Vlastny CMS
Re: Vlastny CMS
BX dakujem. Presne niečo také potrebujem. Ale prosím ako to je s Atribútami? Na Admin maju ostat ake su a na intro.html by mali byt na 777?
//No prišiel som na to. Atribúty sú v poriadku. Na intro.html alebo text.php to je jedno, som dal 777 a na admin.php som dal 644 . Celkom dobre to facha. No len mam blby problemik. Neviem presne ako vyriesiť to include. A na čo tam vlastne bude?
//No prišiel som na to. Atribúty sú v poriadku. Na intro.html alebo text.php to je jedno, som dal 777 a na admin.php som dal 644 . Celkom dobre to facha. No len mam blby problemik. Neviem presne ako vyriesiť to include. A na čo tam vlastne bude?
Ty meníš súbor intro.html, ale môže to byť trebárs aj .txt, alebo .uplnecudnapripona. Podstatné je to, že je to textový súbor. No a do tohoto text. súboru zapisuješ to, čo by si inak napísal namiesto toho include. Chapeme? 
Jaaaaaaaaaj chápem
Dakujem moooooc
Všetko mi funguje
Prepáč nevedel som presne ako sa zapisuju include 
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
este jedan otazka, mam si vytvorit subor admin.php s tym kodom asi vsak?
a kam ho potom dat?
Hocikam ak správne napíšeš cesty k súborom. Najjednoduchšie ale nechať tak a mať admin.php, intro.html a Moja-ChcemUpravit-Stranka.php v tom istom adresári.
-
PhYs0c
King
ked otvorim www. ... .info/admin.php
tak mi vypise toto <br />
<b>Warning</b>: file_get_contents(intro.html) [<a href='function.file-get-contents'>function.file-get-contents</a>]: failed to open stream: No such file or directory in <b>/home/ovh/www/weby/sunnycash_info/admin.php</b> on line <b>2</b><br />
a ked som skusal spravit subor tutochcem.php tak tam on line 42
tak mi vypise toto <br />
<b>Warning</b>: file_get_contents(intro.html) [<a href='function.file-get-contents'>function.file-get-contents</a>]: failed to open stream: No such file or directory in <b>/home/ovh/www/weby/sunnycash_info/admin.php</b> on line <b>2</b><br />
a ked som skusal spravit subor tutochcem.php tak tam on line 42
Manuálne vytvor súbor intro.html.
-
PhYs0c
King
a co mam donho dat?
Myslím, že to znie dosť výstižne. Vytvor ho a spusti skript.BX napísal:Manuálne vytvor súbor intro.html.
-
PhYs0c
King
to som spravil, vytvoril som prazdny intro.html , uz mi nevypisuje ten warning, teraz zase NOT FOUND
-
PhYs0c
King
Not Found
The requested URL /Admin.php was not found on this server.
Apache/2.0.59 (Unix) mod_ssl/2.0.59 OpenSSL/0.9.8g Server at Port 80
The requested URL /Admin.php was not found on this server.
Apache/2.0.59 (Unix) mod_ssl/2.0.59 OpenSSL/0.9.8g Server at Port 80
admin.php premenuj na Admin.php
-
PhYs0c
King
okej funguej to potial, ze mi to zmeni intro.html, a napr. do index.html dam <p class="intro"> <?php include 'intro.html' ?> </p> a malo by mi to zmenit aj tam, dobre som tomu pochopil? lebo ak ano tak tam mi to nemeni..
Si chcel napísať však?PhYs0c napísal:... a napr. do index.php dam...
-
PhYs0c
King
to ma vobec nenapadlo
,ale uz som pochopil ako to funguje :)a ide to skvele, vrela vdaka K
a este ze keby som chcel pre nejaku inu class tak sa da ze si vytvorim nejaky.html subor a v admin.php prepisem len to intro.html na nejaky.html ,lenze by sa to asi nemohlo volat uz admin.php, tak by som mohol aj nieco.php ? alebo na tom "admin" tam zalezi ?
a este ze keby som chcel pre nejaku inu class tak sa da ze si vytvorim nejaky.html subor a v admin.php prepisem len to intro.html na nejaky.html ,lenze by sa to asi nemohlo volat uz admin.php, tak by som mohol aj nieco.php ? alebo na tom "admin" tam zalezi ?
Nie na názvoch vôbec nezáleží. Záleží len na tomto:
• Ten "administratívny" súbor (kde je textarea) musí byť .php
• Súbor kde používaš include musí byť .php
• Ten "administratívny" súbor (kde je textarea) musí byť .php
• Súbor kde používaš include musí byť .php
-
PhYs0c
King
okej, zajtra si to vyskusam, este raz thx 
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2010, 14:29)
este keby sa ti nahodou podarilo najst to kde sisi to osetril aj heslom by to bolo skvele, ked nie tak nie, nevadi, ale asi som potreboval vidiet co sa da robit s phpckom aby som sa konecne odhodlal donho pozret
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2010, 14:29)
este keby sa ti nahodou podarilo najst to kde sisi to osetril aj heslom by to bolo skvele, ked nie tak nie, nevadi, ale asi som potreboval vidiet co sa da robit s phpckom aby som sa konecne odhodlal donho pozret
Tak sa doňho pozri a nezabudni pri tom na SESSION