ak chces studovat ekonomiku, tak lespie uplatnenie budes mat z mendelu...na masarykovej sa viac uci teoria, na mendelu praxzdravim potreboval by som nejake info , referencie ohladom univerzity Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně chcel by som ist na ekonomicku fakultu tak prosim vase postrehy porovnania oproti MU atd. akreditacie a taka ake ma meno .
Aka vysoka skola ?
Re: Re:
Re: Aka vysoka skola ?
caute, tiež som jeden z tých, ktorí sú pred maturitami a potrebujem sa už presne rozhodnúť kam dať prihlášku.....
študujem na OA, priemer mám okolo 1,9......priemerný študent, ktorý sa nerád učí
pôvodne som si chcel dať ako prvú školu TUKE, hospod. informatiku, ale prišiel som na to, že OA má koeficient 1,5, čo je najhorší aký môže byť, ale hádam aspoň na odvolanie ma tam zoberú
ďalej neviem kam presne by mali moje ostatné prihlášky smerovať.....viem, že chcem len niečo v oblasti ekonómie, keďže som z OA a veľa možností nemám....
zaujala ma aj psychológia, i to právo, ale to vylučujem hlavne z dôvodu, že aj keď dejepis som mal rád, mal som ho 2 roky....a na skúškach sa nemôžem porovnávať s gymnazistami....a Česko tiež nie je zlé, ale pekne ďaleko a predpokladám aj ťažšie......
za každí váš názor, či nápad ďakujem
edit : chcel som dať aj prihlášku na policajnú akadémiu, ale zrak nemám najlepší a pritom som počul, že je tá škola dosť postavená na základe známosti.....fyzičku mám dobrú
študujem na OA, priemer mám okolo 1,9......priemerný študent, ktorý sa nerád učí
pôvodne som si chcel dať ako prvú školu TUKE, hospod. informatiku, ale prišiel som na to, že OA má koeficient 1,5, čo je najhorší aký môže byť, ale hádam aspoň na odvolanie ma tam zoberú
ďalej neviem kam presne by mali moje ostatné prihlášky smerovať.....viem, že chcem len niečo v oblasti ekonómie, keďže som z OA a veľa možností nemám....
za každí váš názor, či nápad ďakujem
edit : chcel som dať aj prihlášku na policajnú akadémiu, ale zrak nemám najlepší a pritom som počul, že je tá škola dosť postavená na základe známosti.....fyzičku mám dobrú
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
spomínala sa tu psychológia - spolužiačka zo strednej je už Bc. na psychológii a vraj je tá škola totálna flákarina. Prijímačky síce ťažšie (biológia + nejaké kecy ako základy psychológie a podobne), no samotné štúdium bolo ľahké (ak ich tam učili to, čo som mal 4 semestre na prírodných vedách ako psychológiu pre učiteľov, tak je to fakt čajíček
). Keď dáme stranou otázku toho, či je psychológia skutočne veda, tak samotná náplň štúdia je veľmi jednoduchá. To, na čo bežný človek príde "sedliackym rozumom" sa tam rozoberá z "vedeckého" hľadiska (rôzne stupne dospievania, druhy uvažovania...). Vraj im stačilo na väčšinu skúšok len odovzdať nejakú prácu a hotovo. Teda nenáročná škola, s ťažšími prijímačkami, no v dnešnej dobe pomerne dobrou možnosťou uplatnenia (pričom vo vede budete tou menej rešpektovanou minoritou
).
Vopred sa ospravedlňujem ale fakt som hľadal ako somár asi 10 minút a nemôže to nájsť.
Chodí niekto na aplikovanú psychológiu na Univerzitu Komenského do Bratislavy?Rád by som vedel aké boli prijímačky, či ste tam spokojný, či je to moc ťažká škola a tak.Ďakujem vopred
Chodí niekto na aplikovanú psychológiu na Univerzitu Komenského do Bratislavy?Rád by som vedel aké boli prijímačky, či ste tam spokojný, či je to moc ťažká škola a tak.Ďakujem vopred
Zašiel som aj ja k vám pre radu/y
Končim strednú školu s technickým zameraním a to zameranie mechanik počitačových sieti. Chcel by som niečo kde sa veľa neuči, ale ak jetreba tak zamakam ale rad to flakam ako každy. Zaujimam so o Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave a o Fakultu elektrotechniky a informatiky konkretne o Aplikovaná informatika. Zaujimam ma čo nato hovorite. Z matiky velmi strach nemam, mam 1tku cize v poho a chystam sa z nej aj maturovat ale kto vie ci to vyjde
Ako alternativu by som chcel Technická univerzita v Košiciach,Fakulta elektrotechniky a informatiky a konkretne Počítačové modelovanie. To by som chcel iba ako zalohu pokial viem tak tam beru kazdeho nakolko sa tam dostali aj kamosi ktori sa ucia ovela horsie ako ja.
Ale rozmyslal som aj nad Brnom Vysoké učení technické Fakulty podnikatelska a Manažerská informatika ale pocul som ze hlasi sa tam dost ludi tak neviem ci je nejaka sanca. Počul som že ja nakolko študujem pc na strednej tak že by som nemal mat problem s učenim v Brne lebo prevažne sa to uči to iste.
Mne ide iba o titul a o odchodeny skoly, cize nemusi to byt ani jedna z nich tak preto sa pýtam čo by ste poradili vy. Môže to byť aj ina škola ale aby sa tam veľa nemuselo učiť. Matika ako vravim nie je problem a ak sa treba trocha viac učiť tak to zmaknem. Ak môžte a viete čo sa konkretne na ktorej uči dajte vedieť.

Končim strednú školu s technickým zameraním a to zameranie mechanik počitačových sieti. Chcel by som niečo kde sa veľa neuči, ale ak jetreba tak zamakam ale rad to flakam ako každy. Zaujimam so o Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave a o Fakultu elektrotechniky a informatiky konkretne o Aplikovaná informatika. Zaujimam ma čo nato hovorite. Z matiky velmi strach nemam, mam 1tku cize v poho a chystam sa z nej aj maturovat ale kto vie ci to vyjde
Ako alternativu by som chcel Technická univerzita v Košiciach,Fakulta elektrotechniky a informatiky a konkretne Počítačové modelovanie. To by som chcel iba ako zalohu pokial viem tak tam beru kazdeho nakolko sa tam dostali aj kamosi ktori sa ucia ovela horsie ako ja.
Ale rozmyslal som aj nad Brnom Vysoké učení technické Fakulty podnikatelska a Manažerská informatika ale pocul som ze hlasi sa tam dost ludi tak neviem ci je nejaka sanca. Počul som že ja nakolko študujem pc na strednej tak že by som nemal mat problem s učenim v Brne lebo prevažne sa to uči to iste.
Mne ide iba o titul a o odchodeny skoly, cize nemusi to byt ani jedna z nich tak preto sa pýtam čo by ste poradili vy. Môže to byť aj ina škola ale aby sa tam veľa nemuselo učiť. Matika ako vravim nie je problem a ak sa treba trocha viac učiť tak to zmaknem. Ak môžte a viete čo sa konkretne na ktorej uči dajte vedieť.
Myslím, že keď sa rozhodneš ísť na podnikateľku na VUT, tak sa nemusíš obávať, že by si sa musel pripravovať poctivo každý deň. Je to viac - menej flakarina. Dostať sa tam by nemal byť veľký problém, aj keď sa tam hlási viac ľudí. Aspoň čo som počul, tak na prijímačkách tam nijako extrémne nekontrolujú, či sa opisuje, takže pohoda 
-
QuickShare
Novice
vysoka skola
Zdravim!
nemate niekto skusenosti alebo prehlad o skolach typu : U Komenskeho v BA -pedagogicka fakulta-Kabinet športovej edukológie ,pripadne fakulta sportu.
ako je tam? je to narocne? co sa tam uci? ma niekto skusenosti s niecim podobnim?
a tiez nevie mi niekto poradit ci existuje napr. na nejakej pedagog. fak. moznost studia informatiky a sportu? pripadne sport a anglicky jazyk alebo informatika anglictina...take kombinacie nikde neviem naist
a uz nechcem mat na skole 8 predmetov a stoho 7,5matika...
potesi ma kazdy rozumny prispevok v topicu
caute

nemate niekto skusenosti alebo prehlad o skolach typu : U Komenskeho v BA -pedagogicka fakulta-Kabinet športovej edukológie ,pripadne fakulta sportu.
ako je tam? je to narocne? co sa tam uci? ma niekto skusenosti s niecim podobnim?
a tiez nevie mi niekto poradit ci existuje napr. na nejakej pedagog. fak. moznost studia informatiky a sportu? pripadne sport a anglicky jazyk alebo informatika anglictina...take kombinacie nikde neviem naist
a uz nechcem mat na skole 8 predmetov a stoho 7,5matika...
potesi ma kazdy rozumny prispevok v topicu
caute
-
Stoporko
VIP
quickshare:
študuj:
http://www.fsport.uniba.sk/fileadmin/us ... 009-10.pdf
http://www.fedu.uniba.sk/index.php?id=4072
osobne s tými fakultami skúsenosť nemám - len poznám pár ľudí z pedagogickej - vraj celkom pohoda.
študuj:
http://www.fsport.uniba.sk/fileadmin/us ... 009-10.pdf
http://www.fedu.uniba.sk/index.php?id=4072
osobne s tými fakultami skúsenosť nemám - len poznám pár ľudí z pedagogickej - vraj celkom pohoda.
Vysoka skola informatiky v BA
Zdravim ludkovia,
kedze tento rok maturujem chcel by som sa vas opytat na nejaku vysoku skolu informatiky v Bratislave. Prioritu mam FIIT nvm mozno aj FEI. MAturujem z matiky a informy. Pascal chapem v pohode php som mierne pokrocily, matika celkom ujde - zvladam ju v pohode na 1 alebo 2 cely gympel.
A ak mozem poprosit nejaku skusenost hlavne s FIIT.
Diki moc
kedze tento rok maturujem chcel by som sa vas opytat na nejaku vysoku skolu informatiky v Bratislave. Prioritu mam FIIT nvm mozno aj FEI. MAturujem z matiky a informy. Pascal chapem v pohode php som mierne pokrocily, matika celkom ujde - zvladam ju v pohode na 1 alebo 2 cely gympel.
A ak mozem poprosit nejaku skusenost hlavne s FIIT.
Diki moc
Chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s prípravnými kurzami na VŠ, ktoré robí Slovenský inštitút vzdelávania ?
Oplatí sa to, využije to človek, pomôže mu to, je to len ryžovačka peňazí... ?
Oplatí sa to, využije to človek, pomôže mu to, je to len ryžovačka peňazí... ?
-
Stoporko
VIP
Hughito - moja nežná polovička šla na sociálnu prácu a chodila na ten kurz z SIV. Veľmi si to pochvaľovala, veľmi jej to pomohlo.
Všeobecne: podľa mňa je to dobrá vec
Všeobecne: podľa mňa je to dobrá vec
-
audiotrack
VIP
nitko ťa nenaučí, pokiaľ sám nechceš. Ak si ľudia uvedomia mesiac pred skúškami že chcú, tak im pomôže hocijaký inštitút, prípravný kurz na fakulte, či súkromné doučovanie. Ak chcel človek už počas strednej, tak kurz nepotrebuje. Čiže je to iba prístupe. Keď máš záujem o kurz, si ochotný si ho zaplatiť a nebudeš sa spoliehať iba na kurz ale sa budeš na ňom snažiť naučiť čo najviac aby si dobehol čo si zameškal počas štyroch rokov, tak ti pomôcť môže
No frajerka chce ísť na psychológiu a príprave sa venuje, ale predsa len zvažuje, či by si to nepoistila aj takýmto kurzom.
-
Stoporko
VIP
ten kurz nie je extra drahý (tuším okolo 70e) a za tú cenu to stojí. Bývalé spolužiačky zo strednej tvrdo drtili biológiu, na kurze aj tie základy psychológie či aké srandy to majú na prijímačkách a obe sa dostali.
-
pegasusss
Light Professional
prosim vas , je tu volakto co chodi do liptovskeho na vojensku ? lebo mam vazny zaujem , tento rok maturujem , tak co by ste odporucali na co sa treba pripravit ?
-
master23
Light Professional
prosim vas ak by ste vedeli ci existuje nejaky ranking VS na SVK. take nieco jak existuje v USA. i ked som minule natrafil na nejaky ranking, a bol som velmi prekvapeny, ze studenti aj profesori hodnotili EUBA za este horsiu nez UKF v NR. ja vlastne rozmyslam ist na UK fakulta manazmentu, je tu niekto kto tam je alebo vystudoval? ma to uroven? alebo je lepsie zvolit nieco ine?
a co vy hovorite na EUBA? som necakal ze by bola tak zle v tom hodnoteni studentov a profesorov.
a co vy hovorite na EUBA? som necakal ze by bola tak zle v tom hodnoteni studentov a profesorov.
-
zvonenie33
Light Professional
zdravim, tento rok maturujem na osemrocnom gympli so zameranim biologia chemia.
maturujem z matiky a programovania, (+anj mam fce)
rad by som isiel studovat informatiku, ale nemam neaku konkretnejsiu predstavu.
ake su zhruba moznosti co sa tyka CR, SK?
v idealnom pripade by som sa rad vyhol fyzike, s matematikou nemam problem.
funguje na informatickych fakultach nieco ako SCIO testy?
dik moc za odpovede.
maturujem z matiky a programovania, (+anj mam fce)
rad by som isiel studovat informatiku, ale nemam neaku konkretnejsiu predstavu.
ake su zhruba moznosti co sa tyka CR, SK?
v idealnom pripade by som sa rad vyhol fyzike, s matematikou nemam problem.
funguje na informatickych fakultach nieco ako SCIO testy?
dik moc za odpovede.
-
seth82
Darca
master23: tu máš rebríček, je to v pdf, na Acrobat.com
https://acrobat.com/#d=beRd5I2QTW*JUhdmRumjxQ
Prípadne aj článok zo SME http://www.sme.sk/c/4207737/zverejnili- ... -vasa.html
Je to ale 2 roky staré (čo neznamená, že sa niečo rapídne zmenilo...)
https://acrobat.com/#d=beRd5I2QTW*JUhdmRumjxQ
Prípadne aj článok zo SME http://www.sme.sk/c/4207737/zverejnili- ... -vasa.html
Je to ale 2 roky staré (čo neznamená, že sa niečo rapídne zmenilo...)
čauuteeee
mna by zaujímalo, studuje tu nietko na UKF v Nitre, konkretne na Fakultne soc.vied a zdravotníctva študijny odbor URGENTNA MEDICINA??
ak áno, ozvite sa, mala by som nejake otazky..dakujem.

mna by zaujímalo, studuje tu nietko na UKF v Nitre, konkretne na Fakultne soc.vied a zdravotníctva študijny odbor URGENTNA MEDICINA??
ak áno, ozvite sa, mala by som nejake otazky..dakujem.
aké šance, má žiak OA dostať sa na TUKE, hosp. informatika? priemery mám tesne pod 2....
neviem presne ako sa tam násobia tie priemery, ale počul som, že pre OA je tam najhorší koeficient.....
či sa mi tam vôbec oplatí dať prihlášku.....
neviem presne ako sa tam násobia tie priemery, ale počul som, že pre OA je tam najhorší koeficient.....
či sa mi tam vôbec oplatí dať prihlášku.....