Zlomeny srob
Zlomeny srob
Zdravim, bratranec mi menil v aute filtre,pozeral remen,hlavu motora atd atd..no ako dokrucal naspat sroby na hlave tak neodhadol silu a jeden zlomil..polka sroba ostala v zavite napevno a tak tu druhu cast sroba vlozil naspat avsak drzi asi len na jednom dvoch zavitoch,srob tesni celkom dobre okolo hlavicky srobu aj zasilikonoval. Ja som rozmyslal ze to dam vyvrtat ale vravel ze napada vela bordelu do motora ze s tym bude vela drbania a ze pokial tesni dobre netreba vrtat nic ze srob tam je v zavite aj tak napevno. Dat to rozobrat a nech to vyvrta daky automechanik z toho zavitu alebo srat nato?Pozeral som a tesni dobre olej nechlista tadial ani nic
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zlomeny srob
ehm, dotahoval srob na hlave momentovym klucom?
-
aughostino
Medium Professional
to bol srob made in poland? 
Jednou z moznosti je aj navarenie hlavy skrutky, aj ked je to troska zlozitejsie. Pokial je to dostatocny rozmer, nemal by byt s tym problem. Vzdy treba radsej skusit nedestrukcny sposob opravy, ako zacnes do toho rypat.
Lenze neviem ako hlboko ostala ta skrutka. To zasilikonovanie je len docasne riesenie. Teplo/chlad/vibracie casom ten spoj oslabia, takze urcite by som riesil opravu toho spoja vopred.
Lenze neviem ako hlboko ostala ta skrutka. To zasilikonovanie je len docasne riesenie. Teplo/chlad/vibracie casom ten spoj oslabia, takze urcite by som riesil opravu toho spoja vopred.
-
RATZINGER666
Darca
... netreba navarovat hlavu skrutky, staci cokolvek, co sa bude dat pootocit a tym skrutku vybrat, tj. napr. klinec...
normalne racnou to dotahoval
nechapem ako to myslite.skuste mi to vysvetlit polopate do motorov sa nevyznam.ten srob je zlomeny zhruba v polke, prva polka srobu co je takmer cely zavit ostala dokrutena vnutri.ako to myslis s tym klincom?
mulatt > Keby sa ti dalo do toho zlomeného šróbu nejakým spôsobom spraviť nejakú ryhu alebo niečo také a tak do odkrútiť pomocou nejakého skrutkovača bolo by to ideálne. To vŕtanie a pod by som nechal ako núdzové riešenie.
Samozrejme do toho strekni niečo ako WD40 aby to šlo ľahšie von.
No, držím prsty, napíš ako si dopadol.
Samozrejme do toho strekni niečo ako WD40 aby to šlo ľahšie von.
No, držím prsty, napíš ako si dopadol.
-
RATZINGER666
Darca
normalnou racnou?? omg, nech s tym ide radsej do servisu, musi sa to dotahovat momentovym klucom, na ktorom sa da nastavit sila utiahnutia podla predpisanych tabuliek...
normalne, navaris na ten trciaci srob klinec a otacas klincom, kym sa srob nevysrobuje...
normalne, navaris na ten trciaci srob klinec a otacas klincom, kym sa srob nevysrobuje...
-
Point
Professional
no chapes ratz..ibaze on ma zavit zlomeny v polke..cize srob odtoci vyberie ho von.. a ked sa pozrie to zavitu tak tam je este spodok srobu stale zatoceny..aspon ja som to tak pochopil.. normalny velky klinec alebo hruby imbusak.. navaris a odtocis
tak tak ako pise point..srob je zlomeny v polke cize ta prva polka co je s hlavickou chyta na nejakych dvoch zavitoch ta sa da v poho odkrutit ale ta druha zlomena polka je zatocena naspodu a netrci ale je vnutri tak to tak lahko nepojde..no nic auto ide k mechanikovi
-
Suffel
Guru
toto iste sa nam stalo ked sme skladali motor na Citreone Jumper.. otec do toho navrtal nejako tam narezal vytahovak a a vytiahol ho.. sice sme s tym robili asi do 1 rana ale podarilo sa.. ide oto ze tam potrebujes dostat nieco napevno do toho sroba a potom s nim tocit..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak to chodi, ked si nejaky "ekspér" len tak pre srandu zhodi hlavu bez toho aby o tom aspon hovno vedel
... nechapem ako moze zhadzovat hlavu niekto, kto nieje pripraveny na krizovy scenar ... a niekto kto si aspon nepozicia momentovy kluc - nepoznam cloveka, ktory by trafil ten spravny moment len tak rukou a prave hlave slabe, alebo naopak silne dotiahnutie nicim neprospieva 
Vivat la kutil ! !
najlepsie to odfot, lebo "zlomil sa v polke - jedna je hore a druha dole" sa da pochopit tak 182 roznymi sposobmi
ak je vrch tej spodnej casti v dosahu, tak presne ako vravia chalani - heftnut o to zvarackou nejaky klinec, imbusak alebo hocico, cim mozes potom ten srob vytocit - aj ked nechcem strasit, ale ak to dotahoval na fest a praskol ten srob preto, tak moze byt zdeformovany aj zavit a to uz je o rád vyssia sranda potom
Vivat la kutil ! !
najlepsie to odfot, lebo "zlomil sa v polke - jedna je hore a druha dole" sa da pochopit tak 182 roznymi sposobmi
ak je vrch tej spodnej casti v dosahu, tak presne ako vravia chalani - heftnut o to zvarackou nejaky klinec, imbusak alebo hocico, cim mozes potom ten srob vytocit - aj ked nechcem strasit, ale ak to dotahoval na fest a praskol ten srob preto, tak moze byt zdeformovany aj zavit a to uz je o rád vyssia sranda potom
co uz no ja sa priznavam do motorov sa nevyznam, preto som to dal spravit chalanovi o ktorom som si myslel ze to vie..vsetko urobil dobre az na ten srob no..bol som za automechanikom teraz a povedal ze ten srob tam je napevno ze kludne mam este pojazdit tych 500-1000km a ked budem menit olej tak sa to naraz urobi
asi to nieje az take tragicke ako som to opisoval..btw moje prve auto, mam ho tyzden 
-
RATZINGER666
Darca
point: no ved pises to iste, co ja
navarit klinec a odsrobovat
je jedno, ci trci alebo nie, ak by trcal, spravi to jednoducho blickami alebo francuzakom... pripadne by sa dala este navrtat diera, narezat opacny zavit, nasrobovat prislusny srob a po smere jeho utahovania vysrobovat z hlavy ten ulomeny... alebo si pomoz nejak svojpomocne, navrtaj dve diery vedla seba do srobu, zober velky plochy srobovak, rozrez ho napoly, aby ti vznikla vidlica a vysrobuj to s tym...
-
Grim
Darca
...a vŕtať treba v protismere hodinových ručičiek, snáď to vytiahne aj tá vŕtačka tým vŕtaním...
Tak nieco podobne sa stalo vcera mne
nastavoval som retazovy rozvod kde som povolil jednu vacku a pri uvolnovani vacky sa jedna sruba ulomila v lozisku.
Dnes to skusim odvrtat a narezat novy zavit,kedze sruba je dlha a zavit je az pri spodku,.. tak snad odvrtam aspon 3cm na to aby som narezal novy zavit a riadne to lozisko na vacke pritiahol...
Viem ze tu srubu ani vytahovakom nevyberiem kedze sa ulomila pri povolovani,takze jedine vrtacka a vrtat
Dnes to skusim odvrtat a narezat novy zavit,kedze sruba je dlha a zavit je az pri spodku,.. tak snad odvrtam aspon 3cm na to aby som narezal novy zavit a riadne to lozisko na vacke pritiahol...
Viem ze tu srubu ani vytahovakom nevyberiem kedze sa ulomila pri povolovani,takze jedine vrtacka a vrtat