Zabezpečenie java aplikácie heslom, generátor hesiel

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
em50cent
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa em50cent »

Mam Java aplikaciu do ktorej chcem zabezpecit pristup heslom. Nevedel by niekto poradit ako spravim k tejto aplikacii nieaky generator hesiel. A tymto povolim iba vstup ludom ktorym dam vygenerovane heslo.
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zabezpečenie java aplikácie heslom, generátor hesiel

Príspevok od používateľa weroro »

Neviem, či to nemáš náhodou v zlej sekcii (toto asi patrí do programovania).
Java aplikáciu myslíš ako na webe (JavaScript), alebo soft urobený pomocou jazyka Java? Ak je to, to prvé, tak osobne by som to zaheslovanie cez javascript neriešil (lebo stačí zobraziť zdroják a viem si heslo zistiť). Na takéto veci sa používajú fundovanejšie jazyky ako PHP, (možno) ASPX , Flash , atď. Z menovaných, ja ovládam iba flash, ale kedysi dávno som sa hrajkal aj s JavaScriptom a mal som program, ktorý sa volá AAScripter a tam boli aj predprogramované scripty na zaheslovanie pomocou JavaScriptu (a bol tam aj generátor), avšak z hore uvedených dôvodov som upustil od používania JavaScriptu na tento účel.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ja by som sa skôr zameral na to "Java" čo konkrétne napísal. No aj tak veľmi nechápem. Ak chceš kódovo zamedziť prístup, tak môžeš dať pri spustení programu výzvu na zadanie hesla a ak sa rovná nejakému supertajnému(najlepšie používať hash), tak nič a pokračovať. Ak sa nerovná, aplikáciu okamžite ukončiť. To sa mi ale zdá dosť jednoduché, takže neviem či chceš práve toto (A okrem toho sa to dá jednoducho cracknúť. No pochybujem, že niekto bude mať silnú potrebu dostať sa cez heslo :D )
Vyjadri sa presnejšie.
Tiež ma zaujal pojem "Generátor hesiel"... wtf?
em50cent
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa em50cent »

Tak jedna sa to o Java aplikaciu vytvorenu v jazyku Java ktora je ovladana cez internet a ktora pri spusteni pyta prihlasovacie meno a heslo. Zatial to nefunguje ale chcem to sfunkcnit a zabezpecit. A potrebujem k temu urobit taky "generator hesiel" ktory vygeneruje heslo k prihlasovaciemu menu. T.j. ze ja by som si vytvoril zoznam ludi a im by bolo generatorom pridelene heslo aby si mohli tu Java aplikaciu spustit. Ale s tym ze kazdy uzivatel by dostal ine heslo nie rovnake.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a prečo nenecháš užívateľa vybrať si heslo?...vyhneš sa tak problémom s užívateľmi, ktorí heslo zabudnú...
Napísať odpoveď