Tak chcel by som sa v živote aktívne venovať porgramovaniu. Chytilo ma to a baví ma to. Začal som v HTML, CSS ... Teraz sa učím v PHP a mam plany na Javu, C++,C# ... len neviem ako pokračovať. Neviem ako je to lepšie sa učit či cez knihy alebo inak. Hlavná otázka čo chcem vedieť akú poznáte dobrú školu kde učia programovanie (stredna, vysoka). Nemám o tom ani najmenší prehľad a naša mudra psychologička mi asi tažko poradí niečo v takomto odbore. Tak Vás programátorov už profíkov je tu dosť . Ak o nejakej škole na programovanie viete na zapadnom Slovensku, tak prosííím sem snou
Škola - Programovanie
Škola - Programovanie
Ahoj,
Tak chcel by som sa v živote aktívne venovať porgramovaniu. Chytilo ma to a baví ma to. Začal som v HTML, CSS ... Teraz sa učím v PHP a mam plany na Javu, C++,C# ... len neviem ako pokračovať. Neviem ako je to lepšie sa učit či cez knihy alebo inak. Hlavná otázka čo chcem vedieť akú poznáte dobrú školu kde učia programovanie (stredna, vysoka). Nemám o tom ani najmenší prehľad a naša mudra psychologička mi asi tažko poradí niečo v takomto odbore. Tak Vás programátorov už profíkov je tu dosť . Ak o nejakej škole na programovanie viete na zapadnom Slovensku, tak prosííím sem snou
...
Re: Škola - Programovanie
vysoka ci stredna zilina ci bratislava?
Najlepšie stredná. Môže byť aj BA. Ale najlepšie Piesťany Nitra.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď uvažuješ štýlom "kde sa učí programovanie" tak vidno, že o ňom nevieš ani prd. (o tom vlastne svedčí aj že si písal že vieš programovať v html a css). Programovať v tom zmysle čo myslíš ťa naučia na každej informatike. Aby si bol ale dobrý, vyžaduje to samoštúdium a dobrú hlavu
Je to tak. Moc toho neviem všetko začína. Ale sedim nad tym denno denne. Len neviem kde sa hýbať
... Asi si počkám do strednej a potom to začnem torocha "profesionálnejšie". Čo som zatiaľ čítal a testoval som pochopil. Ale ked vidím ten jazyk C a hromadu premennych tak
.
Audiotrack ty si v kolkych rokoch začal programovať?
Audiotrack ty si v kolkych rokoch začal programovať?
-
audiotrack
VIP
dávno. Číslo ti budem zbytočne hovoriť, lebo bola iná doba (bez počítačov) keď som bol v tvojom veku
Jáááj. Tak preto
... No oki. Už som sa bál že si nejaký 17-18 ročný fanatik z hlavou preplnenou informáciami . Tak vidím to na veľa kníh, veľa snahy, driny, úsilia, dobrú školu a hlavne chuť. 
-
Grim
Darca
audiotrack napísal:dávno. Číslo ti budem zbytočne hovoriť, lebo bola iná doba (bez počítačov) keď som bol v tvojom veku
...prirátaj 40 rokov a dostaneš audiov približný vek...sipik napísal:...Už som sa bál že si nejaký 17-18 ročný fanatik...
-
audiotrack
VIP
srandista 
-
PhYs0c
King
prvá vec, asi by som sa rozhodol, či chcem programovať aplikácie aelbo kódovať stránky
druhá vec, a to sa čudujem že ti to ešte nikto nepovedal, NEČAKAJ!, začni hneď, pokračuj a neprestaň, ja teraz ľutujem že som nezačl keď som mal 10 rokov, do svojich 18 som sa venoval najmä hardvéru, čiže už keď som končil strednú som prvý raz začal s HTML
keby som začal skôr už som mohol vedieť HTML, CSS (viem ale už som mohol vedieť na inej úrovni) php, javascript a rovnako mysql a podobne som mohol mat tiez zmaknute.. na to aby si s to naučil poriadne treba hlavne veľa času, a ten nezískaš keď budeš čakať, ak si náhodou deviatak tak si daj podmienku, že kým prídeš na strednú budeš mať HTML a CSS v "malíčku" a už sa budeš dávno babrať s php, teda hovorím podľa toho že si spomínal HTML a CSS čo sú webovo orientované jazyky, keď chceš céčka tak ti sú tieto dva podľa mňa "zbytočné" ale tiež sa v tom extra nevyznám a tieto dva hlvne nemajú premenné, jazyky na aplikácie sú asi len čisto s premennými, php a javascript taktiež
druhá vec, a to sa čudujem že ti to ešte nikto nepovedal, NEČAKAJ!, začni hneď, pokračuj a neprestaň, ja teraz ľutujem že som nezačl keď som mal 10 rokov, do svojich 18 som sa venoval najmä hardvéru, čiže už keď som končil strednú som prvý raz začal s HTML
Myslím, že HTML A CSS musí vedieť každý jeden programátor, bez ohľadu na obor záujmu (app/web)
Osobne by som len odporučil jedno a to z vlastnej skúsenosti a tiež od môjho zeleného učiteľa (
), neponáhľaj sa spôsobom, že "Teraz robím v php, ale plánujem C, C++, neskôr C#". Hlavne si urob poriadne základy, uč sa a rob skôr nejaké algoritmy (trebárs matematické), ako aplikácie prešpikované už preddefinovanými funkciami, ktorých je v každom jazyku milión dvesto (Teda vychádzam z toho, že chceš vedieť programovať a nie vedieť jazyk) Ak dobre vieš ako to má fugovať, nebude pre teba problém zariadiť, aby to fungovalo a to v hociakom jazyku.
Osobne by som len odporučil jedno a to z vlastnej skúsenosti a tiež od môjho zeleného učiteľa (
Jop som 9 roč. Mam teraz 14 už sa tomu venujm skoro rok. No super
Takže najprv poriadny základ a potom viac. Zamerám sa teda na PHP. A prosím vedeli by ste poradiť nejaku dobrú školu takéhoto odboru na západnom Slovensku?
-
Grim
Darca
...akurát dnes som sa rozprával s kamarátom o kvalite škôl...zhodli sme sa na tom, že to najlepšie, čo môžeš nájsť na Slovensku, treba hľadať v Bratislave. Trnavská UCM je SHIT...za celý prvý ročník ho naučili iba jednoduché HTML...
A naco ti skola?
Ucili by ste sa HTML, CSS, a po case Pascal. Ten pascal, ktory ma viac, nez 15rokov, takze c/c++ necakaj na zaciatku strednej.
pekne ostan kde si, a uc sa sam. Zacni tym pascalom, pochopis algorytmizaciu/zakladnu strukturu programovania, potom c, cpp, popr. php pre web, etc.
Ucili by ste sa HTML, CSS, a po case Pascal. Ten pascal, ktory ma viac, nez 15rokov, takze c/c++ necakaj na zaciatku strednej.
pekne ostan kde si, a uc sa sam. Zacni tym pascalom, pochopis algorytmizaciu/zakladnu strukturu programovania, potom c, cpp, popr. php pre web, etc.
-
refr0
Star
Akoze nechapem ludi co sa spoliehaju nato ze ked pojdu na vysku tak ho to tam naucia. Samozrejme ze to moze k niecomu pomoct ale VZDY je to o tom cloveku...
Tam ide hlavne o to aby si mal zaujem sa sam ucit ! Ja tiez nemam ani strednu ani vysku zameranu nato ale ucil som sa vsetko sam. A najlepsie sa naucis ked nieco zacnes robit v praxi... Pozeraj youtube mas tam po prdeli vela tutorialov... Pozeraj portali kde su clanky. Proste aktivne sa venuj tomu a skusaj stale nove technologie a zaujimavosti. Ja neviem pridaj sa napr do microsoft partner programu. Sprav nejake certifikaty
Je toho proste vela.
-
audiotrack
VIP
ale veď céčko je iba 2 roky mladšie od pascaluSpoteny programator napísal:A naco ti skola?
-
Grim
Darca
...a kedbol spomenutý ten Pascal..tiež ho spomínal...vraj je to mrtvy program v ktorom sa nič nedá spraviť...oveľa lepšie je vraj C++ alebo C#...
Hej... veď na čo pascal? Pusťme si Visual Studio a ideme pracovať s triedami, objektami, metódami... čo tam po funkciách, procedúrach. Načo mám vedieť nejaký blbý výpočet obsahu trojuholníka, keď viem využiť openfiledialog z visual studia? 
A prečo by som sa mal trápiť s nepochopiteľnými príkazmi ako begin, end, ktoré vôbec nereprezentujú svoju funkciu? Oveľa jednoduchšie sú zložené zátvorky predsa...
A prečo by som sa mal trápiť s nepochopiteľnými príkazmi ako begin, end, ktoré vôbec nereprezentujú svoju funkciu? Oveľa jednoduchšie sú zložené zátvorky predsa...
-
DjBass
Darca
Ale práve Pascal bol vyvinutý na výučbu programovania pre študentov, nie C. V samotnom Pascale možno toho veľa nespravíš, ale ak sa tomu začneš venovať viac, v Delphi sa už niečo spraviť dá. 
ale no tak ved delphi je tiez pascal a zhanaju aj takych co programuju v pascale ked maju stare softvere ktore chcu upravovat
to hadam nieaudiotrack napísal:bola iná doba (bez počítačov) keď som bol v tvojom veku