Čo všetko treba na rybolov - všeobecne
Čo všetko treba na rybolov - všeobecne
čo všetko je potrebné na rybolov? myslím všeobecne
Re: Rybolov
Rybársky lístok, udica, naviják, silon, závažia, háčiky, "policajt", plavák, podberák, sieť na ryby, kliešte na vyberanie háčika, meter, stojan na udicu(e), krmivo, návnada, stolička... viac ma nenapadá. 
Re: Čo všetko treba na rybolov - všeobecne
snad este nozik 
trpezlivosť, ticho a hlavne nejake to štastie
čo je "policajt"?Goten napísal:Rybársky lístok, udica, naviják, silon, závažia, háčiky, "policajt", plavák, podberák, sieť na ryby, kliešte na vyberanie háčika, meter, stojan na udicu(e), krmivo, návnada, stolička... viac ma nenapadá.
tak ono to záleží aj od toho, na akú rybu sa chystáš. Je rozdiel či ideš na rieku, jazero, nebodaj more, či ideš chytať z člna, brehu,...
Policajt alias hlásič, ti signalizuje, že máš záber.Snajper2 napísal: čo je "policajt"?
Je to vlastne buď gulička alebo krúžok, ktorý zavesíš na previsnutý silón na konci udice. Keď ryba zaberie, tak potiahne silon a policajt vyskočí smerom k udici (alebo sa pomaly vytiahne podľa toho aká ryba zabrala). Drahšia verzia je akusticky resp. akusticko vizuálny. Tohoto policajta nezavesíš na previs silonu, ale ho umiestniš na stojan, tak aby silon prechádzal cez jeho senzor. Keď ryba zaberie a silon potiahne policajt ťa akustickým tónom a blikaním diód upozorní na záber.
používa sa pri love na ťažko (kapre, sumce a pod.), visí na silone medzi dvoma okami udice. ked ide hore, niečo zožralo háčik. dnes sa používa viac elektronický, ktorý pípa, svietiSnajper2 napísal:
čo je "policajt"?
a určite treba aj uterák a mydlo. ked chytíš hovno...
//Goten: A reťaz aby ho mal ako vytiahnuť.
/tak goten ma predbehol
Ešte tak čižmy, ale to záleží od toho, kde chceš chytať, no a ak ideš s partiou, tak je dobrým zvykom nejaký aperitív, dajme tomu na zahájenie rybačky, oslava úlovku, zapíjanie rôznych životných situácií, zapiť dobré nahodenie, ukončenie rybolovu... a rôzne iné príležitosti 
Goten este zabudol na dve veci - pytlacku a odvahu. 
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
stoličku, pivo a grilovacie korenie
napríklad aj kapre, alebo skôr niečo menšie. a chcel by som loviť skôr rekreačne, niekde na jazere. a vedel by mi niekto poradiť nejakú knihu o rybolove pre začiatočníkov?pinco napísal:tak ono to záleží aj od toho, na akú rybu sa chystáš. Je rozdiel či ideš na rieku, jazero, nebodaj more, či ideš chytať z člna, brehu,...
Rychle nohy a kondičkukinjeril napísal:Goten este zabudol na dve veci - pytlacku a odvahu.
-
aughostino
Medium Professional
ulovkova sietka uz nepatri do povinnej ryb. vybavy.
podla ryb. vyhlasky potrebujes:
-podberak
-pean, alebo iny uvolnovac hacikov
-meter, alebo ine meradlo
-vahu, ale nie je taka potrebna, ma skor informacny charakter
-podlozku pod rybu
-svetlo (od 22:00 do 4:00 musi byt lovne miesto osvetlene)
-platny ryb. listok
-spravne vyplneny prehlad o ulovkoch (zapisany datum prichodu k vode pred zacatim lovu)
teraz k lovu: predpokladam ze si zaciatocnik, odporucam lov na tazko. zalezi aj kolko mas rokov, podla toho sa stanovuje cena ryb. listku a pocet udic. vravel si ze chces chytat kapre a mensie ryby(biela ryba-pleskace, karasy, plotice, ...). kde budes chytat? jazero (bahnite dno, strkove dno, hlbka, pritok, odtok, uzavreta vod. plocha, zarastene brehy, hole brehy), strkovisko, mociar, rieka, potok, potocik, kanal, priehrada? svoj revir musis aspon trochu poznat. rybarcim uz 15rokov(samouk) a odporucam to vyskusat kazdemu, koho to chyti ten sa toho uz nevzda.
Knihu odporucam: John Bailei - Sladkovodne rybarstvo
-podberak
-podlozku pod rybu
-platny ryb. listok
-spravne vyplneny prehlad o ulovkoch (zapisany datum prichodu k vode pred zacatim lovu)
teraz k lovu: predpokladam ze si zaciatocnik, odporucam lov na tazko. zalezi aj kolko mas rokov, podla toho sa stanovuje cena ryb. listku a pocet udic. vravel si ze chces chytat kapre a mensie ryby(biela ryba-pleskace, karasy, plotice, ...). kde budes chytat? jazero (bahnite dno, strkove dno, hlbka, pritok, odtok, uzavreta vod. plocha, zarastene brehy, hole brehy), strkovisko, mociar, rieka, potok, potocik, kanal, priehrada? svoj revir musis aspon trochu poznat. rybarcim uz 15rokov(samouk) a odporucam to vyskusat kazdemu, koho to chyti ten sa toho uz nevzda.
neviem, či poznáš Badínske jazero pri BBaughostino napísal:ulovkova sietka uz nepatri do povinnej ryb. vybavy.
-podberak
-podlozku pod rybu
-platny ryb. listok
-
mr_margera
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Môj otec chodieval chytať ryby, tak to kedysi pochytilo aj mňa, asi 5 rokov som chodil aktívne, chytali sme hlavne na ťažko kapre, sumce, amury, a hrozne rád som chytal male rybky na bič na jazere Dlhé kusy v Hornej strede (tam kde sa koná bee-free a toto je hip-hop)
A tiež na bič som chytával ostrieže v zátokách a v potokoch. Niekedy sa dalo chytit aj 30 ostriežov za hodinu.. To bola večera
Viete o nejakom peknom reviry na vychode? Chcel by som ist na dravce. Nie som uplny amater, no rady a tipy rad privitam. Chcem ist aspon na dva dni. Hlavne sa chcem ist odreagovat, odycnut si. Za kazdu pomoc dakujem.