Jan Slota

Diskusie na politické témy...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Jan Slota

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Každý sa potrebuje niekam zaradiť(nemyslím tým pseudoanarchistov atď...) a keď necíti pocit spolupatričnosti ľahko stratí súdnosť a sebaúctu.
Toto všetko sa samozrejme "stalo" preto, lebo židia chcú rozvrátiť našu kultúru a tým pádom prísť ľahšie k ich vytúženému cieľu :arrow: ovládnuť svet a nastoliť sionistickú diktatúru
Čím dokážeš vyvrátiť to, že to tak nieje? Argumentuješ nedostatkom faktov ale potom je tvoja teória na tom ešte horšie keď stojí na nedostatočnom počte faktov nejakej inej.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Povedz mi, ako sa dá vyvrátiť nepravda ?

Ak budem tvrdiť, že existuje jednorožec, ako mi to vyvrátiš ? Nijako. Čo to dokazuje ? Podľa tvojej logiky zrejme to, že on existuje, alebo aspoň to, že o tom treba vážne uvažovať.

Prečo nemyslíš pri potrebe zaraďovať sa niekam na pseudoanarchistov ?

A ak by sme chceli byť korektný, tak toto:

Kód: Vybrať všetko

Toto všetko sa samozrejme "stalo" preto, lebo židia chcú rozvrátiť našu kultúru a tým pádom prísť ľahšie k ich vytúženému cieľu :arrow: ovládnuť svet a nastoliť sionistickú diktatúru
by musel Ivan, alebo kľudne aj ty, dokázať.

Chcem vidieť jasné dôkazy a kauzalitu medzi týmito dvoma "skutočnosťami". Teda tak, že to tí 50 vedci prijali na základe toho, aby pomohli židom postavať ďalší diel skladačky na ovládnutie sveta.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ak budem tvrdiť, že existuje jednorožec, ako mi to vyvrátiš ? Nijako. Čo to dokazuje ?
Tu nikto len tak z prdele nepovedal ze zidia maju moc (dohromady tu mas o tom cez 5 tem na cca 40 stran), vacsinou tieto reci su aj niecim podlozene, tie tvoje maju nulovu hodnotu rovnako ako ten jednorozec.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Existujú hypotézy o tom ako prebiehalo migrovanie národov, nie o tom či prebiehalo. V našej debate však nie je podstatné ako, ale že prebiehalo. A s ním aj kríženie. Ale to by prebiehalo a prebieha samozrejme aj bez toho.
Sťahovanie národov vôbec neprebiehalo. To, že sa menili názvy národov je možné ale nijaké hromadné migrácie sa tu nediali snáď až na útočníkov z Ázie ktorí žili kočovným životom a sťahovanie bolo pre nich prirodzené, proste prišli, vyplienili, nezostalo im žrádlo - išli inam. Žiadna migrácia obrovských rozmerov sa nediala, ak tak iba niekoľko tisícročí pred Kristom nie po Kristovi / aj tu si ale myslím že nešlo o migráciu ale spontánny presun istej časti etnika, ktorý trval storočia, nie jedno storočie. Ak by sa diala taká obrovská migrácia, každý antický či rímsky vzdelanec by o tom písal mohutné diela. Nič také ale neexistuje. Žiadne záznamy.

Neexistuje jeden relevantný dôkaz či skutočnosť, že migrácia prebiehala. Tebe zjavne nič nehovorí ani autochtónna teória
/ ktorá má dodnes svojich zástancov a tí majú tiež fakty čo svedčia v ich prospech. Táto teória je takou istou teóriou ako teória migrácie. Ani jedno z toho nie je faktograficky podložené a zdokumentované. Avšak migračná teória sa považuje za
" správnejšiu" na základe toho, že s ak nej kloní viac vedcov.

Ivan to tu prezentuje tak, že si 50 vedcov, samozrejme financovaných židmi niekde sadlo a dohodlo sa, že presadia teóriu, ktorá je proti nacionalistickému cíteniu a chápaniu.
To je ale trapas Hughito. Ty si veriaci. :D
Veríš nepodloženej konšpirácii niekoľkých vedcov o migračnej teórii. Aj takto sa to dá povedať vašimi slovami. Ak vieš 100 percentne dokázať, že migračná teória je správna, mal by si ju najprv poznať, čo samozrejme nepoznáš lebo by si netvrdil, že je proti nacionalistickému chápaniu.
V Európe nemigrovali multikultúrne spoločenstvá ale etnické spoločenstvá založené na rasovej čistote :D ale to by sa tebe nepáčilo akí to boli rasisti. :D
Podľa mňa to treba odsúdiť! Dištancujme sa od našich predkov z pred tísícročí za ten zjavný rasizmus a neochotu medzi seba prijímať cudzincov.

Ale aby som sa vrátil nacionalizmus a migračná teória si nijako neodporujú. Avšak celé doterajšie dejiny ľudstva odporujú tvojím predstavám o multikultúrnej spoločnosti. Všade sa kôli takému ničomu len viedli vojny a zabíjalo sa.

Ešte jedna vec, nechápem prečo do toho pletieš židov a sprisahania. Migračná teória môže mať jednoduchú príčinu. Je prospešná hlavne pre Nemcov a iné germánske kmene, ktoré môžu tvrdiť, že slovania prišli do Európy na pôvodné germánske územia. Čo som pozeral Ruskí historici majú úplne iný názor na migračnú teóriu a uznávajú skôr autochtónnu, dokonca som čítal o tom, že považujú Slovensko a horné Maďarsko za kolísku slovanstva. Trubačev. Zdá si mi, že aj Nestor o tom niečo píše.
Je jasné, že my Slováci či iné malé národy nebudú odporovať západným mýtom, ktoré sa stali nespochybniteľnou pravdou hoci stoja na vode. Avšak aj u nás sa nájdu priekopníci, ktorí nielen školu vyštudujú a potom opisujú cudzích autorov ale sa skutočne aj sami vecou zaoberajú a často prídu k zaujímavým záverom. Je samozrejmé, že Germáni majú viac spisov, viac priestoru na falšovanie, viac skúseností preto s nami môžu vydrbávať. Rovnako tak aj Česi. Predsalen boli hegemónmi v Československu a tak mali oveľa viac priestoru podchytiť aj slovenskú historiografiu, ktorá je dodnes poplatná Prahe.
Preto aj my Slováci sme takí nijakí. Nemastní neslaní a vlastné si neceníme. Veď sme stále pod niekym krivili chrbát. A je jasné, že ani v súčasnosti tomu inak nebude. My radšej budeme odpisovať ako vytvárať vlastné hodnoty.

Ale aby som sa vrátil k migračnej teórii. takže Hughito základná otázka:
Slovanské kmene pôvodne sídlili na sever od Karpát, na východ od riek Odry a Visly a na západ od Dnepra. Na severe toto územie ohraničovali Pripjaťské močiare.
Práve z tejto pravlasti sa Slovania rozptýlili, v 5-6storočí, na všetky strany.
Ako dokázali Slovania v priebehu jedného storočia obsadiť vyše polku Európy, dostať sa do Španielska, Nórska, Švédska a vytlačiť ostatné národy? Nehovoriac o tom, že nie je vyriešená otázka odkiaľ sa slovania v pravlasti nabrali, to ich tam pozhadzovali vrtuľníkom alebo čo? Ako je tiež možné, že o tej pravlasti nikto nepíše. Nikde sa žiadna slovanská pravlasť v historických spisoch nespomína, aspoň ja o tom neviem.
Žeby všetci tamojší vzdelanci z rímskej ríše a iných obrovských ríší, prehliadli obrovskú masu slovanov, ktorá žila na jedom kompaktom území nahustená a pripravená dobyť pol európy? AKo za jedno storočie dokázala zlikvidovať všetky ostatné národy žijúce v Európe?
Navyše ak boli Slovania roľníci, čím vyhnali a vytlačili iné národy? Cepmi alebo na nich vypustili divé svine? Ak slovania neboli roľníci ako to, že žili nahustení v pravlasti a nekočovali? Ako to, že sa za sto rokov po odchode z pravlasti usadili v Európe a netlačili sa ďalej a ďalej za potravou? Za sto rokov sa z kočovníka nestane farmár.
Veď musíš sám vidieť, že je to nepredstaviteľná volovina.

pozri sa na túto tzv. slovanskú pravlasť.
http://www.palba.cz/forumfoto/albums/us ... %C5%AF.jpg

http://www.kultura-fb.sk/new/old/archiv ... lt1210.pdf
a pozri sa na mapu slovanskej haloskupiny, kde má najväčšiu koncentráciu?
str.10 vpravo dole
Skús si prekryť mapu Európy aj s mestami s tou haloskupinovou mapou.

Žiadna Waršava ani Ľvov ani Kyjev nemajú 50 percentnú koncentráciu slovanskej haloskupiny.
Waršava má dokonca len 15 percent, Kyjev a Ľvov 40, zato Slovensko je celé 50 percentné.
to je ďalší dôvod prečo migračná teória nezodpovedá skutočnosti. Miesta z najsilnejším zastúpením slovanskej haloskupiny sú mimo slovanskej tzv. pravlasti.

Navyše doc. Ferák tvrdí, že 80 percent Slovákov podľa genetického výskumu územie obývajú už 8 000 rokov kontinuálne a nikde sa nesťahovali!!!
Taktiež proti migračnej teórii svedčia slovanské runy, ktoré pochádzajú rôzne z období 2000 rokov pred Kristom až dokonca 6 000 ako uvádza Horák v knihe. Ako mohli slovania zanechať runy na Slovensku, keď tu ešte neboli prisťahovaní z pravlasti? Ako mohli zanechať nápisy v Grécku, či Rímskej ríši?
www.slovania.pramen.info/uvods/obraz/pravlast.jpg
http://modryglobus.wordpress.com/2008/0 ... -slovania/
http://www.pramen.info/c/2373/s-l-o-v-e ... enciny.htm
V tomto odkaze ale aj z množstva iných výskumov, dokonca aj na slavistickej konferencii bolo jednoznačne vyvodené stanovisko, že slovenčina stojí v strede všetkých slovanských jazykov, to len potvrdzuje fakt, že autochtónna teória má niečo do seba.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan, je zaujímavé, že si opäť akosi samovoľne došiel k názoru, čoho som zástancom a čo tu obhajujem, resp. popieram.

Schválne, skús nájsť, kde som sa tu ja vyjadril k tomu, akej teórii ja verím, alebo aký mám na toto názor. :wink:

Ak to nájdeš, dám si sám sebe mínusovú karmu. :D

Ja som len napadol tvoju prezentáciu toho, ako vznikla a ako sa schválila teória sťahovania, teda migrácie.

Sám tu píšeš, že táto teória má viac zástancov. Neverím, že veríš tomu ( :) ), že celá táto väčšina si uvedomuje to, že nemá pravdu, ale uprednostňuje ju kvôli nejakým dôvodom, ktoré nebudeme špecifikovať, resp. tomu, že všetci ju uprednostňujú z vlastnej nevedomosti a historickej diletantnosti, alebo aj tretie respektíve, a to také, že ju tá väčšina len nekriticky preberá od nejakých pár hlavných autorovej tejto teórie.

Ja za seba môžem napísať, že som sa touto problematikou nejako nezaoberal a nemám na to nejak extra vyhranený postoj, za ktorý by som tu bol schopný argumentovať. :wink:

Takže Ivan, ak chceme zachovať pravidla konštruktívnej a rozumnej diskusie, tak by bolo najlepšie, keby sme sa vyhýbali takýmto "priraďovaniam".
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

že celá táto väčšina si uvedomuje to, že nemá pravdu, ale uprednostňuje ju kvôli nejakým dôvodom,
Ešte raz, KAŽDÝ historik je subjektívny čiže sa prikláňa k jednému alebo druhému alebo k ďalšiemu podľa jeho SUBJEKTÍVNEHO názoru, určite majú svoje dôvody prečo jedno, prečo druhé. Zaoberá sa tématikou dlhé roky, niektoré pramene považuje za vierohdoné iné nie, atď... a z toho vyplývajú jeho závery. Taktiež neverím, že nejaký skutočný historik je si tou svojou teóriou istý na sto percent, len ju považuje za NAJPRAVDEPODOBNEJŠIU a nebolo by od veci povedať, že asi každý historik sa snaží svoj národ mimovoľne dostať do čo najlepšej pozície...
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, máš pravdu, aj historici sú len ľudia a majú svoje osobné názory, ale vo svojej profesii by sa mali takýchto názorov vyvarovať. Malo by to tak byť, netvrdím, že aj je.

Ale určite by som to videl zložitejšie, taký historik je konfrontovaný aj druhými historikmi, pôsobí na škole, fakulte, píše štúdie, navštevuje konferencie. To nie je tak, ako tu na fóre, že si tu skopírujeme link, že táto verzia sa mi viac páči z dôvodu takého a takého svetonázoru.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk napísal:
Sťahovanie národov vôbec neprebiehalo. To, že sa menili názvy národov je možné ale nijaké hromadné migrácie sa tu nediali snáď až na útočníkov z Ázie ktorí žili kočovným životom a sťahovanie bolo pre nich prirodzené, proste prišli, vyplienili, nezostalo im žrádlo - išli inam. Žiadna migrácia obrovských rozmerov sa nediala, ak tak iba niekoľko tisícročí pred Kristom nie po Kristovi / aj tu si ale myslím že nešlo o migráciu ale spontánny presun istej časti etnika, ktorý trval storočia, nie jedno storočie. Ak by sa diala taká obrovská migrácia, každý antický či rímsky vzdelanec by o tom písal mohutné diela. Nič také ale neexistuje. Žiadne záznamy.

Neexistuje jeden relevantný dôkaz či skutočnosť, že migrácia prebiehala. Tebe zjavne nič nehovorí ani autochtónna teória
/ ktorá má dodnes svojich zástancov a tí majú tiež fakty čo svedčia v ich prospech. Táto teória je takou istou teóriou ako teória migrácie. Ani jedno z toho nie je faktograficky podložené a zdokumentované. Avšak migračná teória sa považuje za
" správnejšiu" na základe toho, že s ak nej kloní viac vedcov.
Jasne Ivanko Ty si múdrejší než všetci vedci dokopy a len to čo čítaš ty sú správne zdroje. Nič neexistuje len ty nám vieš povedať ako to bolo. Ty môj, kkt ty myslíš vážne to čo hovoríš, alebo si robíš srandu.
  • Sťahovanie prebiehalo.
    Zmena názvu etnika je asi tvoj osobný výmysel, ktorý neviem či má v histórii ľudstva obdobu. To sa teraz ako Slováci dohodneme, že od zajtra sa voláme Ivanovia? Máš bujnú fantáziu synak.
    Výbojné kmene z Ázie boli práve príčinou posunov, myslíš že všetci sedeli na riti keď sa hnalo minimálne 30 tisíc húnov na nich? Alebo aj neskôr (off topic ale predsa) nejaká 150 tisícova osmanská čvarga čo všetko za radom ničila a zabíjala?
    Je fajn, že si čítaš teórie rovnakých fanatikov ako ty a vzájomne sa poklonkujete, ale to je asi tak všetko.
    Ako chceš niečo také faktograficky dokumentovať ty génius? Si myslíš, že vtedy svet vyzeral ako dneska? Myslíš že tie posuny prebiehali na základe nejakej dohody, že "Všetci Góti, stretneme sa ráno pri Tescu a ideme na Západ, a nezabudnite na nejakého faktografa pre neskoršie generácie.."
    Dôkazy aj podklady o tom sú a je ich na tisíce. Len ty čítaš literatúru od bohviekoho. Chceš snáď poprieť vykopávky? Je mnoho nálezov tej doby keď našli dôkazy kultúr mimo ich dovtedajšieho pôsobenia. Ale ty chceš asi link na román z pred tisíc päťsto rokov. Dokazuje to vtedajšie umenie a maľby. Dokazujú to genetické štúdie. Dokazujú to vykopávky. Dokazujú to lingvistické výskumy. A pád Rímskej ríše je najlepší dôkaz od Rimanov..
Ja nie som archeológ aby som ti tu dal skeny z mojej veľkej knižnice ani genetik, ani ligvista.. ,ale ty IVAN, ty si asi všetko z toho a určite si kráľ histórie. Tak len čítaj ďalej to čo chceš počuť a bij sa silno presilno do hrude. Nie si ku pravde ani o myší prd bližšie ako my ostatní, len rád čítaš čo ti vyhovuje.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal:
Jasne Ivanko Ty si múdrejší než všetci vedci dokopy a len to čo čítaš ty sú správne zdroje. Nič neexistuje len ty nám vieš povedať ako to bolo.
Samozrejme, že nie. Všetci veľmi dobre vieme, že najmudrejší si tu predsa ty :aasmile3:
slay
Addict
Addict

tehla napísal:
Samozrejme, že nie. Všetci veľmi dobre vieme, že najmudrejší si tu predsa ty :aasmile3:
Je to skoro tak :) . Ja len využívam múdrosť múdrych. A prezradím ti ako na to. Tak pozorne počúvaj pár pravidiel.
  • 1. Nebudeš fabulovať vlastné výmysly a podkladať ich ako fakty. Ak už niečo nepodložené povieš, tak to prezentuj ako nepodložené.
    2. Nebudeš prispôsobovať informácie svojmu preferovanému svetonázoru alebo idealistickému pohľadu na svet.
    3. Nebudeš veriť ničomu bez exaktných dôkazov aj keby ti to vyhovovalo a kde také dôkazy nie sú, budeš vynášať pravdepodobné súdy.
    4. Vždy hľaď na to "kto to vraví." (či už je to post na fóre, kniha, film, citát)
    5. Vždy hľaď na to "na základe čoho to vraví." (či už je to post na fóre, kniha, film, citát)
    6. Nezabúdaj na pokoru a uvedom si, že sú múdrejší a šikovnejší než ty, ktorí sa zaoberajú danou problematikou a ich názory majú nepomerne vyššiu hodnotu. To znamená vedci a odborníci na konkrétne oblasti. A aj tam hľadaj strednú zlatú cestu.
Stačí len využívať to čo už ľudská vedomosť ponúka a nevymýšľať si vlastné. :wink: Skús to tehla, snáď budú tvoje názory viac nohami na zemi. Nie je ťažké odfajčiť v debate niekoho kto uveril sám v seba.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Jasne Ivanko Ty si múdrejší než všetci vedci dokopy a len to čo čítaš ty sú správne zdroje. Nič neexistuje len ty nám vieš povedať ako to bolo. Ty môj, kkt ty myslíš vážne to čo hovoríš, alebo si robíš srandu.

Sťahovanie prebiehalo.
Zmena názvu etnika je asi tvoj osobný výmysel, ktorý neviem či má v histórii ľudstva obdobu. To sa teraz ako Slováci dohodneme, že od zajtra sa voláme Ivanovia? Máš bujnú fantáziu synak.
Výbojné kmene z Ázie boli práve príčinou posunov, myslíš že všetci sedeli na riti keď sa hnalo minimálne 30 tisíc húnov na nich? Alebo aj neskôr (off topic ale predsa) nejaká 150 tisícova osmanská čvarga čo všetko za radom ničila a zabíjala?
Je fajn, že si čítaš teórie rovnakých fanatikov ako ty a vzájomne sa poklonkujete, ale to je asi tak všetko.
Ako chceš niečo také faktograficky dokumentovať ty génius? Si myslíš, že vtedy svet vyzeral ako dneska? Myslíš že tie posuny prebiehali na základe nejakej dohody, že "Všetci Góti, stretneme sa ráno pri Tescu a ideme na Západ, a nezabudnite na nejakého faktografa pre neskoršie generácie.."
Dôkazy aj podklady o tom sú a je ich na tisíce. Len ty čítaš literatúru od bohviekoho. Chceš snáď poprieť vykopávky? Je mnoho nálezov tej doby keď našli dôkazy kultúr mimo ich dovtedajšieho pôsobenia. Ale ty chceš asi link na román z pred tisíc päťsto rokov. Dokazuje to vtedajšie umenie a maľby. Dokazujú to genetické štúdie. Dokazujú to vykopávky. Dokazujú to lingvistické výskumy. A pád Rímskej ríše je najlepší dôkaz od Rimanov..

Ja nie som archeológ aby som ti tu dal skeny z mojej veľkej knižnice ani genetik, ani ligvista.. ,ale ty IVAN, ty si asi všetko z toho a určite si kráľ histórie. Tak len čítaj ďalej to čo chceš počuť a bij sa silno presilno do hrude. Nie si ku pravde ani o myší prd bližšie ako my ostatní, len rád čítaš čo ti vyhovuje.

Slay mal si možnosť odpovedať na mnou položené otázky ohľadom "migračnej" teórie.
Neodpovedal si.
Čo sa týka histórie mal by si ako skúsený človek vedieť, že národ si spravidla sám nikdy meno nedával, dávali mu ho iní v jeho okolí, preto sa stalo, že Arabi, Rimania a ďalšie národy poznajú rozdielne označenia pre ten istý národ.

Presne tak sedeli na riti! Kam sa mali podľa teba pchať? Ty myslíš že celé dolné Uhorsko sa v období keď ho pustošila osmanská čvarga presťahovalo do Viedne? Kam by sa asi tak obyvateľstvo mohlo natlačiť, keď nebolo kde? Mali sa natlčiť na Germánov ale ako keď Germáni ich predsa nepustili ďalej? Taktiež tá "Osmanská čvarga" sa zastavila a ďalej vpustená nebola.

"Všetci Góti, stretneme sa ráno pri Tescu a ideme na Západ, a nezabudnite na nejakého faktografa pre neskoršie generácie.."
Lenže to nehovorím ja, to tvrdíš ty keď schvaľuješ migračnú teóriu. Lebo podľa tej sa Góti, Gepidi a tisíc ďalších národov jedného dňa zbalilo a utieklo nevedno kam pred Slovanmi. Skryli sa tak dobre, že ich už nikto nikdy nenašiel. A to všetko sa udialo za neuveriteľne krátku dobu.

Čo dokazujú vykopávky? Povedzme si úprimne, dá sa podľa zmenu tvaru a zdobenia vázy určiť či išlo o keltov alebo slovanov alebo, že slovania postupne vplyvom okolia menili zvyky a zdobenie? Jediný spoľahlivý dôkaz by bolo preskúmanie DNA z nájdených vecí.

Čo sa týka Rimanov, o nich sa prakticky tiež nevie kto boli. Ich pôvod je neznámy. Boli tam Latinovia, Sabíni, Etruskovia ktorých pôvod je neznámy. Teda etnicky nemožno povedať aký národ Rimania vlastne boli. Mohli to byť pokojne slovania Germáni, Anglosasi atď. atď..
Teda nejaké archeologické výskumy nestačia na určovanie etnicity.

Ale pýtam sa ťa ešte raz.
Ako dokázali Slovania v priebehu jedného storočia obsadiť vyše polku Európy, dostať sa do Španielska, Nórska, Švédska a vytlačiť ostatné národy?
Nehovoriac o tom, že nie je vyriešená otázka odkiaľ sa slovania v pravlasti nabrali, to ich tam pozhadzovali vrtuľníkom alebo čo?
Ako je tiež možné, že o tej pravlasti nikto nepíše. Nikde sa žiadna slovanská pravlasť v historických spisoch nespomína, aspoň ja o tom neviem.
Žeby všetci tamojší vzdelanci z rímskej ríše a iných obrovských ríší, prehliadli obrovskú masu slovanov, ktorá žila na jedom kompaktom území nahustená a pripravená dobyť pol európy?
AKo za jedno storočie dokázala zlikvidovať všetky ostatné národy žijúce v Európe?
Navyše ak boli Slovania roľníci, čím vyhnali a vytlačili iné národy? Cepmi alebo na nich vypustili divé svine?
Ak slovania neboli roľníci ako to, že žili nahustení v pravlasti a nekočovali? Ako to, že sa za sto rokov po odchode z pravlasti usadili v Európe a netlačili sa ďalej a ďalej za potravou? Za sto rokov sa z kočovníka nestane farmár.
slay
Addict
Addict

Slay mal si možnosť odpovedať na mnou položené otázky ohľadom "migračnej" teórie. Neodpovedal si.
Mal som možnosť reagovať na tvoje osobné výmysly a to som aj spravil a odpovedal. Ty na moje nie.
Čo sa týka histórie mal by si ako skúsený človek vedieť, že národ si spravidla sám nikdy meno nedával, dávali mu ho iní v jeho okolí, preto sa stalo, že Arabi, Rimania a ďalšie národy poznajú rozdielne označenia pre ten istý národ.
Aha, takže sa zo dňa na deň rozhodli všetky okolité národy, že budeme národ X volať Y. No to si vyriešil :slap:
Lenže to nehovorím ja, to tvrdíš ty keď schvaľuješ migračnú teóriu. Lebo podľa tej sa Góti, Gepidi a tisíc ďalších národov jedného dňa zbalilo a utieklo nevedno kam pred Slovanmi. Skryli sa tak dobre, že ich už nikto nikdy nenašiel. A to všetko sa udialo za neuveriteľne krátku dobu.
To nikto netvrdí, ale aspoň vidno akú máš o tom predstavu, potom nečudo že takto rozprávaš. Nikto netvrdí, že jedného dňa ani že všetci, ani že organizovane, ani že plánovane. Ja som ti práve chcel naznačiť, že to tak nebolo, preto je ťažko čakať faktografický román spred 1500 rokov ktorý by to popisoval. Ty chceš asi poprieť všetko. Aj to že kolíska človeka je v Afrike a odtiaľ sa rozšíril. Nie všetci sedeli v Afrike a my ostatní sme narástli na stromoch.
Čo dokazujú vykopávky? Povedzme si úprimne, dá sa podľa zmenu tvaru a zdobenia vázy určiť či išlo o keltov alebo slovanov alebo, že slovania postupne vplyvom okolia menili zvyky a zdobenie? Jediný spoľahlivý dôkaz by bolo preskúmanie DNA z nájdených vecí.
Vykopávky toho dokazujú veľa. A áno dá sa podľa nich veľa povedať.

DNA obsahujú len živé organizmy, vykopávky asi ťažko. Ale ak si myslel nejaké stery z vykopávok, tak to je skôr nemožné, jedine ak by nejaké zvyšky ľudí v hroboch boli dokonale konzervované po 1500 rokov. A tým, že vykopávky pre teba nie sú dôkaz sa dosť strápňuješ. Tak to potom si každý človek na tejto zemi ako ty, môže spraviť vlastnú teóriu a vykašlať sa na vedcov a ich dôkazy.
Teda nejaké archeologické výskumy nestačia na určovanie etnicity.
TAK SI UŽ KONEČNE UVEDOM, ŽE POTOM NESTAČIA ANI TVOJE OSOBNÉ TEÓRIE ANI KNIŽKY OD TEBE VYHOVUJÚCICH AUTOROV.
Ale pýtam sa ťa ešte raz...
Prečo sa to pýtaš mňa? Veď ak sa vo vede niečo tvrdí, vždy je to na základe niečoho. Pýtaj sa toho kto to tvrdil. Ja ti len môžem povedať, že podloženému názoru historikov verím viac než tvojej fabulácii. A taktiež viem že to čo sa prezentuje sa prezentuje na základe niečoho. Nie preto že niekto sa chce hrať na veľkého národovca. Ak máš pochybnosti o dnešných teóriách, ktoré sa samozrejme môžu mýliť. TAK TO DOKÁŽ. Choď a dokáž že to čo tvrdíš je pravda. Lebo jediné čo tu dávaš, sú útržky diel tebe vyhovujúcich exotov prepletené tvojimi vlastnými interpretáciami. A všetkých ostatných vedcov, ktorí tvrdia iné čo chceš počuť len tak šmahom ruky zavrhuješ. Ja v tejto debate predsa netvrdím nič nové, len obhajujem zaužívané. Ty si ten na ktorom vysí dôkazné bremeno. Ty mi dokáž prečo sa vedci mýlia a prečo ty máš pravdu. Ja ju potom uznám. Ale nechci odomňa aby som počúval tvoje uletené nepodložené predstavy a onánie nad pár knižkami a sa z toho potentoval. Ty máš jediný patent na rozum alebo čo? Ak už historici a archeológovia nevedia ako to bolo tak ty IvanSk to vieš?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Aha, takže sa zo dňa na deň rozhodli všetky okolité národy, že budeme národ X volať Y. No to si vyriešil :slap:
Zas si nepochopil nuž ale čo som vlastne od teba chcel. Možno by pre teba mal začať uvádzať otázky v tebe zrozumiteľnom jazyku, prepáč ale ešte nie som na tej úrovni aby som tieto otázky a odpovede dokázal preložiť do maďarčiny.
To nikto netvrdí, ale aspoň vidno akú máš o tom predstavu, potom nečudo že takto rozprávaš. Nikto netvrdí, že jedného dňa ani že všetci, ani že organizovane, ani že plánovane. Ja som ti práve chcel naznačiť, že to tak nebolo, preto je ťažko čakať faktografický román spred 1500 rokov ktorý by to popisoval. Ty chceš asi poprieť všetko. Aj to že kolíska človeka je v Afrike a odtiaľ sa rozšíril. Nie všetci sedeli v Afrike a my ostatní sme narástli na stromoch.
Opäť zavádzajúca info, ktorá sa nedá relevantne dokázať, ty ideš dokazovať, že človek vznikol v Afrike pričom historiografia nevie presne, čo sa stalo ani pred 300 rokmi, naozaj smiešne.

Migračná teória presne to čo som napísal tvrdí, tvrdí, že za jedno storočie sa vyparili zo Slovenska iné kmene ktorého ho obývali a tie nahradili Slovania.
Vykopávky toho dokazujú veľa. A áno dá sa podľa nich veľa povedať.

DNA obsahujú len živé organizmy, vykopávky asi ťažko. Ale ak si myslel nejaké stery z vykopávok, tak to je skôr nemožné, jedine ak by nejaké zvyšky ľudí v hroboch boli dokonale konzervované po 1500 rokov. A tým, že vykopávky pre teba nie sú dôkaz sa dosť strápňuješ. Tak to potom si každý človek na tejto zemi ako ty, môže spraviť vlastnú teóriu a vykašlať sa na vedcov a ich dôkazy.
Bože môj drahý, vykopem vázu s nejakým ozdobením, poviem ti, že pochádza z pražskej kultúry, ktorú vymyslel kolega archeológ a ty sa tomu budeš klaňať. Nehovoriac o tom, že metódy overovania veku predmetov sú nepresné a niekedy sa líšia až o stovky rokov. Taktiež sa staré historické spisy radi falšujú. Neviem či ti hovorí niečo rukopis královédvorský a zelenohorský. A iné...

TAK SI UŽ KONEČNE UVEDOM, ŽE POTOM NESTAČIA ANI TVOJE OSOBNÉ TEÓRIE ANI KNIŽKY OD TEBE VYHOVUJÚCICH AUTOROV.
Pravda mne stačia genetické výskumy, lebo krv nesfalšuješ a gény neoklameš.
Prečo sa to pýtaš mňa? Veď ak sa vo vede niečo tvrdí, vždy je to na základe niečoho. Pýtaj sa toho kto to tvrdil. Ja ti len môžem povedať, že podloženému názoru historikov verím viac než tvojej fabulácii. A taktiež viem že to čo sa prezentuje sa prezentuje na základe niečoho. Nie preto že niekto sa chce hrať na veľkého národovca. Ak máš pochybnosti o dnešných teóriách, ktoré sa samozrejme môžu mýliť. TAK TO DOKÁŽ. Choď a dokáž že to čo tvrdíš je pravda. Lebo jediné čo tu dávaš, sú útržky diel tebe vyhovujúcich exotov prepletené tvojimi vlastnými interpretáciami...
Tramta da dá - zasa fabuluješ. JA nikde netvrdím že Viem ako to bolo, avšak viem ako to určite nebolo. A migračná teória je úplne bludná a šialená.

Pýtal som sa ťa jednoduchých pár otázok ohľadom migračnej teórie ktoré by si mal vedieť zodpovedať ak jej veríš. Napísal si mi, že veríš viac migračnej teórii o ktorej zrejme vieš pramálo ako mojim otázkam ktoré nazývaš fabuláciami.
Ja nič nefabulujem ja sa len pýtam na teóriu ktorej veríš. A ty mi tvrdíš, že jej veríš lebo za ňou stoja vedci.
Stavím sa že ak by som sa ťa opýtal na meno čo len jedného vedca podporujúceho sťahovanie národov, nevedel by si mi ho udať. Ale pokojne si ver vedcom ja s tým problém nemám. JA verím zas iným vedcom. Ja ťa predsa nebudem presviedčať o tom, že teória ktorú si sa učil v škole je bludná a neponúka žiadne vysvetlenia skôr ďalšie otázky. To musíš zbadať sám, ak to nevidíš tak jej ver.
slay
Addict
Addict

JA nikde netvrdím že Viem ako to bolo, avšak viem ako to určite nebolo. A migračná teória je úplne bludná a šialená.
No a tým sa staviaš do nadradenej pozície nad všetkých, pritom si len praobyčajný laik. :roll:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

JA nikde netvrdím že Viem ako to bolo, avšak viem ako to určite nebolo. A migračná teória je úplne bludná a šialená.
Mal by si si zjednotit svoje nazory bez ohladu na temu o ktorej diskutujes. V teme o Kosove si cloveku, ktory bol v Albansku vynadal ze je, citujem: 'špina, historický analfabet a odporný podvodník' ked mal nazor proti migracii obyvatelstva. V tej teme tvrdis ze Albanci sa dokazali za par rokov hromadne spontanne prestahovat do Kosova. Stahovanie Slovanov a inych starovekych etnik vsak uz povazujes za, citujem: 'bludne a sialene'. Musim vsak uznat ze je naramne zabavne to citat.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Už som sa tešil, ako si prečítam, čo Alkoholický Janko znova povyvádzal a povystrájal a miesto toho tu len čítam o sťahovaní národov... :sneaky:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Neviem čo si Anička myslí teraz, že keď sa zmení predseda a vedenie, že bude SNS inak vnímaná?Že sa očistí?A ako sa ona dištancuje od káuz minulej vlády...Jediné rozumné čo povedala na tej TB bolo, že ako národná strana musí bojovať proti prejavujúcemu sa vplyvu globalizmu v SR a tak chrániť národné záujmi (niečo v tom zmysle).Asi už začína chápať, že proti imaginárnym nepriateľom sa ťažko bojuje a nie to ešte vyhráva.Som ale zvedavý, kto sa stane novým/staronovým predsedom a ako sa bude situácia v SNS ďalej vyvíjať.
hughito
Redeemer
Redeemer

No predsedom vraj zostáva opilec Janko, paráda.
Napísať odpoveď