Auto má slabý výkon. V žiadnom prípade nejde tak, ako by malo ísť. Je (aspoň nejakým) riešením zaslepenie ERG ventilu?
Zaslepenie EGR ventilu
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zaslepenie EGR ventilu
Fiat Bravo, 1.9 TDI, 1996
Auto má slabý výkon. V žiadnom prípade nejde tak, ako by malo ísť. Je (aspoň nejakým) riešením zaslepenie ERG ventilu?
Re: Zaslepenie ERG ventilu
a treba aj sanie vycistit a podla toho, co pises, tak aj turbo dat na repas 
-
Masaker
Medium Professional
otvor si truky od turba k ic ak otial vyteka olej je to v p-cku... a repasuj alebo vymen turbo 
-
RATZINGER666
Darca
auto ma slaby vykon od serie a chces ho zvysit alebo vykon poklesol a nevies sa s tym popasovat?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Eras, ty si tiez nejaky ten "ekspér" ... este to nebolo ani otvorene a ty uz vies, ze ma dat turbo na repas za polovicu hodnoty auta

mal vobec ten pekac EGR ? ved to boli "pred GM" motory este z Tipa nie ?
moze to byt par veci, ale radsej to nejak lepsie opis, nie len "auto nejde tak ako by malo" ((ak teda mas skusenost ako by ist malo - lebo ak si kupil TD75, tak sa nedivim nicomu ))
... hlavne riesit to ci auto ide do otacok, tak ako predtym, ci motor nechcipa sem tam sam, ci sa zvukovy prejav zmenil alebo nie, ci to dymi viac na cierno alebo co ...
pretoze teraz to moze byt od nekavitnej nafty az po zmrdane turbo ci cerpadlo vsecko

mal vobec ten pekac EGR ? ved to boli "pred GM" motory este z Tipa nie ?
moze to byt par veci, ale radsej to nejak lepsie opis, nie len "auto nejde tak ako by malo" ((ak teda mas skusenost ako by ist malo - lebo ak si kupil TD75, tak sa nedivim nicomu ))
pretoze teraz to moze byt od nekavitnej nafty az po zmrdane turbo ci cerpadlo vsecko
jak ludia dochladzuju, tak 90% dizlov maju turbo pripravene na repas, auto nejde tak, ako by malo... moze to byt este aj palivovy filter upchaty (lebo samozrejme, co najlacnejsia nafta), v horsom pripade trysky atd..., tieto 2 veci su mozne... (a ked mam zachadzat do dalsich detajlov, zaseknute wastegate a takto by sme sa mohli prepracovat k x dalsim veciam... A je samozrejme, ze nedam turbo na repas len preto, ze to nejaky chu*o na hojkovi povedal, ale najprv skontrolujem 
Masaker spravne napisal, ako to ma odkontrolovat
A podla toho, ake auto a aky rocnik, tak do autorizaku nepojde, predpokladam, ze to aj tak da nejakemu fuskarovi a tomu bude uplne jedno, co majitel povedal, ze co to asi moze byt a aj tak sa bude riadit svojim
Masaker spravne napisal, ako to ma odkontrolovat
A podla toho, ake auto a aky rocnik, tak do autorizaku nepojde, predpokladam, ze to aj tak da nejakemu fuskarovi a tomu bude uplne jedno, co majitel povedal, ze co to asi moze byt a aj tak sa bude riadit svojim
-
Clean_Up
Professional
Takže, moja chabá otázka je preto chabá, lebo ja som s tým auto nebol, nejazdil som na ňom, skrátka nič. Len známy mi do e-mailu napísal, že mu to auto odrazu nejde tak, ako mu šlo pred tým, takže som to nevedel nijako bližšie špecifikovať. Skrátka, že ten povestný dízlový ťah tam nieje a nejaký kamarát mu povedal, že si ma zaslepiť EGR ventil. On to tak vraj spravil a auto mu ide, ako utrhnuté z reťaze.
Ja s tým zaslepovaním nejaké skúsenosti nemám, preto som otázku smeroval sem, čo si o tom myslíte.
Motor, nechcípa, nedymí, žiadne divné zvuky, len nemá ťah.
Ja som mal na jednom motore podobný problém a nakoniec to bolo to, že nejakým spôsobom prehorela podtlaková hadica regulácie turba, neviem či od žhaviča, alebo od čoho a tiež auto nemalo ťah. Keď sa hadica vymenila všetko bolo Ok.
Motor, nechcípa, nedymí, žiadne divné zvuky, len nemá ťah.
Ja som mal na jednom motore podobný problém a nakoniec to bolo to, že nejakým spôsobom prehorela podtlaková hadica regulácie turba, neviem či od žhaviča, alebo od čoho a tiež auto nemalo ťah. Keď sa hadica vymenila všetko bolo Ok.
-
RATZINGER666
Darca
Re: Zaslepenie EGR ventilu
no v pravom rade treba zistit, ako je na tom turbo, kedy bolo menene, ako sa s nim jazdilo apod., a nasledne treba skontrolovat tlak... zvlastne zvuky este pocut nemusis, ale aj k tym neskor dojde, pokial je na vine turbo...
to zaslepenie EGR je tiez moznost, ale nie pre auto, ktore "prestalo ist"... to nech si spravi potom, jak sa mu zda, ze auto ide seriovo slabo, cosi to pomoze...
to zaslepenie EGR je tiez moznost, ale nie pre auto, ktore "prestalo ist"... to nech si spravi potom, jak sa mu zda, ze auto ide seriovo slabo, cosi to pomoze...