orezanie textu a doplnenie ...

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

orezanie textu a doplnenie ...

Príspevok od používateľa sINN3R »

Zdravim,
chcel som sa spytat ci neni mozne pomocou jquery alebo javascriptu vseobecne orezavat text na danu dlzku napr. si poviem ze chcem mat 100px a ku zvysku doplnit "..."

Any ideas ?
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: orezanie textu a doplnenie ...

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ak to je text ktory ma pevnu siku vsetkych pismien tak to nie je problem. Ak ide o iny text tak jedine ze by si si zistil sirku jednotlivych pismen, spocital ake pismena su v texte a podla toho spravil substr.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

caesar1987 napísal:ak to je text ktory ma pevnu siku vsetkych pismien tak to nie je problem. Ak ide o iny text tak jedine ze by si si zistil sirku jednotlivych pismen, spocital ake pismena su v texte a podla toho spravil substr.
a čo ak užívateľ používa zoom? :roll:
priznám sa, že je to zákerná otázka. Dlho som rozmýšlal. Nie nad tým, ako to spraviť, ale načo to môže niekomu byť treba. Osobne by som to zrejme riešil cez css a nie javascriptom. Dať text do jedného riadku, cezeň hodiť nejaký div so z-indexom vyšším aby bol nad textom. A všetko mimo tohto divu nejakým spôsobom skryť
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...netuším načo môže byť takáto úprava dobrá, ale pomocou PHP by sa to dalo riešiť, ak sa text bude odosielať cez formulár pomocou

Kód: Vybrať všetko

<?php
$text=$_POST["text"];
echo ("<div class="bodky">".$text.".......................................................</div>");
?>

...text by sa umiestnil do divu, ktorý by mal nastavený v css vlastnosť owerflow: hidden; a samozrejme výšku totožnú s výškou riadka a šírku takú akú má okolitý text...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal: a čo ak užívateľ používa zoom? :roll:
priznám sa, že je to zákerná otázka. Dlho som rozmýšlal. Nie nad tým, ako to spraviť, ale načo to môže niekomu byť treba. Osobne by som to zrejme riešil cez css a nie javascriptom. Dať text do jedného riadku, cezeň hodiť nejaký div so z-indexom vyšším aby bol nad textom. A všetko mimo tohto divu nejakým spôsobom skryť
Ako ide mi len cisto o esteticky vzhlad :) lebo som minule cosi take robil a mal som cosi ako:

llll...
OOOO...
WWW...
aaaa...
a strasne ma sralo ze to je odskocene na konci a dalsia vec ze mi pride strasne patlacke to obmedzovat iba na pocet znakov kedze tie fonty maju v pismenach rozne sirky.

s tym css (teda ak to dobre chapem ako to tu chcete riesit) by som ale videl problem v tom ze ak budem mat kratsi text. Si zoberem sirku tych 100px a v nom vsetko dlhsie chcem mat spravene tak ze vpravo budu na konci len 3 bodky pri tych stringoch ktore su dlhsie. V jave to ide tak ze si tam nastavi clovek aku chces sirku a potom mu to vie same spravit podla toho.

Potom ma po tejto teme napada dalsia "Ako zaistit rozdelovanie slov na strankach" :D nad tym tiez dlhsi cas rozmyslam ci je to mozne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

..no to sa dá spraviť pomocou PHP funkciou "strlen"...ak bude znakov menej, doplnia sa len 3 bodky, ak ich bude viac, doplní sa to tak ako som napísal vyššie...detailne ti to popíšem za pol hodiny...

//...potom by to vyzeralo takto, tzn. ak je napísaných znakov menej ako 20, tak sa do konca riadku vybodkuje (bodiek je treba napísať toľko aby aj pri jednom znaku siahali až po koniec riadku), ak je znakov 20 a viac tak sa napíšu iba tri bodky...

<?php
$text=$_POST["text"];

if (strlen($text)<20):
echo ("<div class=\"bodky\">".$text.".................................................</div>");

else:
echo ("<div class=\"bodky\">".$text."...</div>");
endif;
?>
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

A nedá sa nastavovať medzera (odstup) medzi písmenami? (alebo som zase trepol?)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

weroro napísal:A nedá sa nastavovať medzera (odstup) medzi písmenami? (alebo som zase trepol?)
to ti ale nezmení šírku rôzne širokých písmen
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale keby si len zo zvedavosti (ako ja) chcel vedieť ako sa to robí, tak treba v css doplniť letter-spacing: 20px; ...a určíš si ako daľeko budú písmená od seba...ale v tvojom prípade ti to nijak nepomôže...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

strlen ani letter spacing neriesia moj problem, nechem byt daky utocny no mam pocit ze iba audiotrack chape co chcem riesit.
Napísať odpoveď