Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Grim »

...tí v osadách, to sú CIGÁNI...tí "integrovaní", ako ste ich nazvali, to sú RÓMOVIA...aspoň pre mňa...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je bezny nazor, ale casto vidim to, ze prave ti slusni velmi neuznavaju meno romovia a nevadi im, ked im niekto povie cigani, ale na druhej strane prave ti najhorsi z osad casto presadzuju, ze su romovia a nie cigani, to povazuju za rasizmus. Samozrejme to neplati 100%ne, je to len moj postreh z toho, co vidim v mediach.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja ich budem nazývať tak ako ja uznám za vhodné, či sa im to páči, albo nie...oni na bielych tiež vykrikujú "GADŽO", čo je hanlivý výraz (už ale neviem aký, ach tá moja hlava dubová)...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ephramko: "ja osobne si myslim, ze drviva vacsina slovenskych romov zije v mestach, su integrovani, ziju tak ako majoritna spolocnost." - AHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAH. Na toto proste nemám komentár...Sorry, ale toto je hlod mesiaca.
Prílohy
Regan.gif
gif
(65.89 KiB) 514 stiahnutí
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Stoporko a ty si myslíš, že ako by sa to začalo riešiť keby dostane voľnú ruku ultra pravica. Ten istý princíp by bol napríklad, keby sa dostane k moci ultraľavica, tiež by eliminovali "nepriateľov" systému. A tiež je úplne iná situácia v osadách, na veľkých sídliskách ako Luník a tiež v dedinkách. Nie sú všetci zlí. Tiež tu samozrejme existuje latentný rasizmus z ich strany ako u nás, tiež na nás nadávajú ale samotná kriminálna či silne asociálna činnosť (teraz neberiem, že berú dávky v núdzi) nebude viac ako 30%. Podľa mňa kto chce dávky mal by si to odpracovať dáko, čo ja viem, prvý rok má nárok na dávky každý bez dákej snahy, a keď nie tak bude chodiť zametať atď. Bude sa musieť aktívne zapájať. Nikto tu nehovorí, že je to tvoja chyba. Aj mňa štve, že dakto má byt len za cenu energií a dakto musí platiť oveľa viac za menší byt. Toto je však už chyba štátu a samospráv, na ktoré je vyvíjaný nátlak rôznymi mimovládnymi organizáciami a tiež z EU atď.

Stoporko dalo by sa to vyriešiť veľmi ľahko úpravou sociálnych zákonov. Tiež však ťažko niekto zamestná róma, ktorý nemá skoro žiadne vzdelanie. Je to jeho vina ja viem, ale on si už ťažko nájde dáku robotu riadnu. Ale nevidím dôvod, prečo by napríklad na dialniciach a veľkých štátnych zákazkách nemohol byť dodatok, že 50% pomocných (nie odobrných) prác bude vykonávaná formou výberu zo slabých soc. vrstiev a komu by prišla takáto ponuka mohol by, čo ja viem 2x odmietnuť, a keď odmietne tretí krát stráca nárok na dávky na dobu 1 roka.

Ja tvrdím, že diktatúra je zlý systém. Dôležité zmeny sa dajú iniciovať aj bez diktatúry. Problém je, že politici sa boja o hlasy. Keby bola vytvorená dajme tomu skupina ľudí, ktorá by presadzovala riešenia bez ohľadu, na politickú korektnosť dalo by sa o tom polemizovať. A s tými domami máš silnú pravdu. Neplatičov treba do roka vysťahovať cez dáku ubytovňu a dákym EU právom, že každý má právo na bývanie sa nezaťažovať. Toto právo asi majú len rómovia, lebo mne keď padne dom tak mi asi nikto druhý nedá.

Pinhead
Tak tak. Keď počujem rozprávať väzňov, ako je strašne zle v base v novinách tak sa len zamýšľam. Ako rozprávajú, že jedla je málo. Každý väzeň dostane svoju dávku a nehovorím o väzňoch, čo sú v kuchyni a kradnú odtiaľ, čo sa dá. Tvrdiť, že tam dakto trpí hladom je smiešne. Napr. keď sú rezne je presne vypočítaný počet na osobu, keď ide na obed 150 ľudí (väzni + zamestnanci) tak je prichystaných 150 jedál, a keď nedostane má ísť za referentom alebo stravovateľom, že nedostal jesť. V base nikdy asi za celú jej existenciu nikto nevychudol, čo viem ja. Všetci tam prídu 60kilový a odchádzajú 100kg a to je bežná vec. Nehovoriac o posilovni, tam krompáč a lopatu do ruky a ide sa.

ALL:
Keby sa dostanú k diktatúra ultranacionalisti tak tu občianska vojna bude, lebo jednoznačne nenechajú existovať ultraľavicu, to isté by urobila ultraľavica, keby má možnosť takže neviem, čo tu riešite. A občianska vojna nebude. Skrátka môj pohľad je taký, že sa nič nezmení a bude to len horšie. :smt017
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali:
A mas aj nieco ine ako to hadzanie kamenov (co bolo zrejme vyprovokovane tym pluvancom co sme uz rozoberali) kedze nezostava len pri pohladoch?
Toto snáď ani nemôžeš myslieť vážne...

seth82:
ty sám si tvrdil, že bývaš v prostredí, kde žijú slušní cigáni a nemal si s nimi žiaden problém. Takže o osadách a živote v nich toho vieš istotne menej ako my, ktorí sme X rokov žili v okresoch, ktoré sú doslova preplnené cigánmi a preto vieme, ako to v skutočnosti je.
No však ja sa nehádam, ale často tu od vás počuť rôzne finálne tvrdenia typu "400 000 cigánov je neprispôsobivých".

Nato sa pýtam, odkiaľ to máte ? Vy potvrdzujete tieto čísla na základe vašej skúsenosti a dojmov.

Ja som tu poskytol štatistiku, koľko je cigánov a koľko je osád (kde sú koncentrovaní tí najhorší").

Ďalej som sa dostal aj k pomeru, že jedna 1/3 cigánov sú tí, o ktorých sa tu vy bavíte.

Čo máte vy ?

Z Harmana sa vytvoril martýr, hrdina, ktorý sa vzoprel neprispôsobivým cigánom vlastnými prostriedkami, lebo systém tento problém neriešil. Nech žije mýtotvorba.

Čo sa týka demografické vývoju u cigánov, nedávno som sem posielal link s najnovším výskumom + vyjadrenia odborníkov, ktorí vyvracal akékoľvek apokalyptické tvrdenia, ktoré sú tak v kurze.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

K tomu vazeniu by som len doplnil tento link, trochu offtopic, ale podla mna zaujimavy:
http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/ ... l_items=12
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

preco do kazdeho prispevku, ktory napisem musis sakra tahat homosexualov ???????????!!!!!!!! nemas nejake predsudky nahodov ??? ja som sa v predchadzajucom prispevku ani len okrajovo nevyjadril na adresu homosexualov, tak preco s tym zase zacinas ????
.tak to ja by som skoncil mrtvy, v tabore alebo by som stihol ujst za hranice
Asi som to ináč pochopil, túto vetu.
ved su to len deti preboha. A ty ich chces zatvarat do basy medzi kriminalnikov??? Na tom nevidim nic dobre...
Exsistujú polepšovne, akí "kriminálnici". By si sa čudoval ako veľmi si cigánske deti "neuvedomujú" čo robia...
ja osobne si myslim, ze drviva vacsina slovenskych romov zije v mestach, su integrovani, ziju tak ako majoritna spolocnost
:lol: :lol: :lol: :smt006

To je bezny nazor, ale casto vidim to, ze prave ti slusni velmi neuznavaju meno romovia a nevadi im, ked im niekto povie cigani, ale na druhej strane prave ti najhorsi z osad casto presadzuju, ze su romovia a nie cigani, to povazuju za rasizmus. Samozrejme to neplati 100%ne, je to len moj postreh z toho, co vidim v mediach.

Gothar rovnaká skúsenosť :) !
Stoporko a ty si myslíš, že ako by sa to začalo riešiť keby dostane voľnú ruku ultra pravica.
Myslím, že by išlo o to ako by to chcel riešiť ľud, pretože všetci vieme ako by to dopadlo, keby v tomto mali ľudia pr=avo konať ako uznajú za vhodné.

sú fakt len tvoje dojmy, nezakladajú sa na realite. Žiadna väčšina v osadách a menšina, ktorá je integrovaná.
Hughito - Tieto dojmy má väčšina ľudí či sa ti to páči alebo nie, a spoločnosť tvoria ľudia a ich DOJMY a POCITY a nie nejaké nezmyselné zákony a pseudohumanistické reči ;-)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ja som tu poskytol štatistiku, koľko je cigánov a koľko je osád (kde sú koncentrovaní tí najhorší").
Samozrejme ale nie len v osadach su ti najhorsi. Takze ta tvoja statistika akurat ukazuje len to ze kolko tych ciganov je v osadach a nie kolko ich je naozaj zlych.
hughito napísal:Ďalej som sa dostal aj k pomeru, že jedna 1/3 cigánov sú tí, o ktorých sa tu vy bavíte.
Bol by si taky dobry a ukazal mi kde, lebo nejak si nato nepamatam. Inak dufam ze to neni ta statistika s tymi osadami.
Čo máte vy ?
Chod na exkurziu do basy v Leopoldove a potom uvidis aky je ten pomer jasny :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520 - do Leopoldovskej väznice sa nedá dostať na exkurziu, skúšal som to a to tam mám kamaráta bachara...nedá sa...ale keby si mi to vedel vybaviť, rád sa tam pozriem...
kali520
Darca
Darca

Grim-Reaperka napísal:kali520 - do Leopoldovskej väznice sa nedá dostať na exkurziu, skúšal som to a to tam mám kamaráta bachara...nedá sa...ale keby si mi to vedel vybaviť, rád sa tam pozriem...
Ano mas pravdu, lebo bol tam kamos ktory studuje na policajnej skole tak to mali v ramci toho.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Názory ktoré cigánov obhajujú su smiešne, hlúpe, a čo je najhoršie nepodstatné... Ešte raz... Zatiaľ čo ich niektorí obhajujú si veselo robia bordel ďalej... Rómska rodina ktorá žije síce na sociálke ale snaží sa žiť normálne, má poriadok, nikoho neotravuje, deti chodia do školy a vyzerajú súce žiť v spoločnosti je pre mňa rodina normálna... Veď aj biely/gadžovia majú také rodiny... Všetko je OK... Ale keď žijú ako VAČŠINA týchto parazitov nezaslúžia si ani cent... Proste NIČ... Len sa množia a sú štátu na obtiaž... Hovorte si čo chcete... Spoločnosť by sa mala postupne rozvíjať, alebo sa aspoň udržať na svojej urovni... Nie upadať... Tieto tvory sú tu na škodu...
Taktiež nesúhlasim aby ich len tak niekam poslali, zbavili sa ich. Nie preto že by to bola škoda, alebo nehumánne, ale proste to nie je možné... Aj keď na to aby na nich platili Ľudské práva by sa museli ako ľudia správať...
Je nutné spraviť právne kroky, ako napríklad tie kartičky, alebo čo to presne bolo... Na ktoré im prídu peniaze a kúpia si za to len jedlo... Aj napriek tomu že nesúhlasia... Koho to má zaujímať... Sú to naše peniaze, a ešte sa im nepáči forma v akej ich dostanú... A dávky by mali dostať len rodiny, ktoré niečo robia a deti im chodia do školy... T.j. spraviť nejaké pre nich adekvátne pracovné miesta... Pracovné čaty ktoré by čistili mesto... tak by sa dal riešiť aj problém na L9... Čistili by si to samy, až potom by dostali peniaze... Proste by "zadarmo" robili to čo treba... A potom by dostali dávky... Niečo také je potrebné schváliť čo najskôr...

A prosím už prestaňte s tým separovaním rómov na "dobrých" a "zlých"... Všetci predsa dobre vieme o ktorých sa tu rozprávame...
KaptMichal
King
King

Hughitovi nediktuj o akých rómoch sa máme rozprávať :D Však H? :D (spam)
hughito
Redeemer
Redeemer

KaptMichal: To je síce pekné, že podľa teba tvoria gro pravdy nejaké dojmy a subjektívne hodnotenia, ale ja radšej zostanem pri tých "nezmyselných zákonoch" (wtf?) a "pseudohumanistických" rečiach.

kali520: V podstate je to úplne jedno, či ide o 1/3 neprispôsobivých, alebo je ich viac či menej. Ide o to, že vy máte v týchto štatistických jasno na základe ničoho, viacerých z vás tú dávali cifry ako 400 000 neprispôsobivých cigánov, zbytok poväčšinou paušalizuje rovnako. Ale pozor !, nie sme rasisti ani nepodliehame stereotypom, to len "ty" si pomýlený pseudohumanista...

D4vid
: Kto určil, že sa v téme, ktorá sa nazýva "Rómovia na Slovensku" bude písať, resp. diskutovať len o "tých zlých" ? Nejaký moderátor ?

Pripájam zaujímavý článok, síce starší, ale ukazuje, ako funguje mýtotvorba:

Slovenskí Rómovia: mýty odhalené

(25.01.2005)

Nová štúdia ukazuje, že rómska komunita na Slovensku je menšia a integrovanejšia, než by sa čakalo.

V období pred vstupom Slovenska do Európskej únie na jar minulého roka britské médiá predpovedali rozsiahlu migráciu slovenských Rómov do Veľkej Británie a poprední českí politici vyjadrovali svoje obavy z vlny „sociálneho turizmu“.

Často citovaným dôvodom pre túto migráciu bolo, že väčšina z polmiliónovej populácie slovenských Rómov žije v približne 600 zanedbaných chudobných štvrtiach a getách, čo bol údaj, založený na štatistikách slovenskej vlády. Tento údaj však pochádza z nesprávneho pochopenia vládneho prieskumu, ktorý bol podľa sociologičky bratislavského Inštitútu pre verejné otázky Martiny Juráskovej (IVO) sám osebe nepresný. „Podľa prieskumu žijú Rómovia v 620 obciach, nie v 620 osadách,“ uviedla.

Noviny na Slovensku i vo Veľkej Británii sa však pravidelne odvolávali na 620 zanedbaných a segregovaných rómskych osád.

Podľa novej štúdie IVO je potrebné zmeniť všeobecne vžitý názor o populácii a životnej úrovni slovenských Rómov. Autori štúdie objavili iba 281 rómskych komunít, oddelených od dedín a miest, a iba 20 z nich nemalo tečúcu vodu, elektrinu a plyn. Namiesto často citovaného počtu 500 000 Rómov na Slovensku štúdia odhaduje veľkosť rómskej populácie na Slovensku na 325 000 osôb.

Nové, na Slovensku všeobecne prijímané údaje ukazujú, do akej miery viedla ignorancia a strach z Rómov k zveličovaniu ich počtu a divokým špekuláciám o dôsledkoch takéhoto počtu. Napríklad k masovej migrácii do Británie nikdy nedošlo. Sociológovia dúfajú, že nové štatistiky budú základom pre racionálnu verejnú diskusiu a tvorbu lepších koncepcií vo vzťahu k Rómom.

HRA S ČÍSLAMI

„V minulosti panoval názor, že rómska otázka je neriešiteľná,“ uviedla M. Jurásková. „Teraz prevláda pocit, že sa dá zvládnuť.“

Počet osád je dôležitý, pretože naznačuje do akej miery Rómovia sú alebo nie sú integrovaní do slovenskej spoločnosti. Štúdia, ktorú sčasti financovala Svetová banka, uvádza, že viac než polovica slovenských Rómov žije v krajine s 5,5 miliónovou populáciou medzi etnickou slovenskou majoritou.

Štúdia uvádza, že sociológovia po prvý krát od obdobia komunizmu získavali údaje priamo v obciach, v ktorých Rómovia žijú. Oficiálne slovenské sčítanie obyvateľstva, v ktorom respondenti uvádzajú etnickú príslušnosť, zrejme uvádza hlboko podhodnotený počet Rómov. V roku 2001 sa k rómskej národnosti prihlásilo menej ako 100 000 ľudí. Na druhej strane odhady polmiliónovej rómskej populácie sú pravdepodobne značne prehnané, a to nielen novinármi či okrajovými skupinami. Samotná Svetová banka v správe, publikovanej v roku 2003, odhadla počet Rómov, žijúcich na Slovensku, na 420 000 - 500 000, podobne ako slovenská vláda.

„Predtým sme jednoducho nemali správne informácie“, uviedla Jurásková. „Odhady sa ukázali ako príliš vysoké.“

Keďže sa predstavitelia Slovenska a siedmich ďalších krajín regiónu pripravujú na spustenie Dekády integrácie Rómov, ktoré sa odohrá o mesiac v Sofii, presnejší odhad počtu Rómov môže pomôcť agentúram a záujmovým skupinám lepšie pochopiť, aké konkrétne kroky je potrebné prijať pre vyriešenie problémov nezamestnanosti, nízkeho vzdelania a diskriminácie.

40 ROKOV POZADU

V minulých storočiach niektorí Európania verili, že Rómovia kradnú deti, rozširujú mor a sú špiónmi pre Turkov. Moderným postrachom Slovenska je, že Rómovia sa raz stanú väčšinou - tvrdenie, nekriticky uvedené v správe Svetovej banky z roku 2003. V podtexte to znamená, že rasový konflikt bude eskalovať. Poslanec NR SR Víťazoslav Moric v roku 2000 obhajoval umiestnenie Rómov v rezerváciách, pretože inak varoval, že „ich oni o 12 rokov budú budovať pre nás“.

Moric je členom okrajovej Slovenskej národnej strany, ktorá sa nedostala do parlamentu. No najpopulárnejší slovenský opozičný politik Robert Fico v roku 2002 vyhlásil, že o desať rokov bude na Slovensku žiť milión Rómov, zväčša bez vzdelania a nezamestnaných. Na základe toho vyzval na prijatie radikálnych opatrení, ktoré by znížili rómske bremeno pre slovenský systém sociálneho zabezpečenia. (Vláda dokonca niektoré z opatrení uzákonila, ako napríklad naviazanie niektorých príspevkov na štátne pracovné programy v rámci reformy sociálneho systému, uskutočnenej pred rokom. Nepokoje a protesty proti sociálnym zmenám vo februári 2004 zvýšili obavy britských novín a českých politikov.)

Ficov hovorca, ktorého sa na konci roka 2004 pýtali, neuviedol, odkiaľ Fico získal tieto údaje. Mnohí demografi dnes súhlasia, že v roku 2020 bude na Slovensku približne pol milióna Rómov, čo tvorí približne 10 percent populácie. Hoci sa rómskym ženám v priemere rodí 2,4 dieťaťa a slovenským ženám iba 1,3 dieťaťa, pôrodnosť u Rómov klesá a očakáva sa, že sa dostane úroveň národného priemeru. Graficky znázornená miera pôrodnosti Rómov pripomína klesajúcu celkovú mieru pôrodnosti na Slovensku pred 40 rokmi.

Politici však stále rutinne zneužívajú zveličenie počtu Rómov, aby vyvolali obavy voličov a získali podporu.

„Najťažšou vecou v politike je vyvolať záujem o svoju stranu,“ uviedol Ján Bunčák, profesor sociológie na Univerzite Komenského v Bratislave. „Vyvolaním strachu z Rómov, a potom prezentáciu seba ako osoby, ktorá tento problém dokáže riešiť, je efektívny spôsob slovenských politikov na mobilizáciu voličov.“

Táto technika sa ukázala ako účinná koncom 90-tych rokov, kedy plné lietadlá Rómov žiadali o azyl v Belgicku, Veľkej Británii a vo Fínsku. Tieto krajiny odpovedali zavedením vízovej povinnosti pre slovenských občanov, čo vyvolalo všeobecný hnev na Rómov. V rovnakom čase rástli obavy, že Rómovia z osád, väčšinou nezamestnaní, zruinujú slovenský sociálny systém.

NOBELOVA OTÁZKA

Hoci antirómska rétorika možno vyvrcholila v deväťdesiatych rokoch, údaje ukazujú, že strach z Rómov pochádza z minulých desaťročí. V roku 1990 odpovedalo 80 percent respondentov v prieskume, že by nechceli mať za suseda Róma, čo je zhruba rovnaký počet, ako dnes.

„Za socializmu bolo mnoho Rómov presídlených z vidieka a umiestnených v bytoch v centrách miest,“ vysvetľuje Bunčák. „Vypestovali si povesť zlodejov, hlučných a agresívnych susedov. Každý pozná príbehy o rozbitých dlážkach a požiaroch v domoch.“

„Len málo ľudí chápalo, že takéto správanie bolo dôsledkom nútenej asimilácie. Tu je však vo veci niečo iné. Slovensko Slovensko vstúpilo do EÚ v máji 2004. viac na http://www.EuropskaUnia.sk »je v podstate homogénnou spoločnosťou. Jedinou kultúrne vzdialenou entitou sú Rómovia. Pre nás Slovákov je ťažké predstaviť si integráciu s nimi.“

Jedným z dôvodov, prečo si Slováci nevedia predstaviť život s Rómami, je podľa Alexandra Patkola, predsedu politickej strany Slovenská rómska iniciatíva a Róma, presvedčenie, že väčšina Rómov žije v špinavých a nehygienických osadách a že im v dôsledku toho chýba schopnosť žiť v harmónii s priemernými Slovákmi.

„V najväčšej miere za to môžu médiá,“ vyhlásil. „Vždy, keď je na obrazovke vládna splnomocnenkyňa - a tá má doktorát - v pozadí bežia zábery z najzanedbanejších osád na Slovensku.“

V chudobných štvrtiach žije zrejme menej Rómov, než je všeobecná predstava, ale nová štúdia napriek tomu uvádza znepokojujúce závery. Približne 50 000 Rómov žije v 281 segregovaných osadách, z ktorých mnohé nemajú vodu, alebo elektrinu. Väčšina z týchto Rómov je nezamestnaných. Podľa sociálnych pracovníkov tam žije niekoľko rómskych rodín, v ktorých dve alebo tri generácie nikdy nepracovali.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

D4vid - problém s čistiacimi čatami a inými skvelými návrhmi (a že sa ich dá vymyslieť vskutku dosť) vždy stroskotá na politikoch. A je jedno, či je u kormidla červený Fico alebo modrá Iveta. Nikto si ich nechce pohnevať, nikto si nechce v očiach EU a iných pseudohumanistických štruktúr vytvárať zlý image. To, že majorite populácie to vadí, priživujúci sa cigáni sú im tŕňom v oku... a čo. Pokiaľ budú občania aj naďalej odpúšťať politkom ignoráciu zásadných spoločenských problémov (a cenu vládnych limuzín alebo to, či si dal Matovič s Kaliňákom facku alebo sa objali a dali si francúzáka, naozaj za vážny spoločenský problém nepovažujem) - a že v našej krajinke sa SPOLOČENSKÉ problémy riešia len pred voľbami, resp. vtedy sa o to niekto aspoň pokúsi. Tú prvú vlaštovičku s kartami pre soc. odkázaných považujem za geniálny krok - no mám silné obavy, že to neprejde, lebo cigáni by sa búrili = nepôjdu voliť tých správnych = politici sa zľaknú, vyserú sa na to a slušným ľuďom ostanú len oči pre plač ako vždy.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Hughito... my o voze ty o koze...
Riešime rómov na Slovensku... Riešime tých "neposlušných"... Načo by sme mali riešiť tých ostatných?... S nimi je predsa všetko OK... A nie sme rasisti aby sme ich hádzali do jedneho vreca... Preto tu spomíname len tých ktorý žijú tak ako žijú... Ty tu stále spomínaš tých dobrých ktorí napokon nemajú nič spoločné s tým o čom sa tu my bavíme...

Stoporko:
Slovensko by potrebovalo nejakú stranu ktorá by konečne niečo robila... Máš pravdu... Problém je v ľudoch... Politikoch... Nerobia to kôli presvedčeniu, ale kôli peniazom, moci atď...
Nie je problém založiť stranu... Ak je dobrý program strana sa môže dostať aj do parlamentu...Treba sa pustiť do riešenia neprisposobivých jedincov (nie len rómov), zničiť korupciu, rozkrádanie podnikov, nemocníc... Dôkazy sú... Sú ľudia ktorí nimi disponujú... Ale na Slovensku je málokto taký, ktorý by "svojich" nezradil pre istú finančnú "výpomoc"... Takže založiť stranu a čakať kedy sa niekto otočí proti vám nie je príjemný pocit...
Chce to niekoho kto by sa pustil do boja proti tomuto chorému systému, ale zasa vystavil seba aj svoju rodinu do problémov... A málokto by to pre tento štát spravil... Slováci sú národ ktorý si nechá skákať po hlave... A nebude s tým nič robiť...
Každý občan sa stažuje ako mu je zle... Ale keď treba ísť napríklad voliť, tak viac ako polovica sa nezúčastní...
Slovensko sa musí prebrať! To ale ešte nejakých 10 - 15 rokov potrvá... Pevne verím, že potom už prídu zmeny aj k nám...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

David - 10 až 15 rokov? http://magazin.atlas.sk/technologie/pri ... a-co-potom

:) To už politikov potrebovať nebudeme. Najvyšší čas začať budovať v lesoch zruby a zemljanky...
kali520
Darca
Darca

Pripájam zaujímavý článok, síce starší, ale ukazuje, ako funguje mýtotvorba:
Ten clanok ukazuje akurat to ze tych osad je menej, z coho si mame akoze vydedukovat ze je aj menej tych zlych ciganov, co je hlupost.

Mytotvorba je blbost, takmer kazdy tu na fore s nimi prichadza do styku vratane mna a sam vidis ake su reakcie, tak co tu siris damagogiu.

Tak isto som ti sem dal aj tu Bakalarovu knihu kde su cigani rozoberany ovela detajlnejsie a su tam aj presnejsie pocty co sa tykaju kriminality a nie volakeho poctu osad.
„Najťažšou vecou v politike je vyvolať záujem o svoju stranu,“ uviedol Ján Bunčák, profesor sociológie na Univerzite Komenského v Bratislave. „Vyvolaním strachu z Rómov, a potom prezentáciu seba ako osoby, ktorá tento problém dokáže riešiť, je efektívny spôsob slovenských politikov na mobilizáciu voličov.“
Tento strach sa vyvolavat nemusi, on tu je, dokazom je toto forum, si tu jediny ty anarchista a homosexual ephramko co ich obhajujete co je aj dost pochopitelne vzhladom na vase presvedcenie. Za svoje posobenie na tomto fore som sa tu stretol asi este s dalsimi 4 uzivatelmi co by som mohol menovat ktori ich obhajovali (ale z toho jeden bol ze special ignorant) a to je velmi malo. Mas tu x prispevkov o negativnych skusenostiach z roznych oblasti a krajov. Mas tu x clankov ktore su o ciganskej kriminalite atd atd. A potom volaky Patkolo aj s Hughitom povedia ze vlastne za to mozu media lebo hovoria o zlych ciganoch. A o com maju hovorit ked robia zle a ktom ueste nepovedia ze sa jedna o cigana ale o mladika?

Tam si precitaj ten zakon vydany CSR v roku 1927, zvlastne ze vtedy media nebolo treba na taky postoj k ciganom.

Co tak sa uz konecne zamysliet aj nad moznostou ze ta ich debilnost asi bude vrodena?

Dalsia vec, tiez napadas moje zdroje tak napadnem aj ja ten tvoj. IVO je zidovska institucia ktora sleduje opat len svoje zameri, jak vidiet aj na realite http://www.prop.sk/pavucina.html http://www.prop.sk/kto_za_koho.htm. Vydavaju taketo priblble studie ktorymi krmia svoje verne kurv**** ako su rozne lavicove organizacie od LPR az po afa a ich privrzencov.

A potom sa ma znova niekde v politke nezabudni spytat co zle robia zidia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja cigánov vôbec neobhajujem, ani sa ich nezastávam, ak vám to stále nedošlo, tak to je mi už naozaj ľúto.

Vyjadril som sa ku všetkému jasne a dokonca viackrát, opakovať sa už nebudem.
KaptMichal
King
King

Ten tvoj článok je presne taký akí ho chcú mať ľudia na vyšších postoch, ktorí naschvál nehovoria pravdu o imigrantoch v celej EU. Ak ti to nedošlo je mi to fakt ľúto...
Napísať odpoveď