Audi TT vs Audi A1

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jukel
Professional
Professional

Audi TT vs Audi A1

Príspevok od používateľa jukel »

Plánujem kúpu malého auta do hodnoty 23.000e. Ako fanušik znažky AUDI som rozmýšlal nad dvoma alternatívami. Čisto nové Audi A1 alebo 3 ročné Audi TT s 35.000 km ....

Chcel by som vedieť do čoho by ste šli radšej Vy. Audi TT 2.0 TFSI 200HP vs Audi A1 1.4 TFSI 122HP

Obidvoje majú svoje plusy a mínusy. TT má výkon, krajší dizajn, krajši zvuk. A1 je zasa nová, lepšia spotreba, väčší komfort na zadnom sedadle (využívané minimum). Čo som pozeral tak priblžne o 4 roky kebyze sa ho chcem zbavit tak 7 ročné TT ide po 13-15.000e a Audi A2 okolo 7.000....

Tu je inzerát na TT ( je dovezené z Nemecka ):

http://www.partnerexclusivecars.cz/inde ... ail&id=162

Audi A1 by bolo vo výbave Ambition + park. vzadu, manualna klima, multi.volant s radením, S-line,

Čo by ste brali Vy ?

Preview Videa:

TT:
A1:
Prílohy
P3931ea91_6.jpg
P3931ea91_6.jpg (34.18 KiB) 1319 zobrazení
New_TT_schwarz.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Audi TT vs Audi A1

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

vidim, ze si pre audinu pevne rozhodnuty... na co auto planujes vyuzivat?
jukel
Professional
Professional

Áno, máme doma A4 a maximálna spokojnosť. Prevažne na vozenie sa po meste maximalne takych 50km denne niekedy ani to... Raz za dva týždne mimo mesta taký 150km výlet.... V tomto vyhráva A1
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

zalezi od ceny ak si ochotny dat 23 000 E za to by som uz jednoznacne riesil nejaku A5 :wink: premna najkrajsie audi

A1 je pekna este fuknes nejake velke kola a vojdes sa do 20ky ale na take "auticko" je ta cena vazne vysoka

Facelift TTcko by bola najzaujimavejsia volba kebyze sa dala zjednat cena na takych 450 000 Kč
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Osobne by som sa na a1 ani nepozrel v porovnani s tt-ckom.. a za 23 000 ecok si uz mozes vyberat jak je libo
jukel
Professional
Professional

Tiež bola možnosť A5 ale tam je cene o 5 000 vyššia
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dale88 »

Na úvod: teší ma, že si taktiež audifreak :wink: TT by som osobne šiel radšej už do faceliftu, hlavne z toho dôvodu, že to bude kúpa na dlhšie obdobie užívania auta. Čo sa týka A1 chvíľu by som ešte zotrval a bral vrcholnú verziu - 1.4 TFSI 136kw S-line, koncom roka má byť v predaji, cca 24 000e. Tá vyzerá skvele! K účelu používania určite nájde svoje miesto.
Odkaz na článok: http://auto.pravda.sk/audi-a1-dostalo-n ... aktual_p53
Trussardi
Darca
Darca

jukel napísal:Tiež bola možnosť A5 ale tam je cene o 5 000 vyššia
pred par mesiacmi som videl na nete jednu za 22,500-23 000 .. behom par dni bola predana , a druhu som videl za 25 000
vsetko slovaci predavali..
a ked chces aj zo zahranicia (napr. z nemecka) pozrel by som aj tam.. myslim ze nejaku najdes co sa bude dat zjednat do 23tisic :)

Dale88: ja by som za A1 dal max 15 000 lebo neponuka taky styl to auto je proste predrazene
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dale88 »

Trussardi, stotožňujem sa s tvojim názorom, ale vyzerá, že je pevne rozhodnutý k týmto dvom kandidátom, tak som len posunul info čo sa plánuje. Určite by som ešte chvílu počkal a z nemecka doviezol A5 S-line quattro, teraz pôjde s cenou pekne dole, kvôli A5 sportbacku. Keď už si ochotný toľko investovať, tak nech to stojí za to, netreba sa unáhliť!
jukel
Professional
Professional

Tiež si myslím že je predražené ale žiadne z malých aut sa nan nechytá. Najviac ma mrzí že manuálna klimatizácia je za cenu 950e a automatická za 1400e to mi príde ako šialenosť. Pozeral som aj na úpravu od ABT (150k) a vyzerá to celkom pekne

Aj keď biela farba je moja srdcovka

// A5 nevylučujem ale jej cena je vysoká, pozeral som aj nemecké autobazáre no pod 27 som tam nenašiel... A sportback je na trhu už dlho takže neverím že to pohne nejak s cenou

// Neplánujem kupiť auto hneď ale ešte tento rok by som chcel stihnúť
Prílohy
P5334becb_abt_audi_a1_launched_medium_5.jpg
P5334becb_abt_audi_a1_launched_medium_5.jpg (30.77 KiB) 1187 zobrazení
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pochopim niekoho, ze vyvali tie peniaze za TT, lebo o tom si kopa laikov mysli, ze je to sportove auto ... ale za taky flus a hnus ako je A1 ? 5 korun by som nedal :-D :-D

ked male auto, aby vyzeralo a cosi aj islo, tak isto 1er od BMW ((idealne 130i fempaketu)) ... o olympiadu by som nezakopol, tie ich designy su jakesi bezpohlavne v poslednom case :-D
Trussardi
Darca
Darca

jukel: ty vies co ti vyhovuje
ale cudujem sa ze nechces ist do A5 ajked v najnizsej vybave ale ked das nanho 19ky a touchscreen je to proste krasne auto :)
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

A5 je fájn... v najnižšej výbave by som žiadne auto nechcel :D Značky ako Audi si nechajú za všetky vychytávky a nápady zaplatiť... Potom človek ľutuje že tam nie je to.. alebo hento..
Tá nová A1... Nie je to škaredé auto... Ale ani pekné... Osobne sa mi Audinky páčia...
Ale ani A1 ani TT by som nebral... Na víkendy možno áno... Ale zasa dvojmiestne TT... Proste asi nie...
Oplatí sa doplatiť nejaké to € na A5...

S tých čo si si vybral ty skôr to TT kôli dizajnu
jukel
Professional
Professional

Ale ja by som do A5 aj šiel kebyže je v rovnakej cenovej hladine ako TT ale nedám 23k za auto čo má nabehaných viac ako 100.000 km....

BMW sem prosím nepletme,, ich dizajn mi proste nesadol ani na tých najdrahších modeloch

// TT je ofciálne 4 miestne vzadu sú sedadlá. Síce skor na odloženie kabelky ale myslím že 3ja by sme prekonali aj dlhšiu vzdialenosť.
Trussardi
Darca
Darca

D4vid napísal:A5 je fájn... v najnižšej výbave by som žiadne auto nechcel :D
ale to nemozes tak porovnavat je to celkovo ina "trieda" auta .. pozri sa co obsahuje A5 v najnizsej vybave a potom hovor :)
jukel napísal:ale nedám 23k za auto čo má nabehaných viac ako 100.000 km....
ved to jasne take som nemyslel! :wink: zvyknu mat nabehane okolo 40 000
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Trussardi napísal:ale cudujem sa ze nechces ist do A5 ajked v najnizsej vybave ale ked das nanho 19ky a touchscreen je to proste krasne auto :)
tak toto ma rozsekalo nebyvalym sposobom :-D hodnotit auto cez disky a tačskrín ... to je vúúúúl, prej kaviárový toasty :-D :-D
Trussardi
Darca
Darca

nordkapp_pb napísal: tak toto ma rozsekalo nebyvalym sposobom :-D hodnotit auto cez disky a tačskrín ... to je vúúúúl, prej kaviárový toasty :-D :-D
ty si sasulo ? si to zle pochopil neviem co je na tom.. vozil som sa na najnizsej vybave a motor tam bol 1.8L
pri takychto luxusnych autach to bohate staci a hlavne pre tych co si zakladaju hlavne na dizajne :)
jukel
Professional
Professional

Tieto 3 inzeráty su také najvýhodnejšie ktoré sa hodia do tejto témy:

+ Biela farba, +Xenon, + 500 000 KČ, - 72 000km
http://www.tipcars.com/audi-tt_coupe-20 ... 80557.html

+ Kúpené v ČR, +BOSE
http://www.tipcars.com/audi-tt_coupe-20 ... 37412.html

+ 35.000km, +BOSE, + NAVI, - podozrivo dobrá cena ( autobazar sice predava aj R8, Ferarri,...)
http://www.tipcars.com/audi-tt_coupe-20 ... 90404.html
Trussardi
Darca
Darca

jukel: 500 000 Kč dobra cena? je to stale dost zato auto keby bolo aspon cabrio coupe

tipujem ze este pojdu dole do toho januara
jukel
Professional
Professional

Za 3 ročné TT je to stále dobrá cena v porovnaní s inými inzerátmi. ( Ani v Nemecku niesu take dobre ceny za ojazdene TTcka ). A Roadster by som nechcel vôbec. je to 2miestne a s natiahnutou strechou vyzerá z profilu strašne. Páči sa mi že Coupé má strechu spojenú už prekticky s koncom auta, žiadna vodorovná plocha ako pri bežných autách.

Celkovo mi ide o to či spotreba ktorá je o 3 litre vyššia je rozhodujúci dôvod prečo íst radšej do A1 alebo ako to vnímate vy.
Napísať odpoveď