovci pri peticii planovali...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mne bolo dokonca dnes tvrdené, že toto referendum malo iba "odporúčací" charakter, že by aj v prípade úspešnosti vôbec nič nezmenilo a teda že bolo protiústavné (čo je totálna blbosť, samozrejme) a práve preto sa ho člen nezúčastnil...

//SRSLY - kde sa píše o niečom takom v Ústave, alebo kde? To sa pýtam vážne. Pretože dnes ma už X ľudí presviedčalo, že je iba "informatívneho charakteru" a že nemusí nič zmeniť, aj keby bolo platné.

Wiki hovorí:

V právnom poriadku Slovenskej republiky je inštitút referenda upravený v piatej hlave Ústavy Slovenskej republiky (Piata hlava - Zákonodarná moc, Druhý oddiel, Čl. 93-100). Spôsob vykonania referenda je ustanovený zákonom č. 564/1992 Zb. o spôsobe vykonania referenda.

Referendum v SR vyhlasuje prezident na základe petície aspoň 350 000 občanov alebo na základe uznesenia NR SR do 30 dní od petície, resp. uznesenia NR SR. Referendum sa vykoná do 90 dní od jeho vyhlásenia.

Predmetom referenda nemôžu byť:

* základné práva a slobody
* dane
* odvody
* štátny rozpočet

Naopak, referendum je obligatórne v otázkach:

* potvrdenia ústavného zákona o vstupe do štátneho zväzku s iným štátom alebo o vystúpení z takéhoto zväzku

Referendom sa môže rozhodnúť aj o iných dôležitých otázkach verejného záujmu. Výsledky referenda môže NR SR zmeniť alebo zrušiť iba svojim ústavným zákonom až po uplynutí 3 rokov od jeho účinnosti.

Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda. Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada Slovenskej republiky rovnako ako zákon.

Ústava SR:
Čl. 98

(1) Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda.

(2) Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada Slovenskej republiky rovnako ako zákon.

Čl. 99

(1) Výsledok referenda môže Národná rada Slovenskej republiky zmeniť alebo zrušiť svojím ústavným zákonom po uplynutí troch rokov od jeho účinnosti.

(2) Referendum v tej istej veci možno opakovať najskôr po uplynutí troch rokov od jeho vykonania.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Po tomto neúspešnom referende by bolo celkom namieste, upraviť ústavu tak aby bolo jasné, že výsledok referenda je záväzný.Pre mňa osobne je záväzný ale pre takých mudrcov ako je "pán" prezident aby to bolo jasné.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ved to, ze druhy odstavec cl. 98 druheho oddielu piatej hlavy Ustavy velmi usilovne opominali alebo prekrucali aj media... preto ostali ludia bezradni...
http://zbierka.sk/zz/predpisy/default.a ... referendum
od strany 12...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

skuki napísal:Po tomto neúspešnom referende by bolo celkom namieste, upraviť ústavu tak aby bolo jasné, že výsledok referenda je záväzný.Pre mňa osobne je záväzný ale pre takých mudrcov ako je "pán" prezident aby to bolo jasné.
Ústava sa meniť určite nebude, mudrci ako Fico by možno aj referendum celkom zrušili nieže by to bolo záväzné. Koalícia žiadnu ústavnú väčšinu nemá. Ako malý ale ozajstný komunista demagóg a malý diktátor žiadne referendum neuznáva, názor ľudu ho nezaujíma, veď odkázal svojim voličom aby sa nezúčastnili.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

kinjeril napísal:Ja poznam kopec Sulik positive ludi a neboli. Preco?

Napr. ja. Sice nie som volicom ani jednej z koalicnych stran, ale na referende som bol. Preco?
Uz je jasne kolka bije. Co ma s celym referendom spolocne Sulik okrem toho, ze vyzbieral podpisy a sformuloval otazky? Toto nie su volby politikov, tu islo o nazor ludi, ktori mohli nieco zmenit a ziadny politik by z ich uch ucasti nemal prospech prave naopak. A odpusti si nabuduce oplacanie karmy ty ,,moderator" .
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.otvorenepravo.sk/m/clanok/54 ... sr-zavazne
Takže ja sem pastnem to, čo mi poslal jeden kamoš. Gratulujem kreténom, ktorí skočili na propagandu a uverili, že referendum má "iba informatívny a konzultatívny" charakter. Po tomto referende je aspoň vidno, ako dokážu istí štátni činitelia manipulovať s verejnou mienkou a hlavne mienkou ľudí, ktorí si nezaslúžia volebné právo, keď uveria niekomu, kto podkope Ústavu SR. Dúfam, že si tí, ktorí sa nezúčastnili referenda iba vďaka tejto kačici, budú spytovať svedomie, pretože prispeli k neúspechu.
Napísať odpoveď