Môže ma zasiahnuť blesk ak ...
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Môže ma zasiahnuť blesk ak..
ja by som chcel vediet co sa stane ak by nam do domu udrel blesk ked na nom nemame bleskozvod?
moze sa stat ze cely dom rozbura? 
Re: Môže ma zasiahnuť blesk ak ...
zrovna nedavko som pozeral Discovery a bol tam nesmrtelny Bear Grylls a demonstroval podobne situacie....napr narazilo auto do stlpu el. vedenia a pretrhnute droty sa dotkly strechy auta a tym vlastne zostalo auto pod napatim.....a tiez hovoril ze sa v takejto situaci nesmie vystupovat ale prepchal sa cez zadne oknicko do otvoreneho kufra a odtial skocil asi 2m za auto a nic sa mu nestalo.....a potom jak doskocil nezacal normalne kracat, lebo by premostil prud, tak sa iba tak "odsuchtal" prec....take mysacie kroky.....a fungovalo to....teda tam ano ale malo by to aj v reale
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 21:03)
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 21:03)
to pochybujem.....to by musel byt nejaky extra blesk.....samotny blesk je v podstate iba vyboj napatia....nie niejaka hmota alebo podobne takze by asi tazko rozbural domSchYzo napísal:ja by som chcel vediet co sa stane ak by nam do domu udrel blesk ked na nom nemame bleskozvod?moze sa stat ze cely dom rozbura?
-
Hotwire
Addict
tak co by sa stalo s nasim domom kebyze ho zasiahne ten blesk??? mohol by napachat nejake skody?
-
Grim
Darca
...áno,. može vzniknúť požiar...podpáli drevenné trámy...ale keď tam máte škridle, možno to trocha pomôže a blesk šlahne susedovi do hromozvodu...myslím že ak má sused hromozvod tak je veľmi malá šanca že to drbne do strechy zrovna vám...
-
Hotwire
Addict
mame rovnu kovovu strechu...cize?
kludne behni za susedom a povedz ze mas pre neho z brusu novy hromozvod....a dokonca aj zadarmo namontujes
a nemusis sa bat
heheh, tak na tomto komentare som sa dobre zabavil...milujem tie serialy typu ako sa spravat, ked....Header napísal:prepchal sa cez zadne oknicko do otvoreneho kufra a odtial skocil asi 2m za auto a nic sa mu nestalo.....a potom jak doskocil nezacal normalne kracat, lebo by premostil prud, tak sa iba tak "odsuchtal" prec....take mysacie kroky.....a fungovalo to....teda tam ano ale malo by to aj v reale
minule bolo na discovery ako sa mas spravat, ked nakupne centrum prepadnu teroristi...a ti zakaznici sa tam zmocnili jedneho kalaschnikova a moderator vysvetloval ako mas mierit zo zbranou, ze muska musi byt presne v strede strelky na konci hlavne...a samozrejme fungovalo to...v tom serialy zakaznik ktory drzal 1krat v ruke kalaschnikov, drzal ho takym sposobom, ze keby naozaj vystrelil tak ma prerazene celo, lebo si ho neopieral o pleco...tak ten zakaznik na obrovsku vzdialenost trafil 1 gulkou teroristu
lepsie je si kuknut tie pribehy ludi, co nieco prezili ako "lost in paradise"...tam zistite ze take situacie su nevyspytatelne a clovek reaguje viacmenej instinktivne a musi sa rozhodovat v zlomku sekundy...
...no a co moze napachat blesk na tvojom dome, ked ho nemas uzemneny ??? ...no keby ste boli vonku, tak to moze aj niekoho zabit...ale keby ste boli v dome, tak by sa nic nemalo stat, maximalne vam moze vyskratovat poistky a znicit nejake elektricke spotrebice...horsie je to so zasahom gulovym bleskom...
pokial mas dom na takom mieste, kde je velke riziko ze tam udrie blesk...tak si daj urobit hromozvod na dom a mas to vyriesene...moja babka napriklad byva na dedine v horach, jej dom je uplne hore na kopci na poslednej ulici a vedla domu je stlp elektrickeho napatia a osvetlenie, to je najvyssi bod na tom kopci, takze kazdu chvilu tam vpali blesk...
Re: Môže ma zasiahnuť blesk ak..
Ale prosim Ta,odkial beries taketo kekeciny???Auto nie je kondenzator.Po zasahu auta bleskom sa v tom lepsom pripade vyboj rozlozi po kapote auta a naslednym preskokom na najblizsie uzemnene miesto vybije.V tom horsom,sa blesk do auta dostane-nakolko auto je sice faradayova klietka,ale nie idealna,cize sa to moze kludne stat.V kazdom pripade sa blesk v priebehu milisekund niekam vybije-on si uz cestu ku zemi najde...Scorpion90 napísal:
Ano, na predchadzajucej strane som uviedol priklad-Inak co sa tyka auta, tam sa netreba bat. Len treba ostat v nom. Cital som o jednom cechovi - kamionistovi - kt. udrel do auta blesk, on zastal, a ked vystupoval, dotkol sa nohami zeme a rukami dveri - to ho zabilo. Dnu v aute by sa nemalo nic stat
Potom uz z auta mozes vystupovat a nic sa ti nemoze stat-ako som pisal-blesk sa v aute nikde"neulozi",aby ta pri vystupovani mohol zabit...
Druhý mesiac prázdnin idem do Talianska cez dialnicu , blesky padali tak 20-30 metrov od auta . A po nejakej tej ceste prvý strom na ceste , druhý strom + konáre na každom metri . Ale to čo som uvidel po chvíli , že tam bolo zhorené úplne do tla celé auto ... Čo myslíte ? Skrat ? Blesk ?
Cosa Nostra.
-
Janio
Zablokovaný
Keď udrie blesk do auta by ste volali hasičov a ostali sedieť ?
Veď blesk pôjde ďalej do zeme tak auto nebude nabité (pneumatiky nepomôžu pri blesku, keď preletel toľko km tak niekoľko cm gumy ho nezastavia) Takže auto v danom prípade bude slúžiť ako Faradayová klietka a nič sa vám nestane..
-
qwerty-xyz
ja by som bol skor zvedavy co robit ked sa mi v izbe objavi gulovy blesk, ono to bez strachu cumiet na nho by som cchel vidiet niekoho kto by to vydrzal, a ked sa pohnes tak ti poleti za zadkom.Janio napísal:Keď udrie blesk do auta by ste volali hasičov a ostali sedieť ?Veď blesk pôjde ďalej do zeme tak auto nebude nabité (pneumatiky nepomôžu pri blesku, keď preletel toľko km tak niekoľko cm gumy ho nezastavia) Takže auto v danom prípade bude slúžiť ako Faradayová klietka a nič sa vám nestane..
Guľový blesk je mýtus.
-
qwerty-xyz
mmmmmmmmmm neni, aaa dokonca sa da aj vyrobit. sice nie az na nejake extremne dlhe casove obdobie.begbeee napísal:Guľový blesk je mýtus.
-
Grim
Darca
...nejaké dôkazy/argumenty na podporu tvojho tvrdenia nemáš?...
-
qwerty-xyz
Grim napísal:...nejaké dôkazy/argumenty na podporu tvojho tvrdenia nemáš?...
-
Grim
Darca
...teba som nemyslel...večná smola, že si svoj príspevok postol akurát keď som ja formuloval ten svoj...reagoval som na begbeeeho...
-
qwerty-xyz
jaaaj lebo o tom ze gulovy blesk je ma begbee aj v encyklopediach popisane, aj vsade mozne, obrazok presnej fotky generatora sa mi zatial nedari najst a asi to necham teraz tak ale na par sekund sa da vyrobit aj v "laborke" leeen asi to nebude len take lahke.Grim napísal:...teba som nemyslel...večná smola, že si svoj príspevok postol akurát keď som ja formuloval ten svoj...reagoval som na begbeeeho...
Takže dokopy máme čo? Pár svedectiev všelijakých starých dedkov, pár neúspečných pokusov to objasniť, čo v globále ma oprávňuje nazdávať sa, že ide o mýtus.Laboratory experiments have produced effects that are visually similar to reports of ball lightning, but it is presently unknown whether these are actually related to any naturally occurring phenomenon. Scientific data on natural ball lightning are scarce owing to its infrequency and unpredictability. The presumption of its existence is based on reported public sightings, and has therefore produced somewhat inconsistent findings. Given inconsistencies and the lack of reliable data, the true nature of ball lightning is still unknown.[3] Until recently, ball lightning was often regarded as a fantasy or a hoax, but some serious scientific discussions and theories have attempted to explain it.
-
Hotwire
Addict
"par" svedectiev...napr aj moj byvaly spoluziak ho videl u nich v dedine....a to ze je to mytus je tvoj nazor tak to tu pls neprezentuj ako fakt