Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
ale to mozess predsa robit aj bez toho aby si fotil bulvar..
ja som si skusil aj pracu v novinach par rokov dozadu ale to vobec nebolo to co som ocakaval a po dvoch tyzdnoch som od toho upustil...
a k tomu canonu ma dva indikatory ten druh ci je tam karta a kolko ma zaberov
ja som si skusil aj pracu v novinach par rokov dozadu ale to vobec nebolo to co som ocakaval a po dvoch tyzdnoch som od toho upustil...
a k tomu canonu ma dva indikatory ten druh ci je tam karta a kolko ma zaberov
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A co si od toho ocakaval? resp preco si skoncil. AK sa smiem spytat, ake medium to bolo...
ono pri vsetkej ucte, na slovensku nemozes tvrdit ze mame bulvar. Ano je tu Novy Cas a Plus 1, ale to neni Bulvar ako inde.
Pozri sa na anglicky the Sun napriklad.
Ako som uz pisal, Slovesnky kvazi-Bulvar fotaci zdaleka nie su ozajstny bulvar fotaci ako inde vo svete. na 90% temach sa stretavaju vsetci, a takisto, fotografi su posledny co pisu slova k textu. A to je vyhoda, nakolko fotka nemoze nikdy klamat, a teda ja ako fotograf som mal aj vzdy ciste svedomie. Ked uz niekto napisal nejake text, to su jeho problemy a svedomie
ono pri vsetkej ucte, na slovensku nemozes tvrdit ze mame bulvar. Ano je tu Novy Cas a Plus 1, ale to neni Bulvar ako inde.
Pozri sa na anglicky the Sun napriklad.
Ako som uz pisal, Slovesnky kvazi-Bulvar fotaci zdaleka nie su ozajstny bulvar fotaci ako inde vo svete. na 90% temach sa stretavaju vsetci, a takisto, fotografi su posledny co pisu slova k textu. A to je vyhoda, nakolko fotka nemoze nikdy klamat, a teda ja ako fotograf som mal aj vzdy ciste svedomie. Ked uz niekto napisal nejake text, to su jeho problemy a svedomie
-
DeJF
Addict
Nie,nieje to fake.Prečo by aj mal ?Toy M@ch!n3 napísal:toto je fake nie? dost to pripomina CSI
-
jamesiq
Medium Star
V suvislosti s tym videom som objavil aj toto: je to fake ?
chlapec10 neocakaval som od toho viacmenej nic, chodil som s dvoma fotografmi a bol to dennik SME...
pri vsetkej ucte vacsina nasich periodik je bulvarna.. alebo quazi bulvarna... alebo sa tomu snazia podobat...
praca ma nenadchla tym ze som nemal pocit ze ide o fotenie a funkciu fotografa ale doslova sluzky na vyrobu barjakych zaberov len aby bolo cim doplnit text ktory si zaplati vladnuca strana... proste som bol sklamany jak pristupom, tak pracou, tak vysledkom... nedostaval som za to peniaze lebo som tam bol skor ako na vycviku a uceni sa o com je praca "fotografa" na slovensku pre dane periodika... tam som si uvedomil ze toto robit nikdy nechcem
tlacit sa, nahanat sa a za kazdu cenu urobit nejaku fotku k danemu clanku alebo danej situacii nie je nic pre mna... a hlavne mi prislo fotograficke vybavenie maximalne zbytocne a nevyuzite... proste cele zle, zla skusenost..
niekomu to vyhovuje a robi to rad to uz je jeho vec... ak ma pocit ze sa tym zdokonaluje je tiez jeho pohlad na vec... a davat napr aj fotku z mobilu lebo si nikde nejaka selevrita ogrca topanky mi nepride fotenie ale bezduchy cvak... alebo odfotit vladu na tlacovke... alebo havariu na D1... atd
myslim ze toto vlakno sa snazi byt v inom rozmedzi fotenia...
pri vsetkej ucte vacsina nasich periodik je bulvarna.. alebo quazi bulvarna... alebo sa tomu snazia podobat...
praca ma nenadchla tym ze som nemal pocit ze ide o fotenie a funkciu fotografa ale doslova sluzky na vyrobu barjakych zaberov len aby bolo cim doplnit text ktory si zaplati vladnuca strana... proste som bol sklamany jak pristupom, tak pracou, tak vysledkom... nedostaval som za to peniaze lebo som tam bol skor ako na vycviku a uceni sa o com je praca "fotografa" na slovensku pre dane periodika... tam som si uvedomil ze toto robit nikdy nechcem
tlacit sa, nahanat sa a za kazdu cenu urobit nejaku fotku k danemu clanku alebo danej situacii nie je nic pre mna... a hlavne mi prislo fotograficke vybavenie maximalne zbytocne a nevyuzite... proste cele zle, zla skusenost..
niekomu to vyhovuje a robi to rad to uz je jeho vec... ak ma pocit ze sa tym zdokonaluje je tiez jeho pohlad na vec... a davat napr aj fotku z mobilu lebo si nikde nejaka selevrita ogrca topanky mi nepride fotenie ale bezduchy cvak... alebo odfotit vladu na tlacovke... alebo havariu na D1... atd
myslim ze toto vlakno sa snazi byt v inom rozmedzi fotenia...
dakujem za komenty ku fotkam. mojou chybou bolo, ze som dal link na zalohovu verziu albumu, nie tu prezentacnu... uz aj na FB ju mam premazanejsiu a vedel by som mazat este viac... takze nabuduce dam len verziu pre verejnost 
Potrebujem sa nieco opytat, moja vybavicka sa pekne rozrasta, a cim viac toho mam tym ma viac napadaju kadejake nepekne myslienky, stat sa moze hocico, mozu nam vykradnut dom, moze nam vyhoriet dom, mozem tasku s fotakom zabudnut niekde na letisku, moze mi to niekto ukradnut...dufam, ze sa nic nestane, ale existuju nejake poistky, ktore kryju tieto veci pre fotografov?
-
klm16
Medium Professional
myslim ze ked ti vyhori dom tak fotovybava ta az tak trapit nebude....
ale aby som nebol OT tak myslim ze napr. bezne cestovne poistenie batoziny do cca 1000€ by malo zahrnat aj fotovybavu... Predpokladam vsak ze ta tvoja ma urcite vecsiu hodnotu cize som asi nepomohol :-/
ale aby som nebol OT tak myslim ze napr. bezne cestovne poistenie batoziny do cca 1000€ by malo zahrnat aj fotovybavu... Predpokladam vsak ze ta tvoja ma urcite vecsiu hodnotu cize som asi nepomohol :-/
klm16 > No, keď máš fotovýbavu profi triedy tak ver mi, že by ťa to mrzelo a veľmi keby ti to zhorelo...
-
chlapec10
Addict
1000 eur je dnes trochu lepsie DSLR telo, a cestovne poistenie ti nepokryje nic ak si doma.
Skratene, ano poistenia existuju, na slovensku velmi komplikovane a dost drahe, inde vo svete(USA, Rakusko, UK), co je tvoj pripad bez problemov existuju
napr:
http://www.photoguard.co.uk/
viac info: http://www.google.co.uk/#hl=en&source=h ... dfd13d2256
Skratene, ano poistenia existuju, na slovensku velmi komplikovane a dost drahe, inde vo svete(USA, Rakusko, UK), co je tvoj pripad bez problemov existuju
napr:
http://www.photoguard.co.uk/
viac info: http://www.google.co.uk/#hl=en&source=h ... dfd13d2256
pochvalim sa vcerajsim ulovkom na akcii s nazvom "bojnicky kopec". bol som tam len na nieco vyse pol hodiny tak ale par zaberov sa podla mna podarilo aj napriek tomu ze som mal po ruke len pevnu 50mm. Samozrejme uvitam rady co zlepsit.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no na rally by sa hodil panning. zacni sa venovat aj post-processu a myslim, ze ta 3. je najlepsia, skoda toho pozadia a ze to nieje niekde na prasnej ceste.
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2010, 10:38)
chce niekto skusit:
http://journals.worldnomads.com/scholar ... -of-Bhutan ? hocikto z celej zemegule moze vyskusat.
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2010, 10:38)
chce niekto skusit:
http://journals.worldnomads.com/scholar ... -of-Bhutan ? hocikto z celej zemegule moze vyskusat.
no ja som to chcel brat prave ako cvicenie na panning, ale kombinacia 50mm a to ze som stal pri ceste viedlo k tomu ze ked bolo auto vedla mna tak som mu vacsinou urezal zadok alebo len sa zmestilo len tak tak a vpredu a vzadu bolo tak miesta na par pixelov. Pre predstavu moja asi najpodarenejsia zosynchronizacia pohybu fotaka s autom (na ten zadok jednoducho nebolo miesto
). Tak som nakoniec zvolil variantu kruhovy objazd a brat ich trochu z vacsej vzdialenosti. Myslim ze na panning musi byt auto vedla teba a nemozes ho brat spredu, alebo sa mylim?
zelovoc: co myslis ze tym fotkam v postprocessingu chyba?
zelovoc: co myslis ze tym fotkam v postprocessingu chyba?
-
chlapec10
Addict
osobne si myslim ze vsetky fotky su az velmi podexponovane(pri MBcke mas dokonca korekciu -1.00 stopy, preco?), Lancia sa mi paci najviac, ale ta je bohuzial aj do istej miery neostra(vid predna maska).tuti napísal:pochvalim sa vcerajsim ulovkom na akcii s nazvom "bojnicky kopec". bol som tam len na nieco vyse pol hodiny tak ale par zaberov sa podla mna podarilo aj napriek tomu ze som mal po ruke len pevnu 50mm. Samozrejme uvitam rady co zlepsit.
Takisto si myslim, ze nebolo potrebne mat ISO 100, v dnesnej dobe fotakov clovek si v pohode moze nastavit cca ISO 400 ako minimum, a ziskal by si tak kratsi cas alebo vacsie clonove cislo
mal som celkom super fotky, lenže mi sesternica zobrala foťák do Talianska.. 
-
hojko
Site Admin
F!cz: Tak na co to sem pises??? Myslis si, ze to niekoho zaujima, ze ti vzala fotak do Talianska???
-
seth82
Darca
Lubo$: ak sa obávaš vykradnutia domu, zaplať si poistku. Neviem v akej banke si, ale LLoyds taktiež umožňuje svojim zákazníkom poistky, ja platím 20 mesačne a mám poistené všetky predmety (vrátane dennej potreby) v mojom byte. Poistka sa samozrejme netýka domu ako takého a pokiaľ ti niekto dotrepe okná, alebo potiahne plynový kotol, tak takýchto vecí sa to netýka.
Ak by si mal nejaký lepší účet v banke (napríklad Gold alebo Platinum, pozor na ne, mesačné poplatky sú dosť vysoké, za Platinum dávam tuším 17), tak pri cestovaní platí to isté - ako vlastník účtu máš automaticky poistené všetko, dokonca aj doklady, karty (na to sa vyplňuje špeciálne tlačivo, kde registruješ dokumenty do systému Sentinel), proste hocičo, čo so sebou berieš (a od čoho máš bloček) a zmizne to, banka preplatí 100 percent hodnoty.
Ak by si mal nejaký lepší účet v banke (napríklad Gold alebo Platinum, pozor na ne, mesačné poplatky sú dosť vysoké, za Platinum dávam tuším 17), tak pri cestovaní platí to isté - ako vlastník účtu máš automaticky poistené všetko, dokonca aj doklady, karty (na to sa vyplňuje špeciálne tlačivo, kde registruješ dokumenty do systému Sentinel), proste hocičo, čo so sebou berieš (a od čoho máš bloček) a zmizne to, banka preplatí 100 percent hodnoty.
ono moj fotak zvlada maximalne 1/4000s a skodovka bola na iso100 a cas tam vysiel cez 1/1000s . inak ja si radsej podexponujem a potom to doladim v editore ako by sa mi tam mal objavit prepal. a u skodovky verim tomu ze keby tam ta korekcia nie je tak by minimalne cela strecha bola prepalena.chlapec10 napísal:osobne si myslim ze vsetky fotky su az velmi podexponovane(pri MBcke mas dokonca korekciu -1.00 stopy, preco?), Lancia sa mi paci najviac, ale ta je bohuzial aj do istej miery neostra(vid predna maska).
Takisto si myslim, ze nebolo potrebne mat ISO 100, v dnesnej dobe fotakov clovek si v pohode moze nastavit cca ISO 400 ako minimum, a ziskal by si tak kratsi cas alebo vacsie clonove cislo
ale inak mas pravdu ze by sa minimalne tu strednu hodilo prisvetlit. dik za upozornenie
JJ o poistenie cestovne a podobne viem s uctami, ucet mam v Lloyds, nejak som ale doteraz nepotreboval to home insurance, dufal som ze sa ozves ty, lebo mam pocit ze si mi raz pisal ze to mas...no a vies mi povedat co to kryje, ci aj vykradnutie aj napriklad starata alebo ako to je? A mal si uz niekedy claim na nieco cez tu poistku?seth82 napísal:Lubo$: ak sa obávaš vykradnutia domu, zaplať si poistku. Neviem v akej banke si, ale LLoyds taktiež umožňuje svojim zákazníkom poistky, ja platím 20 mesačne a mám poistené všetky predmety (vrátane dennej potreby) v mojom byte. Poistka sa samozrejme netýka domu ako takého a pokiaľ ti niekto dotrepe okná, alebo potiahne plynový kotol, tak takýchto vecí sa to netýka.
-
seth82
Darca
Vykradnutie to pokryje. Neviem, čo je starata
Claim som ešte nemal a dúfam, že mať ani nebudem...Je tam milión a pol všelijakých podmienok a všetko závisí od toho, kde bývaš a ako máš zabezpečené bývanie. Čím viac ochranných prvkov, tým lepšie. To je teda o samostatnom poistení domu. A čo sa týka tých bonusov k účtom, tak to tiež závisí od milióna ďalších podmienok a toho, aký typ účtu si vyberieš. Najlepšie je naklusať do banky a požiadať si o appointment s account managerom, tam ti pekne všetko vysvetlia a dajú ti vedieť, aké máš možnosti...
//aha...LOL...nenapadlo ma to slovo strata
Áno, aj strata je zahrnutá v tom poistení (neviem, či v tom domovom, to asi nie, ale skôr v tom, ktoré je priložené k účtu).
//aha...LOL...nenapadlo ma to slovo strata