Domáca Wifi zóna - WL 5460AP v2
Domáca Wifi zóna - WL 5460AP v2
Zdravím, mám kvázy problém, chcel by som si doma vytvoriť wifi sieť za pomoci routra vid názov témy. Čo mám preto spraviť ?
Re: Domáca Wifi zóna - WL 5460AP v2
otvor si prehliadac(firefox napr.) zadaj 192.268.1.1 a dostanes sa do nastaveni routra, potom uz len nastavit potrebne veci, ako sa mozes inspirovat tu
No nejde mi to, a na routry mám zozadu fixkou napísanú nejakú IP adresu (10.10.3.143), keď zadám tú adresu, tak si odomňa vypýta login a heslo, lenže ja to heslo nemám, ani login. Mám pocit, že treba prepísať firmware v routry, pretože som ten router používal na starom 2,4ghzi.
Čo mám spraviť, neviem ako to mám spojazdniť, nič nejde, ani tá tvoja IPka ...
V tomto som amatér, nemám skúsenosti s Wifi, takže žiadam vás o radu.
Aj som ho reštartol, nič, nemám od neho ani manuál, na nete je manuál, ale nieje tam žiadny login, ani heslo, žiadna zmienka.
Skúšal som defaultnú IP podla manuálu (192.168.100.252) tam mi konečne vyhodilo tabulku, ale zostal som stáť ako som písal hore, pri logine a hesle.
Čo mám spraviť, neviem ako to mám spojazdniť, nič nejde, ani tá tvoja IPka ...
V tomto som amatér, nemám skúsenosti s Wifi, takže žiadam vás o radu.
Aj som ho reštartol, nič, nemám od neho ani manuál, na nete je manuál, ale nieje tam žiadny login, ani heslo, žiadna zmienka.
Skúšal som defaultnú IP podla manuálu (192.168.100.252) tam mi konečne vyhodilo tabulku, ale zostal som stáť ako som písal hore, pri logine a hesle.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Skus prazdny login a prazdne heslo, pripadne admin-admin a podobne kombinacie. Ta desiatkova adresa bude asi vonkajsia (v ramci nejakej vacsej siete) a ta 192... je vnutorna adresa.
-
PhYs0c
King
vyskusaj len tie dve :prazdne-prazdne a admin-admin, dalej ani neskusaj je to zbytocne, a ta 10kova IPcka je od poskytovatela netu verejna, a ta druha je tvoja vlastna, btw tie kombinacie skusaj po zadani tvojej vlastnej IPcky, a niekde msui byt v manuali napisany login aj heslo, resp skus pohladat manual na nete
hej, lenže tento router mi zostal z bývalého internetu, teraz mám 5Ghz ... a v krabici od routra nebol žiadny návod ...
asi si ho ten hajzlík inštalatér zobral ... ja neviem ... skúsim ešte prázdne, admin admin nefunguje ...
-
PhYs0c
King
v tejto téme chalan s rovnakým routrom píše že login aj heslo je admin
připojte se k AP telnetem na IP adrese 192.168.100.252 , login a heslo je admin
a to je ako ? 
resetuj ten router a potom ho znovu pripoj
pozri si adresu brány ktorú ti pridelilo a tu adresu zadaj do prehliadača (malo by byť 192.168.100.252)
bude pýtať login tak zadaj admin a heslo nechaj prázdne
potom si nastav pripojenie k sieti aby ti išiel net. To čo tam máš je nejaké staré nastavenie s ktorým ti to aj tak nepojde
alebo vyskúšaj len ten login admin a heslo prázdne
pozri si adresu brány ktorú ti pridelilo a tu adresu zadaj do prehliadača (malo by byť 192.168.100.252)
bude pýtať login tak zadaj admin a heslo nechaj prázdne
potom si nastav pripojenie k sieti aby ti išiel net. To čo tam máš je nejaké staré nastavenie s ktorým ti to aj tak nepojde
alebo vyskúšaj len ten login admin a heslo prázdne
-
DjBass
Darca
Keď ho resetne, tak je defaultne vypnuté DHCP, čiže musí nastaviť IP manálne, napr. 192.168.100.105...
DjBass, ako to mám spraviť. Ako niesom debil, v Pc sa vyznám, ale čo sa týka sieti tak strielam naslepo ...
-
PhYs0c
King
ovládací panel/sieť a internet/sieťové pripojenia/pravým tlačítkom klikni na pripojenie a daj vlastnosti/internet protocol../vlastnosti/ a už by tam malo byť začiarknuté použi túto adresu čiže ju tam ručne napíšeš, keďže ako vraví Bass po resete ti defaultne vyplo DHCP, čo získavalo adresu automaticky