Zdravím.
Vie mi niekto poradiť, ako sa dá hromadne prepočítať celý stĺpec?
Pre vysvetlenie... Mám cenník a potrebujem všetky ceny v jednom stĺpci navýšiť o 25% napríklad.
Ako sa to dá?
Vopred Ďakujem za pomoc.
Excel
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Excel
...tak že vo vedľajšom stĺpci na prvom riadku napíšeš do bunky vzorec napr. ceny máš v stĺpci B, tak B1*1,25...no a potom to iba natiahneš až po posledný riadok...potom môžeš pôvodný stĺpec vymazať...
...to je snáď samozrejmosť, keď ide počítať vzorec...
...no ja by som ho zas až tak nepodceňoval...
M4RoS3K napísal:ešte pred ten vzorec musí napísať "="
M4RoS3K napísal:ako pre koho je to samozrejmosť. Ten, kto v exceli za celý život neurobil ani vzorec, to môže byť úplne cudzie
...no ja by som ho zas až tak nepodceňoval...
ešte pred ten vzorec musí napísať "="
(=B1*1,25)
dodám.. ak chceš celý stĺpec cien najskôr spočítať a potom výslednú cenu navýšiť o 25%, tak klikni na bunku, v ktorej chceš mať výsledok a napíš do nej "=SUM(prvá bunka v stĺpci:posledná bunka v stĺpci)*1,25"
napr.: "=SUM(B1:B20)*1,25"
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2010, 15:40)
dodám.. ak chceš celý stĺpec cien najskôr spočítať a potom výslednú cenu navýšiť o 25%, tak klikni na bunku, v ktorej chceš mať výsledok a napíš do nej "=SUM(prvá bunka v stĺpci:posledná bunka v stĺpci)*1,25"
napr.: "=SUM(B1:B20)*1,25"
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2010, 15:40)
ako pre koho je to samozrejmosť. Ten, kto v exceli za celý život neurobil ani vzorec, to môže byť úplne cudzieM4RoS3K napísal:ešte pred ten vzorec musí napísať "="
-
wintermute
Light Star
Len doplním, že ten stĺpec B nemôže len tak vymazať, pretože obsahuje zdrojové dáta pre vzorec v ďalšom stĺpci. Ak človek nechce mať v žiadnom (ani skrytom) stĺpci pôvodné ceny existuje možnosť skopírovať stĺpec s novými cenami, vložiť ho do poznámkového bloku (notepad) odtiaľ znova skopírovať a vložiť späť do excelu. Takto sa skopírujú len hodnoty bez vzorcov a väzieb.