Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Príspevok od používateľa slay »

tehla napísal:Takže ešte raz: ktore boli tie mnohe skupiny, kde maju znaky na americkom dolari a ako to cele vlastne so slobodomurarmi je a o čo im ide?
Dislexia čo? :? Máš to ťažké. Povedal som, že slobodomurári bola jedna zo skupín, pri písaní americkej ústavy. Nie jedna zo skupín, ktoré majú znaky na doláre. :lol: O čo by im malo ísť? Dali pyramídku na dolár.. no pokakám sa hneď. Nabudúce radšej skús využiť funkciu "citovať" než vlastné parafrázovanie toho čo som napísal, lebo to ti veľmi nejde. Vďaka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Už som ti napisal niekoľko krat v inych temach, že židia užerničili už pred prichodom Krista, aj v krajinach, kde nebolo rozširene kresťanstvo, aj pred lateranskym koncilom, preto im toto povolanie nakoniec aj prischlo. Ten svoj image si vybudovali sami, nikto iny im za to nemôže.
Takže tie Lateránske koncily na to nemali absolútne žiadny vplyv ? Kde si to dokázal, že Židia úžerníčili už pred príchodom Krista?
Neni problem, aspoň všetci uvidia, že si klamal zase ty. Z temy o naboženstvach:
Jááj, tak toto sú tie tvoje dôkazy o mojom klamstve ? Vy ste kydali na Talmud a vyberali ste z toho len také citácie, ktoré sa vám hodili, tak ja som pridal aj niečo iné. To je obhajovanie ? :lol:

Pre mňa Talmud na úrovni Biblie a všetkých ostatných primitívnych mytologických náboženských kníh. Sú to vyše 2000 rokov staré spisy, ktoré sú v kontexte dnešnej doby absolútne nezmyselné a berú ich vážne len fundamentalisti a bigotní veriaci toho daného náboženstva.
To isté platí ako pre Bibliu, tak pre Talmud.

Vy ste tu ohromní znalci na Talmud, presne viete čo je tam napísané a komu to venované. Som zvedavý, či ste ho vôbec čítali, alebo máte ohľadne tohto nejaké vyššie špecifickejšie vzdelanie (religionistika) - samozrejme, že nemáte. Čerpáte len z vašich ideologicko-predpojatých zdrojov.

Z iného fóra:

Kód: Vybrať všetko

Tóra - Mojžišov zákon bol pre židov danajský dar. Ideológia národnej nadradenosti, svätý vyvolený národ, (pre ostatné národy ostala len bohom pridelená úloha slúžiť tomuto božskému národu.) Sväté texty presiaknuté ideológiou, pre ktorú dnes máme pomenovanie- fašizmus, narobili židom veľa príkoria. Židia napriek tomu lipnú na týchto textoch a aj keď ich v Talmude vykladajú civilizovanejšie, táto ideológia, ktorej sa ani dnes nechcú úplne vzdať je tiež v týchto textoch prítomná.
Môžeš teda napísať, ako to vlastne bolo? Kto stoji za komunizmom atd.?
Komunisti.
Ak si ešte doteraz nezaregistroval – Stalina predsa odstranili – bol otrávený.
Áno, bol otrávený Židmi a teraz to dokáž. :roll:
Asi vedeli prečo, keďže pozname vyvoj Ruskych dejin v 20.-tom storočí...
Určite vedeli prečo. :roll:
To maš odkiaľ?
Už som to tu písal - ak sa niekto stane komunistom, otázka jeho náboženstva je irelevantná, vzdáva sa jej.
Malo tam byť malé ž.

Komunista ako komunista a je jedno, či bol predtým žid, moslim, kresťan alebo ateista.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Už som to tu písal - ak sa niekto stane komunistom, otázka jeho náboženstva je irelevantná, vzdáva sa jej.
Malo tam byť malé ž.

Komunista ako komunista a je jedno, či bol predtým žid, moslim, kresťan alebo ateista.
Ale neni jedno ci bol Rus, Gruzinec, Fin alebo Zid.
Komunisti.
Komunizmus je zidovsky vytvor a aj o jeho zavedenie do praxe sa postarali rovnako zidia.
Takže tie Lateránske koncily na to nemali absolútne žiadny vplyv ? Kde si to dokázal, že Židia úžerníčili už pred príchodom Krista?
Marcus Tullius Cicero

(106 – 43 pr.nl.) – Rímsky filozof, politik, rečník

„Židia sú veľmi súdržní, ale pred Nežidmi sa uzatvárajú a sú k nim nepriateľskí.“

„Židia patria k temným a odpudzujúcim silám. Kto vie, aká početná je táto klika, ako sa držia pospolu a akú moc môžu predstavovať vo svojej jednote?

Lucius Anneus Seneca (Seneca mladší) (4 pr. n. l. – 64 n. l.)

Rímsky filozof, básnik, prozaik a senátor

„Tento národ (Židia) je mor. Dokázal získať taký vplyv, že nám, víťazom, diktuje svoje zákony.“

Publius Gaius Cornelius Tacitus

(56 – 120?) Rímsky dejepisec, filozof a politik

„Medzi sebou sú poctiví a pripravení k zľutovaniu, ale na zvyšok sveta sa pozerajú ako na nepriateľov.“

Marcus Aurelius

(121 - 180) Rímsky cisár a filozof

„Keď Marcus Aurelius na výprave do Egypta prechádzal cez Palestínu, podchvíľou vraj býval vyvedený z miery a zhnusený smradľavými a hašterivými Židmi, takže raz s bolesťou zvolal: ‚Ó, Markomani, Kvádi, Sarmati! Konečne som našiel iných ľudí priečnejších od vás!‘“ (Ammianus Marcellinus: Rímske dejiny XXII, 5, 5)

Obdobie kedy kristove ucenie nebolo vobec este zakorene v rimskej risi.

Na oplatku by si nam ty mohol dokazat to ako nabozenske resp krestanske presvedcenie vyvolava nenavist voci zidom, kedze biblia v principe hlasa lasku ku vsetkym bytostiam a ludom a najma stary zakon je obvzvlast zidom nakloneny velmi priaznivo, dokonca sam kristus bol zid.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

kali520 napísal:Na oplatku by si nam ty mohol dokazat to ako nabozenske resp krestanske presvedcenie vyvolava nenavist voci zidom, kedze biblia v principe hlasa lasku ku vsetkym bytostiam a ludom a najma stary zakon je obvzvlast zidom nakloneny velmi priaznivo, dokonca sam kristus bol zid.
Len sa mi to zda, alebo ti naozaj unika fakticky detail, ze Stary zakon je napisany Zidmi? Co sa tyka Noveho zakona, su v nom zmienky, kedy su Zidia oznacovani ako "vrahovia a zradcovia" (Skutky apostolov), pochadzajuci "z otca diabla" (Janovo evanjelium), alebo su oznaceni ako prislusnici "synagogy satanovej" ci "spolok satanov" (Zjavenie). Prave od novozakonneho vplyvu, kde su jednoznacne za smrt Jezisa zodpovedni Zidia, sa odvija cela rada nie zrovna najpriatelskejsich krestanskych interpretacii a postojov, namatkovo naprikald nasledni velki krestanski predstavitelia ako Origenes, Eusebius, Efraim Syrsky, Jan Zlatousty, sv. Augustin, Tomas Akvinsky... (Ich konkretne postoje sa daju dohladat)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Len sa mi to zda, alebo ti naozaj unika fakticky detail, ze Stary zakon je napisany Zidmi? Co sa tyka Noveho zakona, su v nom zmienky, kedy su Zidia oznacovani ako "vrahovia a zradcovia" (Skutky apostolov), pochadzajuci "z otca diabla" (Janovo evanjelium), alebo su oznaceni ako prislusnici "synagogy satanovej" ci "spolok satanov" (Zjavenie). Prave od novozakonneho vplyvu, kde su jednoznacne za smrt Jezisa zodpovedni Zidia, sa odvija cela rada nie zrovna najpriatelskejsich krestanskych interpretacii a postojov, namatkovo naprikald nasledni velki krestanski predstavitelia ako Origenes, Eusebius, Efraim Syrsky, Jan Zlatousty, sv. Augustin, Tomas Akvinsky... (Ich konkretne postoje sa daju dohladat)
JA sa ťa pýtam desaťtisíce a desaťtisíce velikánov, európskych kapacít, myslieteľov, buditeľov, spisovateľov, hudobných tvorcov všetko skrátka ľudia, ktorí priniesli pokrok na židov nazerali ako na element nepoctivý i na jeho talmud ako ohavnosť. Preto sa ťa pýtam, chceš nám tu nahovoriť že sa všetci mýlili? Že všetci boli blázni? Že ľud sa proti židom búril len tak z dlhej chvíle?

V Uhorsku židia nemali skoro žiadne práva až do reforiem Márie Terézie a Jozefa II, ktorý bol ovládaný slobodomurármi, no nakoniec pred smrťou všetky svoje reformy okrem tolerančného patentu a zrušenia nevoľníctva odvolal.

Ešte je tu možnosť že všetci títo velikáni ti vedomosťami nesiahali ani po členky a všetci sa mýlili hoci so židmi žili.

Kam sa predsa hrabe nejaký Matej Bell veľká ozdoba Uhorska proti tebe a iným kapacitám však?
:wink:
nauraa
Medium Star
Medium Star

Jasné, jasné, miliony a miliony si chcel napisat, nie? :D No ale inak, prosimťa, o com to rozpravas? Ved o tom moja reakcia vobec nebola. Skus si to cele precitat znova (aj s prispevkom, na ktory som reagovala) a potom pripadne skus dodat nieco k veci, pretoze nielen reakcie typu tvojich dvoch poslednych viet su uplne mimo misu.
slay
Addict
Addict

IvanSk napísal:
JA sa ťa pýtam desaťtisíce a desaťtisíce velikánov..
:lol: hóóój stáááátisíííce!!! Koľko by si ich vedel vymenovať aj s nejakými dielami? Nedrístaj. Najlepšie je ako tu vystupuješ proti humanizmu, ale oháňaš sa Belom ak ti to vyhovuje, to je presne to vaše zbabelé farizejstvo. Skús sa na nad tým aj zamyslieť, čo sa dá čakať od kresťanského sveta za dve tisíc rokov diaspóry? Čo čakáš ódy na židovstvo? Ukáž mi jedno kresťanské dielo, ktoré by sa pochvalne vyjadrovalo o niekom kto nie je kresťan za posledných 2000 rokov. Už len dobové diela farárov nám poskytnú objektívny obraz.

Kali, a vieš dať k tým citáciam aj dve tri vety pred a za? Vieš, fakt nechcem povedať aj o tebe že si taký istý ako Ivan, že aj keď vieš okolnosti, vytrhneš vety z kontextu a dáš ich tu zbabelo ako dôkazový materiál. Prečo nepovieš k tým citátom aj historický kontext? Prečo nespomenieš už pravdu, že v dobe datovania tých citátov rím zápasil s neustálymi židovskými povstaniami? A židovskými útokmi na rím a rímske légie? Sám vieš v akých podmienkach boli tie citáty vyrieknuté. Napriek tomu sa znížiš k zavádzaniu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Presne to, čo teraz spomenul slay, som chcel napísať.

Takto fungujú "fakty" konšpirátorov ako kali, tehla a spol.

Dávať sem citáty týchto ľudí bez napísania toho, že sa v tej dobe odohrávali kruté rímsko-židovské vojny. Ide o to, že Židia sa Rimanom nikdy nepoddali a preto je očakávateľné, že na ich adresu sa zrovna slová chvály spievať nebudú.

Mali by ste si naozaj viac naštudovať historické reálie, toto je čisté tmárenie. A človek neznalý týchto vecí, vám ľahko nabehne na udicu...
slay
Addict
Addict

Kresťanstvo je na hlavu postavené odkedy vzniklo. Bol tu Ježiš Kristus, chodil hore dole po svete len v bielej plachte a kázal o láske, o bohu, o všetkom čo bolo treba. Povedal čo chcel, povedal ľudia žite takto a takto. Zapísalo sa to. A odvtedy sa to takpovediac neustále prispôsobuje situácii. Vznikla nejaká samozvaná inštitúcia tých, ktorí akože majú patent na správny výklad Ježišových slov. Pomaličky si vybudovali svoju hierarchiu a tak tristo rokov po Ježišovi si povedali, hmm toto evanielijum je fajn, toto spáliť, toto je fajn ale hento treba prepísať.. Dali dokopy nejakú verziu vhodného Svätého písma aby sa dalo nejako fungovať. Raz za čas sa stretávajú a vždy sa dohodnú na nejakých momentálnych nezmysloch, ktoré by sa im mocensky hodilo uplatniť v spoločnosti. A tak ako rástol ich vplyv, rástla aj celá mašinéria. Čím boli ľudia hlúpejší a oddanejší, tým lepšie.. dali sa lepšie strašiť diablami a manipulovať pre mocenské účely. Pred nimi museli kľakať aj králi, lebo ak niekto náhodou nebol povôli, tak ho hneď pred ľudom vykreslili ako rohatého s kopytami a bol nahratý. Ako tak rástli a rástli, zmysleli si že po tisíc rokoch by bodlo niečo také ako celibát, veď čo.. Ježiš to tak isto chcel, len nám to tisíc rokov nedošlo, ale teraz je vhodný čas. A ach áno, tisíc tristo rokov po Ježišovi nás napadlo že isto chcel aj spoveďe, a nám sa takáto skromná informačná služba hodí. Hmm.. čo takto aj predávať odpustky? Dobrý biznis. Máme pod palcom ľud, máme aj jeho peniaze, je to proste kvalitka. Ach nepáči sa nám čo tu tvrdia niektorí vedci, že my niesme stred vesmíru? Spáliť! A takto si dvetisíc rokov neustále vymýšľajú čo sa im hodí, a ak náhodou niekto spochybní ich autoritu, okamžite nasleduje označenie za diablovho prisluhovača a keďže ovládame všetkých vzdelancov a tlač, automaticky vychŕlime aj hŕbu literatúry na podporu našich cieľov. Ora et labora. To je to čo treba. A ak niekto náhodou začne myslieť, bohužiaľ dovidenia. Všetci na svete, ktorí nie sú s nami sú samozrejme diablova práca, všetko sú to bezverci, treba zotročiť Afriku, treba vyvraždiť Južnú, Strednú aj Severnú Ameriku. A tak ďalej a ďalej. Nuž a ako táto mašinéria rástla a bolo v nej stále viac a viac zainteresovaných, a veda išla dopredu a dopredu, rástla životná úroveň a ľudia už dokonca vedeli niektorí aj čítať a písať, ak mali šťastie tak aj počítať. Tak potom to už začalo byť krušné. Začala sa nám naša skupina drobiť a drobiť. A dnes vážený máme, tuším vyše tritisíc šesťsto rôznych odnoží kresťanstva. Samozrejme všetky sú tie pravé. Rimokatolícka sa však stále tvári, že je všetko v pohode. Raz tam dosadia poliaka a dajú mu peniaze na Solidárnosť, inokedy nejakého hitler Jungen aby sa nepovedalo. A ten odrazu aj povie, že život môže byť aj na iných planétach, a že mali by sme byť ekologickejší a tak.. proste zmeníme si sedem smrteľných na dnešnú dobu. No nie je to cirkus?
kali520
Darca
Darca

Kali, a vieš dať k tým citáciam aj dve tri vety pred a za? Vieš, fakt nechcem povedať aj o tebe že si taký istý ako Ivan, že aj keď vieš okolnosti, vytrhneš vety z kontextu a dáš ich tu zbabelo ako dôkazový materiál. Prečo nepovieš k tým citátom aj historický kontext? Prečo nespomenieš už pravdu, že v dobe datovania tých citátov rím zápasil s neustálymi židovskými povstaniami? A židovskými útokmi na rím a rímske légie? Sám vieš v akých podmienkach boli tie citáty vyrieknuté. Napriek tomu sa znížiš k zavádzaniu.
To este neznamena ze to co o nich povedali neni pravda. Opat nepouzivas logiku.

Je jasne ze ich postoj nebol priatelsky ale skor sa zamyslime ze co o nich povedali nie kedy a kde to povedali. Mozes si zobrat aj ten citat Marcusa Aurelia, kde spomina aj ostatnych nepriatelov dokonca ovela vacsich ako zidov.

Kazdopadne tyto styria neboli jediny co takto vykreslili zidov. Ono celu historiu sa zidia vykresluju stale rovnako aj napriek tomu ze tu bolo kopec inych situacii, rezimov a vladcov.

Tu nejaky hughito nam povie ze zidov vlastne ludia neznasaju koli nabozenstvu, konkretne krestanstvu ale aj tak na nich nadavaju koli ich cinnosti a lichve (tiez velmi zvlastne). Je to to iste ako ten trapny argument s ciganmi a celkovo s rasizmom: "neznasate ich koli farbe pleti", kazdy mudrejsi vie ze koli farbe pleti to neni a rovnako to plati pre zidov ze to neni koli nabozenstvu ale koli tomu co robia.

naura ty tak neuveritlne fundovana odbornicka by si tiez mala vediet ze aj kristus bol zid, rovnako ako aj Matus, Jan, Marek a Lukas. Tiez by si mala vediet ze kristus hovoril aj nieco taketo na adresu zidov:

Jan 4:22,kde Kristus hovorí k zene zo Samarie: "vy vzývate, čo neznáte; my vzývame čo známe, lebo spasenie je pre Židov."

V Matusovi 15:22, 23 a 24 mame nasledujuci pribeh: "A hľa, kanaánska žena prišla z oných končín a kričala: zmiluj sa nado mnou, Pane, syn Dávidov. Dcéra sa mi strašne trápi, posadnutá démonom. On jej však neodpovedal ani slova. I pristúpili učeníci a prosili ho: Odbav ju. Lebo kričí za nami. Odvetil: ja som poslaný len k strateným ovciam domu izraelského."

To co je pisane v novom zakone je vec druha, som sa v tom vyjadroval v prislusnej teme. Je tam vela veci ktore si protirecia, nedavaju zmysel alebo su uplne hlupe. Kazdopadne hlavna podstata krestanstva je verit v boha, neublizovat druhym resp byt dorby clovek, tak to vnima ta vacsina veriacich (t.j ta masa), ktori bibliu vo vacsine pripadoch ani necitaju.

A okrem ineho stary zakon je tiez sucast bilbie.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:To este neznamena ze to co o nich povedali neni pravda. Opat nepouzivas logiku.
Ale veď pre teba je pravdivé všetko čo hovorí to čo si myslíš a je jedno či je to nacistická propaganda, katolícka propaganda alebo rétorické výroky rimanov počas rímsko-židovských vojen. Veď týmto sa predsa nedá riadiť ak si chce človek zachovať aspoň náznak zlatej strednej cesty.

Ja tvrdím, že tie citáty sú zaťažené historickými skutočnosťami a preto neobstoja ako nejaký dôkazový materiál. Čo na tom má byť pravda, sú to veľmi všeobecné tendenčné a historicky odvôvodnené výroky, navyše vytrhnuté z kontextu na základe, ktorých sa nedá súdiť celý židovský národ. Schválne som od teba chcel aby si uviedol dve tri vety za a pred citátom. Lebo viem, že pravdepodobne to nespravíš. Lebo to nespravil určite ani zaťažený zdroj z ktorého si čerpal.

Skús použiť niečo konkrétne. Nie citáty typu sú zlí. Skús mi povedať, prečo to o nich povedali, ich konkrétny historický čin (nie konšpiráciu) za ktorí boli tak odsudzovaní, namiesto tých neustálych oblbovačiek. V prípade citátov, ktoré si uviedol sú ním rímsko-židovské vojny a uznaj že využívať toto dnes, v súčasnosti je absolútne scestné.
kali520 napísal: Kazdopadne tyto styria neboli jediny co takto vykreslili zidov. Ono celu historiu sa zidia vykresluju stale rovnako aj napriek tomu ze tu bolo kopec inych situacii, rezimov a vladcov.
A ako by mal byť vykresľovaný niekto, koho vyženú z vlastnej zeme a je roztrúsený po skupinkách po celom svete. Niekto kto si drží napriek tlaku svoju vlastnú národnú aj náboženskú identitu. Plus ako bonus je videný ako vrah Krista.

Skus si predstaviť takú situáciu. Je rok napr. 900, žiješ v temnej dobe, niekde v európe v malom meste. Si obyčajný roľník, nevieš pomaly ani čítať ani písať. Jediné čo vieš je od rána do večera plahočiť niekde na poli. Nemáš prakticky žiadne vedomosti dnešného človeka o svete. Koperník príde s prevratnou myšlienkou, že Zem sa točí okolo Slnka pol tisícročia po tvojej smrti. Zem je pre teba doska, jediné čo vieš je sadiť pšenicu. História pre teba jestvuje po hranicu čo ti povedal otec, lebo dedo umrel keď mal 30. Nevieš ani čo bolo pred 50 timi rokmi. Jediné čo si stihol pocítiť je sila kresťanskej dogmy. Ešte stále si napoly pohan, ale už uznávaš jedinú vedomostnú autoritu v tvojom živote, cirkev. Čo povie je sväté, je pravda. Teraz na okraj tohto mesta prídu nejaký neznámi ľudia, vyzerajú zvláštne, rozprávajú zvláštne, sú uzavretí, majú vlastné zvyky, dokonca ani neveria v tvojho boha ani neuznávajú cirkev a nerobia to čo robí celé mesto. Všetci po meste ich ohovárajú a už vzniklo tak tristo verzíí o tom čo je to za zlobu a diablov, a dokonca sú vrahmi krista. Čo si o nich bude podľa teba myslieť verejnosť? Pri najbližšej príležitosti keď sa stane niečo zlé, na nich ukážu prstom a spravia lokálny pogrom.

Ja osobne vidím v tom že židia prežili dvetisíc rokov ako židia zázrak. V tom, že sú úspešní len snahu prežiť. Ale zároveň si myslím, že tak 80% konšpirácii s nimi spätých sú bludy. A tých 20% vyplývajúcich z ich moci a vplyvu sú realita, ktorej by sme mali čeliť inými metódami ako v stredoveku. Čo ty vlastne chceš kali? Revolúciu, ďalší pogrom, alebo čo?
nauraa
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:ty tak neuveritlne fundovana odbornicka by si tiez mala vediet ze aj kristus bol zid, rovnako ako aj Matus, Jan, Marek a Lukas. Tiez by si mala vediet ze kristus hovoril aj nieco taketo na adresu zidov: ... my vzývame čo známe, lebo spasenie je pre Židov ... ja som poslaný len k strateným ovciam domu izraelského.

A okrem ineho stary zakon je tiez sucast bilbie.
Ved a co, ze Jezis bol Zid? Ak myslis, ze je to pre mna novinka, tak ta sklamem, lebo nie je. Navyse je uplne samozrejme, ze sa prihovaral Zidom, komu inemu by sa asi tak mal prihovarat? Aj jeho nasledovnici sa priblizne do 70 n. l. stale vnimaju ako sucast zidovstva, az niekedy okolo tohto roku dochadza k zmene ich retoriky a v roku 100 sa rani krestania uz definitivne odlucuju od zidov.

A tym, ze je Stary zakon sucastou Biblie, si chcel argumentovat konkretne proti comu? Novy zakon ho teologicky naplnuje, II. vatikansky koncil hovori o zidoch ako o starsich bratoch krestanov. Ze ich takto rani krestania pravdepodobne nevnimali, je uz vec ina.
kali520
Darca
Darca

slay, lichva, uzera, baknovictvo penzane machinacie atd atd, popieras ze by to bola cinnost typicka pre zidov? Ako ano chcem dokazy. Toto je tak jasne jak to ze cigani su bordelari. A tu nehovoriac o ich nabozenstve ktore ich stavia do role nadludi.

Nechapem o co ti ide? Chces povedat ze krestanstvo samo moze za nenavis voci zidom? Alebo je to tak pol na pol ich cinnost a krestanstvo? Vsak tu sama naura napsiala toto: II. vatikansky koncil hovori o zidoch ako o starsich bratoch krestanov

Ja tiez hovorim ze krestanstvo vo vseobecnosti je o laske k ludom, byt na kazdeho dobry atd atd... takze samo o sebe to moc nedava logiku ze by toto nabozenstvo nenavidelo zidov len preto ze su to zidia.

Vsatko vyroky o nich jak veriacimi tak ateistami dokonca aj samotnymi zidmi su furt o tom istom, to by si nam tiez mohol vysvetlit preco to tak je. Nabozenstvo, konkretne krestanstvo ma s tym velmi malo spolocne (a tu zdoraznujem som neveriaci).

Ono chces nieco konkretne. Naco? Vsak to dookola ignorujes. Tu mas bolsevicku revoluciu, bolo to x-krat rozobrate ze je to zidovsky vytvor.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:slay, lichva, uzera, baknovictvo penzane machinacie atd atd, popieras ze by to bola cinnost typicka pre zidov? Ako ano chcem dokazy. Toto je tak jasne jak to ze cigani su bordelari. A tu nehovoriac o ich nabozenstve ktore ich stavia do role nadludi.
Ak pod lichvou rozumieš starší význam = úrok. Na tom ja nevidím nič zlé. Ak pod lichvou rozumieš úžeru, tam je diskutabilné kedy je úrok len úrokom a kedy už úžerou. Tak či onak dohoda je vždy o dvoch stranách. Nemôžeš poprieť, že úrok (v podstate zisk) sa odjakživa v rôznych formách využíva po celom svete, rôznymi kultúrami a nejde teda len o židovskú záležitosť. Inak by nefungovalo hospodárstvo. Ak narážaš na kresťanstvo vs židia v súvislosti s lichvou, tak tam musíš uznať, že sami kresťania odsúdili židov na túto úlohu. Bankovníctvo má svoje prvopočiatky v primitívnych formách už v staroveku, neskôr babylone, egypte až potom v ríme. Nedá sa tu tiež hovoriť o čisto židovskej záležitosti. Peňažné machinácie, pod tým neviem čo si ty predstavuješ? Každopádne z tvojej strany len nepodložená fráza.

Čiže aké dôkazy chceš? Veď ty si mi mal poskytnúť historické fakty o židovských zločinoch, za ktoré by mali byť nenávidení. Zmohol si sa na lacné všeobecné populistické frázičky. Ak je toto všetko čo máš, tak som sklamaný.
kali520 napísal: Nechapem o co ti ide? Chces povedat ze krestanstvo samo moze za nenavis voci zidom? Alebo je to tak pol na pol ich cinnost a krestanstvo? Vsak tu sama naura napsiala toto: II. vatikansky koncil hovori o zidoch ako o starsich bratoch krestanov
Druhý vatikánsky koncil je záležitosť druhej polovice 20 storočia. Ako môžeš týmto argumentovať dpč? Chceš ma fakt vytočiť? A jasné, že kresťanská dogma sama o sebe tvorí nenávisť voči židom, to je nepopierateľná záležitosť. Alebo mi chceš povedať, že dve tisíc rokov kresťania obdivovali židov a rozosievali pred nimi lupene ruží? Je absolútne jedno čo sa píše v Biblii. Starý zákon je židovský, a Nový je kritikov vtedajších pomerov a nikoho iného ako židov predsa Ježiš kritizovať nemohol, išlo mu práve o obrodu židovského národa. Obe tieto veci sa vzťahujú na udalosti po Krista. My sa, ale bavíme o dvetisíc ročnej histórii kresťanského dogmatizmu.
kali520 napísal:Ja tiez hovorim ze krestanstvo vo vseobecnosti je o laske k ludom, byt na kazdeho dobry atd atd... takze samo o sebe to moc nedava logiku ze by toto nabozenstvo nenavidelo zidov len preto ze su to zidia.
Ále, také argumenty môžeš používať v škôlke alebo v psychiatrickom ústave nie tu. Čo sa píše v Biblii je teóretické východisko, patent na jeho interpretovanie si do rúk zobrala cirkevná mašinéria. Hlásala toľko lásky k blížnemu, že pod znakom kríža bolo vyvraždených v nezmyselných vojnách za dve tisíc rokov milióny ľudí. Kresťanskí kňazi posväcujú zbrane! Kde o takom niečom hovoril Ježiš pre živého boha? Inkvizícia umučila a spálila tisíce ľudí. Fakt obraz lásky. To čo povedal Ježiš je jedna vec, to čo robia ľudia druhá. Odjakživa bolo náboženstvo nástrojom moci. A zámienka na hocičo sa v ňom vždy nájde.
kali520 napísal:Vsatko vyroky o nich jak veriacimi tak ateistami dokonca aj samotnymi zidmi su furt o tom istom, to by si nam tiez mohol vysvetlit preco to tak je. Nabozenstvo, konkretne krestanstvo ma s tym velmi malo spolocne (a tu zdoraznujem som neveriaci).
To nie je tak celkom pravda. Koľko poznáš tých citátov, ktoré by sa dali oslobodiť od vplyvu kresťanskej dogmy a zároveň neboli výsledkom účelovej propagandy? Vypusť rímanov. Vypusť nacistov. Vypusť kresťanskú dogmu. A daj mi tu niečo. Rád sa pozriem na okolnosti, za ktorých to vzniklo. Cháp, ale že tu funguje princíp snehovej guľe, neustáleho nabaľovania jedného na druhé. Najmä v dnešnej dobe je antisemitizmus úplne postavený na nacistických a kresťansko dogmatických formulkách. Ak mu toto vezmeš, hneď má vymlátené zuby a zmôže sa už len na neurčité frázičky. To je to isté ako keď niekomu povieš moslim, a hneď si predstaví zubatého bradatého s uterákom na hlave, kalachom, dynamitom, strašne agresívneho, ktorý už už nás ide zabiť. Túto konštrukciu majú v hlave ľudia, ktorí nikdy žiadneho moslima na živo ani nevideli, nepoznajú ich kultúru, nepoznajú ich náboženstvo a vlastne ani nemajú dôvod mať tento obraz. Ale majú ho. Prečo? Odkiaľ to podľa teba pramení? No len porozmýšľaj odkiaľ pochádza ten obraz čo vidíš v mysli pri slove moslim a čo v tebe to slovo vyvoláva. Rovnako je to so židmi a vôbec všetkým čo nám len trošku stojí v ceste.
kali520 napísal:Ono chces nieco konkretne. Naco? Vsak to dookola ignorujes. Tu mas bolsevicku revoluciu, bolo to x-krat rozobrate ze je to zidovsky vytvor.
Ja nikdy neignorujem, ja len spochybňujem a aj v tomto prípade by som dokázal nájsť mnoho chybičiek krásy. Verím len stopercentným informáciám, a tých je bohužiaľ na svete žalostne málo. Kedykoľvek je mi predostretá hocijaká teória, vždy idem po nej vlastným bádaním a overujem si či sú informácie úplne pravdivé, ako boli získané, kto ich napísal a čo pri tom zamlčal. Bohužiaľ efektom takého prístupu je že zistíš, že všade dookola je len šum. Pravda je vždy niekde uprostred. Ja mnoho vecí o židoch nepopieram, ale snažím sa nájsť hranicu medzi tým čo je ešte možno považovať za pravdu a čo už za masturbáciu.
kali520
Darca
Darca

slay, stale to iste dokola, velap pises malo povies. Na jednej strane priznas ze bankovnictvo a s tym spojena uzera je zidovske dielo a potom to pretransformujes tak ze zidov nenavidia ludia preto ze sprostredkovatel krestanstva teda cirkev z nejakeho pre mna teda neznameho dovodu (kedze si ho neuviedol, okrem toho ze ukrizovali krista tiez zida) ich neznasa.

Ono uz ma o fakt nebavi sa tu dokola opakovat, chces konkretne veci tam ti dam bolsevicku revoluciu a ty povies toto: Veď ty si mi mal poskytnúť historické fakty o židovských zločinoch, za ktoré by mali byť nenávidení. Zmohol si sa na lacné všeobecné populistické frázičky.

OK, precitaj si knihu alebo knihy, Geneza sionizmu, Zidovsky rasizmus, Historicke korene sucanseho judaizmu

Pyrenejský polostrov sa ako hispánska provincia stal tiež súčasťou rímskej ríše. Počas všetkých týchto hlbokých zmien zostávali Židia bokom. Súc vyhnaní z Palestíny rozptýlili sa po celom území rímskej ríše v skupinách, tvoriacich malé obce tzv. kahaly, a venovali sa svojmu obľúbenému obchodu a peňažníctvu. Vojnové udalosti však uviedli do pohybu aj ich kahaly. Skupiny Židov tiahli za postupujúcimi vojenskými jednotkami a pohotovo skupovali od vojakov ulúpený tovar a od veliteľov vojnovú korisť. H. Milman na str. 214 diela „Dejiny Židov" píše: „Máme dostatok dôkazov, že jedno obchodné odvetvie padlo skoro výhradne do rúk Židov - európsky vnútrozemský obchod s otrokmi. Nie je možné si nemyslieť, že tento kuriózny stav vyvolával v mysli horlivého Izraelitu zvláštny druh pomstychtivosti. Zatiaľ čo ich predchádzajúci kresťanskí páni, či aspoň predchádzajúci vládcovia nariekali nad spustošenými poliami, zborenými chrámami a vylúpenými kláštormi, on uprostred všeobecnej skazy bohatol tým, že pre svoje služby za najnižšie ceny kupoval najkrajších kresťanských mladíkov a dokonca aj urodzené devy, alebo hnal tlupy otrokov na rozličné trhy, kde sa ešte stále dali dobre speňažiť."

Prvá židovská dŕžava v Európe - Maurami okupované Španielsko

Prví dvaja kalifovia, t.j. Mohamedovi nástupcovia, zorganizovali všetky arabské ozbrojené sily a pod heslom „Korán alebo smrť" tiahli na výboje. Na severe stroskotalo ich úsilie na pevných hradbách Carihradu, na západe však prešli celou severnou Afrikou, prekročili Gibraltár, v roku 711 v bitke pri Xeres de la Frontera porazili vojsko hispánskeho kráľa, prekročili Pyreneje a zaplavili juhozápadné Francúzsko. V roku 732 boli však v bitke pri Poitier na hlavu porazení francúzskymi bojovníkmi a vytlačení späť za Pyreneje. Židovský autor Joachim Prinz vo svojich „Židovských dejinách" (Berlín, 1931, str. 105) píše:

„Možno zazlievať Židom, že s túžbou čakali na oslobodenie a že radostne jasali, keď v roku 711 priniesla bitka pri Xeres de la Fontera arabské víťazstvo a zahájila novú éru židovských dejín Španielska? Dejinám sa nepodarí dokázať, či je len povesťou tá správa, podľa ktorej zvláštny židovský oddiel pod velením muža menom Jehuda tiahol Arabom naproti. Už v Afrike sa s nimi spojil a potom po ich boku dobýval krajinu. Isté však je, že Židia okamžite ponúkli Arabom svoje služby, a že Arabi túto ponuku s najväčšou radosťou využili, pretože Židia poznali krajinu, ovládali jazyk, predstavovali faktor hospodársky veľmi aktívny a svojím zmýšľaním dostatočne spoľahlivý. A tak v Španielsku začína netušený rozmach Židov, ktorý nebol len kultúrny. Je nesprávne zobrazovať židovskú epochu v Španielsku len ako epochu literárneho rozkvetu, dobu hebrejského básnictva, takže vzniká dojem, že Židia v Španielsku boli počas tohto rozkvetu len krasoduchí estéti. Dôležitejšie je naopak poukázať na to, že podstatným rysom tejto doby je vytvorenie židovského typu, ktorý v židovských dejinách po zničení ríše tvorí výnimku a má mimoriadny význam až po súčasné dni: typ Žida - politika, Žida - štátnika a Žida - finančníka." Určite nebudeme ďaleko od pravdy, ak budeme predpokladať, že podobným spôso­bom pomáhali deportovaní Židia už perzskému kráľovi dobyť Babylon. Tento židovský raj v Španielsku trval 700 rokov. Židia zaujímali význačné postavenie nielen v obchode, doprave a finančníctve, ale aj vo vedách, najmä vo filozofii, medicíne a práve. Odtiaľ vyrážali do Francúzska, Nemecka, Talianska a Anglicka, a na kráľovských aj veľmožských dvoroch zaujímali vplyvné miesta osobných lekárov, právnych poradcov a finančníkov. Keď Karol Veľký vypravoval svoju delegáciu k jednému z najväčších kalifov, legendárnemu Hárún al rašídovi do Bagdadu, do jej čela postavil Žida Izáka.

Dvorskí Židia a úžera

Pre existenciu rozptýlených kahalov mali však najväčší význam tzv. dvorskí Židia. Boli to finanční poradcovia vladárov, ktorí okrem toho dávali vladárom k dispozícii značné finančné čiastky bez toho, aby žiadali ich vrátenie. Za to sa im a všetkým ich súkmeňovcom v celej krajine od vladárov dostávalo mimoriadnej právnej ochrany, ktorá spočívala v tom, že boli vyňatí z právomoci vrchnostenských a mestských úradov a podrobení priamo vladárovi. Vo svojich „Dejinách verejného práva v strednej Európe" prof. Kadlec na str. 80 píše:

„Postavenie Židov v Nemeckej ríši bolo upravené cisárskymi privilégiami. Už v zemskom mieri Jindřich IV. v roku 1103 po prvý krát upravil vyslovenú zásadu, že všetci Židia ríše požívajú kráľovskú ochranu. V privilégiu Fridricha I. z roku 1157 boli prehlásení za príslušných ku kráľovskej korune a v privilégiu z roku 1236 už priamo za „cervi camerae nostrae". za poskytovanú ochranu museli platiť kráľovi zvláštny poplatok".

Načo potrebovali túto ochranu? Aby ich chránila pred hnevom ľudu, u ktorého vzbudzovali hnev krutým úžerníctvom. Úžera (lat. usura) bola vtedy tým, čím je dnes prijímanie úrokov z neproduktívnych pôžičiek, t.j. pôžičiek, ktoré neprinášajú zisk. Sú to najmä pôžičky vo finančnej tiesni spôsobenej ohňom, chorobou, úrazom, pôžičky na stavbu chrámov atď. Všetci moralisti a filozofi všetkých dôb pokladali branie úrokov z týchto pôžičiek za nemravné. Cirkev ich vždy zakazovala. Židom ich však králi výnimočne povoľovali s tým, že ich výnos po smrti oprávneného pripadne korune. Naproti tomu Židia si v dôsledku príslušných ustanovení Talmudu o spôsobovaní škôd kresťanom nerobili výčitky svedomia ani z úžery, ani z 50-80 % úrokov, ktoré požadovali, aby mohli svojho kráľa náležite odmeniť úplatkami. Aby táto podmienka nebola až tak nápadná, stanovili ju „per septimanam", t.j. týždenne 1 %, per septimanam sa rovná 52 % per annum, za rok.

Pomocou štátnych pôžičiek dostali Židia panovníkov pod svoju moc.

Aby sme pochopili toto tvrdenie, musíme si uvedomiť, akým spôsobom kryli feudálni panovníci svoje finančné potreby. Najdôležitejším faktom je, že zdrojom panovníckych dôchodkov neboli nejaké dane vyberané od obyvateľstva, ako je to dnes, ale súkromné príjmy panovníkov, predovšetkým výnos z jeho statkov, dane ukladané kráľovským mestám, súdne poplatky, clá a mýta, vyberané od cudzích kupcov a razenie mincí. V prípade vojny boli vazali povinní dostaviť sa k panovníkovi a to aj s družinou, pričom náklady, ktoré boli s tým spojené, niesli sami a museli ich hradiť výnosom z vojnovej koristi a výkupným za zajatých nepriateľov. Ak sa panovník dostal do finančnej tiesne, obrátil sa na svojho dvorného Žida, ktorý mu potrebnú čiastku, obyčajne nenávratne, zadovážil. Dvorný Žid tak dosiahol značný vplyv na panovníka, ale v žiadnom prípade panovníka neovládal.

Od druhej polovice 15. storočia začínajú byť feudálne vojská nahradzované žoldnierskymi a vrchnostenská miestna správa platenými úradníkmi. Na úhradu s tým spojených nákladov nemohli feudálne panovnícke dôchodky stačiť. Je to nesmierne dôležitá okolnosť vo vývoji politickej moci v európskom novoveku.

Táto situácia nastala v Holandsku po zosadení španielskeho kráľa. Vodcovia povstania, Viliam Oranžský a jeho potomkovia museli financovať boj proti Španielsku, ktorý trval takmer do podpísania vestfálskeho mieru (1648), čím bola konečne uznaná nezávislosť Holandska ako na Španielsku, tak aj na nemeckom cisárovi. Holandskí Židia dali samozrejme odbojárom všetky finančné prostriedky, čím vzniklo niečo, čo až dodnes hrá v politických dejinách sveta neviditeľnú, ale o to významnejšiu úlohu: štátny dlh. Nechajme si tento pojem vysvetliť sionskými mudrcmi (24. protokol):

„Pôžička je emisia vládnych zmeniek, ktoré obsahujú záväzok platiť stanovené úroky z istiny, ktorá bola zverená vláde. Ak je pôžička 5 %, po uplynutí 20-tich rokov vydá štát na úrokoch čistou stratou čiastkou, ktorá sa rovná samotnej pôžičke. Po 40 rokoch sa vyplatená čiastka bude rovnať dvojnásobku pôžičky, po 60 rokoch trojnásobku, zatiaľ čo dlh zostane nezmenený, ako v dobe emisie. Podľa tejto kalkulácie je jasné, že vláda žmýka z úbohých poplatníkov pomocou všeobecnej dane posledný halier, aby mohla zaplatiť úrok zahraničným kapitalistom, od ktorých si požičala peniaze, miesto toho, aby tieto čiastky, ktoré potrebuje, získala vo vlastnej krajine a nemusela platiť úroky, ktoré znamenajú poplatok na doživotie ... Je faktom, že ľahkomyseľnosť gojimských panovníkov v štátnych záležitostiach, úplatnosť ministrov, a ich ignorancia vo finančných otázkach nám podrobila národy, ktoré sme primäli k tomu, aby s nami uzatvorili pôžičky, ktoré nebudú môcť nikdy splatiť, čím sa všetky finančné záležitosti dostali pod naše vedenie, všeobecne pokladané za vedecké. Musíme mať na pamäti, koľko úsilia a peňazí nás to stálo."

Nie je známe, na koľko percent boli uzatvárané holandské štátne pôžičky, ale určite nie na 5 %. Ak však boli 8 %-né, tak ako prvá anglická pôžička z roku 1692 a prvá československá pôžička z roku 1922, tak sa na úrokoch čiastka rovnajúca sa istine, zaplatila každých dvanásť rokov.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:Na jednej strane priznas ze bankovnictvo a s tym spojena uzera je zidovske dielo
slay napísal:Bankovníctvo má svoje prvopočiatky v primitívnych formách už v staroveku, neskôr babylone, egypte až potom v ríme. Nedá sa tu tiež hovoriť o čisto židovskej záležitosti.

No na začiato ti fakt ďakujem za tie tri nezávislé objektívne spoľahlivé knihy od pomaly neznámych jednotlivcov, ktoré sa končia bez informácií o použitej literatúre (až na jednu), navyše z tak ideologicky nezaťaženého zdroja.

Ale budiš aj keby som prehliadol ich tendenčnosť a zjavnú ideologickú zaťaženosť, čo z toho čo si napísal sú zločiny za ktoré by mal byť celý národ nenávidení? Jediné čo si tam môže človek prečítať sú neurčité informácie so svojskou interpretáciou, ktoré informujú nanajvýš tak o šikovnosti židovských jednotlivcov a hlúposti panovníkov v istých dobách.

A k tej úžere sme si predsa už mnoho krát povedali, aká bola jej súvislosť s kresťanstvom a prečo túto úlohu sami kresťania ušili na židov. Neviem kde sa tu spáchal aký zločin. Chceš obviňovať celý židovský národ preto, že požičiaval peniaze na úrok a to má byť dôvod na neviem čo? :lol:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Slay, nejde o tom, ci poziciavali, ide o to, ako poziciavali.
Zopar citatov slavnych ludi (viac-menej) o zidoch a ich posobeniu vo svete.
“Aby mohlo zemianstvo svoj ľud lepšie zdierať a aby tak čím viac vyťažilo v svoj prospech z jeho úbohej kože, využilo v tomto svojom úpadku Židov, ktorým prenajímalo jeho majetky.”Ľudovít Velislav Štúr

“Židia považujú svoju rasu za nadradenú a tešia sa nie na jej konečné spojenie s inými rasami, ale na jej konečný triumf nad inými rasami a konečným príchodom Mesiáša.”Goldwin Smith, profesor moderrnej histórie na Oxfordskej univerzite, 1881
“Tento národ (Židia) je mor. Dokázal získať taký vplyv, že nám, víťazom, diktuje svoje zákony.“Lucius Annaneus Seneca, rímsky filozof

“My obviňujeme židovstvo z mravného i hmotného utlačovania nášho ľudu, a najmä ľudu agrárneho. Obvinenie naše je spravodlivé a vynútené neznesiteľnými pomermi. Ako fanatickí milovníci svojho drahého slovenského ľudu, ako synovia tejto prastarej vlasti našej, privolávame úžerníckym nestvorám: Židia, pozor na zadné kolesá! “Svätozár Hurban Vajanský
“Židia hnaní nevýslovnou nenávisťou Krista, pokračujú v plánovaní hrozných zločinov voči kresťanskému náboženstvu s denne rastúcou trúfalosťou.”Pápež Gregor XII.

“Židia sú zhubná rasa, utláčajúca všetkých svojim úžerníctvom a zbojstvom. Ak dajú princovi alebo magistrátu 1000 florinov, navydierajú späť 2000. Musíme sa pred nimi mať na pozore.Martin Luther
“Židia boli vykorisťovatelia a vysávači slovenského ľudu…“ Vavro Šrobár
“Celý svet trpí úžerou židov, ich monopolmi a podvodmi. Mnoho nešťastníkov priviedli k chudobe, najmä farmárov, pracujúci ľud a chudobu. “Pápež Klement VIII.
“Judaizmus bol v Nemecku horký útočník kresťanstva, korozívny nepriateľ verejnej a politickej morálky.”Dr. Soedergen z Upsala, Švédsko

“Žid, ako každý dobre vie, si udržuje svojho boha pre seba. Bez zámeru nechceme mať s nimi nič spoločné. Miešanie mu vôbec neubližuje. Mieša sa s rôznymi rasami a stále ostáva židom. Jeho inštinkt je blízko akejkoľvek ideológie. Je to plastický démon úpadku ľudskosti…”Richard Wagner

„Títo ľudia obyčajne píšu veľmi rozumné, vyrovnané listy, popierajúc, že by boli rasisti, a dokazujú, čo vravia, množstvom výstižných príkladov. Pripúšťajú, že sú tu aj ‚dobrí‘ Židia a obyčajne vyhlasujú (napokon Hitler hovorí v Mein Kampf to isté), že spočiatku tu vôbec nebolo antisemitské presvedčenie; že ich k tomu dohnalo číre pozorovanie, ako sa Židia správajú.“ George Orwell

“Židia na celom svete ničia vlastenectvo a zdravé základy spoločnosti.”Gróf Nobutsune Okuma, japonský štátnik

“Vyciciavajú židia nás ako pijavice. Urobia z nás hviezdy, zarobia veľké peniaze, kúpia si drahé autá, domy a nakoniec nás nechajú bez haliera. Je to sprisahanie. Židia to robia zámerne.“ Michael Jackson (popová hviezda)

“Radšej by som videl vo svojej krajine mohamedánov alebo nevercov ako židov. Sú to podvodníci a zlodeji. Nedostanú dovolenie aby podnikali. Napriek mojim zákazom sa to pokúšajú robiť a podplácajú úradníkov, aby im to dovolili.”Peter Veľký, ruský cár
“Sme v rukách Židov; robia si s našimi hodnotami, čo chcú.“ Henry Adams

“Nemôžete urobiť nič horšie ako prijať medzi seba židov… Rozhodol som sa ich vylepšiť, nechcem ich však mať viac vo svojom kráľovstve. V skutočnosti opovrhujem týmto najodpornejším národom na zemi.”Napoleon Bonaparte, francúzsky cisár
“Židia sú veľmi súdržní, ale pred Nežidmi sa uzatvárajú a sú k nim nepriateľskí.“ Marcus Tullius Cicero, rímsky orátor

“Židia patria k tmavej, odpornej sile. Človek vie aká početná je táto partia, ako spolu drží a akú moc má cez ich zväzky.”Marcus Tullius Cicero, rímsky orátor

“Bol vrahom od počiatku a neprebýval v pravde, pretože žiadna pravda v ňom nebola. Keď klame, klame sám keďže je klamárom a otcom lži.” Ježiš Kristus (prihovor k židom)

“Talmud obsahuje každý druh ohavnosti a rúhania proti katolíckej pravde.”Pápež Gregor IX

“Ak by cár popravil 300 zločineckých Židov, zachránil by 30 000 000 nevinných ruských životov.”Urbain Gohier, francúzsky vlastenec

“Za všeobecné zničenie roľníctva v týchto provinciách môžu židia… svojimi praktikami ničia populáciu. Sú všade – obchodníci, kontraktori, krčmári, mlynári, prepravcovia, remeselníci atď. a sú tak šikovní vo vyžmýkaní a okrádaní bežných ľudí so zľavami na úrodu skôr ako sa poseje. Sú to pijavice, ktoré sa prisajú na všetko a úplne vyčerpajú provincie.”Mikuláš I. , ruský cár (1795-1855)

“Vládcovia musia dohliadať na židov a zabrániť ich zasahovaniu do obchodu, kontrolovať rast populácie a zriecť ich možnosti hľadať útočisko keď spáchajú nečestné veci, keďže nič nie je horšie pre obchod ako nedovolený zisk židov.”Frederik Veľký, pruský cisár (1712-1786)

“Dáv vám príklad, ktorý je príkladom celých dejín vzťahov medzi kresťanmi a židmi. Poznám okres, kde sú roľníci, ktorí nevlastnia nič, ani kúsok zeme. Od postele až po ich pec- všetko patrí židom. Dobytok v ich stajni, zrno na ich poliach, dokonca aj ich farmy – všetko patrí židom. Napriek tomu farmár platí za všetko prenájom. A žid predáva chlieb, sadí kukuricu pre dobytok a roľníka svojim mäsiarskym spôsobom. Nikdy som o podobných úžerských praktikách vo svojom živote nepočul.”Oto von Bismark

“Naďalej sa nevpustí žiadny žid bez ohľadu pod akým menom by tak chcel urobiť bez písomného súhlasu. Nepoznám žiadnych iných, tak problematických škodcov v štáte než je táto rasa, ktorá ožobračuje národ podvodmi, úžerou a požičiavaním peňazí a pácha skutky, ktorých sa čestný muž stráni. Následne musia byť odstránení odtiaľto čo najskôr.”Mária Tereza, cisárovná a kráľovná (1717-1789)

“Židia sú stále v rôznych častiach Ruska. Títo nenávistníci Krista nemôžu očakávať nič dobré. Vzhľadom k týmto okolnostiam vydávam toto nariadenie: Všetci židia, muži i ženy bez ohľadu na och postavenie a majetok musia okamžite odísť…”Alžbeta Petrovna, ruská cárovná (1709-1762)

Citáty, ktoré povedali židia o židoch “Aký je základ judaizmu? Praktická vášeň a chamtivosť za peniazmi. Aký je jeho skutočný boh? Hotovosť.”Karl Marx

“Keď prehráme, staneme sa revolučným proletariátom, komisármi všetkých revolučných strán a keď vyhráme, povstane naša hrozná moc peňaženky.”Theodor Herzl
A ci chces, alebo nie, uzera sa vsade vo svete oznacuje aj ako "zidovska politika". ;)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal:Dislexia čo? :? Máš to ťažké. Povedal som, že slobodomurári bola jedna zo skupín, pri písaní americkej ústavy. Nie jedna zo skupín, ktoré majú znaky na doláre. :lol:
Ktore boli tie "ostatne skupiny"? Dočkam sa odpovede, či zase len prazdne dristy?
slay
Addict
Addict

Kinjeril Ako môžeš stavať svoj názor na citátoch vytrhnutých z kontextu? Ľudovít Štúr okrem toho, že je jednou z dôležitých postáv našej histórie, bol názorovo kontroverzný človek, počnúc tým že bol rusofil, cez jeho odmietanie slobodného trhového hospodárstva, zavrhovanie demokracie v prospech samoderžavia po odmietanie celého osvietenstva. To že mal na židov v historickej role, do ktorej ich sama spoločnosť donútila taký pohľad nie je podľa mňa nič nepochopiteľné, skôr samozrejmé. Goldwin Smith okrem toho, že je nejakým Oxfordským profesorom bol aj jedným z najvýznamnejších antisemitov 19.storočia (označovaný aj za patologického antisemitu), ktorého myšlienky sa omieľajú do dnes, to by bolo tiež treba dopísať za ten citát aby sa nebudil dojem, že je to nejaký nezávislý dedko profesor. Seneca, tam je už spomínaný súvis s rímsko-židovskými vojnami. Svätozár Hurban Vajanský, štúrovský ideológ, opäť je len pochopiteľný pohľad týchto dejateľov na židov. Pápež Gregor XII, neviem čo iné by si čakal od pápeža 15. storočia - kresťanská dogma? Martin Luther, to nemyslíš vážne, veď toto bol antisemita, ktorého čerpali sami nacisti, ešte na strednej nás učili, že dátum krištáľovej noci sú Lutherove narodky. Okrem iného narýchlo som našiel že hlásal (vypáliť ich domy a synagógy, odobrať im náboženské knihy, pod hrozbou straty končatiny alebo života im zakázať učiť, zrušiť pre nich záruky bezpečnosti na cestách, skonfiškovať ich majetok). Pápež Klement VIII, opäť pápež. Dr. Soedergen z Upsala, toto fakt neviem kto je, v živote som o ňom nepočul. Richard Wagner, opäť prvok nacistickej propagandy ospevovaný Hitlerom rovnako ako Luther, označovaný za najkontroverznejšieho skladateľa v dejinách hudby, zástanca nadradenosti árijskej rasy, prakticky jeden z najznámejších antisemitov. George Orwell - tak jeho meno tu je dosť špinavo zneužité, to nebol antisemita, práve naopak, počas vojny a najväčšieho vzostupu písal o iracionalite antisemitizmu a pátral tak ako ja po jeho príčinách, silno kritizoval spochybňovačov holokaustu atď. To že ho šupáci zahŕňajú do týchto zoznamov citátov je hanba a podvod. Gróf Nobutsune Okuma o tomto grófovi som taktiež živ nepočul. Michael Jackson, spevák a tanečník dobrý, ale myslím že mal dosť problémov sám zo sebou aby sa dal považovať za človeka so smerodajnými názormi, navyše jeho konverzia na islám je tu len čerešnička. Peter Veľký, no neviem snáď aj keď neviem čo by na to povedal jeho židovský kamoš Safirov, každopádne to bol cholerický blázon, v ktorého pamätiach by sme našli tucty podobných citátov smerované na hocikoho. Henry Adams, skôr večný burič nespokojný z celým systémom, ale áno aj antisemita. Napoleon Bonaparte, no budiš, hmm tak vieme, že samozvaný cisár nemal rád židov, neviem čo s tým ďalej. Cicero, platí to isté ako pre Senecu. Ježiš Kristus, no neviem ku komu inému mal prehovárať ako k židom, keď sám bol žid v židovskej zemi a židovským mesiášom, ktorého židia neuznali. Pápež Gregor IX “Talmud obsahuje každý druh ohavnosti a rúhania proti katolíckej pravde.”, Jáj podľa teba mal asi pápež tvrdiť, že kresťania majú čítať talmud alebo čo. Urbain Gohier, antisemita a šíriteľ protokolov sionských mudrcov po francúzsku, ďalší nezávislý pozorovateľ pravda. Mikuláš I. tu si nie som istý, ale nebol to ten cár ktorý prijal antižidovské zákony a nútil silou mocou židov vzdať sa viery a prejsť na ruskú ortodoxiu, čo im sľuboval odmeny za krsty atď. Frederik Veľký, no a mal by si počuť čo vravel o Poliakoch, btw. pokiaľ ja viem židov viac menej podporoval. Oto von Bismark, kde si som čítal že antisemitizmus uňho bol tak ako aj u mnohých iných súčasťou politického populizmu aby zaujal masy, neskôr to po ňom viacerí nemci opakovali pravda.Mária Terezia, tu neviem nemám námietky, akurát viem že ona zaviedla akúsi špeciálnu daň pre židov. Alžbeta Petrovna tak ako všetci rusácky vládcovia sa neustále snažila židov konvertovať ako bezvercov, nič viac. Karl Marx, žid, opäť len potreboval nahnať masu k svojím myšlienkam. Theodor Herzl, jasné cituj zakladateľa sionizmu za celý národ, to je ono.

To už môže pospolitosť, prop, národy a neviem čo pomaly začať citovať sami seba alebo jeden druhého. Jediné na čo sa zmohli vycucať z dvetisíc ročnej histórie je skoncentrovanie vytrhnutých citátov vykričaných antisemitov. Ktoré navyše obviňujú židov len z dvoch vecí a to úžera a nepriateľstvo kresťanskej viery. Takže kde je koreň antisemitizmu? Je nad slnko jasné, že antisemitizmus už dvetisíc rokov patrí k ľudovej slovesnosti, nuž aj tak za dvetisíc rokov ani tí najväčší odporcovia nedokázali zozbierať lepší dôkazový materiál ako toto? Nuž čo židov je len 13 miliónov a aj tak ich dokážete obviňovať za všetko zlo sveta. Budiš aj kebyže povieme, že všetky tie citáty sú do bodky pravdivé, tak v nich dokopy nič nie je len viera a úžera. Tak myslím, že všetci máme možnosť žiť, snažiť sa a presadzovať svoje hodnoty a pravdy. Nech sa páči, ovládnime my ten svet. :lol: A posuňme sa už konečne v debate ďalej, a povedzte mi ľudia čo chcete? Revolúciu? Pogrom?

Tehla, pri písaní ústavy boli predovšetkým skupiny, ktoré zastupovali jednotlivé štáty celej dohody -to je gro. V rámci nich mimo politickej angažovanosti, čo tvorí tiež záujmové skupiny môžeš nájsť, synov a dcéry slobody, predstaviteľov tzv. Asociácie, a pravdepodobne aj iné vplyvy obchodu, federalistov, antifederalistov, humanistov-slobodomurárov, ale určite aj ľudí, ktorí by sa nezaškatuľkovali nikam. To že v roku 1787 vznikol taký dokument je trošku zázrak. Ja sa o históriu USA nejako špeciálne nezaujímam, ale určite odmietam predstavu, že ústava je len dielom slobodomurárov a velikánske spiknutie, či podobné choromyseľné nezmysly. A s humanistickými princípmi ústavy, či listinou práv a slobôd môžem len súhlasiť. Až na ponechanie otroctva bola americká ústava naozaj veľmi výnimočný dokument.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Slay, nebudes mi verit, ale cakal som podobnu reakciu. Suma sumarum - vsetci su antisemiti. :)
Otazne je, preci tak vystupovali. Ach joj...
Napísať odpoveď