Bluray nosiče pravdepodovne skončia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Bluray nosiče pravdepodovne skončia

Príspevok od používateľa haha11 »

Prvom rade poprosím moderátorov o presunutie ak som to dal do zlej kategórie.

Zaujímavý článok :).

Blu-ray nemá čo ponúknuť
Curuj
Addict
Addict

Re: Bluray nosiče pravdepodovne skončia

Príspevok od používateľa Curuj »

článok zaujímavý, ale krátky :D

ono, ani DVDčka sa neoplatia. ked som si prepočítal, koľko dám za 1TB externý disk a koľko by som dal za DVDčka, tak to vyšlo jasne na disk. plus, môžem prepisovať do aleluja, je to rýchlejšie a USB je všade. BD u mňa nemá šancu, ked ani DVD nemalo :P
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ten článok je čiastočne dosť balast :) Za prvé - BD sú ešte lacnejšie ako DVD (originály, čo sa týka filmov), prípadne ak sú to novinky, tak stoja približne rovnako. Ako porovnanie sa dá uviesť napríklad nový Robin Hood, cena 1-diskového DVD režisérskeho zostrihu stojí 10 libier, cena 2-diskového BD režisérskeho zostrihu stojí 16 libier. A s BD mám HD, viac bonusov a o jeden disk naviac. Takže pokiaľ bude v móde HD (čo sa tak skoro asi nezmení) a pokiaľ nebude mať doma každý 50 megovú linku na Internety, odkiaľ by si mohol človek sťahovať (legálne, nelegálne) fullHD filmy aj s bonusmi (nie HD Ripy), tak tieto kostrbaté a odvážne tvrdenia šéfa UK Microsoftu sú trápne. Mimochodom, neviem, či ten človek bol v poslednom čase niekde v obchodoch s médiami a filmami, BD sa tu v UK celkom darí, tak neviem, o čom to točí :)

Napríklad:
http://blu-raydisc-reporter.com/category/sales-figures/
HMV, leading retailer of music and home entertainment, has announced an 11 percent rise in profit this year, driven largely by increased sales of Blu-ray Discs. In fact, Chief Executive Officer Simon Fox reported that Blu-ray Disc sales have doubled in the last fiscal year. (článok z Júla, ak BD zvýšili profit o 11 percent, pričom je to masívna firma, tak to už je čo povedať)
http://www.reghardware.com/2010/04/16/u ... isc_sales/
http://www.techradar.com/news/video/blu ... ear-690857
atď, atď. Microsofťáci sa asi nudia, tak trepú somariny :) A ako príklad ďalšej skvelej ceny pridám aj toto
http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/9651 ... oduct.html
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

co ine ma tvrdit ked do Xboxu BD mechaniku nedali?
to ze Xbox nema BD bol najvaznejsi dovod preco som kupil PS3
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

On je len smutny, pretoze MS prehral suboj formatov a ich HD DVD upada do zabudnutia, tak sa snazi, aby upadalo aj BR, to je vsak na vzostupe. Je to typicke spravanie neuspesnych, ktori nevedia prijat prehru :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ci uz DVD alebo Bluray, oba maju mizernu odozvu, 100 krat lepsi a rychlejsi je nejaky dobry HDD..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

gogo956 napísal:ci uz DVD alebo Bluray, oba maju mizernu odozvu, 100 krat lepsi a rychlejsi je nejaky dobry HDD..
je hlúpe porovnávať mechanický disk s optickým. Padne ti hdd, a padne ti BR. Čo z toho je lepšie teraz? Neopatrnosťou sa ti hdd aj br disk dostane do blízkosti silného magnetického poľa. Čo z toho je lepšie teraz? Hdd je skvelý infikátor vírusmi, kým z br sa ti stolový prehrávač čo nemá operačný systém asi ťažko nakazí. Čo je teraz lepšie? Nehovoriac o archivácii. Ak chceš archivovať dáta ktoré nie sú určené na prepis, bol by si fakt hlúpi keby si na to kúpiš disk a nie nejaký jednorázový nosič.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

audiotrack

ja archivujem veci na ktorych mi zalezi na externy usb HDD, ktory bezne vôbec nepouzivam, je schovany na bezpecnom mieste a zapajam ho iba ked chcem raz zacas zaarchivovat dalsiu vec. S HDD nemavam ziadne problemy, nakolko ho vzdy pouzivam maximalne 3-4 roky a potom vymenim za lepsi, resp. menim cely komp, takze sa mi este nestalo aby HDD cely odisiel. A virusi sa mi tiez vyhybaju, pritom navstevujem aj rizikovejsie stranky, len treba mat dobre nastaveny Firewall a Antivirus+ dalsi soft proti skodlivym kodom. Ale kedysi davnejsie som zvykol archivovat aj na DVD, ale ked som zistil ze niektore /znackove/ zacinaju mat problemy s nacitanim uz po 2-3 rokoch, tak som presiel na HDD, resp kombinacia zaloha HDD + zaloha DVD. :)
/aj ked po pravde poviem narovinu, priznavam ze ext. HDD z dovodu obmedzenej prenoseovej rychlosti USB, tiez nejako extra ryzchle nie su, ale urcite lepsie ako DVD/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

gogo956 - predstav si že aj ten archívny disk Ti môže zo dňa na deň odísť, len tak, bez príčiny. Proste je v ňom výrobný kaz, ktorý sa prejaví po čase. Zatiaľ čo BD vydrží na veĺmi dlho. Btw. ja tiež zastávam magnetické média pred optickými a solid state, ale to len preto že som lenivý.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

zalohovanie je vzdy otazka
zacinal som s 100 3,5" disketami
pokracoval s viac ako 800 CD
neskor cez 300 DVD
teraz 4 externe HDD o celkovej kapacite 5,5TB
neda sa povedat ze by som sa teraz menej bal ako ked som to mal na DVD(CD)
len sa s datami lepsie pracuje

BD je fajn ale nie na zalohovanie, je urceny na filmy a hry a preto si myslim ze tu este chvilku s nami bude
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Meh. Nemyslím si, že by sa BluRay nejako extrémne presadzoval v zálohovaní (súhlas s Markusom). Na to máme SSD a hlavne HDD, ktoré sú v prepočte cena/GB oveľa výhodnejšie a predsa len to zlyhanie nie je až tak časté, ako v minulosti.

Tu ide skôr o to, že nejaký šašo z M$ predpovedá smrť BluRay diskom, pričom v realite sa tešia záujmu a zvýšenému predaju. Ide hlavne o kinematografiu a hry (v prípade PS3) - tam budú jednoznačne dominovať, pokiaľ nepríde niečo pokročilejšie. HD sa ešte vždy rozširuje, je hromada domácností (nie len na Slovensku), kde ešte nemajú HDTV, takže trh má priestor na expanziu.

Ja osobne mám 3TB, pričom externú drive by som zahodil, pokiaľ by neprehrávala BD. Na prenos dát používam 32GB kľúč, v najhoršom prípade SD karty. Nemám ani jedno DVD, okrem windoze, Spellforce 2 (dostal som zadarmo ku GPU) a Diablo 2 (na 4 CDčkach). O nákupe BD-RW by som teda ani čisto teoreticky neuvažoval.
Napísať odpoveď